Esimin ailesi cok bunaldim😭

Gelincik88

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2015
362
260
103
37
Hanimlar ben cok bunaldim
Tepki vermek isteyenlere bastan diyeyim ben esimin ailesink hic bir zaman hor görmedim sevdim seviyorum. Esimin ailesi oldugu icindd saygj ve sevgi duymak zorundayim bunuda biliyorum.
Ben cok bunaldim
Esimi seviyorum oda cok iyidir bana karsi ailesiyle dengeyi her zaman saglar saglamaya calisir. Ezdirmemeye calisir.
1 görümcem var hep el üstünde tutulmus gözlerinden rahatsiz oldugu icin
Kayinvalidem yalniz ama karsi apartmanda yasiyor. Görümcem 50km kadar uzaklikta.
Hep istiyolar ki onlarin dedigi sekilde olsun hersey ve herkes görümcemin etrafinda dönsün kendisi evli ama kendi esinden cok benim esim alisverisini vs yapar.
Kabile hayati yasayalim isterler hep biarada hep elbirlik.
Bense sakinligi cekirdek aile olmayi seviyorum. Sadece esimin ailesine karsi degil. Misafirlige genelde cok gitmem.
Cok bunaldim hep ayni konular konusulur.
3bucuk aylik bebegim var hep görümcemin cocuklariyla kiyaslanir. Kardes kardese bile cok fark var....anlamiyolar onlar herseyi daha iyi biliyor....
Bebegimde benim gibi sakinligi seviyor onlar kucagina alinca agliyor. Aglasin sevelim diyolar ben dayanamiyorum aliyorum. Kucaklarindan aldigim icin ben kötü gelin oldum.
Bugün cok cok aglattilar yavrumu.
Suan esim kayinvalidede onlarla oturuyor sohbet ediyor. Ben evime geldim.
Basimi alip gidesim var o kadar bunaldim.
Eve girdim yavruma aglaya aglaya sarildim.

Sizin evlâdinizsa onların da torunu ama sadece kendi tarafınızdan bakmayın olaylara. Onlara uygun yaşamak zorunda değilsiniz ama dede ve ninelerin torunlarını sevmesinden daha doğal birşey yok.
Ne güzel ki ilgileniyorlar, seviyorlar.
Diğer konularda size hak veriyorum, büyükler çocuklarını ve ailelerini rahat bıraksa daha mutlu nesiller yetişecek kesin.

kimseyi sevmek ya da saygı duymak zorunda degilsiniz. sadece bazı kişilere saygılıymış gibi davranmak mecburiyetinde olabiliyoruz.
saygı sevgi bunlar hakedilen şeyler. bunları saygısızlık yapın diye söylemiyorum tabi. sadece kendinizi zorlamayin, suclamayın. gerektigi kadar saygılı davranın yeter.
ama lütfen kimsenin 2 dk lık eğlence için yavrunuzu ağlatmasına müsade etmeyin. saygıysa o yavruya da saygı.
zorlayinca korkuyor gece kabus görüyor cok aglıyor falan deyin. bu sekilde size alışmaz tam tersi kacar deyin. hatta eşinize de söyleyin cok agladı o gün gece de huzursuz oldu falan diye. eşiniz sizinle ayni fikirde olursa işiniz daha kolay olur.

İnşallah bir yüz yıl sonra millet olarak akraba kabileleri halinde yaşama alışkanlığımızdan çıkacağız ondan önce zor gibi

Aglasin sevelim kismini okuyunca ipler koptu bende yahu aglatarak cocukmu sevilir hic mi acimiyolar torunlarina.k.bakmayin bu sevgi degil sanki bilerek yapiyolar.kim severse sevsin cocuk aglayinca direk anneye verilir gerekirse annenin kucagnda sevicekler ezdirmeyin el kadar bebegi yazik gunah cok sinir oldum

Suan bebegimle evde yalnizim inanin cok kötüyüm cok üzgün ve öfkeli ama yalniz oldugumuz icin bir yandan cok rahat
Ilk kez esim eve gelmesin istiyorum o kadar bunaldim

bu aglatarak sevme çok yaygin bizim insanimızda malesef. çunku çocuk birey kabul edilmiyor. söyleyemedigi için duygulari yok varsayilıyor. ya da söyleyebiliyorsa da ciddiye alınmıyor, zorlanıyor. boyle sey olmaz. o beden o çocugun. isteyen zorla dokunabilir, sen istesen de istemesende diyerek onun küçücük zihnine nasil mesajlar veriliyor farkına varalım.
sevmek isteyenler yetiskin koca insanlar. bir zahmet dişlerini sıksınlar az büyümesini ya da çocugun onlara alışmasını beklesinler. çocugun duyguları onlarinkinden daha önemsiz değil.

Suan bebegimle evde yalnizim inanin cok kötüyüm cok üzgün ve öfkeli ama yalniz oldugumuz icin bir yandan cok rahat
Ilk kez esim eve gelmesin istiyorum o kadar bunaldim
Bu duygularını eşine de ifade et....hem de bugün...sen bu duygu yoğunluğunu yaşarken....daha etkili olur

ben kötü gelin oldum.
Kötü gelin oldum ah vah dersen daha çok çekersin...

Tepkinin koyacaksın, gerekirse mesafe koy, çok gitme...bahane mı yok...

3.5 aylık bebek sürekli emmek ister..kv gidince sürekli emzirme halinde ol yada uyut...o bebeğin annesi sensin, yani koruyucusu...sende koruyamazsan yazık değil mi?

Yerinizde olsam hatır gönül dinlemem, kırar geçerim herkesi....bir kere had bildirdin mı, bir daha hadsizlik yapan olmaz....

Ben ve bebeğim ağlayacağına onlar ağlasın...

Son düzenleme:
sey deseniz eşinize; bir yerde okudum ileride kendini allah korusun tacizden koruyabilmesi icin onun bedenine once bizim saygılı olmamız gerekiyormuş. istemiyorsa anne babanın bile çocuğu zorla sevmemesi gerekiyormus falan? beli bu açıdan bakarsa fikri değişir. kayınvalidenizdeyken de, size alısacak peşinizden ayrilmayacak görün bakın. şimdi daha küçük diyr böyle diye pozitif bir tutum sergilersiniz. tabi bu sözleri ağlayan bebeğinizi kucaklarından alırken söyleyin :)

Benim yıllardır çevrede gördüğüm ve kendimde iki çocuğumda bizzat yaşayarak acı çektiğim bir konu bu ailelerin çocuğa saldırması konusu. Gelin doğum yapar yapmaz özellikle kv kp görümce olmak üzere bütün koca tarafından akrabalar, sanki hayatlarında hiç bebek görmemiş gibi, hiç çocuk büyütmemiş gibi, aslanın kuzuya saldırdığı gibi saldırıyorlar ufacık bebeğe. Yahu bir rahat bırakın bebek 1 yaşına bir gelsin. Onun sizlere değil annesine ihtiyacı var. Nedir bu yapışmak bu kadar ya. O kadar abartıyorlar ki işi. Sanki torun değil de kendileri doğurmuş gibi davranıyorlar. Annesi varken yeni doğmuş bebegin altını değiştirmeye kalkıyor kvler. Sana mı kalmış benim yeni doğmuş bebegin altını değiştirmek, sanki yatalak hastayım. Bir çorba ısıtmazlar lohusayken, ama bebeğe saldırmaya gelince alasını yaparlar nerdeyse kucagimdan alıp kendi emzircek kv pes. Lohusaya yardıma değil bebeğe saldırmaya annelik yapmaya geliyorlar pes.Bir düşün yakamizdan. Ufacık bebekleri zorla sevmek annesine vermemek için uğraşmak nedir ya 5 dakka sev ver annesine çocuğu. Bir aldılar mı bebegi kucaklarına 2 saatten aşağı vermek bilmiyorlar geri böyleleri. Sonuna kadar haklısın konu sahibi. Keşke uzakta otursaydın

7 Es ailesi diye saygi duymak zorundayız ama kafamiz yasam tarzimiz uymuyosaa sevmek zorunda degiliz ben aksama kadar bebegimi aglamasin sizlamasin diye oynatmaktan ilgilenmekten cajim çıkıyor onlar sevecek diye aglatamam ki kucaklarına aldilar mi benim bebegimde agliyor cok sıktınız cocugu diye aliyorum kucaklarindan. Bide kucagimizda dursun diye koca koca telefonlari aciyolar onune oyalansin diye aliyorum hemen kucaklarindan ben gostermiyorum telefon da tv de onlarda bebegin sagligi ve gelisimi ici
uymak zorunda

gerekirse çirkef gelin diye konuşsunlar çocuğunuzun dengesini bozmaya izin vermeyin. kalpleri kırılmasın aman canları sıkılmasın diye şimdiden böylelerse hiç ederler o çocuğu. dokundurmayın ya da gidin yarım saat sonra bahane bulun evinize dönün eşiniz otursun istediği kadar. saygısızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…