+ 1adamla pinokyo gibi oynuyor. teklifi bile zorla yaptırmış annenden borç al yap diyor. delikanlı evlenecek aile geçirdirecek adam annesin borç alıp neden evlilik teklif ediyor. evlenmek zorunda mısınız ? yok konu sahibi öyle istiyor. ailesi beni istemiyor mu ? istemiyor, kim ister böyle bir kadını. aile olmak için adamı gaspetmişsiniz. saçma akıl dışı ne varsa yaptırmışsınız başka bir ülkeye gelin gitmiş oğulları. manevi destek adı altında adamın birikiminim dolar kuru karşılığını hesaplıyorsunuz. sanki birlikte kazandınız parayı. elbette sevmiyorlar
salak olmadıkları için ve oğullarını kaybetmemek içinde açıkça beyan etmiyorlar. bu işin bir yerde patlayacağı çocuklarının gönlünün geçeceği yeni annesinden sıkılacağı açık. saygı duymadıkları içinde ona göre davranıyorlar. benim kira travmam olamaz mı yazmışsınız. insanlar sizin çocukluk travmalarınızı düzeltmek zorunda mı ? o zaman bulabiliyorsanız ( üniversiteliyi kapatmak yerine ) bir kumarhaneden zengin adam bulsaydınız onunla evlenseydiniz ? yeni mezun adam sizi maddi olarak nasıl tatmin etsin.
Esinizin babası , aldığınız arabanın yarısını zaten size hibe etmiş bir de alinmissiniz tapu ortak olsun dedi diye. O siralarda siz aynı evin içinde yaşayan arkadassiniz babasina göre henuz bir nisan bile olmamis ki. Bu kadar neye icerlediniz ki.
Siz aynı evde yaşadığınız için ortak bir bütçeniz olmalı , evlilik teklifi için alınan yüzüğün parasını annesine odedik demissiniz de annesi mi finanse etmeli sizin parmaginizdaki yüzüğü.
Bayram sonrası uçak bilet fiyatlari pahalı olur ve bunu ben de olsam dusunur ve söylerdim, size gelince herşey para , es ailesine gelince pahalı dediler lafindan başka birsey çıkmıyor agzinizdan.
İlk tuttuğunuz ev madem is yerinize yakın ihtiyaç dahilinde de degilken neden araba aldınız da insanlardan para beklentisi icine girdiniz.
Eşinizin ailesinin maddi durumu olmasaydı ne yapacaktınız? O zaman da çocuğunuz evsizlik yaşamayacak mıydı? Ben 2 çocuğum da bebekken ailelerden çok uzağa yerleştim. Eşimin ailesinin İstanbul'un en merkezi yerlerinde 3 evi var. Bugün bunları satsalar başka yerlerde 10 tane ev alırlar. Biz hiç o evler var gibi hareket etmedik. Hele beni hiç ilgilendirmez o mülkler. Eşimin ailesi ne istiyorsa onu yapsınlar. Torunlarımıza veriyoruz derse memnun olurum herkes çocukları iyi yaşasın ister ama bana göre o evler yok hükmünde.Neyse siz çok farklı bir hayat yaşıyorsunuz sanıyorum aileden beklenti içinde olmak benim hatam olabilir ama belki benim de travmalarım vardır hiç düşündünüz mü? Sürekli kirada yaşayan ve maddi olanaksızlıklar yüzünden sürekli kavga edip hayatı bana zehir etmiş bir aile mesela? Aynısını kendi çocuğum yaşamasın diye kıvranıyor olamaz mıyım?
Kıbrıslı olan sizsiniz. İstediğiniz tarihlerde otel ve uçak bileti fiyatlarının arttığını bilmeme şansınız var mı gerçekten ?Ev taşıma ve mobilya alma sürecimizde ailelerimizin biraz daha uzun kalabilmesi için bu tarihi ayarladığımızı söyleyince bağırmaları normal mi bu sebepten? Bunu nasıl normal görebiliyorsunuz gerçekten aklım almıyor. Bakın bu insanlar maddi durumu olmayan insanlar değil.
Burada toplu taşıma olmadığından arabayı da şimdiden alıp ödemeye başlayalım borcu bitince daha iyi ama merkezden biraz uzak bir eve çıkarız diye hemen almak istemiştik. Ben onlardan araba parası da istemedim zaten ben alıp ben ödeyecektim.
Çok merak ettim, kendinizi bildiniz bileli kirada yaşayan, maddi imkansızlıklardan sürekli kavga eden aileniz size nasıl destek oldu, öyle yazdınız çünkü?Neyse siz çok farklı bir hayat yaşıyorsunuz sanıyorum aileden beklenti içinde olmak benim hatam olabilir ama belki benim de travmalarım vardır hiç düşündünüz mü? Sürekli kirada yaşayan ve maddi olanaksızlıklar yüzünden sürekli kavga edip hayatı bana zehir etmiş bir aile mesela? Aynısını kendi çocuğum yaşamasın diye kıvranıyor olamaz mıyım?
Ev taşıma ve mobilya alma sürecimizde ailelerimizin biraz daha uzun kalabilmesi için bu tarihi ayarladığımızı söyleyince bağırmaları normal mi bu sebepten? Bunu nasıl normal görebiliyorsunuz gerçekten aklım almıyor. Bakın bu insanlar maddi durumu olmayan insanlar değil.
Burada toplu taşıma olmadığından arabayı da şimdiden alıp ödemeye başlayalım borcu bitince daha iyi ama merkezden biraz uzak bir eve çıkarız diye hemen almak istemiştik. Ben onlardan araba parası da istemedim zaten ben alıp ben ödeyecektim.
Valla kayınaile olsam ben de yapmamBen buraya kız arkadaşlarımla dertleşmeye geldim. Ne yaşımın büyüklüğünü bıraktınız ne de paragözlüğümü. Konu kilit, teşekkürler.
Konuya %100 haksızsın diye baslamistin ya ben de tam kuzeni düğün günü taksi gibi ordan oraya götürmek işini söyleyecektim ki yazmışsınbence %100 haksizsin hem de her konuda
oncelikle babasina "ya sizinle yaşayayım ya kiralik evinizi bize verin" tarzi emrivakin dunyanin en sacma seyi. evlenmek istesen neyse ama kim oglunun kiz arkadaşını (ki kendinden 7 yas buyuk) evinde ister? kim oglunun ergen odasında sevgilisiyle yasamasini ister. bu Kıbrıs'ta normal mi bilmiyorum. almanyada amerikada falan normaldir, olabilir. ama dediğiniz turkiyede cok igrenc birsey . ve cok manasiz
turkiyede boyle seylere hos bakilmaz. Biraz kaliteli hicbir aile de oglunun yatip kalktigi koca kadini gelin gibi aile evinde yasatmaz.
baba oglunun isini begenmedi diye bile yakinmissin. kibrista sadece ozel uniler var diye biliyorum turkler icin ve yilligi bobrek parasi. evler ogrencilere sterlin ile kiralaniyor demisti orada okuyan arkadaşım. bu adam cocugunun eğitimine yillarca tonla para akitmisken depoda calismasi üzer tabii mi onu. hele ki bir kadının peşinden boyle bir yol secmesi - ki mesajlarinin sonunda sen bile kucumsemissin isi kocamin iki katini kazaniyorum diye. niye adam kucumseyince sorun oluyor?
ailemiz gelirse diye daha buyuk dhaa eski, heryere uzak ve daha pahali bir ev secmek sacmaligin daniskasi. Bu kadar har vurup harman savurulmaz. kendinize yetecek 1+1 secseydiniz, aile gelince ya salona sisme yatak sererdinjz ya otel tutardiniz. kendi yaptığınız sacma sapan bir hamleye bile "onlar yüzünden" demeye gerek yok
adam size kredi yerine para verecegini soylemis - vermis de. yine yaranamamis. bankadan alsaydınız sanki hic faizi olmayacakmis gibi - bankadan alsaniz sanki tamamini odemeyekmissiniz gibi adama ödediğiniz para batmis da batmis.
parayi alip arabayi aldiktan sonra mi öğrendiniz aylik 6 bin istedigini? eger oyleyse aklınız neredeydi insan bir para almadan bir yatirim yapmadan ayrintili hesap kitap yapmaz mi? baktiniz size cok geliyor kredi cekseydiniz adamin da parasi cebinde kalirdi.
hem almis hem yemissiniz hem de borcunuzu odediniz diye zhamete girmis hissetmissiniz. ayrica adam dolar bozdurmus sizden de yillar icinde tl almis, paranin birazini da hibe etmis. bitti gitti adamin parasi, senin verdiginle onu yerine koymasina imkan yok - eger senden dolar ile geri almadiysa.
yazik cidden adam zarar etmis hala yaranamamis. bir de "dolardan kar ettigi paraydi" diye kucumsemissin. dolari biriktirmek de mesele. madem o kadar havadan gelen para senin banan da ucbes bin dolar koysaymis kar ettig paradan size verseymis.
zaten ailesine borcluyken hala adama "yzuuk için annenden borc iste" akli vermek ayri sacmalik. Yuzuk icin bile borc alacak kadar göçmüş insan gümüş yüzük alsin gecsin yani. altinda donu yok evlenecek yuzuk icin para mi istiyor anasindan? ne sacma
zaten yuz yildir beraber yasiyorsunuz. tasli zarif ama altin olmayan bir yuzuk pekala alabilir. asgari ucretin neti 44bin lira olan bir ülkesiniz. yuzuk dedigin ne ki yani, biz 2 14 ayar altin alyansi toplam 10 gram tuttu 25 bin liraya aldik mesela ki cok daha uygunlari vardi bizim begendigimiz buydu. yani tek kadin icin 10 bine pekala altin - pirlanta bulabilirdi. bulamadi mi gümüş guzel bir yüzük takabilirdi bin liranin altina. ille de o tektas olsun dese ve gücün yetmiyorsa sirf teklif icin trendyolda bin liraya imitasyon zirkonyum tektaslar var (hos bence ona bile gerek yok ama)
Eki Görüntüle 3630496
anasindan dilenene kadar cakma alsa, "bugun bunu veriyorum ama sen en guzeline layiksin. sana söz cok calisip en guzelini parmagina takacagim" dese zaten mutlu olurdun. ya da birkac bin liraya el yapimi yuzukler oluyor gümüş, dogal tasli. onlardan siparis oluştursaydi etsyden.
yazik cidden kac yasinda adam kac yillik beraber yasadigi kadina yuzuk alacak parasi yok evlenmeye karar vermis. yuzuk parasi yok ama uygununu almayi da yediremiyor geliyor annesinden dileniyor.
hic hos degil. benim hayatimdaki insan böyle birsey yapsa sogurdum.
nisan cikolatasini erkek alir size ne memleketten aldiysa? siz tum ceyizinizi ucuz diye turkiyeden düzmüşsünüz onca yol iki ulke arasi millete taşitmissiniz bu sorun degil de adam ucuz diye turkiyeden cikolata almis bu mu sorun?
pahaliysa pahalidir. tabii ki ucuzunu alacak. benim nisanlima da is arkadaslari havali söz cikolatalari gostermis, "cikolata onemli bundan alirsin" diye. neyse ki haberim oldu sacmalama dedim 8de biri fiyatina gayet guzel kutulu mutulu - ici cesitli birsey buldum. es adayimin babasi bunu yapsa da kendimi degersiz bulmazdim cikolataya o parayi vermek istememis olabilir yani
bir yüzük almaya parasi olmayan insanlar icin biraz fazla beklentiniz yok mu sizce de?
enişteyi de siz sevmissiniz ben gicik oldum. kendi cebinden çıkmayacak paranin bonkörü insanlardan nefret ederim. bende de var boyle bir eniste. düğün surecindeyim masrafsiz masrafsiz evlenmek istiyorum annemi gazlayip duruyor "aaaa oyle olur mu? yapamiyor musunuz" modunda. Cikarip verecegi bana belki bir ceyrek - onu da alsam sukrederim - "anneme 350 kisilik yemek olmaz rezil olursun 500 kisilik yap" diyorlar falan. su da olsun bu da olsun
iyy bu kadar bonkörsen elini cebine at yani.
bu adam da "aaa para mi aliyorsun arabadan" tabii ki aliyor. ortada anlasma var soz var. tek lafiyla adami zora sokmus iyi almayayım dedirtmis. "düğün yapmayacksanoz biz yapariz" ay canimkeske kayinbaban "yapamayacagiz valla ne iyi olur siz yapsaniz" derdi de nasil mor oldugunu izleseydiniz.
dugun surecinde adam sizin icin 10bin dolar ayirmis (ki bugun bile 410bin yapiyor) parasi dolarda diye az az gondermis yine yaranamis. o sırada dolar artmis (iyi ki parca parca yollamis iste akilli adam) size soz verdigi parayi daha az dolar harcayarak kapatmis onun bile lafini ediyeosunuz. adam size 6000 dolar vermis düğün yapin diye. evinde perdesi bile olmayan insanlar icin iyi bir para.
adamin kiradaki evini kizina vermesi bile gozunuze batmis. size ne, cimentosunu siz mi koydunuz da agriniza gidiyor? gözü önünde olsun istemistir, bildigi ev bildigi komsular kizi guvende olsun istemiştir. cok iyi yapmis ben de olsam evim varsa kizimi oturturdum. Kizi "baba ben sevgilimle dusup kalkacağım bana ev lazim" dese asla asla asla ona da izin vermezdi. imkani yok vermezdi yani. ayni durumdaymissiniz gibi gönül koymayin
nikah tarihi icin evet tatsiz ama sorup belirlenir boyle seyler . benim sehirdisindaki dugunumsu seyim icin sevgilimin isyerinin tatil olduğu donemi istemistik. rahat rahat sehir degistirir erken gelir oyalanirdik vs. sonra bilmemne bilmemne sebebinden insanlarin coguna uymaz dediler hic istemesem de değiştirmek zorunda kaldik günü. simdi isten izin alinip kostur kostur gidilip donulecek sacma birsey olacak. ama iste bir cemiyet yapıyorsan boyle seyler olabiliyor. bazen kendini insanlarin cogunluguna göre ayarlaman gerekiyor
ya da gelmeselerdi zaten düğün de olacak. zaten beraber yasiyorsunuz yani oyle cok wow bir gun de degil. "bugune aldik baba degistirmeyelim. düğünde tekrar nikah kiyar gibi yapariz siz de görürsünüz" deseydiniz. on sene once bile dugunlerde sahte nikah memuru olurdu hala da var.
millet sürü sepet izlemeye gelecek yine yaranamamislar.
babasinin nikah gunu oglunu taksi gibi kullanmasi, bacisinin nikah gunu sizde uyumasi sacmalik. buna lafim yok:)
esinin sanki araba parasini layikiyla odemis gibi babasina "bir ev oradan satıp buradan al bari yabancıya kira vermeyelim sana veririz" diye ayak yapmasi ayri sacmalik. allahin cakali bankaya kredini uc gun geciktirsen dördüncü gün teleofnlarin susmuyor is baba olunca sallayip durmus odemeleri askere gidicem bilmemne diye. adam size ev alip kiraya verip ne yapsin ki? sacma eniste "aaa insan oglundan kira alir mi?" der, yine size hibe etmek zorunda kalir. ayni hatayi bir daha yapar mi?
bir de bunca seyde size yaranamasa da erkek tarafi yagdirdikca yagdirmis (ki turkiyede bunca yas farkına, evlenmeden beraber yasamaya faaln hic hos bakilmaz. kendilerini asip buyuk bir emek vermisler size) , bu arada sizin aileniz ne yapmis? kardesiniz 15bin tl perde parasi vermis hepsi o. sizin aileniz bunun neresinde?
kendi ailenizden kurus gelmezken adamin ailesinden bu kadar beklentiniz olmasi sizs normal geliyor mu?
biz de nisanlimin ailesinden maddi yardim görmüyoruz ki euro kazanıyorlar. ama onlarin kültüründe koca cocugu evlendirmek yok. o yuzden hic muhabbet konusu bile olmadi. ama ne zaman annem nisanlimin birseyini odemek istese "erkegin bununu kiz tarafi alir" diye nisanlim asla kabul etmiyo cunku "evet ama kizinkini de erkegin ailesi alir. benim ailemin almadigi birseyo kabul edemem" diyor. yuzuklerde bile annem defalarca dil döktü "diger damadiminkini ben odedim haksizlik olmasin icim rahat etsin" diye almadi.
yani sizin ailenizden gelen yardim bu kadar düşükken ve hatta yokken sevgilinizin ailesinden cooooook fazla beklenti icine girmişsiniz.
hani "erkek ailesi tabii ki yapacak" falan gibi geleneksel bir kafaniz varsa o gelenekselligi kabul eden gelinler sevgilisiyle ayni evde karikoca hayati yasamadan - usulune uygun geliyorlar evleniyorlar.
*birlikte yasamaya , evlilik oncesi cinsellige asla karsi degilim. ama hayatini yasamaya gelince bu kadar avrupai olup is tüm yükü erkek tarafina yikmaya gelince ataerkil geleneksel olma fikrine karsiyim.
esinin 2 kati maas alman da esinle senin problemin. biryerde adami kibrisa getirerek depoya sokarak kariyerine engel olmussun. soyle cocuk geliyor masrafimiz artacak diye yapabilirse baska ise girmeye çalissin
Yardım ettiler dediği ailesinin de kendine hayrı yokmuş daha. Ama milletten evler arabalar istiyo.Size ne onların maddi durumlarından.
Çalışıp kazanırken siz mi yanlarindaydiniz?
Madem siz baskalarinin maddi durumundan kur farklarindan kazançlarından bahsediyorsunuz peki size yonetici maasiniz ile ne birikimi yaptiniz diye sormazlar mi onca sene birlikte yasamissiniz neredeyse esinizden 2 katı fazla maas da almissiniz.
Hangi birikiminiz var peki bu kadar yüksek gelirinize rağmen?
Insanlarin maddi durumlari maddi durumlari deyip durmussunuz da sizin niye birikiminiz yok yeni evinize perde alamayacak kadar , perde paranızı kardesinizden , es ailesinden alacak kadar ne yasadiniz da elinizde birikiminiz yok.
Ev taşıma ve mobilya alma sürecimizde ailelerimizin biraz daha uzun kalabilmesi için bu tarihi ayarladığımızı söyleyince bağırmaları normal mi bu sebepten? Bunu nasıl normal görebiliyorsunuz gerçekten aklım almıyor. Bakın bu insanlar maddi durumu olmayan insanlar değil.
İçerik silmek yasak.Ben buraya kız arkadaşlarımla dertleşmeye geldim. Ne yaşımın büyüklüğünü bıraktınız ne de paragözlüğümü. Konu kilit, teşekkürler.
O da onu yapıyo zaten, adam umrunda değil, kendi bile adamı bişey yerine koymuyor her şeye kendi el atıyor, adamın yerine de olayları kişiselleştiriyor.Valla ben sizi haklı buldum, küçük çocuğun parası yoktur tabi velisiyle muhattap olmak daha dogru
Ben de paraseverim. Kendi parama bayılırım. Aşığım ona.Ha aile de biraz parasever o da belli de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?