• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Aileciliği

gldnglnck

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2014
351
62
38
Selam eşim aşırı aileci varsa yoksa benim ailem benim akrabalarım diyo yok böyle bişey sanki bizde aile yok ağaç kogugundan çıktıkda :( bi insan bu kadar kör olamaz ya yapmacık halde olan akrabalarına ölüp bitiyo napacam ben böyle:26:

Zıtlaşma akrabasıyla sorun yaşayınca o haklıda haksızda olsa onun akrabasını savun bak kendi doğrusu yanlış olucak

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Aynen bende bıktım bu kadar ailesine ve akrabalarına maddi manevi düşkünlüğünden :(

bende 4 senedir eşimden bu konuda bıktım ya malesef akrabalarından kazık yesede doymuyolar canım yinede onlar iyi sen kötüsün benimkide annem babam diyo bişey demiyo desinde haklı anası babası ama çok çok fazla abartıyo benimle değil annesiyle tatile gitmek istiyo benimle değil annesiyle dışarda yemek yemeyi istiyo ben 4 senedir hiç böyle şeyler yaşamadım eşimle yemek kahvaltı tatil veya balayı gibi.hatta balayına gitmek istedik kayınvalidem benide götür oğlum dedi o da tmm dedi ve neredeyse kaynanamla balayına gidiyoduk bu kadar komik durumdayım ve bitmiyo bitmiyo bitmiyo bununla yaşamayı öğrenmelisin.ben bunları kafama takmaktan depresyona girdim çok üzüldüm ama alıştırdım kendimi şimdi umurumda değil sıkıntım yok sende öyle yap etliye sütlüye ve akrabalarına karışma o zaman rahatlarsın daha anlatsam ne sinir bozucu hikayelerim var ama mesele kendini alıştırmakta boşveeeer

Selam eşim aşırı aileci varsa yoksa benim ailem benim akrabalarım diyo yok böyle bişey sanki bizde aile yok ağaç kogugundan çıktıkda :( bi insan bu kadar kör olamaz ya yapmacık halde olan akrabalarına ölüp bitiyo napacam ben böyle:26:

Bunlar boyle maalesef evlenene kadar analarından danalarından kacarlar, evlendikten sonra onlardan kıymetlisi olmaz. Ustune ne yapsan yaranamazsın. Bu kadar kıymetliymiş niye evlenmişler anlamak mumkun degil. Takma arkadasım kafana... He he diyip gec. Yoksa kendini uzdugunle kalırsın. Kendini de ezdirme.

bende 4 senedir eşimden bu konuda bıktım ya malesef akrabalarından kazık yesede doymuyolar canım yinede onlar iyi sen kötüsün benimkide annem babam diyo bişey demiyo desinde haklı anası babası ama çok çok fazla abartıyo benimle değil annesiyle tatile gitmek istiyo benimle değil annesiyle dışarda yemek yemeyi istiyo ben 4 senedir hiç böyle şeyler yaşamadım eşimle yemek kahvaltı tatil veya balayı gibi.hatta balayına gitmek istedik kayınvalidem benide götür oğlum dedi o da tmm dedi ve neredeyse kaynanamla balayına gidiyoduk bu kadar komik durumdayım ve bitmiyo bitmiyo bitmiyo bununla yaşamayı öğrenmelisin.ben bunları kafama takmaktan depresyona girdim çok üzüldüm ama alıştırdım kendimi şimdi umurumda değil sıkıntım yok sende öyle yap etliye sütlüye ve akrabalarına karışma o zaman rahatlarsın daha anlatsam ne sinir bozucu hikayelerim var ama mesele kendini alıştırmakta boşveeeer

akrabaları yüzüme gülüyo arkamdan lafımı yapıyolar farkında anlatıyorum şahidde oluyo ama koca bi HİÇ ... Kime diyosun ki kendimi savununca kötü oluyorum sussam bana dert artık açık açık dedim kimseye kendimi ezdirmem akrabaların iki yüzlü lafımı derim olan bana oluyo dedim bişey diyemiyo

Bunlar boyle maalesef evlenene kadar analarından danalarından kacarlar, evlendikten sonra onlardan kıymetlisi olmaz. Ustune ne yapsan yaranamazsın. Bu kadar kıymetliymiş niye evlenmişler anlamak mumkun degil. Takma arkadasım kafana... He he diyip gec. Yoksa kendini uzdugunle kalırsın. Kendini de ezdirme.

aynen yaa amaç ne bende anlamıyorum o kadar ailecisiniz madem oturun dizlerinin dibinde evlenmede işiniz ne ki

Canım merak ettim sorayım dedim. peki eşin evlenmeden oncede yansitti mı sana bu huyunu yani aileye düşkün olması bu derece onceden anladın mı evlenince mı çıktı ortaya

aileci olmayan bi erkek görmedim, aileleri kadar kurdukları yuvalarına karılarına düşkün olsalar ne harika olacak :51: benimde tanıdığım bi arkadaşım evlenecek (erkek),görsen çocuk rahat kına gecesi vs istemez el öpmeyi sevmez dersin ki bu ailesine geleneklerine vs düşkün değil. geçen bi kv anahtar verme konusu açıldı, kız vermesin annesine evimizin anahtarını ama ben vereyim anneme gelir toparlar yemek yapar oturur vs dedi.. :53:

Bide benimki benden habersiz yapıyor ne yapıyorsa ben başkalarından duyuyorum.

hayır hiç yansıtmadı zaten görsem heralde vazgeçerdim.evlendikten 2 ay sonra böyle oldu.insan ailesine düşkün olmalı tabi ama abartısız. artık kendi aileni kurucaksan onada yönelmelisin birazda.kayınvalidem hep eşimin bekarken hiç aramadığını hep kendilerinin aradığını söyler ama şimdi öyle değil eve gelir gelmez annesini babasını arar sonra bizimle ilgilenir daha doğrusu oğlumla tabi kayınvalideminde etkisi var bunda o eşimi çok doldurur ''el kızına çok yüz verme senin kıymetlin olmasın sevme sakın o sadece senin karın gördün beğendin aldın o kadar ileriye götürme sen bize değer ver yoksa söz geçiremezsin ona ondan iyilik gelmez sana bizden başkası yok senin arkanda '' gibi sözler söyler durur ben bi kere gizlice dinlemiştim o zaman duydum ve anladım sebebini.

Son düzenleme:
eğer hiç birine ses çıkarmıyosa böyle gider benden demesi sen kendini savun ezdirme.inan aynı şeyleri yaşadım.eşimin akrabaları çok sever beni kimseden bi laf duymadım.ama eşimin ailesi yerden yere vuruyolar beni o kulaklarıyla duyuyo ve ses çıkarmıyo babası namusuma kadar dil uzattı ve oğlunun yüzüne söyledi ama eşim haklısın baba dedi burdan pay biç aylarca ağladım aklım almadı ben kendime yediremedim ama eşim babasının namusuma laf etmesini çok normal karşıladı.yaşadıkça görüceksin tek tavsiyem sinirlenme ağlama üzülme kendi canına yazık lafı söyleyenlere ve eşine bişey olmuyo olan sana oluyo sadece boşver ve laf edenede lafını ver köşene çekil başka yolu yok.eşlerimizden bizi savunmalarını beklersek bizi herkesin ayağına paspas ederler tabi bunlar benim düşüncelerim

eğer hiç birine ses çıkarmıyosa böyle gider benden demesi sen kendini savun ezdirme.inan aynı şeyleri yaşadım.eşimin akrabaları çok sever beni kimseden bi laf duymadım.ama eşimin ailesi yerden yere vuruyolar beni o kulaklarıyla duyuyo ve ses çıkarmıyo babası namusuma kadar dil uzattı ve oğlunun yüzüne söyledi ama eşim haklısın baba dedi burdan pay biç aylarca ağladım aklım almadı ben kendime yediremedim ama eşim babasının namusuma laf etmesini çok normal karşıladı.yaşadıkça görüceksin tek tavsiyem sinirlenme ağlama üzülme kendi canına yazık lafı söyleyenlere ve eşine bişey olmuyo olan sana oluyo sadece boşver ve laf edenede lafını ver köşene çekil başka yolu yok.eşlerimizden bizi savunmalarını beklersek bizi herkesin ayağına paspas ederler tabi bunlar benim düşüncelerim
Yeri gelir biz eslerimizi korur kollarız ama onlar bize laf söylenince hiç ses etmezler ustune bir de densizleri korurlar. En cok insana koyan da bu zaten. Dediğin gibi en iyisi lafını söyleyip gecmek. Keske erkeklerde aile kurabilmeyi ogrense. Turk erkeklerinde mi var bu anlamıyorum. Ailelerin yaklasım tarzından mı kaynaklı? Bizim ailemiz boyle degil mesela. Annem rahatsız edicem diye sık sık aramaz bile.

hayır hiç yansıtmadı zaten görsem heralde vazgeçerdim.evlendikten 2 ay sonra böyle oldu.insan ailesine düşkün olmalı tabi ama abartısız. artık kendi aileni kurucaksan onada yönelmelisin birazda.kayınvalidem hep eşimin bekarken hiç aramadığını hep kendilerinin aradığını söyler ama şimdi öyle değil eve gelir gelmez annesini babasını arar sonra bizimle ilgilenir daha doğrusu oğlumla tabi kayınvalideminde etkisi var bunda o eşimi çok doldurur ''el kızına çok yüz verme senin kıymetlin olmasın sevme sakın o sadece senin karın gördün beğendin aldın o kadar ileriye götürme sen bize değer ver yoksa söz geçiremezsin ona ondan iyilik gelmez sana bizden başkası yok senin arkanda '' gibi sözler söyler durur ben bi kere gizlice dinlemiştim o zaman duydum ve anladım sebebini.

....vay kayınvalidenin haline... Canı nasıl çıkacak?

Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü

akrabaları yüzüme gülüyo arkamdan lafımı yapıyolar farkında anlatıyorum şahidde oluyo ama koca bi HİÇ ... Kime diyosun ki kendimi savununca kötü oluyorum sussam bana dert artık açık açık dedim kimseye kendimi ezdirmem akrabaların iki yüzlü lafımı derim olan bana oluyo dedim bişey diyemiyo

Aynı durumdayım malesef.. Sussan olmuyor, susmasan olmaz :18:

Canım aynı durumdayım.Hep ben kötüyüm.Kendi ailem ile ilgili eleştiri yapınca (aptal ben) sorun yok,sakin bir akşam geçiriyoruz ama aynı durum onun ailesiyle ilgili olduğunda herşey farklı oluyor.Mesela kardeşin neden böyle söylüyor ya da göz kaydırıyor surat asıyor diyorum,hani neden ? Yazık sana diyor insanlar yattığımız yastığa kadar düşünüyor diyor.(kayınvalidem yastık almıştı)ya da benim kardeşim(çocuksudur biraz) ile ilgili sinir olduğu şeyleri saymaya başlıyor.mesele seninki benimki değil ki.....halbuki ben teşekkürsüz ve şükürsüz biri değilim fakat o konu başka bu başka(yastık mevzusu)...gözümle görüyorum hani bazı şeyleri...hep ben yanlış anlayan alıngan tarafım,fesatım...hepsi böyle galiba...hele Bayram da geldi...:s

Benim eşim de çok annecidir. Annesi ne derse odur. Bıktım artık ben de mesafe koydum hepsine yeter. Varsa yoksa benim için karnımdaki onun dışında kimseyi düşünmüyorum artık.

Off ben yazamıycam bile..Bende de sonradan peydah olan bi ana baba 5 tanede görümceee 😢😢😈😠 var...Tecrübeli arkadaş lar ne yapmalıyız biz..

Arkadaşlar benim eşimle problem lerimiz var..15 gündür ayrıyız ..
Problemlerimizin arasında eşimin (sonradan , kavgalarımızdan sonra) bağlandığı ailesi var..sanki hala tüm sorumluluğu , evi orası..bende 5 görmce , kv , kp var ..
En basitinden sabah uyanir uyanmaz kv aranır temek yedin mi su ictinmi vb..herseyiyle ilgilenir..
Haftada 3.4 kez gidilir görülür.
Kardeslerile mutlaka konusur ( 5 tane olduklari icin konus konus biymez meseleleri)
Ve 15 gundur ayriyiz o annesinde kaliyor ben kendi annemde..gel al diyorum annemle isimiz var diyo..
Ne yapacam ya..bide sonradan böyle oldu..onceden öğrenci iken bayramda seyranda bile gitmezdi😠😠😠😠

Back
X