Eşimin ailesi çok iyi ama ben sevemiyorum

Bizde de durum tam olarak böyle ama yorumları sindirebilir misin bilmiyorum buradakilerin çok zoruna gitti bizim durumumuz. Herkes dört dörtlük gelinmiş maaşallah

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ayy aynı durum bende de var,tüm yorumları okuyamadım ama okuyacağım bana da ders olur elbet..:ssz:
benim kv mde iyi kadındır ama biraz yapı olarak soğuk ve sakindir,baş başa oturduğumuzda doğru düzgün muhabbet edemeyiz bende o yüzden geriliyorum.acaba sizin de yapı olarak farklılıklarınız var ondan mı böyle oluyor?

Bizde de durum tam olarak böyle ama yorumları sindirebilir misin bilmiyorum buradakilerin çok zoruna gitti bizim durumumuz. Herkes dört dörtlük gelinmiş maaşallah

İyi insanlardır ona lafım yok, sevmemeniz de ön yargılı olmanızdan kaynaklanıyor olabilir. Ama ben 2 ay da bir 10 gün kalmalarını fazla buldum bu yeni gelinlik, yeni evlilikten dolayı değil yani kalacak kişi kim olursa olsun ister kız tarafı ister erkek tarafı bir sağlık problemi olsa canla başla ama böyle keyiften, şaşmadan aynı tempo da olması benim sinirime dokunurdu. İnsanları anlamak gerçekten güç, ne kadar oğlunun da evi olsa bu kadar rahat olunmamalı.

Benim annemle babam da evliydi, çocukken teyzem de kalmak isterdik ona bile rahatsız edeceğiz diye izin vermezlerdi, eğer çok ısrar edersek gönülsüz bırakırlardı hemde neredeyse abla kardeş her gün görüşürlerdi. Anaanneme gidelim veya onlar toplanıp gelsin bırakın, bir lafı vardı rahmetli annemin '' evim de rahat ediyorum '' çok severim bu sözünü, gezmeyi bende severim ama 1-2 günlük, 3 saat mesafe çok fazla değil ki 2 ay da 1 geliyor ne gerek var ki abartmaya?

Nerede yaşıyorsunuz İstanbul' da bir yerden bir yere gezmeye gitmek 1,5 saatten fazla, kendi aracımızla haftasonu trafik sebebiyle Beşiktaşa 3 saatte gittik, yani belki de bana artık 2 saat, 3 saat normal geliyor alıştığımdan dolayı bilmiyorum ama uzak bile olsa az gidersin öz kalır gelirsin. İyiki everdin de gidip kalıyorsun durmadan, evlenmeseydi nerede kalacaktın? Vaah vaahh, tüüh tüühh. :ssz:

Son düzenleme:

kimse dört dörtlük değil bizlerin neler yaşadığını bilemezsin ama biz senin k.validenin kötü olmadığını sana bir şey yapmadığını senin yorumlarından biliyoruz.tek dediğimiz eşini dünyaya getiren ve kötülüklerini görmediğin insanlara sevgi besleyemiyorsan hiç değilse saygı duy.bunu anlamak zor ama herkesi itham etmek kolay değil mi?

açıkçası böyle devam edersen eşinle de aran bozulur ailesi ile de ve mutsuz olursun.seçim senin.konu açmışsın seni pohpohlamak yerine hatalarını da göstermeye çalıştık olan budur durumun zorumuza gitmedi tam tersine haline üzüldük.

Aslında burada bana ağzına geleni sayan hanımların hiçbiri evine bu kadar sık ve uzun süreli yatılı misafir gelmesi istemiyordur her nasılsa bana yükleniyorlar

Burada defalarca bu ve buna benzer konular açıldı hatta benim konumda da benle aynı olduğunu anlatan insanlar oldu nasılsa onlara canımlı cicimli cevaplar verildi bana hep birden psikolog kesildiler

Durumdan memnun olsam zaten bunu dert olarak görüp konu olarak açmaZdım buradan benimde memnun olmadığımı anlamanız gerekir

herkes kendi yaşadığını kendi bilir,eğer ters cevap verdilerse bizim durumumuzu tam olarak bilemediklerinden olsa gerek..keşke onlar süper gelin olsun boşver..:37:
bilmiyorum sen de öyle misin ama ben saygıda kusur etmem,ikramda bulunurum,elimden geldiğince güler yüzlü olmaya çalışırım ama tam anlamıyla sevemiyorum işte..sevmiyorsun içinden kızıyorsun diye bu onlara saygısızlık ettiğin manasına gelmez..
ayrıca bende yeni evli çiftin evinde uzun süre kalınmasını doğru bulmuyorum..biz de yeni evliyken aynı şehirdeydik ve eşim ısrarla çağırıyordu bazen ailecek geliyorlardı,bazen sadece görümcem geliyordu 1-2 geceliğine..ben hiç rahat edemiyordum ve daha çok kızıyordum bu sefer eşime,ister istemez yüzüme yansıyordu hep kavga ediyorduk. şimdi 2.5 senelik evliyim bazı şeyleri daha çok oturttuk,eskisi kadar takmıyorum,sevmesem de o andan keyif almaya çalışıyorum öyle böyle atlatıyorum işte bu kalma işlerini.

sen de çok kafana takma,olan sana olur nihayetinde.mümkün olduğunca rahat olmaya çalış.birlikte keyifli vakit geçiremiyorsanız bile o vaktin eziyet olmaması için gayret et ve sabret.herşey yoluna girer inşallah zamanla :34::16:

herkes kendi yaşadığını kendi bilir,eğer ters cevap verdilerse bizim durumumuzu tam olarak bilemediklerinden olsa gerek..keşke onlar süper gelin olsun boşver..:37:
bilmiyorum sen de öyle misin ama ben saygıda kusur etmem,ikramda bulunurum,elimden geldiğince güler yüzlü olmaya çalışırım ama tam anlamıyla sevemiyorum işte..sevmiyorsun içinden kızıyorsun diye bu onlara saygısızlık ettiğin manasına gelmez..
ayrıca bende yeni evli çiftin evinde uzun süre kalınmasını doğru bulmuyorum..biz de yeni evliyken aynı şehirdeydik ve eşim ısrarla çağırıyordu bazen ailecek geliyorlardı,bazen sadece görümcem geliyordu 1-2 geceliğine..ben hiç rahat edemiyordum ve daha çok kızıyordum bu sefer eşime,ister istemez yüzüme yansıyordu hep kavga ediyorduk. şimdi 2.5 senelik evliyim bazı şeyleri daha çok oturttuk,eskisi kadar takmıyorum,sevmesem de o andan keyif almaya çalışıyorum öyle böyle atlatıyorum işte bu kalma işlerini.

sen de çok kafana takma,olan sana olur nihayetinde.mümkün olduğunca rahat olmaya çalış.birlikte keyifli vakit geçiremiyorsanız bile o vaktin eziyet olmaması için gayret et ve sabret.herşey yoluna girer inşallah zamanla :34::16:

Bende ikramda bulunurum tabi. En güzel yerde yatırırım gülmeye çalışırım ama içimdeki o daralmayı atamıyorum işte

Bende ikramda bulunurum tabi. En güzel yerde yatırırım gülmeye çalışırım ama içimdeki o daralmayı atamıyorum işte

8 ay bir aileye alışmak için kısa bir süreç,anormal bir durum yok inan. ben 2 sene sonunda ancak alıştım diyebilirim.o yüzden biraz daha zamana ihtiyacınız var.herşeyi zamana bırak ve saygını hiçbir zaman kaybetme.eşinle de mümkün olduğu sürece bu konularla ilgili diyaloğa girme ne dersen de haksız olursun emin ol.:31:

Görümcenizin 2 ayda bir gelip 10 gün kalması bana biraz gereksiz geldi.yani sonuçta yeni evlisiniz.sonuçta herkes ailesini özlüyor.ozaman toplayalım herkesi.herşeyin ölçülü olanı makbul.ne gerek var 10 gün kalmasına bide 2 ayda bir...
Bana ters geliyor...eşinizin tutumuda yanlış.çok özlüyorsa kendi gitsin kardeşini görsün.ama görümceniz istiyor muhtemelen.çalışmıyorsanız eğer kayınvalideniz canınız sıkılmasın diye gönderiyor kızını :) eskiler malesef bu kafada.
Bence eşinizin ailesini samimi bulmuyorsunuz ve sizinle yeteri kadar paylaşım yapmadıkları için onları sevemedniz diye düşünoyorum.paylaşımdan kastım sadece kendilerini anlatıp kendi hayatlarından bahseden ama karşısındakinin o anki ruh halini anlamayan tip insanlar olduğundan sizde sıkılıyorsunuz benim fikrim bu.allah yardımcın olsun.

Sürekli değil bir kaç ayda bir gelip kalıyor çünkü eşim çağırıyor ve ben sinir oluyorum bu duruma ama bir şey diyince ben senin aile gelince laf ediyor muyum diyor( gerçekten başının üzerinde taşır) çok tartışıyoruz bu yüZden.

Sizin aileniz geliyor ama siz onun ailesini istemiyorsunuz öyle mi? Doğru mu anladım? Tabi ki çağıracak annesini kardeşini. Çok normal. Hem bir zararları yoksa neden istemiyorsunuz ki? O oğlan ağaç kavuğunda mı yetişmiş? Oğlunu al ailesini isteme. Bu nasıl bir mantık? Ben de evliyim, eşime diyemem ve demem Sizinkiler gelmesin diye.

Evet arkadaşlar dert mi bilmiyorum eşimin ailesi benden 3 saat uzakta oturuyorlar bana karışmaz,çok iyi davranır,evime gelince işimi yapar oldukça zararsızdır görümcem de kısmen öyle ancak ben bir türlü sevemiyorum. Iki ayda bir bende on gün kadar gelip kalıyor stresten nefesi alamıyorum 8 aylık evliyim bunu yenemedim eşimin tüm ailesine karşı böyleyim. Anne baba demiyorum çok nadir arıyorum evlerine zorla gidiyorum yanında az konuşuyorum ama kasıtlı değil bu mesafeliyim hep. Eşim benim aileme karşı daha sıcak ama ben uzaklaştıkça o da uzaklaşıyor . Bayramda üç gün onlara gideceğiz benim karnıma kramplar giriyor .

Tamam ozaman sen kendine dert ariyosun belli sende var bi sorun

Eşime diyorum da anlamıyor adam annem tabi gelip kalacak diyor. Kadın ezile ezile gelip bir kenarda oturur çalışıyorum evde yokken yemeğimi yapar ama ben istemiyorum sevmiyorum kendisini ve ben duygularımı saklayamıyorum suratım hemen düşüyor maalesef.

tabikide gelip kalicak..annesi o kadin..bence psikolojik destek alin.sevgisiz bir ailedemi buyudunuz..aile hayatiniz nasildi..sicakmiydiniz mesafelimiydiniz ailenizle..cunku uzakta olup birkac ayda bir gordugunuz kisileri hicbir neden yokken sevmeneniz bana pek saglikli gelmedi..ve bu esinizle iliskinizede mutlaka yansiyacaktir.

Konu sahibi neden bu kadar taşlanmış anlamadım gerçekten. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Soğuk tavırları konusunda kendisi de rahatsız, ki öz eleştiri yapmış ve gelmiş buraya konu açmış. Buna rağmen Allah sana da senin gibi gelin versin deyip beddua etmediğini iddia edenler var, çok garip.

Konu sahibi arkadaşım,

Bir kaç yorumda da bahsedildiği gibi, kayınvalidenizin iyi özelliklerini düşünmeye çalışın. Sanırım yapmacık bir insan olamıyorsunuz ve duygularınızı istemeseniz de belli ediyorsunuz. Elinizden geldiği kadar güleryüzlü olmanızı tavsiye ederim.

Ben zamanla seveceğinize ve iyi ilişkiler kuracağınıza inanıyorum.

Kesinlikle katılıyorum... Adetlerden geleneklerden insani özelliklerden bahsediliyor her fırsatta, ne güzel... Ama benim bildiğim bizim geleneklerimizde büyükleri saymak kadar büyüklük etmek de var... genç yeni evli bir çift deneyimsizlikten her türlü sorunu yaşayabilir, günümüz koşullarında insanların adaptasyon sorunları olabilir. anlayışla bilenin yol göstermesi gerekir diye düşünüyorum. yeni gelin, gencecik kızcağız muhtemelen... onu hatalı görenlerin burada yaptığı yorumlardan sonra acaba kendinde mi hata arar, iyice içine kapanıp duruma daha da mı sinir olur?daha da mı doldurur kendini konu sahibi? bir evlilik söz konusu, ne kolaymış çatırdatmak, inşallah olmaz ama sonu ayrılık demek ne kolaymış... o kv o görümce de istenmediğini hissetmemeli belki ama, o görümce de yengesini arayıp abim çağırdı ama sen müsait misin diye sorabilir.
Konu sahibi ben kv'me eziyet ediyorum çok da mutluyum bundan demiyor ki.. içi ısınamamış kızın, iyi insanlar olduğunu da bildiğinden çözüm arıyor... Ama buradaki yorumlardan sonra iyice doldurabilir kendini.. Neden erkeklerin biraz incelik göstermeyi öğrenmesi gerektiğini biz kadınlar kayıtsız şartsız kabul edemiyoruz ki? erkek annesine incelik göstermeyince ondan hain evlat olmaz, neden çünkü annenin emeği var, ana yüreği ne de olsa. ama evdeki eş de bir kadın, yarın öbür gün çocuklarının annesi olacak, kadın dediğin hassastır, incelik bekler. kocanın karısına ben istediğim zaman seni hiçe sayarak annemi çağırırım mesajı vermesi ne demek oluyor? Senin ne zaman müsait olduğunu ben bilirim ne demek? İnsan gün geliyor canını sıkmamak için kocasına sıkıntısını anlatmıyor, gün geliyor yorgun oluyor eşini zor idare ediyor. ramazanın son 10 günü evin hanımına sormadan yatılı misafir almak hiç doğru değil. kusura bakmasın kimse ama anne de olsa, baş tacı da olsa çocukların evinde misafirdir. o evin bir hanımı vardır ve evin erkeğiyle hanımı her kararı birlikte almalıdır. velev ki bir emrivaki oldu, sana sormadan ben birşey yaptım ama durum böyle böyle, kusura bakma, müsait olmayacaksan başka bir çözüm bulmaya çalışalım diyen adama, aralarında ciddi bir sorun yokken hangi kadın gelmesinler, istemem der ki? sorsa beki on gün değil 5 gün olsa olmaz mı der, buna da hakkı yok mu canım ? Ama tabi ki konu sahibinin de tartışmadan o eşi ikna etmesi lazım, tatlı dille. o zaman erkeğin de erkeklik gururu kırılmaz..
ne kadar acımasız olmuşuz biz gerçekten üzüldüm... kız bunca yüklenme karşısında kendini anlatmaya çalışmaktan olumlu yorumları görmedi, anlayamadı bilebelki .. tecrubesiz, toy, yeni evli bir kadına yüklendikçe yüklendik... yazık :31:

Son düzenleme:
Daha yeni evlisiniz, alışma süreci var, muhtelemen yalnızda kalmak istiyorsunuzdur.
Size bu kadar faydası olan bir aileyi, eşinizin ailesini sevmemeniz normal değil yalnız.
Aynı sıkıntıyı evliliğimin ilk başları ben de yaşadım, bunalıyordum yanlarında,
onlar bize geleceklerse ya da biz onlara gideceksek, neredeyse ağlıyordum.
Şimdi 5 senelik evliyim, alıştım artık, hatta seviniyorum bile gelecekleri zaman.
Bir de sosyal fobi sorununuz olabilir gerçekten, ben farklı nedenlerden dolayı
psikoloğa gittim ve ilaç kullanıyorum 2 senedir, ondan sonra iyice rahatladım,
iletişim konusunda.
Biraz zamana bırakın ve anlayışlı olun bence, sonuçta eşinizin ailesi,
sizin aileniz 2 ayda bir gelse kalsa nasıl rahatsız olmayacaksanız, kayınvalidenizden de rahatsız olmamalısınız.
He kişisel fikrim evliliğin özellikle ilk zamanları, böyle 10 gün süre kalma olayları
olmasa daha iyi aslında ama anlayışlı olmaktan başka bir çareniz yok,
zamanla rayına oturur herşey.

Kesinlikle katılıyorum... Adetlerden geleneklerden insani özelliklerden bahsediliyor her fırsatta, ne güzel... Ama benim bildiğim bizim geleneklerimizde büyükleri saymak kadar büyüklük etmek de var... genç yeni evli bir çift deneyimsizlikten her türlü sorunu yaşayabilir, günümüz koşullarında insanların adaptasyon sorunları olabilir. anlayışla bilenin yol göstermesi gerekir diye düşünüyorum. yeni gelin, gencecik kızcağız muhtemelen... onu hatalı görenlerin burada yaptığı yorumlardan sonra acaba kendinde mi hata arar, iyice içine kapanıp duruma daha da mı sinir olur?daha da mı doldurur kendini konu sahibi? bir evlilik söz konusu, ne kolaymış çatırdatmak, inşallah olmaz ama sonu ayrılık demek ne kolaymış... o kv o görümce de istenmediğini hissetmemeli belki ama, o görümce de yengesini arayıp abim çağırdı ama sen müsait misin diye sorabilir.
Konu sahibi ben kv'me eziyet ediyorum çok da mutluyum bundan demiyor ki.. içi ısınamamış kızın, iyi insanlar olduğunu da bildiğinden çözüm arıyor... Ama buradaki yorumlardan sonra iyice doldurabilir kendini.. Neden erkeklerin biraz incelik göstermeyi öğrenmesi gerektiğini biz kadınlar kayıtsız şartsız kabul edemiyoruz ki? erkek annesine incelik göstermeyince ondan hain evlat olmaz, neden çünkü annenin emeği var, ana yüreği ne de olsa. ama evdeki eş de bir kadın, yarın öbür gün çocuklarının annesi olacak, kadın dediğin hassastır, incelik bekler. kocanın karısına ben istediğim zaman seni hiçe sayarak annemi çağırırım mesajı vermesi ne demek oluyor? Senin ne zaman müsait olduğunu ben bilirim ne demek? İnsan gün geliyor canını sıkmamak için kocasına sıkıntısını anlatmıyor, gün geliyor yorgun oluyor eşini zor idare ediyor. ramazanın son 10 günü evin hanımına sormadan yatılı misafir almak hiç doğru değil. kusura bakmasın kimse ama anne de olsa, baş tacı da olsa çocukların evinde misafirdir. o evin bir hanımı vardır ve evin erkeğiyle hanımı her kararı birlikte almalıdır. velev ki bir emrivaki oldu, sana sormadan ben birşey yaptım ama durum böyle böyle, kusura bakma, müsait olmayacaksan başka bir çözüm bulmaya çalışalım diyen adama, aralarında ciddi bir sorun yokken hangi kadın gelmesinler, istemem der ki? sorsa beki on gün değil 5 gün olsa olmaz mı der, buna da hakkı yok mu canım ? Ama tabi ki konu sahibinin de tartışmadan o eşi ikna etmesi lazım, tatlı dille. o zaman erkeğin de erkeklik gururu kırılmaz..
ne kadar acımasız olmuşuz biz gerçekten üzüldüm... kız bunca yüklenme karşısında kendini anlatmaya çalışmaktan olumlu yorumları görmedi, anlayamadı bilebelki .. tecrubesiz, toy, yeni evli bir kadına yüklendikçe yüklendik... yazık :31:

demekki bizi bir davet ettiğnde evdeki bütün bireyleri arayacağız müsaitmisin diye.ne alaka allah aşkına.konu sahibi sevmek istemiyor.biz şimdi bayrama annemize veya kayınvalidemize gidince herkesi tek tek aramıyoruz geleceğiz diye.gelen yabancı değil ve davet edilen biri.üstelik gayet iyi kötülüğü olmayan insanlar.siz Avrupa yaşıyorsunuz sanırım.bizim örf ve ananelerimizde bu sizin dediklerinizin yeri yok.kaldıki eğer aynı şeyi kocası yapsa ve senin ailenin gelmesini istemiyorum bana sormadan çağırma sevemiyorum derse o kocayadaa sinir olurum.herkes aileye saygılı olacak hürmet gösterek.

Ailen gelmesin demiyorum daha kaç kere yaZayım sadece benimde kendi aranızdaki bu plandan haberim olsun diyorum

Ben de bu evde yaşıyorum ve o insanlara ben hizmet ediyorum ve üstelik çalışıyorum ama ben nasılsa geleceklerini yola çıktıklarında öğreniyorum belki evim temiz değil belki başka Planım var

Zaten onlar gelince kendimi yabancı hissediyorum ortak paylaşımımız yok sıkılıyorum konu bulamıyorum konuşacak

Back
X