EŞİMİN AİLESİ BAKIM

Sizin çalıştığınız parayla ailesine yardim ediyor sanırım, eğer kardeşleri çalışıyor olmasaydi birşey söylemezdim ama 2 görümceniz calistigi halde ellerini ceplerine atmadığı için eşimle konuşur bu durumdan rahatsiz oldugumu onlarla konuşmasını söylerdim.
4 kardeş var ve 2 kişinin üstüne kalması doğru değil. Kayınvalide kayinpederin nasil sosyal güvencesi olmaz, gerçekten çok zor sizin için bu durum

Benim eşim tek erkek çocuk ve annesinin tüm maddi ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Bence normal olan bu. Eşimin kız kardeşleri de kendi eşlerinin ailesine destek oluyor. Bence lafını etmeyin.

benim maaşıma elini sürmez eşim , ben sadece ev kredisi ödüyorum diğerine karışmaz , eşime söylüyorum fakat aramız bozulur diye çok üstelemiyorum

Benim eşim tek erkek çocuk ve annesinin tüm maddi ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Bence normal olan bu. Eşimin kız kardeşleri de kendi eşlerinin ailesine destek oluyor. Bence lafını etmeyin.
kendi eşlerinin ailelerine affedersiniz zırnık koklatmıyorlar , hatta lafını bile ediyor

onların yaptıkları sizi haklı çıkarmaz. onların içindeki kötülüğün size bulaşmasına izin vermeyin . onları vicdanları ile baş başa bırakın . bu dünyada kim ne yaparsa o çıkar karşısına. eğer kv ,kp bu durumda sizden alıp onlara veriyorsa o zaman onları düşünün.

kendi eşlerinin ailelerine affedersiniz zırnık koklatmıyorlar , hatta lafını bile ediyor
Bence o onların problemi, anne baba bu, yapışacak bir şey yok. Sadaka olarak düşünün kendinizi rahatlatmaya çalışın. Allah kimsenin rızkını kimsede bırakmaz onlardan o para bir şekilde çıkar.

İnsanin ici rahat etmez herseyden once iyi mezara paralarini koyar giderler artik Allah sizinde yardimciniz olsun gercekten su devirde bisey sahibi olmak cok zor insallah sizde istediginiz duruma gelirsiniz kat kat kazanciniz olsun

Bence o onların problemi, anne baba bu, yapışacak bir şey yok. Sadaka olarak düşünün kendinizi rahatlatmaya çalışın. Allah kimsenin rızkını kimsede bırakmaz onlardan o para bir şekilde çıkar.
Allah razı olsun Rabbim evimize bolluk bereket versin inşallah

İnsanin ici rahat etmez herseyden once iyi mezara paralarini koyar giderler artik Allah sizinde yardimciniz olsun gercekten su devirde bisey sahibi olmak cok zor insallah sizde istediginiz duruma gelirsiniz kat kat kazanciniz olsun
AMİNN RABBİM NASİP EDERSE İNŞALLAH

zaten hiçbir şekilde ben bu konuyu açmıyorum sadece anne baba hakkı o evlatların da üzerinde var bu yüzden sinir bozucu

inanın alın teliyle kazanmaktan ana baba duası almaktan güzeli yoktur. benim rahmetli amcalarımda gamsızdı babam küçük çocuk ,annemde merhametli olunca rahmetli babanneme biz baktık. o zamanlar çocuktum çok kızardım. çocuk aklı . çok şükür allah bize o şansı vermiş duasını almışız. kalbinizi kirletmelerine izin vermeyin .

aminnn

Malesef vicdan melesi bu ,brnim.annemin babaminda birer emeklisi var en dusukten ,evlenene kadar ben evdeydim,evlendim yine destekliyorum kardesimde var ,bir lirasini gormediler,evlenmeden oncede sonrada ,
Bahanesi var, esi kirasi bilmem nesi ,
Sanki benim yok,

KAYINVALİDEM ÇOK RAZI AMA EVLATLARINDAN HER NAMAZINDA DUA EDİYORUM DİYOR NE DİYİM BU DEVİRDE HERKES BİR TUHAF OLMUŞ GÖZÜM YOK ALLAH BENDEN ALSIN ONLARA VERSİN

E ebrusenem88 Görümcelerinizin ekonomik bağımsızlıkları olmayabilir(ikisi de çalışıyor maddiyat sorun değil demişsiniz gerçi), cimri olabilirler(bunu hareketlerinden anlarsınız ve bunun için yapacak bir şey yok maalesef), ama aklıma gelen en büyük neden kız evlat- erkek evlat ayrımı olması. Yani ülkenin birçok yerinde maalesef hala devam eder bu, kız evlenince aileden sayılmaz bu sebeple bakım ve miras olayına karışmazlar, bunlar erkek evladın sorumluluğunda diye düşünülür. Bu bir zihniyet meselesi(kesinlikle tasvip etmiyorum ama hala devam eden bir düşünce, inkar edemeyiz) Belki de düşünemediğimiz başka nedenler de olabilir aileye destek olmamaları için, ama burada sizin karışmanız hoş olmaz. Eşiniz, anne baba ve kardeşleri ile görüşüp bir ortak yol izlemeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…