EŞİMİN AİLESİ BAKIM

Herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar için, kaymakamlıklara başvurup yardim talep edebilirsiniz. Tabiki yine çocuklar yardımcı olurlar ama bu üzerinizde ki yükü hafifletmeye de yarar. Fakirlik maaşı diye bir şey vardı yanılmıyorsam, Erzak yardımı, yaşlı aylığı vs bağlatın. Biraz peşinde koşturmak gerekiyor. Eğer kayınpederin ya da kayınvalidenin birisi bakıma ihtiyaç duyuyorsa, diğerini ona bakıcı olarak gösterip yine bir gelir elde etmelerini de sağlayabilirsiniz.
Görümcelere gelince yani ne diyeceğimi bilemedim, bazı insanlar ne kadar yüzsüzler. Hem anne babasına yardımcı olmuyorlar hem de size gelip ne aldığını, ne sattığını anlatıyorlarsa pes kere pes!! Eşinize bu konu da bir şey söylememenizi tavsiye ederim ben ama görümcelere laf arasında veriştirirdim ben olsaydım. Tabiki mecbur değiller de yani o zaman insanda bi yerini bilir konuşur. Mesela ailenin evinde erzak bittiğinde arayın görümceleri, yıllık kuru bakliyat alıyoruz şu kadar eksik yollayabilir misin diye bir kere en azından sorun. Anlaşılan hiç istenmemiş ki onlar da kendi kendilerine sorumluluk almalari gerekmiyor sanmis.
Eşinizin ailesinin tarlası vs var mı? Kiraya verilebilecek herhangi bir mal, toprak?? Bu da ek gelir olur en azından.
Bence sosyal yardımlardan nasıl, ne şekilde faydalanabileceğinizi sorun burada ki insanlara, belki fikir veren, işleyişi bilen birileri çıkar. Ailenin durumunu net şekilde anlatıp, nelerden faydalanabilirsiniz bi danışın.

merhaba arkadaşlar 8 yıllık evliyim 4,5 yaşında bir oğlum var çalışan bir anneyim eşimle aram çok iyi
benim şöyle bir sorunum kayın pederimin ve kayın validemin hiçbir geliri yok (maaş,ssk,bağkur vs)
bakımlarını eşim ve bekar olan kardeşi üstleniyor... bizimde ev kredi borcumuz var bende çalışıyorum eşime destek olmak için
sakın yanlış anlamayın eşim ailesine baktığı için hiç dert etmiyorum benim takıntım 2 ablası var hiçbirşekilde ailesine destek olmuyorlar
ve kayınvalidem en büyük görümcemin çocuklarını büyütmüş sayesinde ve yurt sahibi olmuşlar
ben öncesinde bunuda problem etmiyordum çok şükür açta değiliz açıkta değiliz diyordum
ama geçen gün sinirlerim bozuldu hem ailesine yardımcı olmuyorlar hemde yok bu kadar birikim var yok bunu yapıyorum diyip diyip duruyor
benmi yanlış düşünüyorumm
bence bütün çocukların durumu olduğunca yardım etmesi lazım annesine babasına varsa durumları ablalarında destek vermesi lazım

Ne kadar sorumsuzca davranış.
Herkes bir şekilde bir yerden emekli oluyor
Bazı ailelerde çocuklar çalışsın bize baksın kafası helede oğlan çocuk varsa oh miss

Benim bir akrabagim var. Insaatlarda calisiyordu. Eskiden is verenlerin bir cogu sigorta yapmiyordu. Öylece calistiriyorlardi. Bir cok defan calistirip sonra parasini ödemeyenler oldu. Bazen öyle durumlar da oluyor. Calismayanlara zaten diyecek sözüm yok.

Herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar için, kaymakamlıklara başvurup yardim talep edebilirsiniz. Tabiki yine çocuklar yardımcı olurlar ama bu üzerinizde ki yükü hafifletmeye de yarar. Fakirlik maaşı diye bir şey vardı yanılmıyorsam, Erzak yardımı, yaşlı aylığı vs bağlatın. Biraz peşinde koşturmak gerekiyor. Eğer kayınpederin ya da kayınvalidenin birisi bakıma ihtiyaç duyuyorsa, diğerini ona bakıcı olarak gösterip yine bir gelir elde etmelerini de sağlayabilirsiniz.
Görümcelere gelince yani ne diyeceğimi bilemedim, bazı insanlar ne kadar yüzsüzler. Hem anne babasına yardımcı olmuyorlar hem de size gelip ne aldığını, ne sattığını anlatıyorlarsa pes kere pes!! Eşinize bu konu da bir şey söylememenizi tavsiye ederim ben ama görümcelere laf arasında veriştirirdim ben olsaydım. Tabiki mecbur değiller de yani o zaman insanda bi yerini bilir konuşur. Mesela ailenin evinde erzak bittiğinde arayın görümceleri, yıllık kuru bakliyat alıyoruz şu kadar eksik yollayabilir misin diye bir kere en azından sorun. Anlaşılan hiç istenmemiş ki onlar da kendi kendilerine sorumluluk almalari gerekmiyor sanmis.
Eşinizin ailesinin tarlası vs var mı? Kiraya verilebilecek herhangi bir mal, toprak?? Bu da ek gelir olur en azından.
Bence sosyal yardımlardan nasıl, ne şekilde faydalanabileceğinizi sorun burada ki insanlara, belki fikir veren, işleyişi bilen birileri çıkar. Ailenin durumunu net şekilde anlatıp, nelerden faydalanabilirsiniz bi danışın.
KÖYDE TARLA VS VAR BURADA KİRADA OTURUYORLAR 1 TANE BEKAR OĞLU VAR KİRAYI ÖDÜYOR EŞİMDE DİĞER TÜM MASRAFLARI KARŞILIYOR , GÖRÜMCELERİMİN DURUMU KÖTÜ DEĞİL ASLINDA AMA NEDEN BÖYLELER BENDE ANLAMIŞ DEĞİLİM HATTA BİR KERESİNDE ŞÖYLE BİRŞEY GÖRDÜM EVDE EKSİK BİRŞEY VARDI O ANDA GÖRÜMCEM PARASINI VERMİŞTİ YA 50 TL YA 100 TL SONRASINDA GERİ ALMIŞTI PARASINI ÇOK ACAYİPLER ÇÖZEMEDİM

KÖYDE TARLA VS VAR BURADA KİRADA OTURUYORLAR 1 TANE BEKAR OĞLU VAR KİRAYI ÖDÜYOR EŞİMDE DİĞER TÜM MASRAFLARI KARŞILIYOR , GÖRÜMCELERİMİN DURUMU KÖTÜ DEĞİL ASLINDA AMA NEDEN BÖYLELER BENDE ANLAMIŞ DEĞİLİM HATTA BİR KERESİNDE ŞÖYLE BİRŞEY GÖRDÜM EVDE EKSİK BİRŞEY VARDI O ANDA GÖRÜMCEM PARASINI VERMİŞTİ YA 50 TL YA 100 TL SONRASINDA GERİ ALMIŞTI PARASINI ÇOK ACAYİPLER ÇÖZEMEDİM
Ha bekar ogullariyla ayni evde yasiyorlar yani. Yine de yardim alabilirler, erzak yardımı ve gelirleri yoksa ya da yetersizse aylık yardımda yapılır ama yolunu yordamını bilip peşinde koşmak lazım. Köyde ki tarlayı ektirip, ordan bir gelir elde edebilirler. Yaşlılık maaşı bağlanabilir vs hiç değilse düzenli bir gelir olur. Görümceler yapmıyorsa bunu normal karşılaşmadığınızı açıkça söyleyin, başka da bir şey yapamazsınız zaten.

yaşlılık maaşı almıyor mu kayınpederiniz ve kayınvalideniz? bu işlerden çok anlamıyorum ama dedem annem çok küçükken vefat etmiş anneannemde yıllarca tarlalarda çalışmış bir güvencesi yok. ama devletten yaşlılık maaşı alıyor. az miktarda da olsa sizinde yükünüzü hafifletir ve katkısı olur

merhaba arkadaşlar 8 yıllık evliyim 4,5 yaşında bir oğlum var çalışan bir anneyim eşimle aram çok iyi
benim şöyle bir sorunum kayın pederimin ve kayın validemin hiçbir geliri yok (maaş,ssk,bağkur vs)
bakımlarını eşim ve bekar olan kardeşi üstleniyor... bizimde ev kredi borcumuz var bende çalışıyorum eşime destek olmak için
sakın yanlış anlamayın eşim ailesine baktığı için hiç dert etmiyorum benim takıntım 2 ablası var hiçbirşekilde ailesine destek olmuyorlar
ve kayınvalidem en büyük görümcemin çocuklarını büyütmüş sayesinde ve yurt sahibi olmuşlar
ben öncesinde bunuda problem etmiyordum çok şükür açta değiliz açıkta değiliz diyordum
ama geçen gün sinirlerim bozuldu hem ailesine yardımcı olmuyorlar hemde yok bu kadar birikim var yok bunu yapıyorum diyip diyip duruyor
benmi yanlış düşünüyorumm
Yengeler sıkışınca neden görümcelere saldırır.
Yenge sevmiyorum .

ayrica kizlar annelerine el altindan veriyorlardie belki nereden biliyorsunuz. kac yasinda kadin kenarda kosede illaki bir parasi vardir.

Görümcelerinizin kocası karışıyorsa ve kendisi de ev hanımıysa nasıl yardım etsin? Ben kendi kocamdan biliyorum. On liranın takibini yapar. Belki onların da kocası öyle.

Haklısınız bence de, işine gelince anne baba evlat, işine gelmeyince ben el kapısındayım kafası... 300 500 harçlık da mı vermiyorlar?

Yengeler sıkışınca neden görümcelere saldırır.
Yenge sevmiyorum .
maksat saldırmak değil anne baba hakkı sizce bir gelinin mi anne baba üzerinde hakkı vardır yoksa evlatların mı? sanırım sizde görümce siniz ehe şunu söylemeden de geçmeyeyim benim görümceler imle aramda hiçbir sıkıntı yok iyi insanlar

“Bakıma muhtaç hale gelmişlerse, öncelikle onlara bakmakla kendi çocukları yükümlü olurlar. Gelin, kayınvalidesi ve kayınpederine bakmakla doğrudan yükümlü değildir. Ancak, kayınvalide ve kayınpederin kendilerine bakacak yakınları bulunmazsa ya da bulunduğu halde bakacak durumda değillerse, doğal ihtiyaçlarını karşılamasında kayınvalidesi ve kayınpederine yardımcı olması da gelinin ahlaki görevidir. Ayrıca eşlerin birbirlerinin anne-babasına saygı göstermesi, bakıma muhtaç olduklarında kendileriyle ilgilenmesi mutlu ve huzurlu bir aile yuvasının devamına hizmet eden ahlaki meziyetlerdendir.

Görümcelerinizin kocası karışıyorsa ve kendisi de ev hanımıysa nasıl yardım etsin? Ben kendi kocamdan biliyorum. On liranın takibini yapar. Belki onların da kocası öyle.
her ikisi de çalışıyor aylık gelirleri de Türkiye şartlarında çok iyi (10 bin TL civarı)
bende şunu anlamıyorum madem eşi karılıyor eşinin ailesine de hiç faydaları olmuyor
kusura bakmayın ama çok yanlış

Back
X