• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin 2. çocuk baskısı cıkan tartısmalar

Günaydın İkrarcım,
yani eşini tanımasam "vayyyy saygısız adam,hiç mi seni düşünmüyorum" derdim de...
Sana deliler gibi aşık,sana sonsuz saygılı bu adam nasıl bu hale geldi anlayamadım.
Sanırım yaşlılık psikolojisine girmiş seninki. Yalnızlıktan korkuyor galiba. Yaş farkını hatırlattığım için özür dilerim.
Tedavi sürecini de biliyor elbet. Hani bir oldu ikincisi de olur diye düşünüyor bence.
Ben atlatacağınıza inanıyorum çünkü adamı tanıyorum,kıyamaz o sana.
Biraz bırak,sakinleşsin. Konu açıldığı zaman da gerekirse "ben de 2. bebe isterim ama aynı acıları yeniden yaşamak korkutuyor beni. Bu defa yalnız değilim. O kadar sıkıntının arasında Ali'yle ilgilenemem. Yazık değil mi bebemize" dersin.
Allah Allah yav,sabah sabah şok oldum. İnşallah en yakın zamanda çözersin.

Canım oğlun kaç yaşında bilmiyorum ama biraz daha büyüdüğünde o acılar aklından çıkmaya başladığında sende isteyeceksin bence.Hatta sana birşey söyleyimmi oğlunda anneciğim benim de bir kardeşim olsun lütfen diyecek çünkü benimki öyle diyor.Ama sana bir konuda hak veriyorum tedavi süreci çok zor demişsin benim öyle bir sürecim olmadığı için birşey söyleyemem.Bende çok istiyorum ikinci bir çocuk.Ben çalıştığım için bakıcı konusunda epey zorluklar çektik.Eve gelen birini istedik çocuk kendi ortamında büyüsün diye ama birtürlü bulamadık.Sağolsun halası geldi baktı.Şimdi kreşe gidiyor.Aslında ben epeydir istiyorum ama buna bile birilerini zor bulduk kardeşini ne yaparız diye eşim biraz soğuk baktı.Belli etmek istemesemde kırıldım içten içe.Eşimde istiyor ama bakıcı konusunda çektiğimiz zorluklar geliyor hemen aklımıza.Ama Rabbim nasip ederse oğlumun kardeşi olsun istiyorum.Ben çok kardeşli bir evde büyüdüm.Ozamanlar çok güzel gelmesede hepimiz evlendikten sonra öyle bir güzel gelmeye başladıki o günler.İyikide onlar varmış.Her kötü günümde destek oldular bana bende onlara.

arkadaşım yaşın kaç acaba ?
şöyle söyliyim ben 37 yaşındayım 14 yaşında bi oğlum var..
bu zaamana kadarda bende 2.çocuğu asla istemiyodum bazı sebeplerden dolayı.
ama bu arlar öyle çok istiyorumki şimdide yaşımın çok geçtiğini düşünüp kendi kendimi yiyorum.
velhasıl adetimin geçmesini bekliyorum gidip test yapıcam
oğlum çok kızıyor bize bana hayatta yapabileceğiniz en büyük kötülüğü yaptınız kardeşsiz bırakarak diyo içim sizlıyı çocuk büyüdümü daha çok iğneli laflar okuyo valla
sana diyceğim yaşın geç değilse bir tane daha yap yoksa çok çok pişman oluyo insan..

ay canım benim öncelikle oğlunla kocanla huzurlu bir yuva dilerim
eşinin normalde böyle olmadığını biliyorsun zaten o ikinci bir çocuğu istemiş
seninde isteyeceğini düşünüp belkide ne hayaller kurdu içinde
sendende ters cevap alınca şok olmuş kendini kaybetmiştir.
belkide böyle sert davranırsam ikna ederim diye de sandı bilemiyorum
onunla konuşarak halledebileceğine inanıyorum ben

bu konuda bende yaşadıklarımı anlatayım fikir olur;
bende çocuk sahibi olmak için çok zorlu yollardan geçtim bilirim anlarım seni
bebeğimi kaybettim,sonra gebeliğim boyunca şu gıcık iğnelere katlandım vs vs
benimde 2 yaşında zor kavuştuğun bir oğlum var

bende açık konuşayım yüreğim elvermiyordu bakamam başedemem diyordum 2.çocuğa
eşimde bende kesin istemiyoruz diyorduk artık
ama biz kendimizi düşündüğümüz için istemiyorduk belkide oğlumuza kardeş lazımdı onu hiç düşünmüyor belkide haksızlık yapıyorduk
son zamanlarda hep allaha dua ederken şunları demiştim
allahım bende eşimde çocuk istemiyoruz ama eğerki oğlumun kardeşi olması daha iyi olacaksa sen her ekilde verirsin demiştim
bu duam ettiğim ay korunmama rağmen hamile kaldığımı öğrendim,şok olduk
eşimde bende zor atlattık inanamadık
ve her işte bir hayır vardır dedik belkide oğlumuzun kardeşi olması onun için çok iyi olacak dedik

bende çok zor tedaviler yaşadım,çalışıyorum 2 yaşında oğlum var,hem çalış hem ev işleri vs vs gerçekten çok zor
şimdi yine hamileyim iğneler kullanıyorum yine zorlu süreç başladı
şimdi ben de istiyorum oğluma kardeş
çok zor olsada başedebileceğime inanıyorum zaten tecrübeliyim 1 tanesini büyütüyorum

eşinle konuş tamam de bende oğlumun kardeşi olmasını isterim ama
biraz zaman ver bana kendimi hazırlayayaım felan de bir süre oyala
ilerde belki sende isteyebilirsin belli olmazki
çok gözünde büyütme

insanın kardeşinin olması çook güzel bişey
benim abim var ablam var şimdi bayramlarda birayaya geliyoruz hayatımın en mutlu günlerini yaşıyorum o anlarda
arkadaşlık dostluk hayatta bir yere kadar ne kadar dost olsanda bir sınırı oluyor ama kardeş öyle değil
eşinden sonra hiç çekinmeden arayabileceğin dertleşebileceğin tek insan kardeşin

Son düzenleme:
İster tedavi isterse de doğal yöntemlerle olsun
eğer hazır değilse anne olunmaya zorlanılmamalı.
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki
tabi ki tedavi süreci sizi yormuş ve korkularınız var
ama inanın gerçekten 2. çocuk daha isteseydiniz bunlar size
engel olmazdı.

Eşinizin sizi istemeden kırdığını düşünüyorum.
Aslında sizinle çok mutlu olmalı ki aileyi büyütmek istiyor
tabi ki yaş da önemli bir etken.
Ama hazır değilseniz anne olmayın
eşiniz belli süre sonra alışacaktır bu kararınıza

Günaydın İkrarcım,
yani eşini tanımasam "vayyyy saygısız adam,hiç mi seni düşünmüyorum" derdim de...
Sana deliler gibi aşık,sana sonsuz saygılı bu adam nasıl bu hale geldi anlayamadım.
Sanırım yaşlılık psikolojisine girmiş seninki. Yalnızlıktan korkuyor galiba. Yaş farkını hatırlattığım için özür dilerim.
Tedavi sürecini de biliyor elbet. Hani bir oldu ikincisi de olur diye düşünüyor bence.
Ben atlatacağınıza inanıyorum çünkü adamı tanıyorum,kıyamaz o sana.
Biraz bırak,sakinleşsin. Konu açıldığı zaman da gerekirse "ben de 2. bebe isterim ama aynı acıları yeniden yaşamak korkutuyor beni. Bu defa yalnız değilim. O kadar sıkıntının arasında Ali'yle ilgilenemem. Yazık değil mi bebemize" dersin.
Allah Allah yav,sabah sabah şok oldum. İnşallah en yakın zamanda çözersin.

işte benımde canımı acıtan nası bı anda bu kadar bencıl bı hale geldı lalecim,:50: 43 oldu eşim:43:
cok sakın konustum lalecim guzel guzel anlattım, bana senınkı bencıllık ben ıstıyorum olucak dıyo:53: bende sakı sakın beklıyorum bakalım ne olcak:43:

İster tedavi isterse de doğal yöntemlerle olsun
eğer hazır değilse anne olunmaya zorlanılmamalı.
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki
tabi ki tedavi süreci sizi yormuş ve korkularınız var
ama inanın gerçekten 2. çocuk daha isteseydiniz bunlar size
engel olmazdı.

Eşinizin sizi istemeden kırdığını düşünüyorum.
Aslında sizinle çok mutlu olmalı ki aileyi büyütmek istiyor
tabi ki yaş da önemli bir etken.
Ama hazır değilseniz anne olmayın
eşiniz belli süre sonra alışacaktır bu kararınıza

insallah alısana kadar daha fazla uzup yıpratmayız bırbırımızı:43:

ay canım benim öncelikle oğlunla kocanla huzurlu bir yuva dilerim
eşinin normalde böyle olmadığını biliyorsun zaten o ikinci bir çocuğu istemiş
seninde isteyeceğini düşünüp belkide ne hayaller kurdu içinde
sendende ters cevap alınca şok olmuş kendini kaybetmiştir.
belkide böyle sert davranırsam ikna ederim diye de sandı bilemiyorum
onunla konuşarak halledebileceğine inanıyorum ben

bu konuda bende yaşadıklarımı anlatayım fikir olur;
bende çocuk sahibi olmak için çok zorlu yollardan geçtim bilirim anlarım seni
bebeğimi kaybettim,sonra gebeliğim boyunca şu gıcık iğnelere katlandım vs vs
benimde 2 yaşında zor kavuştuğun bir oğlum var

bende açık konuşayım yüreğim elvermiyordu bakamam başedemem diyordum 2.çocuğa
eşimde bende kesin istemiyoruz diyorduk artık
ama biz kendimizi düşündüğümüz için istemiyorduk belkide oğlumuza kardeş lazımdı onu hiç düşünmüyor belkide haksızlık yapıyorduk
son zamanlarda hep allaha dua ederken şunları demiştim
allahım bende eşimde çocuk istemiyoruz ama eğerki oğlumun kardeşi olması daha iyi olacaksa sen her ekilde verirsin demiştim
bu duam ettiğim ay korunmama rağmen hamile kaldığımı öğrendim,şok olduk
eşimde bende zor atlattık inanamadık
ve her işte bir hayır vardır dedik belkide oğlumuzun kardeşi olması onun için çok iyi olacak dedik

bende çok zor tedaviler yaşadım,çalışıyorum 2 yaşında oğlum var,hem çalış hem ev işleri vs vs gerçekten çok zor
şimdi yine hamileyim iğneler kullanıyorum yine zorlu süreç başladı
şimdi ben de istiyorum oğluma kardeş
çok zor olsada başedebileceğime inanıyorum zaten tecrübeliyim 1 tanesini büyütüyorum

eşinle konuş tamam de bende oğlumun kardeşi olmasını isterim ama
biraz zaman ver bana kendimi hazırlayayaım felan de bir süre oyala
ilerde belki sende isteyebilirsin belli olmazki
çok gözünde büyütme

insanın kardeşinin olması çook güzel bişey
benim abim var ablam var şimdi bayramlarda birayaya geliyoruz hayatımın en mutlu günlerini yaşıyorum o anlarda
arkadaşlık dostluk hayatta bir yere kadar ne kadar dost olsanda bir sınırı oluyor ama kardeş öyle değil
eşinden sonra hiç çekinmeden arayabileceğin dertleşebileceğin tek insan kardeşin

cok tsk ederim, sızı demekkı içinizde varmş 2. cocuk ıstegı, benım o yok ıste:43: cok zor gelıyo
bıde eşim boyle yapınca tamamen uzaklastım bu düşüncede :43:

işte benımde canımı acıtan nası bı anda bu kadar bencıl bı hale geldı lalecim,:50: 43 oldu eşim:43:
cok sakın konustum lalecim guzel guzel anlattım, bana senınkı bencıllık ben ıstıyorum olucak dıyo:53: bende sakı sakın beklıyorum bakalım ne olcak:43:

Üzülme canım ya kıyamam..
Kayınvaliden? diyorum hani acaba laf mı sokuşturuyor senin haberin olmadan?

arkadaşım yaşın kaç acaba ?
şöyle söyliyim ben 37 yaşındayım 14 yaşında bi oğlum var..
bu zaamana kadarda bende 2.çocuğu asla istemiyodum bazı sebeplerden dolayı.
ama bu arlar öyle çok istiyorumki şimdide yaşımın çok geçtiğini düşünüp kendi kendimi yiyorum.
velhasıl adetimin geçmesini bekliyorum gidip test yapıcam
oğlum çok kızıyor bize bana hayatta yapabileceğiniz en büyük kötülüğü yaptınız kardeşsiz bırakarak diyo içim sizlıyı çocuk büyüdümü daha çok iğneli laflar okuyo valla
sana diyceğim yaşın geç değilse bir tane daha yap yoksa çok çok pişman oluyo insan..

28 yasındayım canım içimden gelmiyo ama benım:43:
zaten olmuyoda tedavı fılan dusundukce basıma agrı gırıyo benım:43:

Zaten şu anda konuşarak anlatamazsınız
eşiniz kendi dediğinde sürekli ikna edecektir
bekleyin size devamlı konusunu açacaktır
ısrarla ben istemiyorum veya sebeplerini anlatmayın
eğer odaklanmışsa anlamayacaktır.

Tabi ki bu arada üzülen biri olacak
ama inş. dediğiniz gibi daha fazla kırılmadan
eşiniz ikna olur

merhaba herkese,
bilen arkadaslar bılır, bilmeyenler için anlatayım,
7 senelık evlıyım, eşinmle cok ıyı anlasırız,
2 yasında dondurulmuş embıryo ile sahıp oldugum yaramazlar yaramazı dunya tatlısı bı oglum var
eşimle 3 gundur konusmuyoruz, hiç huyu degıldır ama kustu
sebeb 2. cocuk ıstemesi
doktora gıdelım gerekırse gene tüp bebek yapalım bıdaha, 1 tane daha cocugumuz olsun benım yasım gecıyo vs vs
kac kez guzellıkle anlattım benım 2. kez cocuk yapacak bakacak gucum yok dıye ama anlamadı bı turlu

3 gun oncede buyuk bı tartısma yasadık oylekı alt komsum kapıya geldı ne oldu dıye:43:
bana mıllet kac cocuk buyutuyo rahatından odun vermek ıstemıyosun,
1 cocuk bakıyosun aksam yoruldumların öflemelerın pöflemelerın bıtmıyo,
ben zaten senın boyle yapıcagını bılıyordum,
eziksın sen (proplem bende oldugu ıcın soyledı sanırım:43:)
ben ıstıyorum olucak(nası boyle hale geldı anlamadım)
sacından tutup surukleye surukluye götürürüm gerekırse

sen manyaklastın ıyıce dedım bende cok ısıtyosan gıt baskasında yap kımı surukluyceksın sen bakalım bı dene bakalımdedım :53:
7 senede boyle saygısızca bı tartısma olmadı asla:53:
eşimi tanıyamadım resmen

şimdi konusmuyoruz ne yapmam lazım hıc bılmıyorum:19:

Eşinizin baskıcı tavrı elbette ki hoş değil;

Ancak 2.çocuğu istemesi bir baba olarak hakkı ANCAK..!!!

Bu küçük afacanlara bakacak olan siz olduğunuz için sizin de istemeniz çok önemli...

Eşiniz size yardımcı mıdır bebek bakımı konusunda,

Evin içinde tutumları nasıl bilemiyorum ama;

Ben 2. çocuğu isteyen bir anne olarak :17:

Ki eşim sevmek dışında bana yardımcı değildir.İSTİYORUM...

Sizide anlıyorum hazır olmanız çok önemli...

Keşke kestirip atmadan bir açık kapı bıraksaydınız,

Belli ki eşiniz bu konuda sarsılmış,

Ancak tavırları kırıcı olmuş...

7 senelik güzel giden evliliğin bu problemide aşacağına inanıyorum..

Hakkınızda hayırlısı..

canım oglumu tek basıma kendım buyutuyorum, evın işi oglum o kadar yoruluyorumkı halım kalmıyo artık, kacsefer soyledım guzelce,
bı tek senmı cocuk buyutuyosu herkes 4 cocuk yapıp buyutuyo, onlar kadın degılmı dıyo

Ama yanlış yerden örnek veriyorsunuz eşinize.. Madem sağlığınızda problem var, ''doğumda ölüyordum azkalsın '' yazmışsınız mesela ; bu konuda örnek verip istemediğinizi söyleyin.

Korktuğunuzu, sağlığınızın ve psikolojinizin kaldırmadığını söyleyin..Temizlik, yorgunluk derseniz anlamaz sizi.

....

Ama yinede kardeş iyi :) Hayırlısı olsun. Önce sizin sağlığınızı ve mutluluğunuz ön planda tabiiki.

merhaba kızlar benim 2 tane oğluşum var kocam 3. çocuk istiyor belki kız olur diyor ama ben istemiyorum allah oğullarıma ömür versin ben napıcam bilmiyorum beni kandırmak için nerdeyse önüme kırmızı halılıar sericek akıl verin:1::1:

Üzülme canım ya kıyamam..
Kayınvaliden? diyorum hani acaba laf mı sokuşturuyor senin haberin olmadan?

yok canım kayınvalidem af diliyo benden. haber gönderıyo affetsın buyukluk onda kalsın dıye.
hatırladınmı senın yanına geldıgımde de tedavı görüyodum beraber ıgne vurdurmustuk:43:
dayısının oglunun 2. cocugu olcak onamı heveslenıyo acaba
ama nıye bu kadar kabalaştı onu anlamıyorum

Ama yanlış yerden örnek veriyorsunuz eşinize.. Madem sağlığınızda problem var, ''doğumda ölüyordum azkalsın '' yazmışsınız mesela ; bu konuda örnek verip istemediğinizi söyleyin.

Korktuğunuzu, sağlığınızın ve psikolojinizin kaldırmadığını söyleyin..Temizlik, yorgunluk derseniz anlamaz sizi.

....

Ama yinede kardeş iyi :) Hayırlısı olsun. Önce sizin sağlığınızı ve mutluluğunuz ön planda tabiiki.

evet hahikaten ölüyodum soyledım ama bısey olmaz daha tebrırlı davranırız gerekırse hastanenın yanında ev tutarım dıyo:53:

canım oglumu tek basıma kendım buyutuyorum, evın işi oglum o kadar yoruluyorumkı halım kalmıyo artık, kacsefer soyledım guzelce,
bı tek senmı cocuk buyutuyosu herkes 4 cocuk yapıp buyutuyo, onlar kadın degılmı dıyo
zaten tek bıldıklerı budur baska kadınlar kac tane buyutmus:(
9aylık bır kıızım var ve evın ısı,yemek,cocoukla ılgılenmek tek gunumu alan seyler.....yanı erkekler ıcın ıstemek kolay ama bunun sıkıntısını bızler cekıyoruz.bence esının kafasna taktıgı bıseyler olmalı cocukla ılgılı altta baska sebep yatıyor olabılır.....hakkınızda hayırlısı olsun cıddı cıddı bır konusma yap derım eksısını artısını anlatırsın esıne ınsallah duzelır

Eşinizin baskıcı tavrı elbette ki hoş değil;

Ancak 2.çocuğu istemesi bir baba olarak hakkı ANCAK..!!!

Bu küçük afacanlara bakacak olan siz olduğunuz için sizin de istemeniz çok önemli...

Eşiniz size yardımcı mıdır bebek bakımı konusunda,

Evin içinde tutumları nasıl bilemiyorum ama;

Ben 2. çocuğu isteyen bir anne olarak :17:

Ki eşim sevmek dışında bana yardımcı değildir.İSTİYORUM...

Sizide anlıyorum hazır olmanız çok önemli...

Keşke kestirip atmadan bir açık kapı bıraksaydınız,

Belli ki eşiniz bu konuda sarsılmış,

Ancak tavırları kırıcı olmuş...

7 senelik güzel giden evliliğin bu problemide aşacağına inanıyorum..

Hakkınızda hayırlısı..

hala cok kırıcı davranıyo bana:43: eşim gece agladıgı da fılan yardımcı olur allah ıcın. kucagına alır gezdırı bakar yanı
kafam davul gıbı oldu konusmuyo
arkadasa gıtcem dedım nere gıderse gıt dedi:43:

Canım oğlun kaç yaşında bilmiyorum ama biraz daha büyüdüğünde o acılar aklından çıkmaya başladığında sende isteyeceksin bence.Hatta sana birşey söyleyimmi oğlunda anneciğim benim de bir kardeşim olsun lütfen diyecek çünkü benimki öyle diyor.Ama sana bir konuda hak veriyorum tedavi süreci çok zor demişsin benim öyle bir sürecim olmadığı için birşey söyleyemem.Bende çok istiyorum ikinci bir çocuk.Ben çalıştığım için bakıcı konusunda epey zorluklar çektik.Eve gelen birini istedik çocuk kendi ortamında büyüsün diye ama birtürlü bulamadık.Sağolsun halası geldi baktı.Şimdi kreşe gidiyor.Aslında ben epeydir istiyorum ama buna bile birilerini zor bulduk kardeşini ne yaparız diye eşim biraz soğuk baktı.Belli etmek istemesemde kırıldım içten içe.Eşimde istiyor ama bakıcı konusunda çektiğimiz zorluklar geliyor hemen aklımıza.Ama Rabbim nasip ederse oğlumun kardeşi olsun istiyorum.Ben çok kardeşli bir evde büyüdüm.Ozamanlar çok güzel gelmesede hepimiz evlendikten sonra öyle bir güzel gelmeye başladıki o günler.İyikide onlar varmış.Her kötü günümde destek oldular bana bende onlara.

tsk ederi ilginize, hakikate hastane görsem mıdem bulanıyo basım dönüyo, nefret ettım ya canımdan bezdım tedavıler yuzunden, zaten yemın etmıstım son tedavıde bı daha yapmıycam dıye oglum oldu cok sukur,

Back
X