• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi bana uzak duruyor ve maddi yardım etmiyor eşim çalışmıyor

Merhaba arkadaşlar ben severek evlendim eşimin ailesi bana başta iyiydi sonra uzak dur durdular, eşim şu an çalışmıyor ve benim ailem bize bakıyor, eşim ailesinden para iste miyor iste diyorum, onlar durumu biliyorlar onlar vermiyor sa npim diyor, ailesi nin iki evi var birini bize verdi ler ama tapu onlar ın üstüne, bi ay aidat geciksin kayınpeder arıyor hmn ödeyin diye bu durum çok sinir imi bozuyor, haksızmı düşünüyorum, eşim onlardan lzm olduğu zmn para istemesi gerekmezmi, hep babamın emekli maaşı ndan yiyoruz, boşanmayı bile düşündüm, eşimi seviyorum, sen haklısın diyo bana sen de arama sorma diyo, ama hiç bir şey yapmıyor bu konuda, eşim çalıştı nı bize getir ir verir hiç para kaçırmadı ama aldığı maaş yetmediği gün çok oldu hep babam yardım etti, arkadaşlar ben im yeni doğan bi kızım var ama bu sorunlardan ayrılmak istiyorum eşimden, yanlışmı düşünüyorum bilmiyorum

ay allah size ne diyeyim, adamların evlerinde oturup aidat vermekten kaçıyorlar, bir de tapu onların ustune diye belirtmiş,yok sizin ustunuze yapacaklardı. 60 yaşındaki insanlar bakmak zorunda mı size? git bakalım herhangi birinin evine seni oturtacak mı? bu yuzden boşanacakmış, boşan valla

Sizin eşinizin yada ailenizin size verecek evleri yok demekki yoksa niye vermesin ki ben çocuğumla küs bile olssm evim varsa kiracı alcama çocuğumu oturturum evlat bu evlat ne kadar kötü olsada evlat ben yeni anneyim ve asla böle şeyler yapmayı düşünüyorum, evladım kirada sürüncek ben sefa sürcem ve mecbur değilim ki diye düşüncem unutmayın her insan bi gün düşer bunu unutmayın o yuzden aile olmak önemli ne demek bişi beklemeyin beklerim arkadaş benim ailem dende onlardanda onlarda bizden beklesin hasta olunca nere gitcek ler
Nato kafa, nato mermer.

Ya ne diyorsun keyiften iş bıraktım yoksa bebeğimi bırakıp o kendine bakar dimi daha 2 aylık ha bu arada annem yok benim öldü kaynanam da bakmıyor anladınız mı

Aile benim ailem yardım ediyor hyt pahalı, ev bizim üstümüze değil arkadaşım, ve yeni torunları oldu bakmak zorunda lar eşim ztn çalışan bi insan dı bi aya kadar benim dediğim insan sıkışınca aile yrd m eder başkası değil, benim ailem yardım etmemeli sonuçta ben gelinim

neden bakmak zorundalar? onlar için mi doğurdunuz?

Tatlım birikim var ama onunla ev almak istiyorum o da benim birikim eşim çalıştığını hep bana verdi ve tüp bebek oldu çok masraf oldu bilirsin dediğim gibi adam nasıl birikim yapsın ailesi bence iyi değil zmnında kayınpederim kaynana yı aldatmış gitmiş sonra kayınvalidem kurtarmış evliliği bi şekilde eşimde çalıştığını vwrmiş araba alcaz demişler ev alcaz demişler emekli olcam demiş kaynana eşimde vermiş hep adam nasıl birikim yapsınki ama ben eşimde kızıyorum şu an kimsenin bizimde iş yok ve onun ailesi bi ev ve yeni araba daha aldılar beni m ailemin ev dışında bişi yok ki bsbam sıkışınca hep bize harcadı ne zoru varki, eşimde ailes inden istemiyo kızdığım Nokta bu
anlaşılan sizin derdiniz geçim falan değil birikiminiz olduğuna göre.
bakın eşiniz evlenmeden önce "annesine babasına şunu yaptı bunu yaptı " unutun bunları evlendikten sonra sizden alıp onlara vermiyorsa sorun yoktur. eşinizin birikimini tüpbebeğe kullanmışsınız kendi birikiminize dokunmak istemiyorsunuz bebek sadece eşinizin o halde! bide boşanmak geçiyor aklınızdan hayret valla. ayrıca madem birikimizde var ne diye ailesinden destek bekliyorsunuz ki birikimi olupta dokunmaya kıyamayan birine bende yardım etmem

Tüp bebek birikimi ben verdim eşim asgari üçretle alıyordu nasıl biri kim olsun benim vardı

Tatlım birikim var ama onunla ev almak istiyorum o da benim birikim eşim çalıştığını hep bana verdi ve tüp bebek oldu çok masraf oldu bilirsin dediğim gibi adam nasıl birikim yapsın ailesi bence iyi değil zmnında kayınpederim kaynana yı aldatmış gitmiş sonra kayınvalidem kurtarmış evliliği bi şekilde eşimde çalıştığını vwrmiş araba alcaz demişler ev alcaz demişler emekli olcam demiş kaynana eşimde vermiş hep adam nasıl birikim yapsınki ama ben eşimde kızıyorum şu an kimsenin bizimde iş yok ve onun ailesi bi ev ve yeni araba daha aldılar beni m ailemin ev dışında bişi yok ki bsbam sıkışınca hep bize harcadı ne zoru varki, eşimde ailes inden istemiyo kızdığım Nokta bu
Paranız var, ona rağmen mi bu kadar ağlıyorsunuz yani? 🤣 Eşinizin bekarken çalışıp kazandıkları, birikim yapamaması vs. onu ilgilendirir. Sizin çift olarak çocuğunuzu düşünüp birikim yapmanız gerekiyordu, insanlar onu kast ediyor birikim derken.

ay vallahi linç için açmışsınız başka açıklaması olamaz. gerçek olamayacak kadar fictional bir karakter çiziyorsunuz çunku, dini kıssalar çekilir ya kötuden kötu insanlar, bu kadar kötu olmaz dersiniz valla öyle. birikiminden yememek için insanlardan para alıyor.

Ev vermişler yine yaranamamişlar.
Yaşadığınız sehirde kiralar ne durumda? Küçük bir Anadolu şehrinde yaşadığınızı düşünsek...bin lira falan mı? Şöyle dusunebilirsiniz. Eşimin ailesi her ay bana bin lira yardımda bulunuyor. Çünkü onlar olmasa ev kirasi ödeyecektiniz. Bir aidatı zamanında odemediniz diye sinirlenmissiniz, hiçbir ev sahibi kirayı geciktirmenize izin vermez. Üçüncü ay sizi kapı önüne koyarlardı.
Yani sukredeceginize laf ediyorsunuz. Şu an oturduğunuz ev onlara safi zarar. Yine de siz olmasanız oradan gelen kirayla daha rahat yaşayacaklardi belki. Bir ev kolay alınmıyor, demek ki zamanında yemekten gezmekten kismislar,ev almışlar. Onu da size hibe etmişler.
Yine kötüler,yine kötüler...

Ekleme: ev almak için birikmiş paranız varmış. Yok artık. Elinde birikmiş paran var, hala babanın emekli maaşından tirtikliyorsun, eş ailesinden para dileniyorsun. Ayıp değil mi ??
Şu zor günlerinde bari paylaş onu kocanla. Bu nasıl evlilik?

Ekleme: ev almak için birikmiş paranız varmış. Yok artık. Elinde birikmiş paran var, hala babanın emekli maaşından tirtikliyorsun, eş ailesinden para dileniyorsun. Ayıp değil mi ??
Şu zor günlerinde bari paylaş onu kocanla. Bu nasıl evlilik?

bakıyorum babama dediği de maaşı için bakmak olmasın?

Niye yardım etsinler bedava evde oturuyorsunuz işte. Bu devirde bir ev kirası minimum 1.5 zaten ödeyeceğiniz bir aidat onu da mı ödesinler? İnsanlar kimseye bakmak zorunda değil (babanız da öyle) kocaman insanlarsınız eşinizle birlikte çalışın bebeğinize bakacak kimse de yoksa evden iş yapın bir şeyler örün, dikin satın. Nişan nikah malzemeleri çeyiz yapın satın. Boyama yapın, çanta yapın satın. Börek çörek sarma yapıp satanlar var. İnsanlar bir evlat sahibi oluyorlar diye bir ömür bakmak zorunda değiller. Ne tuhaf tiplersiniz ilginç.

Tüp bebek birikimi ben verdim eşim asgari üçretle alıyordu nasıl biri kim olsun benim vardı
işte herneyse evlilikte senin benim yok oda çalıştığını gelip sana vermiş adamın suçu ne ki ondan boşansam mi diyorsunuz .bende sandım ki baya zor durumdasınız ama birikiminizde varmiş tek derdiniz kv ve kp in durumunun sizden daha iyi olması ve size vermemesi öyleyse.ama anlayın vermek zorunda değiller madem evlisiniz Herşeyi eşinizle yapacaksınız

Esi yurtdisi deneyimli asciymis. 10 binden az almaz ki gercekse bu soyledikleri.
zaten konu sahibinin birikimi de varmis. Ama hala istiyor ki es ailesi baksin. Sorun maddi zorluk degil. Sorun parazitlikte nasil boyut atlariz.

Iste nikah ve üremek malesef ki aile kavramini anlamaya, sorumluluk almaya yeterli gelmiyor.
Konu sahibi o zaman evlenene kadar çalıştı, birikim yaptı. Çocuk olunca bıraktı. Eşi aşçı ise şu an çalışamaz.
Birikimden harcasalar, vakti gelince yerine koyarlar.
Eşinin ailesinin durumu iyi sanırım, ondan onların yardım etmesini istiyor galiba öyle mi?
Birikim varsa oradan harcanmalı. Zaten kira yok.Bu büyük nimet.

Aile benim ailem yardım ediyor hyt pahalı, ev bizim üstümüze değil arkadaşım, ve yeni torunları oldu bakmak zorunda lar eşim ztn çalışan bi insan dı bi aya kadar benim dediğim insan sıkışınca aile yrd m eder başkası değil, benim ailem yardım etmemeli sonuçta ben gelinim

Pardon neden bakmak zorundalar?
Ailelere mi guvenerek Elevlendiniz?
Iki lafinizdan biri "ev bizim uzerimize degil". Kira mi istiyorlar sizden?

Konuyu ve bazı yorumları okudum.
Bence eşinizi gönderin anasının/babasının evine, bir müddet onlarla yaşasın,
sizinle çocuğunuza kendi babanız bakıyormuş zaten.
Yani herkes kendi evladına sahip çıksın bu süreçte.
Ayrıca bu sayede belki eşinizin aklı başına gelir de iş arar.
Bu arada hayata/olaylara çok değişik bir bakış açınız var, yazmadan edemedim.

iyi de siz babaniza ve amcaniza bakmak icin istanbul'dan bursa'ya tasinmissiniz. eşiniz şehir değiştirince işsiz kalmış. babanızın 3 katlı evi varmış, istanbul'da ev var, arabanız varmış-kardeşiniz alıp kullandığı için kızmışsınız hatta-, ev alacak paranız da varmış daha neyin peşindesiniz? kocanız sizin için düzenini bozmuş, şehir değiştirmiş ama şimdi çalışmadığı için boşanmaktan bahsediyorsunuz... bir de gelinlerine ve torunlarına bakmak zorundalar diyorsunuz... çok değişik düşünceler gerçekten.

Eşim 2 aya kadar çalışıyordu niye sorumsuz insanın kötü zmnı olunca böylemi yapılır insan insana yardım eder böle niye söylüyorsunuz
E szde eşnz çalşamyor dye ondan ayrlmek istyorsunuz.. Sz de eşnizin kötü zamanında yannda durmak istmyorsunuz demek ki .

Back
X