Eşimin ailesi beni istemiyor mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılıyorum düğün gereksiz olmuş
Annesi çok üzüldü sonradan biz düğün istemiyoruz deyince. Ben de bir tane oğlu var hakkıdır diye düşündüm sonradan kabul ettim. Çoğu masrafı da yine biz karşıladık zaten.

Sürekli ama sürekli bir şeyler bekleyip durmuşsunuz ve şu an o kadar ajite edip yazıyorsunuz ki dikkatli okumayan biri sizi haklı sanar.
Benim ailem manevi destek oldu diye geçiştirmişsiniz. Hiçbir konuda destekleri yok, çıkarıp 1 lira vermiş değiller ama siz hala eş ailesinden şikayetçisiniz.
Ayranınız yok içmeye... Misali hem paranız yok hem düğün de olsun o da olsun bu da olsun istekleriniz bir türlü bitmemiş/bitmeyecek.
Evlenmeyi bilen insan geçinmesini de bilmeli. Kayınaile sürekli sizi finanse etmek zorunda değil. Tavırlarında da bir şey yok ayrıca siz kendi kendinize bileniyorsunuz

.. Yine nolur yanlış anlamayın söz konusu bile değil ama maddi olarak eşimden hala 2 katı fazla maaş alıyorum...
P pegnus Şu anda Kıbrısta net asgari ücret 44.546 TL. Kıbrısta yaşayanlar: genelde asgari ücretli çalışan olmadığını, bu rakamın biraz daha üzerinde maaş aldıklarını anlatıyorlar.

Diyelim ki eşiniz 45 bin TL kazanıyor. Eşinizin 2 katı fazlası kadar maaş alıyorsanız, bu durumda maaşınız 135 bin TL olmalı. Eşinizin maaşı x, sizin maaşınız ise 2x demek istediyseniz: bu durumda ise siz 90 bin TL kazanıyor olmalısınız.

Evinize giren rakam 135 bin TL de olsa, 180 bin TL de olsa kimseye muhtaç olmadan yaşayıp, üstüne birikim yapacak bir gelir seviyesine sahipsiniz demektir.

Evet hanımefendi ben zaten aç açıkta olduğumu iddaa etmedim.

Evlat kayırmacılığı sizle alakalı değil. Bu konuda üstüne alınması gereken siz değilsiniz. Siz beni istemiyorlar bana değer vermiyorlar sanıyorsunuz ama sizinle bir alakası yok olayın. Ailenin oğluna bakış açısı, onlarla arasındaki ilişkinin size yansıması sadece. Her şeyi kişiselleştirip, üstünüze alınıp eşinizi tertemiz çıkartmayın işin içinden, küçük adam artık hayatla bi tanışsın, böyle her şeyi üstünüze alırsanız olmaz.

Kimseyi mağdur olduğuma ikna etmek için özellikle bir dil kullanmadım. Ben gerçekten böyle hissediyorum ve size hissettiklerimi yazdım. Beni istemedikleri için bu şekilde davrandıklarını düşündüm kendimi yedim senelerdir. Sanki ben işi gücü bırakalım bize baksınlar demişim gibi davranıyorsunuz. Ailemin yaptıklarını yazmadım inanın daha fazlasını yaptılar sadece konu burada kim daha çok para verdiden ziyade kim daha çok manevi destek oldu zaten.

Teşekkür ederim. Görümcem aslında eşimden sadece 1 yaş büyük yani aralarında aşırı yaş farkı da olmadığından ben bunları hep beni istemediklerine yordum. Sanırım onlar da böyle deyip geçme vaktim gelmiş de geçiyor bile.

Emin olun konu kim daha çok para verdi gibi görünüyor. Bu kadar kişi aynı şeyi söylüyorsak bi düşünün bence.
Bir de manevi destekten kasıt ne onu anlamadım. Ne yapmalarını beklerdiniz

Emin olun konu kim daha çok para verdi gibi görünüyor. Bu kadar kişi aynı şeyi söylüyorsak bi düşünün bence.
Bir de manevi destekten kasıt ne onu anlamadım. Ne yapmalarını beklerdiniz

Yani mesela ben sizin ülkenizde yaşamıyorum değil mi? Düğün istemişsiniz yapıyoruz ama çalışan insanlarız. Düğün mekanına önden gidip bakmak, gelecek olan kız tarafı için uygun bir otel bulunması, düğün davetiyelerimizi teslim alır mısınız dediğimizde bile "o bölgede çok trafik oluyor" dendi. Ben herşeyi buradan kendim internet üzerinden ayarlamaya çalıştım ve o süreç beni çok zorlamıştı. Emekli insanlarsınız biraz ilgilenseniz nolur diye çok içerledim kendimce. Bu kadar kişi bence erkek annesi ve gelinleri onlardan ev istemesin diye çıldırmış durumda.

Kaç tane Türk ailesi oğlunun 7 yaş büyük biriyle daha hayata bile atılmamışken evlenmesini ister? Gerçekçi olalım bu konuda. Güle oynaya karşılayacak değillerdi tabi. Ben beni istemeyen insanlar için şunu yapmadılar bunu yapmadılar diye oturup dertlenmezdim. Aksine tek kuruş vermesinler ki söz hakkı da görmesinler kendilerinde diye bakardım. Adamla bir şekilde evlenmek mi istiyorum, gelin başına kadar içime oturmazdı. Adamın şartları belliymiş sonuçta, kimse size olduğundan farklı görünmemiş. Eşinizle aranız iyiyse içinizi bunlarla çürütüp huzurunuzu bozmanın anlamı yok. Zira konunun çoğu eşinizin ailesi ile arasındaki ilişkinin sonuçları.

Okudum hepsini ama anlayamadıginiz sey şu esinizin ailesinin durumu iyi diye size yardim etmek zorunda degiller. Evi kızına vermek isterse verir size ne ? Ki size bütce de vermisler. Size de araba parasinin yuzde 40 lik kismini hibe etmisler vs . Ailelerimizin durumu iyi ben ve esimin çok sıkıntılı olduğumuz anlar oldu yine de kendimiz cozmeye calistik , cok sıkıstigimizda borc aldik odedik onlara , bi kere de suclamadim onlari abime o kadar yardim ettiler bize niye böyle diye etselerdi mukemmel olurdu ama aherkesin kendi parasi ben çekirdek aileme bakarim. O kadar komiksiniz ki size yüzük almasi icin esinizi fitlemissiniz annesinden borc alsin diye gercekten ilginc . Her seyi baştan görmüşsünuz esinizden iki kat maas almak vs hepsi okmus simdi yeni ogrenmis gibi davranmaniza gerek yok ailesi de size bi sey vermek zorunda degil cok istiyosaniz kendi ailenizi zorlayin kiradalar vs falan demeyin herkesin kendine gore butcesi var , karsi tarafinda tek odak noktası siz değilsiniz

Hanımefendi ben adamı parktan elini tutup kaçırmışım gibi davranmasak mı? Benim de en büyük endişem buydu ancak eşimin ailesi beni ilk aydan beri o kadar benimsedi ki böyle bir şeyi sorun etmeme artık gerek kalmamıştı.
Gelin başımda beni ucuz yere götürdüler hüüü gibi bir mesele değil zaten kendim karşıladım yani ben onlardan sadece yakınlarda bir yer bulmalarını rica etmiştim.
Eşim de bunlara içerlediği için konunun benden kaynaklı olduğunu düşünerek üzüldüm bunca zaman aslında olan bu.

Neden bilmiyorum, size pek hak vermemisler. Bence bir ailenin bir tane oğluna düğün yapmalarini beklemek, gelin ve oğullarını mutlu etmek için çaba sarf etmelerini istemek son derece normal istekler. İsveç'te yaşamıyoruz, kimse o kadar bireysel değil.

Ayrıca her şeyi gönülsüzce ve olabilecek olanın en asgarisi seviyesinde yapmak da gayet pasif agresif şekilde seni veya eşini veya evliliğinizi bir sebepten istemiyoruz ve onaylamiyoruz demek.

Bağlantı kurmayın, iletişim kurmayın. Eşiniz ailesiyle iletişim kursun, sizi ilgilendirmesin. Bu pasif agresif ve ayrımcı hareketler yıpratır. Tüm şunlar bir iş yerinde yapılsa mobbing davası açabilirsiniz, öyle diyeyim.

adamla pinokyo gibi oynuyor. teklifi bile zorla yaptırmış annenden borç al yap diyor. delikanlı evlenecek aile geçirdirecek adam annesin borç alıp neden evlilik teklif ediyor. evlenmek zorunda mısınız ? yok konu sahibi öyle istiyor. ailesi beni istemiyor mu ? istemiyor, kim ister böyle bir kadını. aile olmak için adamı gaspetmişsiniz. saçma akıl dışı ne varsa yaptırmışsınız başka bir ülkeye gelin gitmiş oğulları. manevi destek adı altında adamın birikiminim dolar kuru karşılığını hesaplıyorsunuz. sanki birlikte kazandınız parayı. elbette sevmiyorlar
salak olmadıkları için ve oğullarını kaybetmemek içinde açıkça beyan etmiyorlar. bu işin bir yerde patlayacağı çocuklarının gönlünün geçeceği yeni annesinden sıkılacağı açık. saygı duymadıkları içinde ona göre davranıyorlar. benim kira travmam olamaz mı yazmışsınız. insanlar sizin çocukluk travmalarınızı düzeltmek zorunda mı ? o zaman bulabiliyorsanız ( üniversiteliyi kapatmak yerine ) bir kumarhaneden zengin adam bulsaydınız onunla evlenseydiniz ? yeni mezun adam sizi maddi olarak nasıl tatmin etsin.

ayyy ne uzun yazmışsın ya. Adamın parası pulu yoksa evlenmeseydin
Kimsenin ailesine sana bakmak zorunda değil. Madem adam senden az kazanıyor ve bu yüzden onun ailesinin sana para göndermek zorunda olduğu imasını ediyorsun yapacağın çok basit EVLENMEESEYDİN.
kimsenin ailesine sana para göndermek ve masraflarını karşılamak zorunda değil. Ve anlattığına göre adamlar zaten herşeyi yapmışlar. senin ailen hiçbirşey yapmamış. Yani adamın evi kendinin ve bir tane kireada evi var diye durumları iyi olmak zorunda mı? ve senin masraflarını, zor durumda olduğunda herşey,ni karşılamak zorunda mı?
kendi kızına ev verdi eşime vermedi demişsin. Eee tabiki de kızına ev verecek. erkek nerde olsa çalışır kazanır. kızına daha çok yardım etmesi lazım.

Bilmiyorum, ben de anlamadım sanki altın bilezikler, evler, katlar istemişim gibi davranılıyor. Adetse bizlerde de adet var ama bunların arkasına sığınarak kimseyi zorlamadık mesela. Neler duyuyoruz dışardan bana da ayıp geliyor hatta. Onlar ilgilenmedikce eşim üzülüyor, eşim üzüldükce ben doluyorum.

İlkinde babası tepki vermiş işin ciddiyetini anlayınca. Heralde biraz takılsınlar sonra ayrılırlar diye düşündüler.
Babası şiddetle reddetti hatta "siz ne alaka şimdi nesiniz ki ne ciddi düşünmesi" gibi çıkışlar yaptı
Ama kabullenmeleri kolay olmuş yine de o da bişey. Parktan tutup götürmemeniz ile eşinizin ailesine maddi konuda gönül koymasının alakasını anlamadım.

Kırılmayın ama genç yaşta evlenen oğullarının burnu sürtülsün diye çoğu şeye tamam dememiş görünüyorlar. Ancak o kadar istememelerine rağmen bir sürü yardım etmişler. Beklentiniz çok yüksek, ev verselerdi borç istemeselerdi güzeldi, evlat ayırmasalardı vs ama suçlu değiller. İçlerinden gelmemiş. Önünüze bakın. Kendi yağınızla kavrulun

Ev çok ciddi bir harcama hali hazırda, ev istedikten sonra bilezikler istemeyin zaten ki. Madem o kadar küçük bir şey, kendiniz neden alamadınız, aileniz neden vermedi?

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…