• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi bana uzak duruyor ve maddi yardım etmiyor eşim çalışmıyor

Şimdi gelin olunca bütün haklarla birlikte tapulu falan devretmiş mi oldular sizi neden yardim etmemeli aileniz anlamadım. Açıkçası sizin gibi para vermediler tapu vermediler, yapmak zorundalar etmek zorundalar diyen bir karısı varken oğluma ev falan vermem neden evlilik içinde edinildi diye herhangi bir durumda size pay düşürsünler ki . Cidden insani böyle ince hesaplara sevk edersiniz. Zor durumdasınız ama ifade etme tarzınız beklentileriniz o kadar itici ki , kira ödememek büyük bir nimet şu dönemde başka arkadaşların da dediği gibi iki kişi çalışırken köşeye bir şeyler biriktirseydiniz keşke. Kendi ailenizin vermesi zorunuza gidiyorsa belediyelere yardım kuruluşlarına başvurun.

Cvp verenler sağolsun onlarıda aynı şeyler bulsun inşallah o zaman anlarlar tabi kötü konuştukları için
Herkes size aynı şeyleri söylüyorsiz onlara beddua ediyorsunuz. Post açma amacınız nedir gerçek sebebi hele bianlatın bakalim????

Esi yurtdisi deneyimli asciymis. 10 binden az almaz ki gercekse bu soyledikleri.
zaten konu sahibinin birikimi de varmis. Ama hala istiyor ki es ailesi baksin. Sorun maddi zorluk degil. Sorun parazitlikte nasil boyut atlariz.

Iste nikah ve üremek malesef ki aile kavramini anlamaya, sorumluluk almaya yeterli gelmiyor.
Her yorumunu okuduğumda şoklara giriyorum resmen nereye düştük biz 🤦‍♀️

iyi de siz babaniza ve amcaniza bakmak icin istanbul'dan bursa'ya tasinmissiniz. eşiniz şehir değiştirince işsiz kalmış. babanızın 3 katlı evi varmış, istanbul'da ev var, arabanız varmış-kardeşiniz alıp kullandığı için kızmışsınız hatta-, ev alacak paranız da varmış daha neyin peşindesiniz? kocanız sizin için düzenini bozmuş, şehir değiştirmiş ama şimdi çalışmadığı için boşanmaktan bahsediyorsunuz... bir de gelinlerine ve torunlarına bakmak zorundalar diyorsunuz... çok değişik düşünceler gerçekten.
İmkan olsa da su mesajı konunun ilk mesajına eklesek.
Malum konu sahibi fili sadece tuttuğu yerden anlatıyor.
Gelin hanım huu, darlama sen de adamı Ramazan Ramazan.

Corona sebebiylemi çalışamıyorsunuz?
Size ev vermişler kira vermiyorsunuz daha ne istiyorsunuz anlamadim ki.
Eşimin ailesi bizim ev borcumuz oldugu halde utanmadan ona yardim etsene buna yardim etsene diyor ben napiyim 😁 sağlam insanlarsiniz çalışın bi zahmet aidatida odeyin. Aileler size bakicaksa niye evlendiniz? Babanin emekli maasindan aliyormussunuz yazik ya

Neyinize güvenerek evleniyorsunuz bilmiyorum. Sonra aile vefat edince “devlet bakmıyor” diyorsunuz. Devlet daha ne yapsın?
Aşk, sevgi faturaları ödemiyor konu sahibi.

Corona sebebiylemi çalışamıyorsunuz?
Size ev vermişler kira vermiyorsunuz daha ne istiyorsunuz anlamadim ki.
Eşimin ailesi bizim ev borcumuz oldugu halde utanmadan ona yardim etsene buna yardim etsene diyor ben napiyim 😁 sağlam insanlarsiniz çalışın bi zahmet aidatida odeyin. Aileler size bakicaksa niye evlendiniz? Babanin emekli maasindan aliyormussunuz yazik ya
Konu sahibi eksik anlatmış eski konusuna bakarsanız.Babasina bakmak için virüsten çok önce istifa edip evi bırakıp babasının evine yerleşmişler.Buyuk ihtimal de kp bu yüzden tavır aldı.Yani konu sahibi babasinin evinde ama kp den bakmasını bekliyor.Kocasina da babasından para istemiyor diye kızıyor.

Konu sahibi eksik anlatmış eski konusuna bakarsanız.Babasina bakmak için virüsten çok önce istifa edip evi bırakıp babasının evine yerleşmişler.Buyuk ihtimal de kp bu yüzden tavır aldı.Yani konu sahibi babasinin evinde ama kp den bakmasını bekliyor.Kocasina da babasından para istemiyor diye kızıyor.
Keske detayli yazsaymış, ama yinede eşinin evde oturmadsi mantıksız degilmi? Hadi konu sahibi babasına baksin peki eşi neden evde oturuyor? Ayrica kayinpeder gerçekten yardim etmek zorunda degil

Keske detayli yazsaymış, ama yinede eşinin evde oturmadsi mantıksız degilmi? Hadi konu sahibi babasına baksin peki eşi neden evde oturuyor? Ayrica kayinpeder gerçekten yardim etmek zorunda degil
Tabii ki de öyle ama hiç birimiz çalışması gerektiğini anlatamadık o sadece yardım etmeli diyor.

Ev alacak para var ama harcamayalım. Analar babalar baksın bize. Ne ala memleket. Zor durumda olsanız anlarım da varken neden hala istiyorsunuz?

Eşinin ailesi ev vermiş oturmanız için daha ne yapsınlar? Tapuyu üstünüze vermek zorunda değiller ,para yardımı yapmak zorunda değiller. Babanizda değil ..
Eşiniz cabalayip is bulamiyorsa Allah yardımcısı olsun ,bu sebepten boşanilmaz.
Tembel ve sırtını size yasladiysa ozaman düşünülmeli boşanma.
Başkalarından beklentiyi düşürürseniz daha mutlu olursunuz. Karşı taraf bunu hissettiyse elbette irite olup kenara cekilmis olabilir.
Çocuğuna değer vermeyen aile zaten bir ev verip oturtmaz mal tatlidir,ona rağmen vermişler oturması için. Bardağın dolu tarafindan bakmalisiniz ki daha mutlu olun.

Arkadaşım benim eşim yurt dışında çalışıp o evi aldı ve yurt dışında çalışınca kendi üstüne yapamıyor ve ailes ine yardımda etti annesi ni emekli yaptı nasıl sizinkiyle kıyas yaptın ki ztn eşim şimdi ye kdr hep çalıştı, şu virüs hem işinden çıkarıldı hem bebeğimiz yeni doğdu hem ben annem öldüğü için çalışamıyorum yani zor durumda hep benim babam destek çıktı baktı değil her gün babamdan geçinmedik böle bi düşüncede yok ztn Allah muhtaç etmesin ben zor günü kastettim, yani anlamadan insan lar çok kötü şeyler yazmış, eşimin ailesi bu zmnda hiç yardım etmedi ve siz kıyas yaptığınız kişi tamamen tembel bir i bakın benim eşim hep çalıştı hemde ağır işlerde yani nsdıl böle yorum oluyo anlamıyo rum
Sen kendini sorgula . Eşim eşim eşim... maşallah eşini bu kadar övüyosun taşı sıksa suyunu çıkarır parasını kazanır tarzında neden boşanmayı düşünüyosun. Ama sana bişey diyim bencede boşan eşine yazık acıdım . Senin gibi biriyle ömür geçmez ve belli ki sevmiyosun. Adamı sal bari ailesiyle yaşar

Herkes linç atmış ama bakın benim annem yok kayınvalidem de çocuk bakmıyor ki yüzüme bakmıyorlar ztn, ayrıyeten ben babama ve özürlü amcam a da bakıyorum nasıl çalışim mecbur um gerçek ten bazı insanlar halden anlamıyor çocuğum büyüsün çalışcam bi şekilde, ama daha çok küçük benim dediğim insan sıkıştı ğı znm yardım edilmeli sonuçta biri torun biri gelin ha bu arada onların verdiği evde değil babamın evinde oturu yoruz o ev boş aidat biz ödüyoruz bide

İyi de arkadaşım küçücük bilgi vermişsin. Okuyunca eşin hep işsizmiş gibi algılanıyor. Biraz daha detaylandırıp anlatman lazım ki yanlış anlamalar olmasın. Eğer dediğin gibiyse haklısın. Siz onlara destek olmuşsunuz, onların da size destek olması lazım. Eğer bebeğine bakacak kimse yoksa tabii ki yapacak bir şey yok. Elinden geldiğince tasarruflu olman lazım. Onun dışında bir şey yapabilir misin bilemiyorum. Çünkü hayatında değiştirebileceğin tek kişi kendinsin, bu herkes için böyle. Umarım eşin kısa zamanda iş bulur, siz de biraz da olsa rahatlarsınız. 🙏🏻

Konu sahibi yanlış düşünüyorsunuz.
Eşinizin ailesi zaten oturmanız için size ev vermişler kira ödemiyorsunuz büyük güzellik yapmışlar.

Tapusu bizim üstümüze değil diyorsunuz birlikte mi çalışıp kazandınız niye sizin üstünüze olsun.
Eşimin aileside oturmamız için bize ev verdiler ALLAH bin kere razı olsun bide tapusunumu düşünücem vermesinler de zaten ne hakkım var.
Bakın herkezin başına gelebilir eşiniz işten çıkarılmış çocuğunuz var İmkanlar dahilinde ailelerden yardım beklersiniz Haklısınız ama aç ve açıkta olsanız zaten size oturmanız için ev veren insanlar sizi görmezden gelmezler diye düşünüyorum.

Herkes linç atmış ama bakın benim annem yok kayınvalidem de çocuk bakmıyor ki yüzüme bakmıyorlar ztn, ayrıyeten ben babama ve özürlü amcam a da bakıyorum nasıl çalışim mecbur um gerçek ten bazı insanlar halden anlamıyor çocuğum büyüsün çalışcam bi şekilde, ama daha çok küçük benim dediğim insan sıkıştı ğı znm yardım edilmeli sonuçta biri torun biri gelin ha bu arada onların verdiği evde değil babamın evinde oturu yoruz o ev boş aidat biz ödüyoruz bide

Merhaba arkadaşlar ben severek evlendim eşimin ailesi bana başta iyiydi sonra uzak dur durdular, eşim şu an çalışmıyor ve benim ailem bize bakıyor, eşim ailesinden para iste miyor iste diyorum, onlar durumu biliyorlar onlar vermiyor sa npim diyor, ailesi nin iki evi var birini bize verdi ler ama tapu onlar ın üstüne, bi ay aidat geciksin kayınpeder arıyor hmn ödeyin diye bu durum çok sinir imi bozuyor, haksızmı düşünüyorum, eşim onlardan lzm olduğu zmn para istemesi gerekmezmi, hep babamın emekli maaşı ndan yiyoruz, boşanmayı bile düşündüm, eşimi seviyorum, sen haklısın diyo bana sen de arama sorma diyo, ama hiç bir şey yapmıyor bu konuda, eşim çalıştı nı bize getir ir verir hiç para kaçırmadı ama aldığı maaş yetmediği gün çok oldu hep babam yardım etti, arkadaşlar ben im yeni doğan bi kızım var ama bu sorunlardan ayrılmak istiyorum eşimden, yanlışmı düşünüyorum bilmiyorum
Geçici bir durum ise aileler elinden geldiğince yardım eder tabii,hastalık olur,geçici bir işsizlik durumu olur aileler de elinden ne gelirse yaparlar.Düşüncesiz bir aile olsa ev vermezler.Ne büyük bir nimet bilseniz.On yıl ev borcu ödedik,eşim istifa etti iki bebeğimi bırakıp gece 10'a kadar ders verdim.İkimizin ailesi de ellerinden geldiğince yardim etmeye çalıştılar ama öyle ev geçindirecek kadar değil elbet.Koskoca insanlarsınız eşin iş bulamıyorsa bebeğini bırakacaksın merdiven temizliğine gideceksin.Ne senin ailen ne de eşinizin ailesi size bakmak zorunda değiller.Ayrıca ' ben gelinim' demişsiniz de gelin olunca ne oluyor?

Back
X