Eşimin aileme tutumu -_- !!!!!

ama annesine değil konu sahibine demiş sadece
Ama şöyle bir sey var aynısını ben ona yapsam zoruna gider değer vermiş almış der . Ki bende aynısını düşünüyorum annem sonuçta yani değer vermiş almış üstüne deneyip bıraksa öyle davranmasa bu kadar zoruma gitmezdi . Giymezse giymesin ama resmen hırkayı attı yüzüne bile bakmadan ben bunu giymem dedi

Zaten inat ettim bu hırkayı ben evin içinde yatakta giyerek yıpratacam madem diğerini denemedim bile buda giyilmez hale gelsin de görsün gününü

Bu yaptığın çok saçma. Kayınvaliden sana beğenmediğin bir elbise alsa, eşin de o da elbise bu da elbise diyerek senin sevdiğin bir elbiseni yer bezi yapsa ne düşünürsün ?
Herkesin zevki bir değil, kayınvalidelerin aldığı giysiler genellikle beğenilmiyor. Gelin beğenmeyince modernlik oluyor, damat beğenmeyince annemi nasıl sevmezsine geliyor. Bir değişim kartı her şeyi çözer aslında.

annele arasında bişey yaşandı mı?
benm kv ile çok şey yaşandı ben ona soğuk olduğumda eşim de anneme aileme herkese bebk yeğenime bile soğuk davranıyor ,haksızlık ediyor

Canım denemedim bile ya yüzüne bile bakmadı denemeden bakmadan nasıl ben bunu giymem diyebilir . Onun kendi aldığı hırka da annemin aldığı hırkanın neredeyse aynısı. Demek ki onu da beğenmiyor diye düşündüm

Benim annem de esime zaman zaman bir seyler almistir.Bunlarin bazilaruni giymedi ,bazilarini giydi.Tarzina uygun olunca giyiyor..Fazla takilmadim ben.Kayinvalidemin bana aldigi seylerin de hepsini ben giyinmiyorum.Gonlu olsun diye giyinirim durur oyleyece.
EErkeker genelde esinin ailesine fazla yakin davranmiyorlar.Benim esim ailesinden coj uzakta oldugu icin bize katildi.Simdi de ben onun ailesine yakinlastim ve arada ki farki bariz gordum canim.

annele arasında bişey yaşandı mı?
benm kv ile çok şey yaşandı ben ona soğuk olduğumda eşim de anneme aileme herkese bebk yeğenime bile soğuk davranıyor ,haksızlık ediyor
Evet ben nişanlıyken bir şeyler yaşandı ama iki taraf da hata yaptı. Konu kapandı ama o kin tutup bu tavrı sergiliyor . Ne yani bende onun ailesine mi öyle tavırlar sergilesem hoşuna gider mi gitmez . Zaten ben sergilemiyorum da

onun ailesi ile sorunun yoksa neden sergileyeceksin ki?
o dönemlerde ne yaşandı bilemem tabi ama büyüklerin hata yapma şansı daha az bence, yani hata yapmamalılar,
ben hiç yakıştıramıyorum büyüklere hatayı,evliliği yeni tecrübe edecek olanlara gereksiz travmalar bırakıyorlar, bu da çiftler arasında yıllarca kavga sebebi olarak devam ediyor,
sizin şimdiki yaşadığınız sorun gibi

Şimdi, o hırkayı sizin kayınvalideniz size verse siz giymeseniz veya giymek istemeseniz eşiniz size tavır alsa ve buraya konuyu bu şekilde açsanız % 99 eşinizi topa tutardı. Giymek zorundamısın, sana sormadan kendi zevkine göre hırka alınırmıymış, vs. vs.
Öyleyse ne yapıcaz ya eşimizi olduğu gibi kabul edip olayı kapatıcaz yada kavga kıyamet gidecek.
Eşiniz ailenize karşı saygısız değilse bence hırka olayı hiçte abartılacak bir olay değil. Oturun siz giyin. Ama ailenize karşı saygısızsa o kocaman bir sorundur. (Tabi sizin eşinizin ailenize olan tavrınız nedir bilmiyorum)

hepimizin zevki beğenisi farklı.bazen zevki olduğunu düşündüğümüz birşeyi aldığımızda bile yanılabiliyoruz. beğenmemek değil beğenmediğini KABA bir tarz uslupla dile getirmesi yanlış. onun gibi davranırsanız ondan farkınız olmaz. onunla aynı olacaksanız yaptığını tasdiklersiniz.konuşacaksanız eminim anlamayacak çünkü kaba bir adama anlatırken kabalaşmanızı sağlayacak cümleler duyma potansiyeliniz yüksek. sıkılacaksınız. ailenizle bağınızı güçlü tutun.annenizin aldıüğı şeyleri ayy çok beğendim tam istediğim gibi vb cümlelerle tasdikleyin sevindiğinizi hissettirin.ve annenizede söyleyin ona bir daha bir iplik almasın.

Zorlama kendi haline birak sen usteledikce bilerek oyle uyuzluk ediyordur. Seni zorlamiyorum gorusme istersen de. Benide sen zorlama kendi halime birak senin ailen hakkinda de. Öylede uygula

Kesinlikle...o size ve ailenize nasil davraniyorsa siz de oyle davranin. en iyisi bu ...empati yetenegi olmayan insanlara aynisini yasatarak empatiye zorlamak lazim :)

Bazı yorumlarda da yaptığı şeyin aynısını yaparsan ondan bi farkın olmaz düzelmez inatlaşma diyorlar bilemedim
Aslinda onlar da haklilar ama bazen aynisini yasatinca insan anlayabiliyo karsidakini.
Tabi esinizi siz daha iyi tanirsiniz.hangisinden anliyorsa o sekilde tepki verin.ama ben sahsen dayanamazdim.kisasa kisas yapardim.

Annen hediye almış ne demek böyle tavır yapmak .begenmedim diyebilir ama resmen tavir yapıyor .aileme asla tavır saygısızlık yaptirmam.onlara yapılmış saygısızlığı kendime yapılmış sayarim.keske iyi bir tepki gosterseydin.boyle yaptiginda senin de onun ailesine soğuk olacağını bilsin korksun azcik.kabullenmeyecegini bilmeli yoksa yapar tabi.ancak öyle duzeltirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…