Eşimin ailesi fikirlerinize ihtiyacım var

Arkadaşlar 3 yıllık evli 8 aylık hamileyim. Eşimle ikimizin de ailelerinden farklı şehirde yaşıyoruz. Eşimin ailesi bize çok haksızlıklar yaptı. Eşimin abisine yok yere kumar borcu için dediler ama araştırınca ortada borç olmamasına rağmen yine de 100 bin TL den fazla para verdiler. Bize ise bugüne kadar hediye anlamında alınmış birer kazak hariç hiçbir şey yapılmadı. Ben zaten bize para versinler demiyorum ama haksızlık da yapılmasın. Yapılan haksızlığa eşim tepki gösterdi ailesiyle konuştu ama bir şey değişmedi. Kayınvalidem lafa gelince eltimin arkasından konuşur ama her şeyine de koşar, 100 bin TL kadar yüksek meblağ para verir. Ben bu durumlardan dolayı o kadar kırgınım ki görüşmek bile gelmiyor içimden artık. Doğumda gelecekler ilk kez yatılı kalacaklar en az on gün kalırlar ne yapacağım onu düşünüyorum. Bir de belki beni kınayacaksınız ama bu olaylardan sonra ben eşimin ailesinden o kadar soğudum ki eşim onlarla telefonda uzun konuştuğunda bile rahatsız oluyorum. Tabi ki konuşacak onlar ailesi ama o kadar soğudum ve mesafe koydum ki eşimin de mesafeli davranmasını istiyorum. Mesela eşim telefonda yarım saat konuşuyor rahatsız oluyorum. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bu arada tekrar eklemek istiyorum kumar borcu var diye para istiyor ama aslında borç yokmuş bunu bike bile verdiler. Abisi evime haciz geldi dedi ama adına açılmış icra takibi bile yok. Eşimin ailesi bunları bile bile para verdi.
suanda tam lousa sendromuna girmissin 10 gun nedir ki birak yardim etsinler sana aklini kullan kuzum ilk .1 kac gun cok iykusuz kalacksin onu dusun isini yaptr sana. esine para hediye vermek sorunda degiller ki kendini kosullandirma boswer

konu sahibi gayet haklı, bir cocuguna yuklu para vermek miras kacirma gibi bir şey,, hukukta bile var, benim olmasa bile cocuklarimin hakki var.ana babalar boyle yaparsa, kusura bakmasin ne yasliliginda ilgilenirim ne evimde hizmet ederim, verdikleri ilgilensin.iste bu yuzden evlat ayirmak dogru degil, aile baglarini zedeler.
Çok doğru bu yaptıklarının adı miras hukukunda bile haksızlık.soyle ki miras birakan anne baba, varislerden birine hayattayken olaganin dışında (ki konumuzda 100000 tl olağan dışı bir bağış hediye oluyor) hediye bagis yaptığında bu bağış veya hediye, ölüm durumunda o bağış yapılan varisin miras payindan düşülür ve daha az pay alir. Yani medeni hukuk bile parani kafana gore dagitamazsin evlatlar arasinda diyor. (Sakli pay falan fistan girmoyorum cok uzun olur) umarım anlatabilmisimdir.evet yapılan haksızlıktır.ben olsam ben de sogurdum.

Ben olsam olabildiğince soğuk el gibi davranirdim kalkıp hizmet etmezdim. Sonuçta sizin de oz anamız babanız değil sıcak davranmak hizmet etmek zorunda değilsiniz. Yaslanir ihtiyaçları olur o zaman da adres belli kayniniza yonlendirin..

Aynı şeyi sizin elinizin ailesi yapsa o zaman da gerçekten böyle mi düşüneceksiniz ? Cevabınız evet ise bravo

Konuyu kacirmis olabilirim.
Dogru mu anladim?
Kv ve kp kayniniza cok para veriyor kredi cekip.
Ve siz " bize haksizlik oldu" diyorsunuz.
Dogru mu?

Aynı şeyi sizin elinizin ailesi yapsa o zaman da gerçekten böyle mi düşüneceksiniz ? Cevabınız evet ise bravo

benim eşimin ailesi yaptı, sanırım konuşma hakkım var :)
biz evlenirken oturduğumuz evi kendimiz aldık. kayınpederimin evleri olması rağmen ne evlerini, parası olmasına rağmen ne de parasını teklif etti. beklemedik de.
görümcem evlendi, 1 yıl kirada kaldıktan sonra kayınpederim milyon değerinde ev hediye etti :)
severim görümcemi, güle güle otursunlar :)

demem o ki boşverin. minnet altında kalmak bence daha zor. kaynınız yalan söylemiş; kayınvalide de biliyor diyorsunuz ama emin olamamış ve oğlunun başı belaya girecek sanmış da olabilir.

ne güzel ailesi evlatlarının arkasında yarın obur gün siz sıkışsanız size de yardım edecekler demek.

doğum için de çok sık görüşmüyorsunuz zaten, 10 gün idare edilir ama siz aklınızda bunlar varken her yaptıkları size batacak ve kendinize zehir edeceksiniz gibi geliyor. o yüzden boşverin.

Benim çocuğuma ne verdiğim ne kadar verdiğim kimseyi ilgilendirmez. İster kumar borcu olur ister keyfi olur.
Bu eşinizle ailesi arasında ki sorun ki ben bir anne olarak evlatlarıma bile bu soruyu sorma hakkı tanımam.
Benim param istediğim gibi harcarım.
Bir şey istemiyorum demişsiniz ama konuyu açarsan altını çize çize verilen 100 bin TL yi vurgulayıp durmuşsunuz.
Eşiniz de ailesinden hesap sorabildiğine göre o da ailesini istemiyor. Öyleyse söylersiniz gelmezler.

Kimsenin kimseye birşey vermek gibi bir mecburiyeti yok.
Ancak tabii ki bir kardeşe yapıyorsa diğerini de düşünmeleri doğru bir davranış olurdu.
Ama işin içini hiç bir zaman bilemezsiniz, o yüzden fazla kafaya takmayın derim.

Varsın birşey almasın, varsın size para vermesin, siz kendiniz geçinebiliyor musunuz?
Sizin rızkınıza karışıyorlar mı? Sizden alıp diğer kardeşe veriyorlar mı?
Boşverin yahu bu boş işleri.

Benim kayınvalidem ve kayınpederim, kaynımın kirasını, elektrik, suyunu ödüyor yıllardan beri.
Bize bir kuruş faydaları olmuş değil bu güne kadar.
Havalar soğuk kendi evlerinde ısıtma yok, gelirler bende kalırlar her kış.
Eltimde kalmazlar mesela, ama onların bütün ihtiyaçlarını da karşılarlar.

Bir güne bir gün demedim niye böyle, ona yapıyor bana yapmıyor ama bende kalıyor diye.
Bende kalması benim düzenimi alt üst ediyor o ayrı mevzu, onunla alakalı konu dahi açtım.
Ancak ona vermiş bana vermemiş beni rahatsız etmiyor.
Benim rızkım Allah'tan, kimseye ihtiyacım yok.
Hamd olsun eşim de ben de çalışıyoruz, Allah sağlık versin bizlere ki çalışalım.
Gerisi fasa fiso, herkesin gideceği yer 5 karış toprak, çokta takmamak lazım...

Size gelmeleri tabii ki sizi gerer.
Çünkü siz şu an onlara haksızlık yaptıkları için soğukluk duyuyorsunuz, ancak dediğim gibi uzatmayın mevzuyu.
Geldiklerinde mesafeli davranın, umarım yardım amaçlı geliyorlardır ve size destek olurlar.
Kalacakları sayılı gün zaten, bırakın torunun yeni doğmuş halinin keyfini çıkartsın, siz de kafada büyüterek lohusa halinizle zaten duygusal yaşayacağınız dönemde kendinize zorluk çıkartmayın kafaya takmayın.

Benim 2. doğumumda kayınvalidem 40 günden fazla bende kaldı.
Kafaya taksaydım bir çok şeyi sanırım hastanelik olurdum, takmamak lazım.
İçinizde büyütmeyin, o da böyle bir insan, onlar da bu şekildeler diyerek kabullenin.
Başka yolu yok.

En son diyeceğim şey ise, kayınvalideniz size eltinizi mi çekiştiriyor? Onu anlamadım.
Eğer size eltinizi çekiştiriyorsa, bilinki sizi de eltinize çekiştiriyordur.
O tarz diyaloglardan uzak durun, aile içinde dedikodu olduğu zaman herkes zarar görür.
Buna imkan tanımayın, dedi dersiniz.

Sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza inşallah.
Sağlıkla büyüsün, ama siz de serin kanlı olun biraz.
Kendinizi ve bebeğinizi yok yere üzmeyin.

Yahu borcu var veya yok. Size ne! Sizi ilgilendiren bir durum yok. Bi de soğumuşsunuz. Sizin haddinize mi bu işler. Eşiniz ailesiyle istediği gibi görüşür.

Eşimin ailesi boşanmanın eşiğine çok getirdi bizi, ona rağmen annenin babanın gönlünü kırma ne zorluklarla büyütmüşler seni, ben mesafeli dururum yeter dedim.

Yani çok kızıyorum sizin gibi düşünenlere. Eşimin ailesinden alacağı paradan bana ne, o mevzular kendi aile içi mevzuları, benimki de beni ilgilendirir. 2 tane oğlum var sizin gibi gelinlere denk getirmesin Rabbim. Sonradan aileme girmiş de para işlerimize karışıcak aman aman aman...

Lohusalığınızda kayınpeder ne alaka? Eğer eviniz doğalgazlıysa kurulun yatak odasına çıkmayın. Yok tek odanız ısınıyorsa söyleyin eşinize babası sonra gelsin, düşüncesizlik etmesinler.

Malesef sıralı ölüm olmuyor çevremize ve haberlere bakarsan. Benim kayinbabam başta olmak üzere eşimin ailesi o kadar zalim ki neler çektim ve hala çekiyorum. Ben evleneli 5 sene oldu. Kayınbabam 67 yaşında benden dinç. Beni zulümleriyle bu genç yaşımda çökerttiler psikolojim alt üst oldu 5 sene boyunca, ama kayinbabamin ölceği yok hala hayatta. Zalim insanlar çok yaşıyor buna çoğu kez şahit oldum. Olan bizim gibi mazlumlara oluyor. Konu sahibi Allah sana sabır versin. Eşinle konuş ailesi size gelmesin, gelseler bile 1 gün durup gitsinler, yoksa bebeginize yapışıp karışıp sizi daha çok sinir hastası ederler benden söylemesi, bebegi tüm gün kucaklayıp sizden hizmet beklerler lohusalıgınız mahvolur
bebeğe yapışmak? Nasıl tabirler bunlar? Kayınpederimin öleceği yok, siz mi verdiniz ömrünü?

Diğer oğullarına para verdiler diye zalim mi oldu insanlar? Allahım ne kafalar var sen koru yarabbim.

Son düzenleme:
Paralarını istedikleri gibi kullanabilirler ama bir arada gunlerce vakit geçirmek istememen de bana garip gelmiyor.Esinle konuş doğumdan bir hafta sonra gelsinler sen biraz toparlanmış olursun en azından ...

bebeğe yapışmak? Nasıl tabirler bunlar? Kayınpederimin öleceği yok, siz mi verdiniz ömrünü?

Diğer oğullarına para verdiler diye zalim mi oldu insanlar? Allahım ne kafalar var sen koru yarabbim.

valla beyinler pırıl pırıl neyin kafasıysa bu anlamıyorum Allah akıl izan nasip etsin insanlara

Aslında sizden çok eşinizin kırılması ve kızması lazım. Belli ki evlat kayırılıyor. Eşiniz bişey yapmadığı sürece siz bişey demeyin. İnan ki eşinin gözünde sen kötü olursun ailesi değil. Ve genelde kocalar, aileleri ne yaparsa yapsın hep onların tarafında olurlar.

Çok doğru bu yaptıklarının adı miras hukukunda bile haksızlık.soyle ki miras birakan anne baba, varislerden birine hayattayken olaganin dışında (ki konumuzda 100000 tl olağan dışı bir bağış hediye oluyor) hediye bagis yaptığında bu bağış veya hediye, ölüm durumunda o bağış yapılan varisin miras payindan düşülür ve daha az pay alir. Yani medeni hukuk bile parani kafana gore dagitamazsin evlatlar arasinda diyor. (Sakli pay falan fistan girmoyorum cok uzun olur) umarım anlatabilmisimdir.evet yapılan haksızlıktır.ben olsam ben de sogurdum.

Ben olsam olabildiğince soğuk el gibi davranirdim kalkıp hizmet etmezdim. Sonuçta sizin de oz anamız babanız değil sıcak davranmak hizmet etmek zorunda değilsiniz. Yaslanir ihtiyaçları olur o zaman da adres belli kayniniza yonlendirin..
iyi de konu sahibinin eşi bu durumdan şikayet edebilir, geline de mi söz hakkı doğuyor bu durumda, bilmediğim için soruyorum.
ben düşünüyorum da babam kız kardeşime para verecek, eşim de babama düşman kesilecek, bize neden verilmedi diye.
çok tuhaf gerçekten.

Yahu versin size ne? Borç olsa da olmasa da para versinler sizi enterese eden ne var? Siz kendi yağınızla kavrulun. Evinizde mutlu huzurlu musunuz yeter en güzeli bu

yeni doğum yapmış kaıdnın evinde 10 gün ne işleri var? zaten aranız iyi değilmiş. gelsinler görüp dönsünler madem neden yük oluyolar ki.

Yardımcı olmak için değil bebeği görmeye gelecekler yardımcı olmaya annem gelecek

Bebek gormeye yatili 10 gunlugune gelinmez bence siz birakin cocuklarina verdigi parayi dert ertmeyi, bunu dert edin. Yenidogan bebegin oldugu ev zaten kalabalik olmamali. Ve hastalik mevsimi, virus tasiyabilirler evinize.

Malesef sıralı ölüm olmuyor çevremize ve haberlere bakarsan. Benim kayinbabam başta olmak üzere eşimin ailesi o kadar zalim ki neler çektim ve hala çekiyorum. Ben evleneli 5 sene oldu. Kayınbabam 67 yaşında benden dinç. Beni zulümleriyle bu genç yaşımda çökerttiler psikolojim alt üst oldu 5 sene boyunca, ama kayinbabamin ölceği yok hala hayatta. Zalim insanlar çok yaşıyor buna çoğu kez şahit oldum. Olan bizim gibi mazlumlara oluyor. Konu sahibi Allah sana sabır versin. Eşinle konuş ailesi size gelmesin, gelseler bile 1 gün durup gitsinler, yoksa bebeginize yapışıp karışıp sizi daha çok sinir hastası ederler benden söylemesi, bebegi tüm gün kucaklayıp sizden hizmet beklerler lohusalıgınız mahvolur
Ben eziyet çekme açısından demedim.Tabiki de çekmeyin, bir gününüzü bile feda etmeyin.Size işkence eden, mutsuz eden kim varsa uzaklaşın.Hayatınız değerli.Ben eşin aile ile görüşmesi açısından söyledim.Kendileri ne yapıyorlarsa yapsınlar bize bulaşmadıkları, uzak durdukları sürece demek istedim.İşkence çekerek sıralı ölüm beklerseniz, kendinize edersiniz zaten, ömrünüzden çalmış olursunuz.Ben görüşmüyorum tamamen kestim görüşmeyi.

iyi de konu sahibinin eşi bu durumdan şikayet edebilir, geline de mi söz hakkı doğuyor bu durumda, bilmediğim için soruyorum.
ben düşünüyorum da babam kız kardeşime para verecek, eşim de babama düşman kesilecek, bize neden verilmedi diye.
çok tuhaf gerçekten.
Konu sahibi belirtmiş ya eşi de tepki göstermiş başta ama dinleyen olmamış. Hem esine yapılan haksızlık konu sahibine de dokunabilir. Mesela ben esime yapılan yanlış bir hareketi, haksızlığı bana yapılmış kabul edebilirim. Sonuçta konu sahibi de kabul edebilir ve soğuyabilir, mesafe koyup resmi davranabilir, hizmet etmek istemeyebilur. Sonuçta can ciger olmak hizmet etmek zorunda değil. Bu düşmanca davranmak değildir.

Para kısmına takılmadım da yalnızca bebek görmeye 10 gün yatılı gelmelerine takıldım. Zaten annen yardıma gelecek. Evde kalabalığa gerek yok.

Yeni doğum yapmış kadının evine hemen bebek görmeye bile gitmeyiz biz, biraz toparlanmasını bekleriz, ihtiyacı olursa ihtiyaçlarını götürürüz, 10-15dk görüşür çıkarız. Anne de bebek de kendilerini toparlayınca gideriz asıl ziyarete.

Back
X