Kimsenin kimseye birşey vermek gibi bir mecburiyeti yok.
Ancak tabii ki bir kardeşe yapıyorsa diğerini de düşünmeleri doğru bir davranış olurdu.
Ama işin içini hiç bir zaman bilemezsiniz, o yüzden fazla kafaya takmayın derim.
Varsın birşey almasın, varsın size para vermesin, siz kendiniz geçinebiliyor musunuz?
Sizin rızkınıza karışıyorlar mı? Sizden alıp diğer kardeşe veriyorlar mı?
Boşverin yahu bu boş işleri.
Benim kayınvalidem ve kayınpederim, kaynımın kirasını, elektrik, suyunu ödüyor yıllardan beri.
Bize bir kuruş faydaları olmuş değil bu güne kadar.
Havalar soğuk kendi evlerinde ısıtma yok, gelirler bende kalırlar her kış.
Eltimde kalmazlar mesela, ama onların bütün ihtiyaçlarını da karşılarlar.
Bir güne bir gün demedim niye böyle, ona yapıyor bana yapmıyor ama bende kalıyor diye.
Bende kalması benim düzenimi alt üst ediyor o ayrı mevzu, onunla alakalı konu dahi açtım.
Ancak ona vermiş bana vermemiş beni rahatsız etmiyor.
Benim rızkım Allah'tan, kimseye ihtiyacım yok.
Hamd olsun eşim de ben de çalışıyoruz, Allah sağlık versin bizlere ki çalışalım.
Gerisi fasa fiso, herkesin gideceği yer 5 karış toprak, çokta takmamak lazım...
Size gelmeleri tabii ki sizi gerer.
Çünkü siz şu an onlara haksızlık yaptıkları için soğukluk duyuyorsunuz, ancak dediğim gibi uzatmayın mevzuyu.
Geldiklerinde mesafeli davranın, umarım yardım amaçlı geliyorlardır ve size destek olurlar.
Kalacakları sayılı gün zaten, bırakın torunun yeni doğmuş halinin keyfini çıkartsın, siz de kafada büyüterek lohusa halinizle zaten duygusal yaşayacağınız dönemde kendinize zorluk çıkartmayın kafaya takmayın.
Benim 2. doğumumda kayınvalidem 40 günden fazla bende kaldı.
Kafaya taksaydım bir çok şeyi sanırım hastanelik olurdum, takmamak lazım.
İçinizde büyütmeyin, o da böyle bir insan, onlar da bu şekildeler diyerek kabullenin.
Başka yolu yok.
En son diyeceğim şey ise, kayınvalideniz size eltinizi mi çekiştiriyor? Onu anlamadım.
Eğer size eltinizi çekiştiriyorsa, bilinki sizi de eltinize çekiştiriyordur.
O tarz diyaloglardan uzak durun, aile içinde dedikodu olduğu zaman herkes zarar görür.
Buna imkan tanımayın, dedi dersiniz.
Sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza inşallah.
Sağlıkla büyüsün, ama siz de serin kanlı olun biraz.
Kendinizi ve bebeğinizi yok yere üzmeyin.