Eşimin Ailemle İletişimi

Daha 1-2 gün önce açtığınız konuda siz anlattınız.
Hatta orda da sordum ne yapmayı planlıyorsunyz böyle evlilik mi olur diye, cevap vermediniz
İyi de orda işten dolayı ayrı kalıyoruz dedım biz pek anlaşamıyoruz dıye böyle bır karar aldık demedım ki.

Benim sorunum şu; yaşadığım zorluklar aileme rezil olmuş olmam; ailemin onaylamadığı bir evlilikte sıkıntılar yaşamam; evliliğimizin 2 yılı boyunca sürekli kavga etmiş olmamız sebebiyle kendimi aşırı derecede yorgun hissediyorum. İçimden bir his doğru bir evlilik yapmadığımı söylüyor.
Teşekkür ederim yorumunuz için..Allah yardımcınız olsun öncelikle evet ailemin istememesi hala onu benımseyememesi de ben de bıraz sıkıntı oluşturdu sanıyorum. Hepimiz mutlu olalım inşallah

bunlar eski mesajlarınız. hatırladığım için konunuzu geriye döndüm, yoksa pek adetim değil.

siz niye bu adamı zorla ailenize kabul ettirmek, sevdirmek zorunda hissediyorsunuz ki?
ailenizin istemediği adam, ailenizi ne diye arasın durduk yere?
adam sizinle aranızdaki farklılıklar konusunda bile konuşmak istemiyor, size bir dayatması yok. saygı duyuyor.
sizin bu üstten tavrınız için aynı şeyi söyleyemiyorum ama.
o kadar önemliyse sizin için ailesi, kültürü, siyasi görüşü, en baştan evlenmemeliydiniz.
yada şimdi bırakabilirsiniz.
ama siz adamı değiştirmeye çalışıyorsunuz.
yada korkuyorsunuz, o sizden vazgeçsin, gitsin diye ilişkinizi sabote ediyorsunuz.
belki de ailenizin yanında bekar günlerinizdeki gibi kalmak hoşunuza gitti, kolayınıza geldi.
o adam sizin için iş ve şehir değiştirip çalışmaya gitmişken, sizin onun yanına gidecek haliniz kalmadı..
bence siz eşinizin arayıp aramamasına değil daha derindeki problemlerinize çözüm arayın.

İyi de orda işten dolayı ayrı kalıyoruz dedım biz pek anlaşamıyoruz dıye böyle bır karar aldık demedım ki.
Eşimle inişli çıkışlı bir ilişkimiz var pek anlaşamıyoruz, gitti başka şehirde iş kurdu ben de ailemle yaşıyorum, ayrı olduğumuz için şu sn büyük kavgalar etmiyoruz diyen siz değil miydiniz hanım efendi? Belki başka üyeyle karıştırıyorum diyeceğim ama çok eminim sizin yazdığınıza. Adam tayini çıkıp da gitmemiş ki bile isteye başka bir yerde iş kurmuş kendine.
Ben bunu böylece de sordum size ama dediğim gibi cevap vermediniz soruma

ek olarak ben farklı kültürden, görüşten, ülkeden arkadaş edinmeyi severim. çok da yakın arkadaşlıklarım var bu şekilde.
ama söz konusu evlilik olduğunda bunu uzun vadede doğru bulmuyorum
arkadaşımın yanından ayrılırım ve hayatımın kararları benim yaşam biçimine göre verilir.
tatilimi nereden yapacağımdan, çocuğumun hangi okula gideceğine, nerede yaşayacağıma kadar. ama evlilik öyle degil.
bu kadar farklılık ile evlenirken bunları göze almış olmalıydınız.

bunlar eski mesajlarınız. hatırladığım için konunuzu geriye döndüm, yoksa pek adetim değil.

siz niye bu adamı zorla ailenize kabul ettirmek, sevdirmek zorunda hissediyorsunuz ki?
ailenizin istemediği adam, ailenizi ne diye arasın durduk yere?
adam sizinle aranızdaki farklılıklar konusunda bile konuşmak istemiyor, size bir dayatması yok. saygı duyuyor.
sizin bu üstten tavrınız için aynı şeyi söyleyemiyorum ama.
o kadar önemliyse sizin için ailesi, kültürü, siyasi görüşü, en baştan evlenmemeliydiniz.
yada şimdi bırakabilirsiniz.
ama siz adamı değiştirmeye çalışıyorsunuz.
yada korkuyorsunuz, o sizden vazgeçsin, gitsin diye ilişkinizi sabote ediyorsunuz.
belki de ailenizin yanında bekar günlerinizdeki gibi kalmak hoşunuza gitti, kolayınıza geldi.
o adam sizin için iş ve şehir değiştirip çalışmaya gitmişken, sizin onun yanına gidecek haliniz kalmadı..
bence siz eşinizin arayıp aramamasına değil daha derindeki problemlerinize çözüm arayın.
Şehir ve iş değiştirmesi eşi için değildi önceki konusunda yazmıştı galiba

Şehir ve iş değiştirmesi eşi için değildi önceki konusunda yazmıştı galiba

Zaman zaman aramızda bunlarla ilgili sıkıntılar olduğu dönemlerde oldu. Eşimin ailesine çok yakın oturduğumuz için ve aile bağları aşırı derecede sıkı olduğu için sıkıntılar yaşadık. En sonunda eşim başka bir şehirde kendisine iş kurmaya gitti.
......
Eşimle bunları konuştuğumuzda, benim için şehir değiştirdiğini bu şekilde herkesten uzak olup daha sağlıklı ilişki kurabileceğimizi söyledi. Sanırım siyasi görüşlerimizin farklı olması ya da bazı değerlerimizin (aile, kültür vb) onun için sıkıntı yaratmıyor. Bana asla müdahalede bulunmaz; hiç bir zaman ailemle, arkadaşlarımla ilişkime karışmaz; seçimlerde kime oy attın diye sormaz; belki de farklı olduğumuz için tartışma çıkacağını düşünüyor. Evliliğin ilk başında ailesini kavgalara dahil etmenin hata olduğunu da kabul ediyor.

Arkadaşlar;

Eşimle işinden dolayı şuan ayrı şehirlerde kaldığımızı söylemiştim daha önce. Şuan ben ailemle kalıyorum; arada kendi evimde kalıyorum bu şekilde. Eşimin ailesini ara sıra ararım; onun dışında bir hastalık olduğu zaman elbette ararım. Mesela amcası ameliyat olmuştu iki kere aradım. Dün anneannesinin ayağı çatlamış aradım geçmiş oldun dedim. Ama kendisi benim ailemi; uzakta olmasına rağmen ya da ben ailemin yanında kalmama rağmen hiç aramaz; bir ihtiyaç var mı diye nasılsınız diye bile sormaz. Başka bir şehire gitti; babam onu aradı işlerini sordu kaç kere. Biraz önce dedim ki müsait olunca babamı arar mısın yazdım Noldu diye cevap yazmış. Bende Birşey olmadı öylesine ; şimdi ben burdayım ailemle kalıyorum ya bir ara nasılsınız diye sor dedim. Babam bişey demedi ben böyle münasip olacagını düşündüm yazdım. Hiç cevap yazmamış. Böyle bir durumda nasıl davranmalıyım. Açıkçası bu hareketleriyle bana ve aileme saygısızlık yaptığını düşünüyorum; şu an aşırı derecede kızgınım.İçimden bir ses bağıra çağıra kavga et diyor.. Eğer bunu söylememe rağmen benim ailemi yok sayarsa bende onun ailesiyle görüşmücem. Siz olsanız ne yaparsınız ?
Böyle durumlarda eşinizn içinden gelmesi lazım ben şunu anladmki erkeğe şunu yap deyince kendi düşününemedigi için ya da istemediği için terst tepiyor genelde inadına yapmıyor ben 2 3 günlüğüne anneme gidiyorum o zaman bile arar eşim ben bı kere dedim sonra demedim siz üstünüze düşeni yapmssnz beklemede kalın bundan sonraki tavırlarına bakarsnz ona göre konuşursnz bence.

bsma o kadar da garip gelmedi aslinda. kadinlar daha sicak kanli olur arayip sorar ama esimden hic oyle bir beklentim olmadi. sizin araciliginizla haberlesiyorlar iste

Abarti geldi bana durduk yere babanizi neden arasin ki zaten sizinle iletisime geciyordur mutlaka.

Bir ihtiyaciniz warsa siz eşinize soylersiniz. Hiii eger bir hastalik vs olupta aramasaydi, tabikide burdaki yorumlar ve tepkiler daha farkli olurdu ama.

Erkeklerden o kadar ince dusunceler beklemeyin.
Hem boyle seylerin icinden gelmesi gerekir, sizin solemenizle hic bir anlami kalmaz.

Esim bana hic ailemi aradn mi vs demez, neden aramadinda demez aksine ben derim annen aramis neden acmadin, ara kadincagizi merak etmis sesini duycakmis, özlemiş derim tamam aşkim der, öle arar bazen.

Yaa bu erkekler böyle maalesef
Benimkini anlatsam roman olur. İte kaka bazı şeyleri yaptırmaya çalıştım olmadı, ben de kendi haline bıraktım.

Trip olsun diye değil ben hem kendim sıkılmamak hem de eşimi sıkıntıya sokmamak için herkesin ailesi kendine diyorum. Birinci derece akrabası annesi babası kardeşi ameliyat olursa allah korusun kaza geçirirse ararım eşimin de ancak öyle anlarda benimkileri aramasını beklerim. Onun dışında birbirinizin ailesini arayıp sormayız. Böyle huzurlu oluyor

konu sahibi hemen kendini kısıtlamış eski konusuna bakılıyor diye
konunuzla ilgilenin sorulanlara cevap verin bence

Arkadaşlar;

Eşimle işinden dolayı şuan ayrı şehirlerde kaldığımızı söylemiştim daha önce. Şuan ben ailemle kalıyorum; arada kendi evimde kalıyorum bu şekilde. Eşimin ailesini ara sıra ararım; onun dışında bir hastalık olduğu zaman elbette ararım. Mesela amcası ameliyat olmuştu iki kere aradım. Dün anneannesinin ayağı çatlamış aradım geçmiş oldun dedim. Ama kendisi benim ailemi; uzakta olmasına rağmen ya da ben ailemin yanında kalmama rağmen hiç aramaz; bir ihtiyaç var mı diye nasılsınız diye bile sormaz. Başka bir şehire gitti; babam onu aradı işlerini sordu kaç kere. Biraz önce dedim ki müsait olunca babamı arar mısın yazdım Noldu diye cevap yazmış. Bende Birşey olmadı öylesine ; şimdi ben burdayım ailemle kalıyorum ya bir ara nasılsınız diye sor dedim. Babam bişey demedi ben böyle münasip olacagını düşündüm yazdım. Hiç cevap yazmamış. Böyle bir durumda nasıl davranmalıyım. Açıkçası bu hareketleriyle bana ve aileme saygısızlık yaptığını düşünüyorum; şu an aşırı derecede kızgınım.İçimden bir ses bağıra çağıra kavga et diyor.. Eğer bunu söylememe rağmen benim ailemi yok sayarsa bende onun ailesiyle görüşmücem. Siz olsanız ne yaparsınız ?
sende arama onun ailesini

bende sık aramam özel gunlerde kv ya da ben ararım.eşim bir gün ağzından kaçırdı sen aramıyorsun bende aramıyorum dedi.birşey demedim.sadece çocukça geldi bana.olduğun gibi ol.bana göre hareket etme.takmadımda zaten..uzunca aramadığı zamanlarda önceden hep ben telkin ettım anneni ara darılır kadın dıye.yıne arayı açtığı zamnalarda uyarırım ananı ara dıye.nıye içimde kötuluk yok.

Tartışma çıkarmayın. Babanızı aramazsa siz de onunkileri aramazsınız sessizce çözülür. Mecburiyetten arayıp biriyle sohbet etmek çok sıkıcı.

Back
X