- 19 Ekim 2009
- 11.217
- 749
- 413
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba,
Konuyu okumaya başlamamla birlikte tamamen aklım karıştı. 10 yıllık birlikteliğimizin son 5 senesini evli olarak geçirmemize ve ben 28, eşim 36 yaşında olmamıza rağmen hala 1. sine bile cesaretim yok. Eşim arada sırada konuyu açar gibi oluyor ama ben konu fazlaca açılmadan kapatılmasını sağlıyorum. Doğru mu yapıyorum, hayır.. Ama bunu tarif edebilmem mümkün değil. Ailelerimizle aynı şehirlerde yaşamıyoruz, çalışıyorum, işimi ve çalışmayı seviyorum, evde oturamayacağımı biliyorum, kariyerimi düşünüyorum daha da kafam karışıyor. 2. çocuk ise benim için çok uzak bir düşünce. İleride 2. çocuğu da isteyeceksin gibi yazıları okudukça kendimi biraz kötü hissettim.
Konu sahibi evet eşin haklı, 4 çocuğa bakan kadınlar var ama 1. sine bile cesareti olmayanların olduğunu da söyleyebilirsin..
ben ikici çocuğu hem annelik duygusunu tatmak için hemde biz ölüp gittikten sonra çocuğumun bu dünyada yanlız kalmaması için istiyorum.benki birinci çocuktan sonra bir daha çocuk istemiyorum keşle kordonlarımıda bağlatsaydım diyip saçmalıyan ben şimdi bebek bebek diye deli oluyorum...![]()
keske yapsayamıssınız tüp bebek yapabılırsınız tek yol o duruyo
benımde normal yolla cocugum olmuyo, tekrar tedavı olmam gerekıyo
ve hamilelık boyunca igne ilaç oooof
Aslında ortadaki sorun çocuk değil;eşinizin evliliğe uygun,biz olmaya uygun hareket etmemesi.
''Ben istiyorum,olacak.'' tavrı.Sizin ne hissettiğiniz ne düşündüğünüz havada kalıveriyor.
Zamanında kadınlar 4 çocuk sahibi olmuş ama o zamanla bu zaman bu değil.Bilmemne hanım 5 çocuk sahibi diye siz de o kadar çocuk sahibi olmak zorunda değilsiniz.
Kolay olmayan bir süreç yaşamışsınız.Zaman gerekli.Zaman geçti hala aynı bir yardım almalısınız.
Çocuk,kocam istiyor çocuğuma kardeş olsun vs. gibi sebeplerle olmamalı.
Anne olma isteği,baba olma isteği içten gelen birşey.Anne olmak istersiniz ve olursunuz.Bir sebep de bulamazsınız buna.Yoktur da zaten.Doğamız gereği hissettiğimiz birşey.
Tek çocuk olan biri olarak yazıyorum;tek çocuk olmak dünyanın sonu değil.
Benim annem altı kardeş.Rahmetli dedem 120 kilo felç olduğu zamanlar.Taşınacaklar ve dedemi aşağı indirmek zorundalar o altı kardeşten biri yanlarında değil..
Tek çocuk olan bir sürü arkadaşım var.Gayet bağımsız,sosyal insanlar.
Buradan yazmanın kolay olduğunu biliyorum.Ama sakin olmalısınız.
Ben bütün bu gerilimin çocuğunuza yansıyacağından endişe ediyorum.Hassas mesele.
Merhaba konunun tamamını okumadım sadece başını biliyorum gelişmeler olduysa yanlış bir yorum yapıyor olabilirim affınıza sığınıyorum.
Öncelikle şunu belirtmek isterim 2 yaşında çocuk sahibi aklı selim hiçbir anne 2. çocuğu çok fazla istemez diye düşünüyorum. 2 yaş çocukların en zor dönemi.
Ben tek çocuk bir insan olarak küçüklüğümden beri hep kalabalık bir aile hayal etmiştim. 30 yaşımda ilk bebeğimi kucağıma aldım. Küçükken hayalini kurduğum kadar fazla çocuk sahibi olamasamda 2. çocuğu istiyorum. Daha erken doğursaydım eminim 2 den fazlasınıda yapardım. Tabiki bütün bunlar benim kişisel görüşlerim. Ama bukadar çocuk istememe rağmen 18 aylık bebek sahibi bir anne olarak 2. ye şu aralar hiç cesaretim yok. En az 1 yıl sonrayı düşünüyorum. Yani belki ilerde oğlun biraz daha büyüyüp en zor zamanlarını atlatınca sende tekrar evde bir bebek olsaydı fikrine sıcak bakabilirsin. Ama şuanda böyle düşünmemen çok normal. İllaki ilerde fikrin değişir demiyorum değişmeyede bilir ama biraz birbirinize zaman tanıyıp bu süreci uzatmalısınız. Eşinle bu yönde sıcak bir ortamda başbaşayken bir konuşma yaparsan seni anlayacağını düşünüyorum. Kavga ederken ağzından çıkan sözleride çok kafana takma. Eminim en çok o noktaya takılmışsındır ama insan sinirlenince ağzından çıkanı kulağı duymayabiliyor. Eşin salim kafayla söylediklerini düşününce seni kırdığını anlayıp eminim çok üzülecektir.
Canım, seni anlıyorum çünkü ben de benzer bir durumdayım ancak benimki kendi içimde bir istiyorum çocuğum olsun bir istemiyorum
tabi yaşadığım çevre baskısı da var etrafımda
ama senin durumu çok özel, doğumda ölümden dönmek ne demek
eşin fena dolmuş bir yerlerden
yoksa yazdıklarından az çok biliyorum eşinle ilişkin çok güzel, anlayışlı bir eşin ve sağlam bir evliliğin var...
ilk olarak hata yapmışsın gibi konuşmaya çalışma, o anlasın hatasını...
şimdi burnundan kıl aldırmıyor olabilir ama anlayacak gün geçtikçe
elbette içine oturuyordur evde küs durmak ama sabredeceksin...
ancak ve ancak sakinleşip sana kaba davrandığını anlayıp iletişime geçmeye çalışınca seni dinleyip yaşadığın sıkıntıları, acıları, korkuları anlayacaktır...
şimdi üstüne gitme
Merhabalar nasılsınız
akşam konuşabildiniz mi eşinizle?
Allah oğlunuza uzun ömürler versin inş. resimdekide sizsiniz galiba çok tatlı görünüyorsunuz. bende 1 yıl 2 aylık evliyim ama kocam hala çocuk istemiyor. inş en kısa zamanda çözüme ulaştırısınız.
arkadaşım senin eşin biraz sorumsuz bir adammı ne ali yle ilğili bir konu açmıştın ve siğorta nız olmadığı için daha doktora götüremedin bana göre bayağı bir ihmal ettiniz benim hala aklım sizde.,senin eşin sizin daha sağlık güvencenizi tam sağlayamamış birde ikinci çocuk istiyor garip valla.
senin için rahat ettiyse sorun yok ikrar.problem çıkmadığınada ayrıca sevindim.