Eşimin Ailemle İletişimi

asyazeynep01

Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2019
516
446
23
37
Arkadaşlar;

Eşimle işinden dolayı şuan ayrı şehirlerde kaldığımızı söylemiştim daha önce. Şuan ben ailemle kalıyorum; arada kendi evimde kalıyorum bu şekilde. Eşimin ailesini ara sıra ararım; onun dışında bir hastalık olduğu zaman elbette ararım. Mesela amcası ameliyat olmuştu iki kere aradım. Dün anneannesinin ayağı çatlamış aradım geçmiş oldun dedim. Ama kendisi benim ailemi; uzakta olmasına rağmen ya da ben ailemin yanında kalmama rağmen hiç aramaz; bir ihtiyaç var mı diye nasılsınız diye bile sormaz. Başka bir şehire gitti; babam onu aradı işlerini sordu kaç kere. Biraz önce dedim ki müsait olunca babamı arar mısın yazdım Noldu diye cevap yazmış. Bende Birşey olmadı öylesine ; şimdi ben burdayım ailemle kalıyorum ya bir ara nasılsınız diye sor dedim. Babam bişey demedi ben böyle münasip olacagını düşündüm yazdım. Hiç cevap yazmamış. Böyle bir durumda nasıl davranmalıyım. Açıkçası bu hareketleriyle bana ve aileme saygısızlık yaptığını düşünüyorum; şu an aşırı derecede kızgınım.İçimden bir ses bağıra çağıra kavga et diyor.. Eğer bunu söylememe rağmen benim ailemi yok sayarsa bende onun ailesiyle görüşmücem. Siz olsanız ne yaparsınız ?

Arkadaşlar;

Eşimle işinden dolayı şuan ayrı şehirlerde kaldığımızı söylemiştim daha önce. Şuan ben ailemle kalıyorum; arada kendi evimde kalıyorum bu şekilde. Eşimin ailesini ara sıra ararım; onun dışında bir hastalık olduğu zaman elbette ararım. Mesela amcası ameliyat olmuştu iki kere aradım. Dün anneannesinin ayağı çatlamış aradım geçmiş oldun dedim. Ama kendisi benim ailemi; uzakta olmasına rağmen ya da ben ailemin yanında kalmama rağmen hiç aramaz; bir ihtiyaç var mı diye nasılsınız diye bile sormaz. Başka bir şehire gitti; babam onu aradı işlerini sordu kaç kere. Biraz önce dedim ki müsait olunca babamı arar mısın yazdım Noldu diye cevap yazmış. Bende Birşey olmadı öylesine ; şimdi ben burdayım ailemle kalıyorum ya bir ara nasılsınız diye sor dedim. Babam bişey demedi ben böyle münasip olacagını düşündüm yazdım. Hiç cevap yazmamış. Böyle bir durumda nasıl davranmalıyım. Açıkçası bu hareketleriyle bana ve aileme saygısızlık yaptığını düşünüyorum; şu an aşırı derecede kızgınım.İçimden bir ses bağıra çağıra kavga et diyor.. Eğer bunu söylememe rağmen benim ailemi yok sayarsa bende onun ailesiyle görüşmücem. Siz olsanız ne yaparsınız ?

sen bunu yaptın ben de sana bunu yaparım diyerek kendi kişisel ilişki düzeyini değiştirme. ha sen istediğin için değil de kendini mecbur hissettiğin için arıyorsan insanları hiç arama zaten ama senin iletişim düzeyin buysa kocaya kızdım ben de aramayım da görsün tribi çok çocukça bunu yapma.
kocanın bir şey yapmasını istiyorsan bunu düzgünce kendini ifade ederek iletişim kurarak yaptırmaya çalış. telefonla, mesajla, kendince trip atarak yapma daha çok itici olursun. zorlama ilişkiler kurdurmaya çalışmak daha olumsuz sonuçlar doğurur.

Zorla arayacağına hiç aramasın bence daha iyi.
Babanız böyle mesaj attığınızı duysa size büyük tepki verir bence.
Siz ailesini ararken o da arasın diye mi yapıyorsunuz?
Ya da eşiniz sizi bu konuda zorluyor mu?
Sizin aranızda bir problem yoksa, ailenizle iletişimizi de iyiyse bence hiç zorlamayın.
Kavga edince sizin zorunuzla arayacak unutmayın.

Arkadaşlar;

Ben eşimin ailesini gerek olmadıkça aramam oda benim ailemi gerek olmadıkça aramaz ama siz arayıp soruyorsanız onunda aynı şekilde davranması lazım sizde kavga etmeden aramayı kesin bakalım bir tepkisi olacak mı ama kavga etmeyin o kavga çıkarırsa aramayı biraktiniz diye o zaman sizde içinizi dokersiniz

Burda asıl garip olan eşinizin ailenizle iletişimi değil, evli barklı insanların biz pek anlaşmıyoruz diyerek ayrı şekilde hayat sürmeleri.

Gelin ve damat olarak ilişkiler de farklılıklar yaşanması çok normal..

Gelin bizi hiç aramıyor diye dert yanan kayınvalide pek çoktur .

Ama damat bizi hiç aramıyor diyen kayınpeder çok azdır . Belki yoktur 😊

Doğa gereğidir fitrattir belki de bu.. kadınlar daha sosyal daha konuşkan iletişime daha açık.. her konunun içinde.

Bazen aramasını isteyebilirsiniz bunu eşinizden bekleyebilirsiniz elbette.. ama siz gibi sürekli iletişim halinde olması çok büyük beklenti gibi geliyor bana..

Kendi anne babalarıyla bile 30 saniye iyiyim sen diyip kapatan canlılardan çok şey beklememek lazım ..

iyi de neden arasın?

babamı bir ara telefon ile ara deyince adam da gayet olağan bir şekilde "noldu" demiş

eşim de bana annemi ya da babamı ara dese ilk tepkim "ne olmuş" olur

yani birisi bana durduk yere birini ara dediyse sizin örnek verdiğiniz gibi bir sağlık sorunu, vefat vs mi olmuş diye düşünürüm

siz anneannesinin ayağı çatladı diye aramışsınız yani durduk yere aramamışsınız, o şimdi durduk yere neden arasın

babanızı arayıp "X benim ailemi arıyor, ben de iadeyi arama yapıyorum" mu desin

bu arada ben ailemle isem eşim onları araması gereken bir durum varsa da aramaz ki

benimle konuşur, uygunsa ben telefonu onlara veririm ya da o dileklerini benim aracılığım ile iletir

şimdi objektif düşünün, eşiniz başka şehirde çalışırken evinde rutin hayatını yaşayan babanızı arayıp ne diyecek

evet ben bu konularda eksiğim, mesela birisini laf olsun diye aramam bu birisine eşim de dahil

diyecek bir şeyim varsa ararım yoksa aramam eşiniz de muhtemelen babanızı neden aramasını beklediğinizi dahi anlamamış ki

Aramak zorunda mı? benim ailem asla dert etmez böyle şeyleri bence doğru olan da bu.. siz de dert etmeyin. siz de mesela gitmiyor sadece arıyormuşsunuz eşiniz size illa git diyor mu? bence kavga etmeye bahane aramayın

söyleyiş tarzınız yanlış babamı ara bugün değil de arada arasan keşke iyi olur gibisinden söylerseniz
birde kandilde vs aramaz mı anne babanızı?

yorumum bu konunuza değil

diğer konunuzla birlikte değerlendirdim de gitme fikri sizi geriyor bence

yani eşinizin olduğu şehre gitmek ailenizden arkadaşlarınızdan çevrenizden kopmak sizi korkutuyor

bu sizi geriyor ve eşinizin her yaptığı batmaya başlıyor

yarınlarda nasıl bir hayat istediğinizi düşünün

3 yıllık 5 yıllık 10 yıllık planlarınızda neler var

eşiniz olmasa nasıl olur aileniz olmasa nasıl olur vs vs değerlendirin

Benim eşimde yapar arada bunu annemi aradinmi hic diye aşiri sinir olurum.o annesini hergun ariyo diye bendemi aramak zorundayim.bide tellle konusmasini hic sevmem kendi annemle bile haftada bi kac kez konusurum.yani birak icinden gelmiyorsa aramasin ki ortada önemli bi durum yoksa.erkekler oyle deiller daha çekingen oluyolar bu durumda.bende kandil bayramlarda ararim bi tek.

Kendi içinizde evliliğinizi sorguladığınız için eşinizin herşeyine bir kulp bulma durumundasınız sanki.

Ne eşim bana annemi babamı ara der ne ben eşime derim bunu, ki ben kayınvalidemi belli rutinlerde hep ararım eşimin hicbir talebi olmadı bugüne kadar.

Eşimde babam memlekete gittiğinde arada arar ve ben bunu laf arasında babanda şöyle dedi dediğinde öğrenirim çünkü işteyken arar aradığı zaman. Aramasa sorun etmem, hastalık vs.gibi önemle biri durum olmadığı sürece.

Eşinizle ilişkinizi aileler ile ilişkilerden ayrı tutmalısınız yoksa sorun olacak şeyler hep olur.

Arkadaşlar;

Ben eşimin ailesini ayda bir kere Arar, sadece kaynanamla konuşurum. Kendi amcamı dayımı halamı aramadığım için onun hala amcasını da aramam. Nispet diye değil bu sevmiyorum telefon konuşmasını. Ama eşim de ben de birbirimizn ailelerinin yanına gidince sıcak dururuz. Yeterli geliyor bana. Bence sen de arama.

Back
X