Eşimin acil aile ziyareti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Esinizi cagirmis sizi de mi cagirdi da dert ediniyorsunuz? Bayrama daha yirmi gun var ciddi bir durum ki gel demisler gitsin ne olacak...
Benim ailemde boyle bir sorun olsa ben de durmam giderim siz de olsa siz de gidersiniz esinizin gitmesi de anormal bir sey degil yani.

Benim ablam böyle bir süreç yaşasa annem gel kızım dese ben bile giderim. 11 saat yol. :anneadayı:

Tabıkı baslarında bır erkek olmalı esımın aılesı babası olmasına ragmen cogu seyle esım ılgılenır. Sen sakın kal bugun bana yrın sana kımın ne olacagı bellı olmaz hatta gorumcenı ara hal hatır sor yapabılecegım bırsey var mı de erkek tarafı sahıpsız gormesın. Insallah sorun yoktur sıkıntısız hallederler.

Önemli bir durum olmasa çağırmazlardı diye düşünüyorum. Sadece sizden saklamaları biraz tuhaf olmuş. Normalde görümcenizle ve kv nizle aranız nasıl?

Bence sizden saklanılması da dogal. Ailevi sorunlarınızı sıcağı sıcağına eşinizin ailesi ile paylaşıyor musunuz? Siz evli olduğunuz için eşiniz sizden kişisel bir şey saklamamalı ama bu durum kendisi ile ilgili bir şey değil. sizin sıkıntılarınızın anında görümce kulağına gitmemesi hoşken, onun problemlerinin de size yansitilmamasi anormal bir şey olmamalı.

6 saati öyle bir buyutmussunuz ki sanki 24 saat yol gidecek.

Tabi ki gitmeli ve sizde duymak zOrunda değilsiniz.
Bırakın biraz ailenin kendi alanı olsun.

Kadının yuvası dağılıyor , siz 6 saat yol derdine düşmüşsünüz.

Kızlar eşimin ailesi başka şehirde. Bugün annesi tlf etti ve ablan kocası ile kavga etti eşyalarını topluyor bana taşıyor gel dedi. 6 saatlik araba yolculuğu..bu normalmi sizce ?

Bide benim duymamı pek istemiyorlar sanki. Eşimi aradığımda yanında annesi var diye pek rahat konuşamadı benimle. Kaçamak cvp verdi. Ben mi büyütüyorum?
Sizden neden saklıyorlar neden annesinin yanında sizinle rahat konuşamıyor sizde o ailedensiniz

Kızlar eşimin ailesi başka şehirde. Bugün annesi tlf etti ve ablan kocası ile kavga etti eşyalarını topluyor bana taşıyor gel dedi. 6 saatlik araba yolculuğu..bu normalmi sizce ?

Bide benim duymamı pek istemiyorlar sanki. Eşimi aradığımda yanında annesi var diye pek rahat konuşamadı benimle. Kaçamak cvp verdi. Ben mi büyütüyorum?
Eğer ailede sorunları çözen ya da fikirlerine güvenilen biriyse gitmesi normal ,babası vefat etmişse yani toplumda vardır ya hani baba vefat ettikten sonra erkek kardeşlerden sorumluluk sahibi olan baba görevi üstlenir , kardeşinin dilinden iyi anliyorsa da normal gitmesi .sizde gidebilirdiniz eğer iş sorumlulugunuz yoksa . Açıkçası çocuk varsa ben o tip ortamlara götürülmesini doğru bulmuyorum. Eşiniz gitti zaten o evde size telefonda kardeşinin durumunu uzun uzun anlatmasını beklemeyin hiç hoş değil kardeşinin dedikodusunu yapar gibi . Sabredin dönünce anlatır size . Benim eşim de önemli bir durum olduğunda gider ararım sadece iyiyim vs konuşulur o durumu eve gelince konuşuruz

Sizden neden saklıyorlar neden annesinin yanında sizinle rahat konuşamıyor sizde o ailedensiniz

Sadece dedikodu öğrenmektir bunun adı . Eğer gerçekten aileden biri olsaydı , bayramda zaten gidilecek, ne gerek var 6 saat yol gitmeye , bizene denmezdi.

Sadece " ama bizde artık bu ailedeniz " demekle olmuyor.

muhtemelen abla anneye sığınmak istemiş anne de tek başına kotaramayacağı düşüncesi ile eşini aramış

evet mesafe çok gibi geliyor ama olayın ciddiyeti önemli

kavga etti bavulunu topladı deyince hafif gibi görünüyor ama şiddet tehdit çocuk vs varsa olay değişir ya da kimisine bir ters bakış bile çok ağır gelir

ayrıntılı anlatılmaz bu tarz konular zaten telefonda

gelince anlatırlar ki yaşayana anlatmak cidden zor oluyor

bana yabancı muamelesi yaptılar demişsiniz de muhtemelen eşine geri dönerse dedikodu olmasın diye anlatmak istemezler

bu arada bence yabancısınız ben arada derim ben yabancıyım karışmam diye

bir kötü yorumda gelin böyle dedi olur tüm fatura size kesilir ne gerek var

Sadece dedikodu öğrenmektir bunun adı . Eğer gerçekten aileden biri olsaydı , bayramda zaten gidilecek, ne gerek var 6 saat yol gitmeye , bizene denmezdi.

Sadece " ama bizde artık bu ailedeniz " demekle olmuyor.
Tebrik ederim çok isabetli bi cevap vermişsiniz. Bu çok hassas bi konu yani siz can ciğer bi gelin olsanız dahi gizlemek isteyebilirler ne var bunda konu sahibi? Kaldı ki can ciğer olmadığınız ortada,empati yapın biraz, 6 saat değil 36 saat olsa kaç yazar kardeşine ihtiyacı var belli ki. 7 yaş küçük olunca destek olamıyor mu yani sonuçta evli barklı koca adam olmuş eşiniz gayet rahat madden ve manevi yanında olabilecek yaşta ablası nekadar büyük olursa olsun.

annesinin ya da görümcenin yada başkasının yanında
kız kardeşinin başına gelenleri rahatça konuşmasını niçin beklediniz
bn de olsam eşime söyleyemezdim
onlar üzülürken dedikodu yapar gibi laf yetiştirir gibi
anlatması mı gereki
abartmayın eşiniz gelince öğrenirsiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X