Eşimin ailesi beni istemiyor mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En azından uzaktalar buna sevinmelisin,bundan sonrası eşin ve sende,ayrıca merak etme yakında her tatilde sana damlarlar o yüzden mesafeni koru bence ne kadar az beklenti o kadar az hayal kırıklığı

Şimdi bakın adamın kendi malıdır parasıdır tabii ki istediğini yapar ancak evi bize asla düşünmeyip kızına vermesi hatta ilk bir kaç ay kira alıp onun adına biriktiriyorum demesi bizim araba muhabbetindeki her ay ödediğimiz taksitleri de düşününce insanın zoruna gidiyor. Sonun kendimde arıyorum anlıyor musunuz buradaki konu asla para değil. Ben çok şükür doğmamış dediğiniz çocuk olsa eşimden de ayrılsam tek başıma aslanlar gibi bize bakabilirim kimseden maddi bir beklentim yok. Neyse bu da sizin fikrinizdir tabii ki siz benim abarttığımı düşünüyorsunuz deyip geçiyorum uslubunuz çok kırıcı olsa da.

Şimdi birincisi bu kadar borç varken ya da maddi imkansızlık varken düğün yapmanız saçma. Öte yandan sürekli bir koca ailesinden para beklentiniz var. Bu adam sizden küçük ve maaşı da hep yarı oranındaymış. Koşullarınız hiç değişmemiş siz bir umut destek göreceğiz hayali ile sürekli devam etmişsiniz.

Eşinizin ailesi kızlarına daire verdi oğullarına vermedi diye gücenmenizi de anlamadım. Kendi kızları yerine gelinlerini mi rahat ettirmelilerdi?

İşte anlatamadım sanırım ortada "bu kadar borç" diye bir şey yok biz sadece bir dönem kendi kendimizi fazla sıkıştırdık. Koca ailesinden para beklentisi dediğiniz şey ise oğullarına destek olmaları. Bunun sebebi de benim aç gözlülüğüm değil 8-10 tane (sayamıyorum artık çok fazla ev var yorumu bizzat kayınbabamdan geldi) evleri varken kızlarını da rahat ettirmişken neden bizi dışlıyorlar gibi hissediyorum. Yoksa emekli kendi halinde insanlar olsalar bana borç harç destek olun demeyeceğim. Hayır konuyu öyle bir hale getirdiniz ki sanki evlenirken altın kemerler evler arabalar istemişim gibi bir hal aldı anlamadım gerçekten.

Hayatım sence başlıkta sorduğun soruyu sormak için biraz geç değil mi :))
Pek gönüllü değillermiş anlaşılan ama siz eşinizle olmayı seçmişsiniz, sonradan böyle olmamışlar hep böylelermiş sonuçta, bir nevi kabul etmişsiniz ve evlenmeyi seçmişsiniz,
şu an sizi isteseler ne istemeseler ne evlisiniz sonuçta, yapılanlar zorunuza gitmiş olabilir, maddi konular hariç manevi olarak kırıldığınız noktalarda haklısınız da bence ama yapabileceğiniz bir şey yok mesafe koymak dışında.

Ya inan bana genel olarak bana o kadar iyi davranıyorlar ki sana anlatamam. İşte hep bilmediklerine, bilerek yapmadıklarına yormaya çalıştım ama içimde büyüdü de büyüdü. Hayır düğün ertesi kayınvalidem bana şey demişti "biliyo musun ben evlendim beni hazır eve getirdiler bir tane mobilya aldırmadılar. Altın da takmamışlardı" Aynılarını kendisinin de bana yapmamış olması dışında bir problem yok ama o an düşünmeden konuşuyor işte. Ben o an "bana da yapmadınız zaten boşver" falan mı demeliydim bilmiyorum :))

Bizimkilerde de 8 ev vardı. Tek tek satıp kızlarına yedirdiler veya direkt kızlarının üzerine yaptılar. Aşırı sinir bozucu biliyorum ama birşey denmiyor işte. Belki yaşlılıkta o bakar diye ona yatırım yapıyorlardır (inşallah öyle düşünüyorlardır bu arada ) ben de çocuğumun rızkından yeniliyor diye üzülüyordum ama artık hep Allah kendimize versin ve sağlıkla hayırla mutlulukla keyfini çıkarmayı nasip etsin diye dua ediyorum.

Ailesi ayrımcılık yapıyorsa o da eşimin problemi yapacak birşey yok.

Baştan sona okudum. Eş ailesinden maddi beklentiniz çok kendi aileniz iki meyve alınca arşa çıkarmışsınız ama araba taksitlerinin yarısını yani arabanın yarı fiyatını eş ailesi verdiği halde tü kaka olmuş. Doğmamış bebeğinizin haklarını haram ediyorsunuz da eş ailesi hangi hakkını yedi anlmadım. Size ev almak ya da evlerinde oturtmak zorunda değiller. 7 yaş küçük daha hayata yeni yeni adapte olmaya çalışan çocukla evlenirken ailesine mi güvendiniz?
Baştan sona haksızsınız ve olayları öyle büyütüyorsunuz ki destan gibi yazdığınız yazı bunu gösteriyor

tamam o zaman şöyle diyelim borç yok ama sonuçta iki kişi tek başınıza istediğiniz şeyleri yapabilecek aksiyon alabilecek maddi güce sahip değilmişsiniz.

eşinizin ailesi muhtemelen oğullarını pek akıllı bulmuyorlar. sevgililik aşamasında da sürekli parasını size kaptırma kaygısı yaşamışlar sizin maaş 2 katı olduğu halde. sizin yaşınız büyük oğullarından maaşınız da iki katı bizim oğlanla ne işi var bir çıkarı var kesin algısına kapılmış olabilirler. ama bu eş ailesini ilgilendiren bir durum size herhangi bir zararları yok sonuçta.

siz alamadığınız maddi yardım sebebi ile eşinizi boşamayı düşünüyorsunuz bu ilginç bir sebep bence, aç gözlü olduğunuzu söylemedim ama sürekli eş ailesinden beklentiniz var. insanların kendi anne babasından beklentisi olmuyor kaldı ki eş ailesi

Başlığa binaen istemiyorlar gibi ama bunu açıkca dile getirmiyorlar, belki eşinize soylemişte olabilirler ama o size yansitmamiştir
Ben o an "bana da yapmadınız zaten boşver" falan mı demeliydim bilmiyorum :))
Deseydiniz ya, nasılsa onlar da ince laf sokmali, şakalı şukalı iş gormeye aliskinlarmiş

Çok fazla bilenmişsiniz. Eşinizin maddi yetersizliği de gözünüze batıyor. Eş ailesi anladığım kadarıyla cimri. Normalde de size destek olmak zorunda değiller, cimri olunca da böyle sonuçlar çıkıyor. Siz kp mal varlığını unutun, eşiniz de yetersiz geliyorsa ayrılın, kendi başınızın çaresine bakın. Beklentiyle geçmiş yıllarınız.

Yani işte daha önce de söylediğim gibi mesele paradan çok kalp kırıklıkları. Kim bilir belki de haklısınızdır. Sürekli parayı, bütçeyi düşünmek beni yormuştur ve içten içe şuan öyle hissetmesem de belki söylediğiniz gibi düşünüyorumdur ama farkında değilimdir. Teşekkürler nezaketiniz için.

açıktan yapılmayan ve şaka adı altında yapılanların o yüksek desibellerle yapılan büyük kavgalardan daha yorucu olduğunu çok iyi biliyorum çünkü aynı şeylere maruz kaldım uzunca bir süre üstelik hep yanlış anlayan büyüten de bendim :) evsiz kaldık kayınvalide yüzünden “YANLIŞ ANLAMIŞSIN” dedi :)) o yüzden ben şu an buz gibi bir mesafe ile ilerliyorum sakin sakin, çünkü eşimi seviyorum ve ailesi olması gerektiği kadar hayatımda ben izin verdiğim kadar gerisi beni ilgilendirmiyor açıkçası, eşin yanındaysa çok takılma.

Bu arada bazı insanlara onların davrandığı gibi davranmak bazen işe yarıyor :) deneyebilirsin :) içinden geçenleri söyleyip aaaa şaka yaptım buna mı alındınız gibi

Sizi kabullenememişte olabilirler genel yapıları bu da olabilir. Yaş farkınızdan dolayı belki sadece flört ediyorlar diye düşündüler iş ciddiye binince gerçek yüzleri ortaya çıkmışta olabilir.
En azından karşı çıkmamışlar, evlenebilmişsiniz. Ayrıca karışmıyorlar da, yetmez mi? Siz zaten eşinizin durumunu biliyordunuz evlenmeden öncede değil mi?
Hatta ailesinin de nasıl davrandığını biliyordunuz. Beklentim yok demişsiniz ama her seferinden ailesinden borç alması konusunda yönlendirmişsiniz bir nevi.
Parası yoksa evlenme teklifi de etmeyecek, evlenmeyecekte madem aile destek değil. Yani bu yola çıkarken bunları düşünmeliydiniz.
Bazı insanlar cimri olur, bazıları hiç tasvip etmesek bile çocukları arasında adaletsiz olabilir bunları baştan düşünüp evlilik kararını almanız gerekirdi.

Belki de ben yanlış düşünüyorumdur ama elimde avucumda bir şeyler olsa evladım için seve seve herşeyi yapardım gibi geliyor. Her fırsatta benim neyim varsa evlatlarımın diyen bir baba var ortada ama ne maddi ne manevi asla birşey yapmıyor aksine yapılana da karşı. Ne bileyim ben nikahla ve ev taşıma işleri ile uğraşırken bayram üstü biletler pahalı ya da ablana ev diziyoruz senle uğraşamayız tarzı bir yaklaşıma karşı siz de üzülmez miydiniz? Eşimle boşanmayı aklımın ucundan geçirmemin tek sebebi ben bu patavatsızlıklara daha ne kadar katlanırım derdi. Onu da yıpratıyorum çünkü.

hiç umurumda olmaz onlar bana çünkü ne kadar değer verirlerse karşılığında da onu görürler. zamanında benim zor durumda olduğumu gördü ve yardım etmedi ise onların zor durumunda da ben keyfime bakarım sadece lafta bir hal hatır sorarım.

ha bana sorarsanız sizin eşinizden beklentinizin olması gerekiyor ailesinden değil ama muhtemelen eşinizin bunu karşılayamayacağını da en azından bilinçaltında anladığınızdan eşinizin uzvu olarak gördüğünüz ailesinin bu eksiği kapatmasını istiyorsunuz

Okuyan biri ozetlesin plz
Ya cok sacma tam konu sahıbıne hak verıcem pat gidiyor,tam verşcem pat gidiyor
27 yasındayken 20 yasında cocukla bırlıktesın işyok guc yok ee evlencez dıye tutturmussun daha evı gecındırecek bır para yok
Insanlara yardım etmedıler etmedıler dıye dert yanıp durmuşsun ama her dkda yardım etmısler
Araba almıssınız o ay vermedık bu ay vermedık sonra 40 binini almadılar ..
evinizi bize verin demişsiniz adamlar vermemiş
Satın burdan alın bız kıra verelım demişsiniz
Adamlar kıbrısla be alakamız var demiş yapmamıs
Yapmakta zorunda degıller

Dugun demıssınız 200 bin yine para vermişler
Perde yok esya yok dıyorsunuz
Koca koca ınsansınız evlenecek durumunuz yoksa evlenmeyin
Yani ınsanlar ellerınden gelenı yapmıs bence
Perde yok demıssınız 15 bınde oyle gondermısler

Yanı sonra nıkah gunu gorumcenızın evınızde kalmasını sorun etmıssınız
Dugunde gorumcem gelın benım evımde kalın demıs ona bır kulp bulmussunuz

Pardonda yıllardır bırlıkte yaşıyorsunuz zaten dugun gunude bırlıkte kalmayıverın
Sankı yıllardır beklemıssınde o gun gerdege girceniz

Vallla iyi yardım etmişler bızım turk toplumunda 7 8 yaş büyük bir gelini kabıl bıle etmezler ,oyle bırsey bekledım konuda oyle bırseyde gecmıyor

Insanların sızın gecımınızı saglaması yada ev vermesını sorun etmenız dısında bir sorun yok
Bunuda yapmak zorunda degıller

Sorun nerde ben gercekten anlamadım

Ya ınsanlar evlerını sıze vermedı dıye dogmamıs cocugunuzun rızkını yıyorlara kadar getırmıssın olayı. Ne alaka ınsanlar evlerını sana hıbe etmek zorunda degılkı. İşsiz güçsüz biriyle gel bizim oglumuzla ılla evlen bız aızın her ıhtıyacınızı karsılayalımmı demısler.
Ve gerektıgınıde yapmıslar
Kendı aılenız ıcın maddı durumları yok manevı yardım ettıler dıyorsunuz
E hak madem kız tarafıda nısanı yapar esya laır perde alır vs vs.. iyi adamlar bunları basınıza kalkmamıslar

Nikah tarihinizi belirledikten sonra aileye bildirdik kısmına kadar geldim bu kadar uzun olunca gerçekten okunmuyor. Hakkınızda hayırlısı olsun tam okuyan varsada konunun sonlarını bize özet geçsin. Konu başlığı ile okuduğum yerler arasında bağ kuramadım.

Siz kusuru yine de kendinizde arayın. Düğünde aile kendi evini teklif etmedi diyorsunuz, görümce teklif etti siz kalın ben gideyim evden demedi, otelde kaldık diyorsunuz.

Sanki yıllardır birlikte yaşamamış gibi düğün gecesi ilk kez gibi sevişeceksiniz ok, bunu gerçekten kV kp yatagında mı yapmak istediniz de ev teklif etmediler diye kırıldınız? Gerçekten sizin düşünce yapınız da sıkıntılı bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…