• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin 2. çocuk baskısı cıkan tartısmalar

canım sen de haklısın ama eşin de çok haksız değil. çünkü sen 1-2 sene sonra demiyorsun anladığım kadarıyla. bir daha düşünmüyorsun sanırım. tek çocuk kararı zor. eşin belki ileride bu kararından pişman olacağını düşünüyordur. tek başına alınacak karar da değil. ikiniz de haklısınız.

ne çektiğini ben bilemem. sen yaşamışsın ve aynı sıkıntıyı yaşamak istemiyorsun. ama ben tek çocuk olarak söylemeden edemeyeceğim, anne bana, büyük anne.... neyse bir şekilde tek çocuk büyütülüyor evet ama o çocuk büyüdüğünde anneye de babaya da o tek çocuk yetemiyor. ben 29 yaşımdayım. bazen evlendiğimden bile vicdan azabı çekiyorum düşün. anneme babama yetemediğim oluyor mu diye. tek çocuk olmanın çok büyük sorumlukları var. hatta ben çok erken olgunlaşmak zorunda kaldım. bazı şeyler yaşadık ve annemin bakımı, babamın işine yardım, ev işi, kendi okulum.... herşey benim üstümdeydi. bir kardeşim olsa paylaşabilirdik sorumlulukları.

eşine kızma canım.o da sana kızmamalı. güzellikle onu anladığını senin de hissetiklerini söyle. belki o da senle paylaşamadığı çekinceler duyuyordur.

cok tsk ederim yorumunuz için, bıraz sakınlesse konusucam kafamda cumlelerım hazır. fırsat vermıyo, ben ben ben dıyo,boyle inatlaşmasa zamana bıraksa herseyı
o kadar tezcalıkı hemen olsu bıtısı dıyo:43:

Derdini yazarak anlatsan olmaz mı? ama eşinin sinirlenmeyeceği, yatışabileceği tarzda yazsan. bazen sorunum olduğunda eşime yazarak derdimi anlatıyorum. en azından yazarken, düşünerek yazma fırsatım oluyor. malesef konuşurken ağzımdan istemeden yanlış anlaşılacak kelimeler çıkıyor.

ikrarcim canim simdi gordum yazini cok uzuldum okuyunce :(( esler bazen cok anlayissiz oluyorlar bazi konularda empati kurmadan konusuyorlar bencilce tavirlar sergiliyorlar....cocuk bakmanin ne kadar yorucu bir is oldugunu bilmiyorlar cunku ama ben seni coookkk iyi anliyorum canim.....bende fransadayim biliyorsun ailemden hickimse yok tek basima buyuttum oglumu yardim eden hickimse olmadi ne zorluklar cektim anlatamam :(( sezeryanli dikisleri yeni alinmis ve ayaga kalkmamasi gereken bir durumdayken hastalanan bebegimin basinda bekledim gecelerce hic uyumadim ama hic sadece 1 gecede 2 yada 3 saat uyudum perisan oldum....o yuzden bir daha cocuk yapmam diye bile dusundum o denemde sonra biraz buyusun oglum yaparim dedim ama hemen degil soyle bana yardim edecek bir yasa gelince yaparim dedim en azindan islerimi yemegimi yaparken oda kardesini oynatir....simdi hala bu fikirdeyim soyle bir 5 sene daha bekleyeyim diyorum ama biliyorsunki bizimkide dondurulmus embryoyla oldu esimi o zamanlarda bile zorla hastaneye goturuyordum simdi ikinci icin nasil gotururum bilmem yine olmassa ...yine senin esin kendi istiyormus o acidan sanslisin canim...bende esime 5 sene sonra deneyelim diyorum oda olmaz 41-42 yasinda baba olamam ben diyor olursa simdi yada hic diyor bana....diyorumki 5 sene bekleyelim olmassa yine tup bebek deneriz bidaha gitmem hastanelere diyor, olursa normal olur simdi olsun olmassada olmasin diyor :((( ne yapacagimi sasirdim bende valla.....simdi yaparsamda cok zor gunlerin beni bekleyecegine adim gibi eminim...neden bunu bile bile kendime eziyet edeyim diyorum bende ,yani senden farksizim inanki...ama benim ailemden biri yanimda olsa yardim etse ben simdide yaparim sen neden istemiyorsun yalnizmisin bulundugun yerde sende yardim eden kimse yokmu???[/COLOR][/B]

canım cok uzuldum sanada:43:
benım ailem ankarada babam kalbınde rahatsız, annem senelerın verdıgı bırkınle sureklı hasta, yardım edıcek kımse yok, 2 senedır necektıgımı bı ben bı allah bılıyor
dıyorumkı bak 2 senedır bırakıpta cocugu bı sınemaya bıle gıdemedık, ben sana hangı fılmı ıstıyosa alıyı evde ızlerız dıyo
herseye bı cevap herseye bı çözüm üretıyo mutlaka delırecem, yoruldum ben bıdaha hastane yuzu görmek ıstemıyorum
aklıma geldıkce nası yapmısım ya hıc kendıme acımamısım dıyorum:43: cok sukur oglum var yetıyo ne bılım ıste

[SUP][/SUP]
Ne güzel işte çocuk istiyor. Demeki evine ve ailesine bağlı bir ada. Daha ne istiyorsun.. Hem ilki tüp bebekle olmuş. 2. defa olacağını garantisi yok. ama olsa kardeş gelir yalnız büyümez.

evet evıne baglı cocuguna duskun benı seven bı adam..ben ne olucam pekı

ikrar yukarda da yazmıştım bana eşin çevresinden etkileniyor gibi geliyor. Hatta bence çevresindeki insanlara (erkek vatandaşlar kuzen arkadaş vs.) ikinci çocuğu yapıcam ikrar istese de istemese de olucak şeklinde atıp tuttuysa maço bir şekilde bundan geri adım atarsam onların gözünde küçük düşerim kılıbık gibi gözükürüm diye düşünüyor olabilir. E o maçoluk taslıycak çevresindeki adamlara diye sen neden sıkıntıya giresin ki.İ kinci çocuğu istiyor olabilir ama bu tartışmaya kapalı olma ve acele ısrarın altında yatan sebep bu olabilir. Ağzını yokla derim. Sen birilerine ikinciyi yapıcam dedin de o yüzden şimdi geri adım atmayıp beni mi zorluyorsun de bakalım ne diycek.

Son düzenleme:
canım cok uzuldum sanada:43:
benım ailem ankarada babam kalbınde rahatsız, annem senelerın verdıgı bırkınle sureklı hasta, yardım edıcek kımse yok, 2 senedır necektıgımı bı ben bı allah bılıyor
dıyorumkı bak 2 senedır bırakıpta cocugu bı sınemaya bıle gıdemedık, ben sana hangı fılmı ıstıyosa alıyı evde ızlerız dıyo
herseye bı cevap herseye bı çözüm üretıyo mutlaka delırecem, yoruldum ben bıdaha hastane yuzu görmek ıstemıyorum
aklıma geldıkce nası yapmısım ya hıc kendıme acımamısım dıyorum:43: cok sukur oglum var yetıyo ne bılım ıste

cok zor gunlerdi ben seni cok iyi anliyorum canim gece gunduz uykusuz simdi tam rahatladim derken yine ayni seyleri yasamak istemiyor insan....sen hic istemiyorum demiyorsunki zaman ver diorsun esin cok sabirsizmis gercekten ama yasindan dolayi sanirim o da kendince hakli....sen kac yasindasin su an???esin bu kadar baski yapmasa belki sonra ogluna bir kardes dusunursun ama degilmi oglunun yalniz kalmasini istemezsin ilerde???

size mutlaka bir uzmandan yardım almanızı öneririm. Çünkü etrafta sizi haksız görüp baskı kurabilir üstünüzde bu baskıları göğüslemeniz zor olabilir. eşinizin yaşına bu kadar neden taktığını anlamak zor erkekler 80 yaşında bile baba olabiliyor kadın için zor. Şimdi ellerinizin titrediğini filan söyledniz ben çok üzüldüm lütfen kendinizi üzmeyi. Elbet bir orta yolu bulacaksınız. Allahım yardımıcınız olsun.

ikrar yukarda da yazmıştım bana eşin çevresinden etkileniyor gibi geliyor. Hatta bence çevresindeki insanlara (erkek vatandaşlar kuzen arkadaş vs.) ikinci çocuğu yapıcam ikrar istese de istemese de olucak şeklinde atıp tuttuysa maço bir şekilde bundan geri adım atarsam onların gözünde küçük düşerim kılıbık gibi gözükürüm diye düşünüyor olabilir. E o maçoluk taslıycak çevresindeki adamlara diye sen neden sıkıntıya giresin ki.İ kinci çocuğu istiyor olabilir ama bu tartışmaya kapalı olma ve acele ısrarın alında yatan sebep bu olabilir. Ağzını yokla derim. Sen birilerine ikinciyi yapıcam dedin de o yüzden şimdi geri adım atmayıp beni mi zorluyorsun de bakalım ne diycek.

gördum canım yazını cevap yazıcaktım, ortak ta dedıkı herkesın eşi 2. ye hamıle onlardan etklınedı heralde, olabılır bırılerın etkısnde kalmıs
cunku hı bu kadar saygısızlasmamıstı benım eşim, cok efendı saygılı asla ıncıtmez, hep aksam gelır yoruldunmu canım ben bakıyım dınlen, mesela banyo ya gırerım kahve yapar yorgunlugunu alır dıye, cocuk yatınca gelır sorar yoruldunmu ne yaptınız, aman iş yapma cocukla ılgılen vs vs
bencede brı bunu asırı doldurdu dıye dusunuyorum

cok tsk ederim yorumunuz için, bıraz sakınlesse konusucam kafamda cumlelerım hazır. fırsat vermıyo, ben ben ben dıyo,boyle inatlaşmasa zamana bıraksa herseyı
o kadar tezcalıkı hemen olsu bıtısı dıyo:43:

Konuşursunuz, konuşursunuz. Sizin anladığımkadarıyla sağlam bir evliliğiniz var. Bunlar fırtına değil tatlı meltem esnitisi gelir size. Sakinleşmesini bekleyin ama siz de sakinleşin. KAç mesajınızda "ellerim titriyor" yazmışsınız. Gerek yok. Sukunet ilaçtır, zaman çaredir.

size mutlaka bir uzmandan yardım almanızı öneririm. Çünkü etrafta sizi haksız görüp baskı kurabilir üstünüzde bu baskıları göğüslemeniz zor olabilir. eşinizin yaşına bu kadar neden taktığını anlamak zor erkekler 80 yaşında bile baba olabiliyor kadın için zor. Şimdi ellerinizin titrediğini filan söyledniz ben çok üzüldüm lütfen kendinizi üzmeyi. Elbet bir orta yolu bulacaksınız. Allahım yardımıcınız olsun.

acaba yaslılık sendromunamı gırdı evet hep yasını soyluyo, benım yasaımdakılerın su kadar buyuk cocucgu var gelıp baba kız eglenıyolar, işte ali buyuyene kadar ben çökerım sacmalıyosun dıyorum, evet sacmaladım bende dıyo sonra

Konuşursunuz, konuşursunuz. Sizin anladığımkadarıyla sağlam bir evliliğiniz var. Bunlar fırtına değil tatlı meltem esnitisi gelir size. Sakinleşmesini bekleyin ama siz de sakinleşin. KAç mesajınızda "ellerim titriyor" yazmışsınız. Gerek yok. Sukunet ilaçtır, zaman çaredir.

cok taktım işte 7 yılda eşimi ilk defa boyle gorunce kaldıramadım heralde, eziksin sen dedı bana, sureklı o laf dönüyo beynımde..kaldıramadım işte

cok zor gunlerdi ben seni cok iyi anliyorum canim gece gunduz uykusuz simdi tam rahatladim derken yine ayni seyleri yasamak istemiyor insan....sen hic istemiyorum demiyorsunki zaman ver diorsun esin cok sabirsizmis gercekten ama yasindan dolayi sanirim o da kendince hakli....sen kac yasindasin su an???esin bu kadar baski yapmasa belki sonra ogluna bir kardes dusunursun ama degilmi oglunun yalniz kalmasini istemezsin ilerde???

ben 28 yasındayım canım, işte gecen hafta bi tartıstık cok hafıf dedımkı aklımdan acaba yapsammı borc bıttı bıdaha denesemmı, sonra dusundum dusunmdum cıkamıyorum
yanı nası anlatayım içimden gelmıyo inankı bı daha cocuk, hayalı bıle korkutuyo benı
ne bılım o kadar karısıgımkı

ben 28 yasındayım canım, işte gecen hafta bi tartıstık cok hafıf dedımkı aklımdan acaba yapsammı borc bıttı bıdaha denesemmı, sonra dusundum dusunmdum cıkamıyorum
yanı nası anlatayım içimden gelmıyo inankı bı daha cocuk, hayalı bıle korkutuyo benı
ne bılım o kadar karısıgımkı

canim bence esini ek sakince yeniden konus tamam 43 yasindasin anliyorum ama ben su an icin hazir degilim dedim sana de...birazcik zaman tani kendimi hazirlayayim falan de ki sakinlessin ve sonra dusununce sana hak verir belki...su anki yasadiginiz inatlasma ve gerginlik onu dahada korukluyor gibime geldi...

Ayrıca benden sana bir tavsiye daha bence gir bir işe çalış. Maddi durumunuz iyiyse eve yardımcı bayan niye almıyorsunuz? Ben çalışıyorum evde bebek bakarken iştekinden çok daha fazla yoruluyorum inan. Hem de maddi özgürlüğün olur. Maaşın bakıcı veya kreş parasına gitse bile ssk için bile çalışılır valla. Hem de eve gidersin evin toplu yemeğin yapılmış çocuğunu gün içinde özlemiş olursun iletişimin daha iyi olur.Temizliğe yardımcı ve işe girme konularını düşün canım.

Ayrıca benden sana bir tavsiye daha bence gir bir işe çalış. Maddi durumunuz iyiyse eve yardımcı bayan niye almıyorsunuz? Ben çalışıyorum evde bebek bakarken iştekinden çok daha fazla yoruluyorum inan. Hem de maddi özgürlüğün olur. Maaşın bakıcı veya kreş parasına gitse bile ssk için bile çalışılır valla. Hem de eve gidersin evin toplu yemeğin yapılmış çocuğunu gün içinde özlemiş olursun iletişimin daha iyi olur.Temizliğe yardımcı ve işe girme konularını düşün canım.

maddı durumuz yardımcı alıcak kadar parlak degıl canım borclarımız vardı bı yerde para geldı yenı kapattık borcları..hayatım ailemden dolayı zaten garantı benım canım, hanı basıma bısey gelmıs olsa ortada kalmam, bebegım kucuk ıste buyurken her anını görmek ıstıyorum yavrumun

bir yardımcı tutun bakımiçin hergün yarım gün gelirrr gider yakınlardanda tutarsanızz akşamları biryere gideceğiniz zamanda bırakırsınızzz ozaman zor olmaz bakımı ama sizin bakımdan ziyade süreci korkutuyorr anladığımm:(( zor ama çocuk çok tatlı birşeyyyyy

bişey soyluycem, komsum cocuga ben bakarım aksam dedı, acaba mesaj atsam aksam dısarda bı yemek yıyleım konusalım desem nası olur cocukta olmaz? kabul edermı acaba
cocugu bırakcam yer cok sevdıgım bı ablam hemde yakın bize

zor bir durum,bende ikinci çocuğu asla düşünmüyordum,çünkü çok huysuz bir bebek ve çocuktu,yani bebeyin 2 yaşındayken bunları düşünmen çok normal ama şimdi çocuğum büyüdü ve ikincisini çok istiyoruz eşinden zaman iste tabiki ikinci bir bebek ister sadece uslup ve zaman yanlış...

Merhaba,

Konuyu okumaya başlamamla birlikte tamamen aklım karıştı. 10 yıllık birlikteliğimizin son 5 senesini evli olarak geçirmemize ve ben 28, eşim 36 yaşında olmamıza rağmen hala 1. sine bile cesaretim yok. Eşim arada sırada konuyu açar gibi oluyor ama ben konu fazlaca açılmadan kapatılmasını sağlıyorum. Doğru mu yapıyorum, hayır.. Ama bunu tarif edebilmem mümkün değil. Ailelerimizle aynı şehirlerde yaşamıyoruz, çalışıyorum, işimi ve çalışmayı seviyorum, evde oturamayacağımı biliyorum, kariyerimi düşünüyorum daha da kafam karışıyor. 2. çocuk ise benim için çok uzak bir düşünce. İleride 2. çocuğu da isteyeceksin gibi yazıları okudukça kendimi biraz kötü hissettim.

Konu sahibi evet eşin haklı, 4 çocuğa bakan kadınlar var ama 1. sine bile cesareti olmayanların olduğunu da söyleyebilirsin..

Back
X