• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi bulunduğumuz şehre taşınıyor

Sakin olun öncelikle. Biraz da heves etmişler he he diyin geçin her akşam olmaz ama tabii geliriz her haftasonu olmaz ama tabii arada bir birlikte gezeriz gibi çok inatlaşmadan.
Bulunduğunuz şehirde sizden başka arkadaş akraba var mı
hayır akraba eş dost yok bulunduğumuz şehirde.
sadece eşim ve görümcelerden biri burda diye buraya geliyorlar.

Ayyy neden taşınıyorlar ki ? İlk baştan ipleri eline almazsan ucu kaçar yüz göz olursunuz allah korusun. Valla biz ailelere 800 km uzaktayız misss . Eşim tayini oraya yazsa anında gideriz ama asla yazmayız . 400 km uzaktaki şehire yazalım diyor onu bile istemiyorum ben . Sabah binecekler öğlene bize gelecekler diye .

aynı semte geliyorlar aramız max. 5 dakika olacak
İlk basta habersiz gelmelere dikkat et derim bir yaptılar baktın 2.ye acma kapıyı duştaydım fakan dersin. Hala yapmayı devam edıyorlar eşin gelmeden arayın boşuna yorulmamış olursunuz falan der. 5 dakika mesafe olunca bunu yapabilrler çünkü 🤷‍♀️

Ayyy neden taşınıyorlar ki ? İlk baştan ipleri eline almazsan ucu kaçar yüz göz olursunuz allah korusun. Valla biz ailelere 800 km uzaktayız misss . Eşim tayini oraya yazsa anında gideriz ama asla yazmayız . 400 km uzaktaki şehire yazalım diyor onu bile istemiyorum ben . Sabah binecekler öğlene bize gelecekler diye .
görümcenin ısrarları, oğluşlarının benimle evlenmesi, içişlerimize karışmak için bize daha yakın olmak istemeleri..... işte bu yüzden geliyorlar hem de gümbür gümbür :110:

İlk basta habersiz gelmelere dikkat et derim bir yaptılar baktın 2.ye acma kapıyı duştaydım fakan dersin. Hala yapmayı devam edıyorlar eşin gelmeden arayın boşuna yorulmamış olursunuz falan der. 5 dakika mesafe olunca bunu yapabilrler çünkü 🤷‍♀️
valla sabah çıkıyorum akşam eve pestilim çıkmış şekilde geliyorum umarım çat kapı gelmezler böyle :(

buradan tarif etmek mümkün olmuyor ne yazık ki. buna benzer tepkiler verdiğim an başlıyorlar eşimi alttan doldurmaya sonra eşim bana gelip patlıyor yaşadık daha önce örneklerini.
daha önceki bize gelişlerinde regl sancısı çekiyordum gittim 15 dk uzandım içeri sonra geri geldim yanlarına eşim de evde yoktu.kayınvalide karnım agrıdıgını bildiği halde eşim gelir gelmez dedi ki niye gidip içeri yatıyorsun seni rahatsız mı ettik kendini eşime acındırarak. halbuki biliyordu niye gittiğimi yani böyle biri nasıl anlatsam bilemedim.
Burda problem kayınvalideden çok eşinizde. Eşiniz buna tepki veriyor ve size çatıyorsa sorunu onunla çözmelisiniz. Yoksa her evlilikte dışardan müdahale olur, yeterki evliliği yaşayanlar uydum akıllı olmasın

evimize taşınmıyorlar ama daha şimdiden her akşam bizde yiyin yemeği , yok şuraya gideriz şunu yaparız diye başladılar bile.

Derler derler siz sadece duymayacaksınız. Çünkü sizin de bir hayatınız var ve onlar yeni gelmiş olsalar da siz hayatınıza devam ederken gelecekler.
Eşimin ailesi ile aynı mahallede yaşıyorum özel bir tercihti çünkü en sevdiğim semtte yaşıyorlardı :D ilk zaman bize de en azından iki güne bir gelin vs diye. Görmedik duymadık bilmedik. Tabii bu demek değil ki umursamadık. Atıyorum akşam yemeğine gitsek bütün gecemiz gidiyordu bende eşime yemekten sonra sizinkilere çaya kahveye filan uğrayalım gibi ara yumuşatmalar yaptım. Tabii ilk zaman tatmin olmadılar ama yapacak bir şey yok.

görümcenin ısrarları, oğluşlarının benimle evlenmesi, içişlerimize karışmak için bize daha yakın olmak istemeleri..... işte bu yüzden geliyorlar hem de gümbür gümbür :110:
Ay çok kötü bir neden bu inanamıyorum 😳

Başka bir konuya şunu yazmiştim. Size aynisini kopyaliyorum.

Her soyleneni bu kadar takmayin, kayinpeder eşimle her konusmaya once laf sokarak başlar "bizi unuttun gelmiyorsun, baban mi vardi" benzeri şeyler söyler.
Kaynanam da ayni. Hatta geçen de kaynim aradi ve eşime dedi ki" ben annemin yanindayim senin aksine" (burada bir mevzudan laf sokma var) 😁
Gorumcelere hiç girmiyorum. Butun aile eşime laf sokar bu aramama ve gelmeme konusunda, arada bir bakmissin gorumcemin biri selami sabahi kesmis boyle kendi kendilerine kurulurlar filan. Yillardir boyleler.

Onlar oyle yapiyor, istiyor, laf sokuyor diye hayatimizda herhangi birseyi degistirmedik biz.
Siz de degistirmeyin.

Ek olarak bence en zoru emrivaki evinize gelmeleri olur, o zaman kovamiyorsun da. 🙄 Yeni evliyken bu habersiz çat kapilardan dolayi biz biraz ugraşmiştik. Yani evine davet edilmeden gelmedikleri surece çok ugrasacaginiz birsey yok.
Sizin hayatınızda herhangi bir şeyin degismeme sebebi eşinizden kaynaklı. Mesela kardeşi , annesi, babası laf soktuktan sonra eşiniz telefonu kapattığında bunu size yansıtıyor mu mühim olan bu. Bu tarz konularda bdv de gördüğüm genelde eşler bunu yansıtıyor. Bu yüzden zaten huzursuzluk çıkıyor.

Sizin hayatınızda herhangi bir şeyin degismeme sebebi eşinizden kaynaklı. Mesela kardeşi , annesi, babası laf soktuktan sonra eşiniz telefonu kapattığında bunu size yansıtıyor mu mühim olan bu. Bu tarz konularda bdv de gördüğüm genelde eşler bunu yansıtıyor. Bu yüzden zaten huzursuzluk çıkıyor.

Yansıtmıyor. Onlar laf sokarken şakaya vurup geçiştiriyor onlari zaten.
Bu yapılsa cidden "eşimin ailesi" sorunu kalmayacak kimsenin evliliginde. 😬

Bizim aile yuzunden kavga ettigimiz donemler bize sormadan evimize geliyorlardi ya da yola cikip geliyoruz diye mesaj atiyorlardi kapiya dayaniyorlardi. Geldi mi gitmek bilmiyorlardi filan. Eşim laf arasinda "gelmeyin demiyoruz ama haber verseniz" filan diyordu ama sallayan olmuyordu. 🥴 En çok o dönem tartismisizdir.
Sonra onu da çözdü eşim, şimdi kapidan birsey birakmak için ugrayacak olsalar musait miyiz diye soruyorlar yoksa evli kalmak bir hayli zor olurdu. 🙄

Yansıtmıyor. Onlar laf sokarken şakaya vurup geçiştiriyor onlari zaten.
Bu yapılsa cidden "eşimin ailesi" sorunu kalmayacak kimsenin evliliginde. 😬

Bizim aile yuzunden kavga ettigimiz donemler bize sormadan evimize geliyorlardi ya da yola cikip geliyoruz diye mesaj atiyorlardi kapiya dayaniyorlardi. Geldi mi gitmek bilmiyorlardi filan. Eşim laf arasinda "gelmeyin demiyoruz ama haber verseniz" filan diyordu ama sallayan olmuyordu. 🥴 En çok o dönem tartismisizdir.
Sonra onu da çözdü eşim, şimdi kapidan birsey birakmak için ugrayacak olsalar musait miyiz diye soruyorlar yoksa evli kalmak bir hayli zor olurdu. 🙄
Es ailesinden kaynaklı sorunların çoğu eş kişisinin dengeyi ayarlayamamasindan sorun oluyor. Bdv dekilerin çoğu doldurusa gelmek yerine mantıklı davransa eşinizin yaptığı gibi zaten bu kadar sorun olmazdı eş ailelerinin ne dedikleri, ne yaptiklari..

Bulunduğunuz şehirde başka tanıdıkları var mı? Eğer yoksa bir süre sizle görüşmek isteme durumları fazla olabilir. Yinede mesafenizi koyun, sonra pişman olmayın.
Mümkünse size uzak bir yerden ev tutmalarını sağlayın.
Bizde eşimin ailesiyle aynı sehirdeyiz, ilk başlarda düzen oturana kadar problemler oldu. Sonradan düzene giriyor. Inşallah korktuğunuz gibi olmaz

evimize taşınmıyorlar ama daha şimdiden her akşam bizde yiyin yemeği , yok şuraya gideriz şunu yaparız diye başladılar bile.
Boyle hayaller her zaman kurulur. Ailem bazı dönemler benimle aynı binada yasıyor . Eşimi 3 4 ayda bir görüyorlar. Çünkü çalışıyoruz.. nerdeyse birbirmjzi görmüyoruz ;)

Bulunduğunuz şehirde başka tanıdıkları var mı? Eğer yoksa bir süre sizle görüşmek isteme durumları fazla olabilir. Yinede mesafenizi koyun, sonra pişman olmayın.
Mümkünse size uzak bir yerden ev tutmalarını sağlayın.
Bizde eşimin ailesiyle aynı sehirdeyiz, ilk başlarda düzen oturana kadar problemler oldu. Sonradan düzene giriyor. Inşallah korktuğunuz gibi olmaz
başka tanıdık yok hiç bilmedikleri bir yere geliyorlar ama görümce var neyseki bilmiyorum artık düşündükçe ağlayasım geliyor :D

Back
X