Eşimin aileme tutumu -_- !!!!!

Ya insan sevmeye bilir ama bana o konuda yapmacık olmasına bile tamam derim kırılmayayım diye beğendim diyebilir ya iki iyi bir şey diyebilir

Hırkayı giymeyebilir tarz meselesi.İnsan beğenmediği birşeyi giymek zorunda değil.Teşekkür ettiyse aldıysa sorun yok.Değişim kartı yoksa yapacak bir şey de yok.Ama lütfen alınan hediyeyi hemen parasızlık ölçütüyle vicdan olayına getirmeyin.İçinden gelmiş almış.

iyi de adam ben bunu giymem diye annenize değil size demiş

beğenmemiş işte

tavrı hoş olmayabilir de

ben de onun hırkasını yıpratayım da hırkasız kalsın gibi ilkokul tavırları normal mi

eşime yıllar önce bir hırka almıştım bayılarak giyer

ona benzer bir tane daha aldım ama bunun kolu şöyle giymem dedi

peki dedim gidip değiştirdim ne var bunda

bir de sizin aileniz ile nedne samimi olsun sizi tanımasa yolda görse bile tanımayacağı insanlar ile nedne samimi olsun

evlerine gitmiş verilen hediyeyi almış oldu bitti

ille de mıç mıç mı olmalı bu ilişkiler

Belki eşim yapsa aynı şeyi bozulurum o an.
Ama yok bende bunu yıpratacağım falan saçma değil mi?
İnatlaşmak doğru değil bence.
İlerde sizde aynı durumu düşebilirsiniz.

bence böyle hırslara kapılma, ailene saygısızlık yapmadığı sürece varsın sevmesin varsın o hırkayı giymesin? laf söylettirme, terbiyesizlik yaptırma, ama sevmesi için de zorlama, burada kocasının ailesini sevmeyen bin tane kadın var, onlara sevek zorunda değilsin diyoruz, eşlerimizde ailelerimizi sevmek zorunda değil. bu konular evliliği bitirir, inat hırs yapmayın, ben biliyorum ki eşim ailemden bazı insanları sevmiyor, görüşmüyorlarda kırk yılın başı ama ne ben sorarım seviyor musun diye, ne bunu dert ederim kendime, nede kavga eder, dikte ederim ha saygısızlık yapamaz, dile getiremez o ayrı.

Geçenlerde annem hem kizima bakmış hemde bana bir tencere lahana sarmış o telaşla.isten geldik esimle yiyoruz aksam yemegini bu sefer olmamış sarması begenmedim dedi yedide ama kafasina geciresim geldi yemegi..yaranilmaz el oğullarına bosver.

Aynı benim ki gibi iğrenç bir durum
o seni aldı aileni değil. sen onlardan çıktın, bizdensin, ailene uzak dur diyen ama seni anasıyla aynı evde yaşatan adam değişmez. belki boşanınca değişir.

ya işte bana bu mesela abartılı geliyor

adam annenize dememiş size samimice bu sefer olmamış demiş

ben kendi yaptığım yemeği bile beğenmiyorum bazen yine de yiyorum

bazı şeyler aileden gelince hemen bir savunma moduna mı geçiyoruz acaba

yani bunu gelin dese adam da kızar annem uğraşmış sarmış da gelin beğenmedi diye siz de aynısını diyorsunuz

annemiz yapsa da güzel olmamış olabilir bir şey ve bunu da eşime çekinmeden söyleyebilmeliyim

neden anneni sevmek zorunda ki? keşke evlenmek için belli bir test yapılsa geçemeyen evlenmese..

konu sahibi o adamla evlenen sensin, ailen değil.. yani sen geçineceksin.. o hediyeyi kabul etmiş, etmek zorunda da değildi bana kalırsa, giymem demiş kaldırmış.. ne kadar abartmışsın yahu.. o adamı değiştirmeye çalışıyorsun ama değişmeyecek, üstüne gittikçe daha da beter olacak her şey ve evde zerre huzur kalmadığı için yakın gelecekte boşanmayı düşüneceksin.. başına ne geleceğini bil, ona göre bir tavır takın..

yaa benim de annem dolma yapıp getirmiş, her şeyi yiyen eşim onu sevmedi yiyemedi, hiç kişisel algılayıp mesele yapmadımi ertesi gün arkadaşlarımı çağırdım afiyetle yedik, bu kadar kişiselleştirmeyin kızlar ya, sanki evlenmedne önce annemizin her yaptığını biz kendimiz bayıla bayıla mı yiyorduk, yüzlerine karşı bir saygısızlıkları olmadığı sürece sorun yok bence

Hatırlaması ve hatta hediye alması ne kadar ince bir davranış sırf bu yüzden eşiniz azcık daha sevecen olabilir ailenize karşı.Eşiniz biraz odun galiba.Ben bunu giymem der mi insan..Beğenmesen de güzelmiş sağolsun de koy dolaba giy ya da giyme be adam..

bu arada kv bana bir hediye almış

ben de dedim ki bu senin yaşına daha uygun sen giy ben böyle giymem

neyse biraz bozuldu işte ben böyle işlemeli şeyler giymem dedi ben de sen benim öyle şeyler giydiğimi gördün mü dedim ve almadım

o da bir daha bana hediye alıp abuk subuk parasını harcamadı

giyilmeyecek bir çok şey alıp evde yığılacağına hiç alınmasın kafasındayım ben

ama görümcem bir tencere hediye aldı ay rengini beğenir misin bilemedim dedi

ona da güldüm tencere bu renginin ne önemi var, cam kapaklı tencerenin kapağının topuzunun rengi

ama annesine değil konu sahibine demiş sadece

Acikcasi daha onceki sarmalarini çok beğenirdi annemede çok beğendiğini söylerdi.evet aileme eleştiriyi kabul edemiyorum oda var.

Acikcasi daha onceki sarmalarini çok beğenirdi annemede çok beğendiğini söylerdi.evet aileme eleştiriyi kabul edemiyorum oda var.

bu sefer beğenmemiş işte

belki lahanası iyi değildi belki pirinci iyi çıkmadı

belki acele etti iyi pişmedi belki her zamanki yağdan bitmişti de diğerinden koydu

adam beğenmeyebilir

büyütüp kendinizi huzursuz etmeyin

canım bu kadar hassas olma, ben kendi yaptığım yemeği bile beğenmiyorum. her seferinde sevip yiyormuş demek ki bu sefer o kadar da beğenmemiş :)

Canım anlatmak istediğim üzerine takip denemedim bile görmedi desem yeridir o tarafa atıp ben bunu giymem dedi

Aynen bende tam onu diyorum . O an öyle tepki vermese zoruma gitmez isterse giymesin önemli değil ama üstüne bile denemeden fırlatıp atınca insanın sinirleri bozuluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…