- Konu Sahibi kirginmelek07
-
merhaba. ne dediler size? eşiniz neden büyüttüğünüzü düşünüyor. biraz detay verebilir misiniz?
erkek tarafı genelde aynı düşüncede oluyor galiba. kendilerine yakın oturulduğunda sıkıntı yok, kız kendi anne babasından çok onları gördüğünde sorun yok. ama ne zamanki kız tarafı ile bir şey yapılır, birden erkek tarafı triplere girer, bizim oğlan elden gidiyor diye.
Taşındığımız yer aileme yakın... Bana annenle babanla mı evlendin dedi... Senden ne karı olur ne başka bir şey dedi... Anlamıyorum neden bana böyle diyorsun dedim... Sen zaten hiç anlamadın anlamazsın da dedi... Ayrıca ben çocuğu onlardan kaçırıyormuşum... Onlar sevsinler istemiyormuşum... halbuki öyle bir şey yok
İyi de, taşınma kararını birlikte almadınız mı???
normal değil tabi ki bu davranışları ama maalesef ben kendim de benzer şeyler yaşadığım için bu yorumu yapmıştım.
özellikle evliliğimin ilk dönemlerinde eşimin ailesi neredeyse her hafta sonu onlara gitmemizi ve orda kalmamızı bekliyorlardı. biz gidip biraz oturup dönüyorduk aynı şehirde olduğumuz için. onlarda kalmadığımız için oradan çıkıp kendi annemlere gittiğimizi ve orada kaldığımızı düşünüyorlarmış.
sonra bir gün patladılar, babası arayıp kızdı, onlara gidiyorsunuz bize gelmiyorsunuz, hafta sonu bir yere gitmeden önce bize geleceksiniz vs. saydırdı. Allah'tan eşim gereken cevabı verdi de bir daha böyle bir şey yaşamadık.
burada olay tamamen eşinizde bitiyor. onun dengeyi kurması gerekli.
Tınlama bu bizim hayatımız de geç..dertleri varsa oğullarına anlatsnlar
burda açılan konuların yüzde 80 eş ailesi sorunu
öcü mp bunların hepsi ya...hepsi de mi sorunlu...bende öyle olcaksam erkek bebem olmasın ya...yazıktır :)
öcü mp bunların hepsi ya...hepsi de mi sorunlu...bende öyle olcaksam erkek bebem olmasın ya...yazıktır :)
yani konuyu dağıtmayalım ama
ben de okuya okuya çok şaşırdım
hakikaten şaşırtıcı derecede çok bu "erkek ailesi" problemi
yok ben zaten sen uyduruyorsun demiyorum ....ama demekki erkek anası,babası olunca insan değişiyor mu ne...Valla ben bugüne kadar sineye çektim... Hep alttan aldım... Hep ben yanlış anlıyorumdur dedim... Ama artık tükendim...
Merhaba arkadaşlar...
Bnm sorunum eşimin ailesi ile ilgili... Yaşadığımız şehirden başka bir yere yerleşmeye karar verdik... Çok karma karışık bir olay... Bu yaz anne oldum... Çocuğuma daha iyi bir hayat sunabilmek adına köklü değişiklikler yapmaya karar verdik eşimle beraber... Eşimin ailesi ile ondan beri bir kez telde konuştum ve hakaretlere maruz kaldım... O gün bu gündür konuşmuyoruz... Bana çok ağır laflar ettiler... Eşime karşı hiç bir tavırları yok... Ona hiç laf soylemediler... Ne yapmam gerekiyor... Bazen eşim benden yana değil diye düşünmeden edemiyorum... Hep ben olayı buyutuyormuşum... Öyle diyor...
Taşındığımız yer aileme yakın... Bana annenle babanla mı evlendin dedi... Senden ne karı olur ne başka bir şey dedi... Anlamıyorum neden bana böyle diyorsun dedim... Sen zaten hiç anlamadın anlamazsın da dedi... Ayrıca ben çocuğu onlardan kaçırıyormuşum... Onlar sevsinler istemiyormuşum... halbuki öyle bir şey yok
Eşinin ailesini bence de boşver.
Fakat hiçbir şekilde kaba davranma, onlar seni ararsa konuşursun, hakaret ederlerse "bana hakaret edemezesiniz, oğlunuzla konuşun" de kapat yine.
Ama kocana da ailen şöyle böyle deme.
Hatta konuyu kocan açmadığı sürece hiç o konuyu açma.
Onlar senin için görünmez olsun, duyulmaz olsun. Yoklarmış gibi davran.
Bırak onlar seni ona şikayet etsin, onlar açsın konuyu eşine. En güzeli bu.
Ama eşin hakaret ettiğinde tavrını koy. Dır dır gibi değil de gerçek tavır koy. Onun kocan olması sana hakaret etme hakkı vermez. Her seferinde ısrarla ve tutarlı tavır koy.
Valla ben bugüne kadar sineye çektim... Hep alttan aldım... Hep ben yanlış anlıyorumdur dedim... Ama artık tükendim...
yok ben zaten sen uyduruyorsun demiyorum ....ama demekki erkek anası,babası olunca insan değişiyor mu ne...
yani hakikkaten anlamıyorum...
bir oğul çekişmesi oluyor hayat boyu
yazık günah ya...hayır birde erkek de ailenin tarafına geçiyor ya...işte orda deliriyorum okudukça...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?