Eşimin ailesi beni ve torununu reddetti

nakakim

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2025
5
14
3
30
4 yıldır evliyim ve 2 aylık bir oğlum var. Eşim ailenin en küçüğü ve tek erkek. Annesi ile birbirlerine aşırı düşkünler. Evlenirken eşyalarını toplarken üzüntüden fenalaşıp bayılmıştı kayınvalidem. Evlendikten sonra annesi çok üzülür kaldıramaz hafta 2-3 kez sürekli ziyaretlerine gittik geldik yatıya kaldık hep her gün görüntülü konuştuk. Bu arada benim ailem genelde ayda 1 görüştük veya ben görüştüm eşimin olmadığı zamanlarda. Hamile iken çocuğa kendim bakacağımı çocuğun söz hakkının nasıl büyüyeceğine ben karar vereceğimi söylüyordum. Kayınvalidem o kadar bıakacaksın ki bize atavaksın dedi. Çünkü görümcem öyle yapıyor onun çocuğunu kendi çocuğu gibi bakıyor öpüyor. Görümcemin de işine geliyor. Benden de aynı şeyleri bekledi. Doğumdan sonra çocukla ilgili mesafe koymaya çalıştım. Ben sağa yatırtırdım sola çevirirdi. Çocuk kusardı sütün yaramıyor derdi. Çocuk ağlardı emiyor süt gelmiyor derdi. Bi yere koyardı çocuğu aa çık sevdi burayı derdi. Emziğini elleriyle tutar verir öper bir sürü şey. Eşime öpme konusunu söyledim çocuğun daha bağışıklığı olmadığını bir şey olursa çok üzülürüz öpmeyelim diye söyledim yalnızken uyardı.Velhasıl bir pazar evimde eşimle vakit geçirirken görümce enişte kayınvalide kim varsa bize geldi çocuğu görmeye. Kimse öpmedi çocuğu bu ağzının kenarından öptü. Annem ağzına bu kadar yakın öpmez misin dedim öperim dedi. Öpemezsin dedim öperim dedi öpmeye devam etti. Gün içerisinde de benle sorunu yokmuş gibi normal vakit geçirdik. Ertesi gün görümcem geldi bizle konuşmaya işte eli ayağı tutmuyormuş çok üzülmüş nasıl herkesin içinde öpemezsin dermişim çok büyük saygısızlık yapmışım. Bir daha asla gelmezmiş dokunmazmış. Yani yüzüme gülüp benle konuşmayıp 2-3 gün sonra bize haber yolluyor ve bunu her konu da yapıyor. Eşime söylüyorlar sanki bana karşı olsun diye. Bu sefer eşim de bana hak verdiği için bu konu kapandı. 1 hafta sonra ziyarete gittik yanaktan öpmüyor ama alnından öpüyor bir de minik değil bildiğini salyalı öpüyor. Yatırdığım yerdne başka yere yatırıyor. Çocuk reflülü yanlış tutulduğunda kusuyor. Çocuğu kusturdu. işte sütüm yaramıyormuş çocuğun midesi rahatsızmış ondan kusmuş.1 kere çocuğu abuk subuk tutmaktan düşürüyordu kolunu bacağını çekiyor abuk subuk şeyler yapıyor. Ailemden kimse çocuğu bu kadar hırpalamıyor alırken bana soruyorlar kimse öpmüyor. Annesi ben olduğum için bana saygı duyarak seviyor kendi ailem çocuğu. Aynı şeyi ondan da bekledim ama olmuyor. Eşime diyorum bir kere konuşalım. Olmaz çok üzülür kendini mimlettirirsin diyor. Yani bana saygı duymak için bir adım atmadı kendi çocuğu sanıyor oğlumu.
Ben de son gittiğimde çocuğu vermedim. Oğlumun her şeyine ben bakarım kimseye ihityacım yok ama çocuğa dokunmak istiyorsanız bana güven vermek zorundalar diye düşünüyorum.
Yine yüzüme kimse bir şey demedi. Arkadan kurul toplantısı yapılmış görümcelerim falan. Karar almışlar. Eşim bir daha giderse yalnız gidicekmiş. Ben çocuğu vermiyorsam gitmemin anlamı yokmuş. Eşimde artık bana yükleniyor öpseydi tutsaydı diye. Ya ben senin annenden bir kere anneliğime dair saygı görmedim. Derdimi anlatamıyorum. Azıcık özenli tutup öpmeyseydi çocuğun annesinin ben olduğumu bilseydi böyle olmayacaktı. Bunu yapmamak için temelli ilişkiyi kesiyorlar.
Yani şu an yalvar yakar özür dileyip bi daha çocuklar ilgili nasıl tutarsa severse karışmamamı bekliyor. Oğlunu beni bu şekilde köşeye sıkıştırdı. Nasıl ilerleyeceğimi bilmiyorum. Yine direkt benle konuşmadığı arkadam hep konuşulduğu için derdimi anlatamıyorum kendileri yazıyor kendileri oynuyor.

Size nasıl haber gönderildiyse sizde aynı şekilde haber gönderin ve hiç oraya adım atmayın.

Boşver arkadaşım. Büyükler öyledir.
En güzel anne,en temiz anne onlardır.
O oğluna nasıl düşkünse sende öylesin. Anlamıyorsa çok da şey etme.
Umarım bu sebepten eşinle aran açılmaz

Ayyy canına minnet. Henüz ben anne değilim ama bebeğim olursa (hele de bu kadar çok isterken) nasıl olurum bilmiyorum.

Vallahi gitme kız. Açık açık gelmesin demiş tamam süper Kocan da anasının ağzına bakacaksa gönder gitsin onu da anasının evine. Çocuğunu gösterme bile boşa gitsin. Çok sinir bastı beni bu konuda. Devamlı uyararak da çok iyi yapmışsın. Erkekler ağaçta bile yetişmesin ya ıyyyyyy artık ıyyyyyyy!

Eşin gitsin... Sen gitme. Geri adım atma...Özür dilenilmesi gereken biri varsa o da sensin....Asla geri adım atma...Okurken kadının cahilliğinden benim beynime kan sıçradı burada.Bazen yaşa falan da bakmıyor...Saygının yaşla bir ilgisi yok.Bu kadının haddini bilmesi lazım...Gitmeyin çocuğu da göstermeyin.Görmek istiyorlarsa buyursunlar kendileri gelsinler kapım açık dersiniz.Geldiği zaman da çocuğu hırpalamasına izin vermezsizsiniz yine...Eninde sonunda gelecek...Kendi kendine üstünlük kurmaya çalışmış resmen....GİTME KOCAN TEK GİTSİN.

Saygi görmedigim yere gitmiyorum, masaya da oturmuyorum. Esiniz cok biliyorsa tek basina gidip gelsin. Siz simdi adim atsaniz bundan sonra asla toparlayamazsiniz. Ne esinizi ne ailesini. Dik durun. Hepimiz benzer sorunlar yasamisizdir ilk cocugumuz dogdugunda. Zamanla onlar yine torun diye tutturur, ama siz özür dileyip gitseniz asla söz geciremezsiniz..

Eşim ne biçim bir baba Allah aşkına, çocuğuna nasıl davranılıyor, eşi yok sayılıyor…

Hala sen özür mü dileyeceksin. Bir daha olursaymış bu kaçıncı deseydin…

Asla geri adım atma atarsan zaten bittin demektir.
Bir erkek saydırır karısını.
Bana da olmadık yaklaşımlarda bulundular bir aylık bile evli değildim.
Bak kaç yıl oldu hiç biri ile görüşmüyorum.
Umrum bile değiller.
Ama eşim asla beni yalnız bırakmadı…

Bu türler ruh hastası, hep kendileri haklı, hep kendilerinin dedikleri olacak, hep onlar poh pohlanacak. Dünya üzerinde oğlu evlenen bir tek senin kv de kendisi sanki.
Deliyse gitsin tedavi görsün.

Bebeği ağzının kenarından öpmek nedir ? Cahil cesareti resmen. Aşırı sinir oluyorum bu insanlara. Sizi takmıyor , kendi oğlunun mutluluğunu da düşünmüyor. Bencil insan. Gitmeyin. Hayat zaten zor bu tip insanla çekilmez hale geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…