Eşimin ailesi beni istemiyor mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayy ilk defa bir konuyu sıkılmadan okudum. Netice olarak külliyen haksızsınız. 7 yaş ufak bir bebeyle ( üniden yeni mezun olmuş adam bebedir) birlikte yaşamış, bu süreçte bile aileden destek aramışsınız. Adam belli ki pafif bir karakter muhtemelen sizi çeken de bu. Annesiniz öyle düşünün, insan çocuğunu bırakır mı ? he bırakırsanız ne olur, yaşıtı birini bulurlar aile devreye girer adam gül gibi yaşar. sizinle birlikte olduğu sürece böyle devam edecek. bu arada ailenin desteği yok dediğiniz her an desteği var. buz gibi evi kiralayıp oturan zeka mümkünse evlenmesin birlikte yaşamasın hayat kurmasın. evlilik çocuk oyuncağı değil bir arada olmak bize iyi gelecekti diye evlenilmez. siz anneliğe devam edersiniz kör topal gider , ne zamana kadar derseniz sizin büyüyüp sizden sıkılana kadar. size bakar bakar bu kadın bana baktı demez, üff bununla da bir belimiz doğrulmadı der. şimdi benim evim sensin kıvamında, bence boşanmayın, idare edin. akışına bırakın çocuk yapmayın ama iki çocuğa bakmak zor olur maddi manevi. not: yaş farkı nazarımda sorun değil ama siz gibi yaş skalasında sorun.

Kendi konunuzu bir başkası yazmış gibi okursanız aslında sorunun maddiyat kaynaklı olduğunu anlayacaksınız. Evet, manevi bazı sorunlar ve eksikler yüzünden de kötü hissediyor olabilirsiniz belki ama sorunları tetikleyen şey para.
Eşiniz aslında henüz kendisi işini gücünü oturtamamışken evlenmek için sürekli ailesinden borç isteyen, evde oturmak için kirasıyla bile olsa müsade isteyen bir çocuk onların gözünde.
Durumunuz bu kadar sıkışıkken, borç ödüyorken düğün istiyor olmanız ve bunu da birilerinin yapmasını bekliyor olmanız maddi bir beklenti. Kira bile teklif etseniz evlerden birinde yaşamak istemeniz maddi bir beklenti. Kuaförüydü, çikolatasıydı oydu buydu bunlar da maddi beklenti. Araba almak için destek almışsınız ve aslında paranın bir kısmı da hibe edilmiş, bu profildeki insanlar hibe de etmeyebilirdi ama yapılmış.
Eşinizin yaşının ve yeni mezun olduğunun farkındasınız, beraberken de biliyordunuz. Evlilik teklifi için yüzük ille de şart mı mesela? Evet istiyoruz, hoşumuza gidiyor kabul ediyorum ama yoksa yoktur en azından annenden isteyebilirdin denir mi? Bu maddi beklenti değil mi? Maddi beklenti.
Sizi yermek için değil yazdıklarım, gerçekten kendi konunuzu başkası yazmış gibi okursanız anlayacaksınız

Sizi niye sevip istesinler ki 20 yaşındaki çocukla kocaman kadınken beraber olmuşsun evlenmişsin daha da beklenti içindesin adamın parası yok ama beklentin var beklenti aileden kim böyle bir gelini ister sever boşan diye bekledikleri için yardım etmiyorlar

Ustunuze vazife olmayan her sey hakkinda yorum yapip beklenti icine girip esinizide doldurusa getirmissiniz. 35 yasinda kadinsiniz ozaman sectiginiz kisiyi ona gore sececektiniz esinizin ailesi skze bakmak zorunda mi ? Gorumcenize ev vermis sizi ne ilgilendiriyor

Hepsini okudum, tamamına yakınında haksız buldum. Koskoca insanlar dilenci gibi sürekli birilerinden para alıyorsunuz ve nasil rahatsız olmuyorsunuz hiç anlamadım. Durumunuz varsa bir seyler alırsınız yoksa almazsınız aslinda normali budur. Kirasını verip oturmayı teklif ettik dediginiz evde bile aslinda ne kirası geçin oturun demelerini istiyorsunuz. Kira verecek olan baska eve de çıkar yani istanbulda tek ev bu mu?

Yol yordam bilmeyen insanlardan kendi bilinç seviyenize göre davranış sergilemelerini bekliyorsunuz.

Bu kadar parasız pulsuz düğün işlerine kalkışmak zaten onlardan maddi beklentiniz olduğunu da göstermez mi? Evlenmek için resmen şartlarla savaşmışsınız. Çocuk da küçük, öyle olunca ailesi de ebeveyn olarak sizi atamış. Ne diyeyim, onları oldukları gibi kabul ederseniz yaptıklarına da şaşırmazsınız.

Bu durumda boşanmak çok büyük hata. Suçlu senle eşin değil ki cezasını siz çekesiniz. İkiniz de yetişkin insanlarsınız. Maddi olarak zorlansanız da bir işiniz var en ucuz şeylerle idare edebilirsiniz. İnanın bana kendi paranla kazandığın bir kuru ekmeğin, onlardan aldığın altından daha değerlidir.
Siz iyi veya kötü bir şekilde yolunuza bakıp yaşarsınız şimdiye kadar olduğu gibi. O aileyi tamamen çıkarın hayatınızdan. Normal uzaktan bir akraba veya komşu gibi davranın. Onlardan yana hiçbir beklentiye girmeyin, zaten onları silince beklenti de kaybolur. İletişimi azaltın hatta kesin. Bir var bir yok oluşları kafanızı karıştırıyor ve şimdiye kadar yaşadığınız bütün problemlerin sebebi de bu. Ortada bırakmayın tamamen silin onları. Sizin mutlu olmak ve yaşamak için onlara ihtiyacınız yok. Şunu da söyleyeyim ilerde maddi olarak iyi yerlere geldiğinizde ev için verdikleri 3-5 kuruşun hesabını yapacaklar "Benim sayemde buralara geldiniz" lafları işitebilirsiniz. Kimseden bir şey almayın. Herkesin zorlandığı süreçler oluyor ama sabırla atlatılıyor ardından güzel günler de geliyor. Seni gerçekten seven, sana değer veren bir eşin var. Farkında mısın bilmiyorum ama desteğini ondan almışsın, tüm bunlara tahammül edecek gücü ve sabrı sana o vermiş sen de onu çok seviyorsun belli ki. Sorunun kaynağı ortada o insanlarla ilişkinizi kesin, soğuk yapın uzaklaşsınlar.

Sıkılmadan tüm yazıyı okudum. Gece gece roman gibi geldi bana
Bence boşanmalık bir durum yok, birbirinizi seviyorsanız

Katılıyorum düğün gereksiz olmuş

Ay ben de okuyup özetlediniz sandım şok olmuştum

Her destek istediğinde abuk subuk davrandıkları için bir gün ya ipleri koparacak ya da umursamayacağız.
Hep destek istemek de abuk subuk değil mi? Evlenmiş aile kurmuş adam ne diye devamlı destek peşinde? Evine ailesine bakamayacak olan evlenmesin bi zahmet. Ev aramak için araba lazım söyle babana yardım etsin, perde lazım annene söyle, kuaföre gidilecek ara konuş... Bu ailenin yakasından düşseniz mi artık? Cebinde parası olmayan adamla evlenme teklifi yapmadın yüzük takmadın kavgasını niye yaptınız? Banka mı soyacaktı size yüzük alabilmek için? Her sıkıştığınızda babandan iste annenden iste demeniz arsızlık değil mi? Siz niye anne babanızdan istemediniz? Manevi destekmiş ama sizin derdiniz manevi değil hep maddi. Çocuğumun rızkını yiyorlar vs, sizin aileniz ne verecek çocuğunuza? Siz istiyorsunuz ki şimdiden miras bölüşümü yapılsın, size de ev-evler verilsin, banka hesabınıza miras payı gönderilsin. Kızları aşağı kızları yukarı, siz kendinizi onunla bir mi tutuyorsunuz? Okulu yeni bitirmiş iş bulamamış ergenliği bitmemiş biriyle koşarak evlenmek o kadar da iyi bir fikir değilmiş. Ayrıca bence oğullarına güvenmiyorlar. Kafası bir çok şeye basmıyor, kendi aklıyla hareket etmiyor hep yönlendiriliyor diye düşünüyorlar. Paranız kadar planlar yapın kendi yağınızda kavrulun, milletin evinin parasının derdine düşmeyin.

Yani kusura bakmayın ama size ne onların evlerinden? Adamlar çalışıp kazanırken yanında mıydınız beraber mi kazandınız de şimdi hesabını tutup beklentiye giriyorsunuz? Hamile halimle 3 vesait gidip çalışarak aldığım evim üzerinde gelin hanımın beklentisi olsa bunu bir de dile getirme şuursuzluğunu gösterse alnını karışlarım..
Size tavsiyem tırnağınız varsa başınızı kaşıyın yoksa kimseden beklentiye girmeyin sonunda üzülürsünüz..

Konuyu sonuna kadar okudum. Benzer şeyleri yaşamış ve çoğunu aşmış biri olarak yazıyorum. Evet ilk tercihleri siz değilsiniz. Bize de maddi destek olunmadı ama biz şükür ikimiz de kazanıyorduk talep etmedik sözlü olarak. Manevi destek hiç olmadı. Kayınvalidemin anne olduğu eşim iş değiştirip maaşını ikiye katlayınca ortaya çıktı biliyor musunuz?

İnsanlardan bişey beklemeyi bırakın. Etkiye tepki olarak devam etmelisiniz bu saatten sonra. Sağlığında kime yedirdiyse yaşlılığında da o baksın mesela.

Lütfen konuyu çarpıtmayın buradaki mesele sadece maddi değil. Benim kimsenin rıskında gözüm yok. Kuaför meselesine takılmışsınız İstanbulda yaşamıyorum kayınvalidem de süslüdür ondan civarda bir kuaför bulmasını istemem çok mu büyük mesele? Parasını ben verdim zaten kimseden parasını falan istemedim? Kayınpederim kendisi anlatır doğru düzgün bir işte hiç çalışmamış. Evlenicem demiş babası evini arabasını almış. Kendisi de bir tek taş koymamış üzerine hep babasından kalanlarla yaşamış. Bunları bana sürekli anlatırlar, gülerler. Kayınvalidem senelerdir İstanbul'a taşınmamızı ister mesela bir şekilde gelin der hep. E ben en başta söylemiştim zaten? Ev verin gelelim dememiştim kendi düzenimizi kurana kadar idare ederiz yanlarında diye. Neyse siz çok farklı bir hayat yaşıyorsunuz sanıyorum aileden beklenti içinde olmak benim hatam olabilir ama belki benim de travmalarım vardır hiç düşündünüz mü? Sürekli kirada yaşayan ve maddi olanaksızlıklar yüzünden sürekli kavga edip hayatı bana zehir etmiş bir aile mesela? Aynısını kendi çocuğum yaşamasın diye kıvranıyor olamaz mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…