Eşimin ailesi fikirlerinize ihtiyacım var

inciliboncuklu

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2018
114
43
13
34
Arkadaşlar 3 yıllık evli 8 aylık hamileyim. Eşimle ikimizin de ailelerinden farklı şehirde yaşıyoruz. Eşimin ailesi bize çok haksızlıklar yaptı. Eşimin abisine yok yere kumar borcu için dediler ama araştırınca ortada borç olmamasına rağmen yine de 100 bin TL den fazla para verdiler. Bize ise bugüne kadar hediye anlamında alınmış birer kazak hariç hiçbir şey yapılmadı. Ben zaten bize para versinler demiyorum ama haksızlık da yapılmasın. Yapılan haksızlığa eşim tepki gösterdi ailesiyle konuştu ama bir şey değişmedi. Kayınvalidem lafa gelince eltimin arkasından konuşur ama her şeyine de koşar, 100 bin TL kadar yüksek meblağ para verir. Ben bu durumlardan dolayı o kadar kırgınım ki görüşmek bile gelmiyor içimden artık. Doğumda gelecekler ilk kez yatılı kalacaklar en az on gün kalırlar ne yapacağım onu düşünüyorum. Bir de belki beni kınayacaksınız ama bu olaylardan sonra ben eşimin ailesinden o kadar soğudum ki eşim onlarla telefonda uzun konuştuğunda bile rahatsız oluyorum. Tabi ki konuşacak onlar ailesi ama o kadar soğudum ve mesafe koydum ki eşimin de mesafeli davranmasını istiyorum. Mesela eşim telefonda yarım saat konuşuyor rahatsız oluyorum. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bu arada tekrar eklemek istiyorum kumar borcu var diye para istiyor ama aslında borç yokmuş bunu bike bile verdiler. Abisi evime haciz geldi dedi ama adına açılmış icra takibi bile yok. Eşimin ailesi bunları bile bile para verdi.

Son düzenleme:
Dogumdan sonra size yardımcı olmak için mi gelecekler. Pek anlasamiyorsaniz sıkıntı olabilir gibi sizin açınızdan. Eşiniz her ne kadar onlara kızsa da ailesi sonuçta atamaz. Ve siz aşırı tepki gösterirseniz muhtemelen ailesinden yana tavır alabilir

Kumar borcunu ödemeselerdi aile dağılacaktı muhtemelen göz göre göre de bunu Napalım canım oynamasaydın diyememişlerdir
Allah vermesin ama o borcu eşiniz yapsaydı eşinize de verirlerdi bence yanlış düşünüyorsunuz
Bİzimkiler çocuk belki ama birine 100 TL verince diğerine 100 TL ayırmıyoruz kimin neye ihtiyacı varsa onu gideriyoruz

Bende eşimin ailesine çok öfkeliyim.Çok konuşursa bende gıcık oluyorum ama içimde tutuyorum.Çünkü sonuçta onlar onun ailesi ve atamaz.Hatta ömür kısa birgün sıralı ölüm olursa eğer göçüp gidecekler.O zamana kadar iyi olsunlar, pişmanlık duyulacak bir şey olmasın diye düşünüyorum.Bunları düşününce geçiyor öfkem.Yalnız lohusalıkta kv problem çıkarırsa eğer daha çok bunalıma girersiniz.Yıllaca da unutamazsınız.Onun için bir çözüm bulun derim ben.

Dogumdan sonra size yardımcı olmak için mi gelecekler. Pek anlasamiyorsaniz sıkıntı olabilir gibi sizin açınızdan. Eşiniz her ne kadar onlara kızsa da ailesi sonuçta atamaz. Ve siz aşırı tepki gösterirseniz muhtemelen ailesinden yana tavır alabilir
Yardımcı olmak için değil bebeği görmeye gelecekler yardımcı olmaya annem gelecek

Adamın kumar oynaması savunulacak bir sey değil elbette ama ailesi napsaydı bana ne oynamasaydın mı deseydi.Kumarı oynayan sizin eşiniz olsaydı borcunu kapatan kv ve kp e aa lütfen kaynıma haksızlık mı olur diyecektiniz. Bu konuyu gecelim o yuzden. Ama baska anlasmazlıklarınız zıtlasmada baska nedenler varsa uzak durun ki uzak dursunlar.İstemediğinizi belli edin net olun.

Adamın kumar oynaması savunulacak bir sey değil elbette ama ailesi napsaydı bana ne oynamasaydın mı deseydi.Kumarı oynayan sizin eşiniz olsaydı borcunu kapatan kv ve kp e aa lütfen kaynıma haksızlık mı olur diyecektiniz. Bu konuyu gecelim o yuzden. Ama baska anlasmazlıklarınız zıtlasmada baska nedenler varsa uzak durun ki uzak dursunlar.İstemediğinizi belli edin net olun.
Ama bakın yazdım öyle bir borç gerçekte olmadığı ortaya çıktı ona rağmen verdiler

Belki başka özel bir durum vardı, belki bu durumu aktarmak istemediler olur mu olur yani yapılacak birşey yok,para verilmiş. Başka konularda sıkıntılarınız varsa mesafe koyun, eşinize de belirtin bunu.

Keşke öyle olsa ama o zamanda kırk gün bebeği göremeyecek miyiz derler. Birde babası da gelwcekmiş ben lohusayken
Çok düşüncesizce bi hareket eşinizle konusun bence sonuçta bu insanlar yemek yiyecek cay içecek hizmet bekleyecek misafirliğin zamanı mı. Ben evli değilim bu arada sadece fikrimi söylüyorum. Belki de bu durum normaldir bana anormal geliyordur

eşinin ailesi çocuklarına kumar borcu olmasına gerek yok sırf canları istedi diye bile para verebilir ve bu sizi hiç ilgilendirmez.sizin paranızı mı cebinizden alıp ona veriyorlar?yoo. kendi paralarını isterlerse sokaktan geçen adama verirler.niye yapmak zorunda olmadıkları şeyi kafaya "siz" taktınız ki? oğulları istemiş onlar da vermiş.

eşinin ailesi çocuklarına kumar borcu olmasına gerek yok sırf canları istedi diye bile para verebilir ve bu sizi hiç ilgilendirmez.sizin paranızı mı cebinizden alıp ona veriyorlar?yoo. kendi paralarını isterlerse sokaktan geçen adama verirler.niye yapmak zorunda olmadıkları şeyi kafaya "siz" taktınız ki? oğulları istemiş onlar da vermiş.
Birgün sizin kayınvalideniz de bu kadar büyük haksızlık yaparsa anlarsınız ne demek istediğimi

Back
X