Eşimin ailesi her akşam misafirliğe geliyor :(

qzhr

Ya Afüv
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2011
179
1
116
arkadaşlar ne yapmalıyım bana yardımcı olun ve lütfen beni yanlış anlamayın.
ben çalışan biriyim üstelik bunu da bilen eşimin alilesi kız kardeşleri, yengeleri ve akrabaları.
bakın biz 3 elti kaynana ve kayınpeder olmak üzere aynı binada otoruyoruz. herkezin evi ayrı. akşamları bana sürekli misafirliğe geliyorlar. ve hepsi toplanıp geldiklerinde evim çocuk yuvasından farksız oluyor, eşyalarımı zedeleyip kırmalarınımı anlatyım, yoksa bunlara rağmen çocuklarına yapmayın etmeyin demeyen annelerinemi. bende ağzımı açıp birşey söyleyemiyorum. eşimle konuştum fakat ne de olsa ablaları ve yengeleri birşey deyemiyor. kimsenn kalbini kırmak istemiyorum hele o büyük görümcem yokmu o aman beeeeeee çocuk onlar bugün sana yarın bana, sen çocuğun olunca oda gelin bizim evi yıksın demesi beni adeta çıldırtıo ama ben, yüzüne sırıtmaktan ziyade birşey deyemiyor, yapamıyorum. onların geleceğinden haberim olduğunda ufak tefek biblolarımı ev süslerini kaldırıyorum ama çocukları üniteme kadar çıkıyor. bende o sırada çay tazelemek niyetine mutfağa gidip elimdeki çay bardağını lavobaya atarak sinirimi alabiliyorum. ne oldu diolar asık suratla elimden kaydı diorum bişi olmaz diolar kızlar ne yapmalıyım sizce yada nasıl davranmlıyım söz konusu eşimn ailesi o kadar samimiyetim yok onlarla nazım geçse azıcık çocuğunuza bakın be güler yüz ifadesi ile anlatmak isterim ama o da olmuo. 9 aylık evli olacağım ve onlara bu umursamz tavırlarından dolayı onlara ısınamıyorum sizce ne yapmalıyım....

her zaman imrenirim şu karşısındaki insanla resmiyetini mesafesini koruyabilen ve gerektiğinde güleryüzledeolsa,lazım geleni söyliyebilen insanlara..ben olsam anneleri söylemiyorsa kendim yanlarına gider çocuklara yapmamaları gerektiğini söylerdim..herkes kendi malını kıymetli biliyor,karşısındakinide çocuklarına oyuncak yapıyor.ben umursamaz olamıyorum benim eşim pimpirikli bana bile donkundurtmaz bazı eşyalarını.oyüzden bana gelen temkinlikendin söylersen belki ozaman gelen misafirlerin çekinirler çocuklarını frenlerler..bir darılır iki darılır napalım kardeşim baştan nasıl alıştırırsan öyle gidiyo..ben sana söyliyim..çocuğun oldugundada gelmemeleri gereken zamanda sende olurlar.çocugun rahatsız olmuş olmamış dinlemezler.mesafe koy yerini bilsinler.

Son düzenleme:
canım ben de çoluğa çocuğa bir şey diyemem. annelerine de.... yüzüm tutmaz yani. ama kendimden düşünüyorum benim çocuğum başkasının evini dağıtsa müdahele etmeye çalışırım. he çocuk bu dinler dinlemez... henüz doğum yapmadım büyük konuşmayım belki çok yaramaz olur lafım da geçmez... ama anneler en azından bir uyarır... sen de dersin ya annesi uyarıyor çocuk yaramaz ne yapsın kadın.

benim şöyle bir avantajım var, benim yüzüm ne kadar yumuşaksa, eşim kendi hoşuna gitmeyen bir şey olduğunda söylemekten o kadar rahattır... yani eşimin akrabalarının çocukları duvarımı çizdi, ben canı sağolsun çocuk o derim, eşim aaa çok yaramazlaşmış annesi dikkat edin der. eşimin bu sert mizacını bildiklerinden kendi ailesi bile susar. ben de arada kalmam. eşimin bu tahammülsüz tavrı bazen çok işime yarıyor yani:)) bana kalsa evi yıksalar gıkım çıkmaz.

sen de eşinin üstüne at. eşine de evi kırıyorlar yazık. eşin müdahele etsin sen arada kalma.

susup pusup oturarak iyi gelin olacağınımı sanıyorsun.çocuklara kız bağır bi kere nolacak.ya da annelerine de milletin ortasında şu çocuklarınıza sahip çıkın diye.anneleri babaları da bozulursa bozulsun.bu sayede belki eskisi kadar gelmez olurlar.ben olsam asla susmam bu konuda.evini başına yıkmalarınımı bekliyosun

peki anlatsan izah etsen onlara tepkileri ne olur

dayanılacak gibi değil

ilk başlarda genelde heves ederler zamanla oturur ama sizinkiler işi koloniye bağlamışlar

bence de artık konuşmanızın vakti geldi

gerekirse onların yanında ikaz edin çocukları

Söylemelisin canım,o ne kadar anlayışsız bir aileymiş ki her akşam geliyorlar...

Eğer güzel bir mesafe koyup tavrını belirtmezsen,evinde huzuru bulamazsın söyleyeyim canım...
Benim kayınvalidemle aram çok iyidirama evlendiğim ilk sıralar bana"misafirlerle aran nasıldır"diye bir soru sormuştu
bende"valla iyidir iyi ağırlarım ama hergün hergün olmamak şartıyla"demiştim..

Lütfen evliliğinizin ilk sıraları ya da nişanlıyken bu tarz konuşmaları yapıp en baştan tavrınızı koyun.
Şimdi ben haftada 1 giderim,onlar 2-3 haftada bir gelirler...

Bunu yapın ki eşinizle de başbaşa güzel vakitler geçirebilesiniz yuvanızda...

ay ne ilginçler ya. daha 9 ay bırak biraz evliliğin tadını çıkarsınlar. kocan diyemiyorsa sen de. durumunu bilemem ama biraz uyanık gibi geldi anlattıklarından. kendi evlerine davet ediyorlar mı acaba birbirlerini?

Vallahi ben bir nebze sinir hastası biriyim.

Sabrım taşana kadar o kadar müsamalı ve güler yüzlü olmaya çalışırım ki, niyetim kalp kırmamak.

Ama sabrım taştı mı da karşımdakinin ne yaşına ne statüsüne bakarım, sinir krizi moduna girerim.Kırılan da kırılır, insanın sabrını zorlamak neymiş anlarlar.

Bence de bir kere delirmekten bir şey olmaz, o kadar yüzsüzlerse kolay kırılmazlar zaten.Bak aynısını arkadaşımla yaşadım, kıza resmen 4 ay içten içe sinir krizi geçirerek ama hep güleryüzlü bir şekilde katlandım.Sonra tutamadım kendimi aklıma geleni saydım.4 ay konuşmadık, şimdi işi düştüğü için yine konuşuyoruz.Hayat böyle arkadaşım, güleryüzlüysen tepene çıkarlar.

canım sende onlar gelmeden ...onlara mısafırlığe gıt.. bak evlerındede cocukları yaramazlık yapınca annelerıne dıyo .laf sok evlerınde kendı evınde sokamazsın sonuçta mısafır.annem hep anne babadan once cocukalrının gonullerını yapkı gelsınler derdı. sende cocuklarının gonullerını yapma.onlar bırşey alırken aa kırılacak aman cocuklar fılan de anlarlar herhalde.bende hamıleyım ve cok korkuyourm cocuğumun boyle davranışlar sergılerse dıye.canım aileye yakın oturmak cok kotu bır durum hem eşinin hemde kendı ailene ne yaparsan yap ha bıre yanlarında ıstıyorlar.oysa iyiliği duşunuyorsan rahat bırakkı bırbırlerıne alışsınlar ısınsınlar.canım bırde sen baştan mesafe koymamışsın ondan.walla benım dayımın karısı annanemle otururken odasının kapısını kılıtlerdı duşun ee o oyle yapınca annemde bızı kısıtlardı.

kesinlikle bu arkadaşın ii gelin yorumuna katılıyorum canım.böyle alıştırıp alıştırp en sonunda bi patlarsın kötü sen olursun. şekil a ben. taviz verme arada suratını as. ama biliomusun bak bayanlardan biride demiş. kocanın ailesinin tepene çıkmasını, sinirini bozmasınıda engeleyecek tek yegane kişi kocanın yine kendisidir. eğer kocandan çekinirlerse o kötü olmaz. gıkda çıkarmaz, rahatsızda etmezler. kocana bastır derim ben daha 9 aylık evliymişsin şimdiden alıştır kocanı bu tarz tepkilere. ben yıllar sonra yeni yeni tembihliyorum keşke daha erken alıştırsaymışım eşimi.

sanırım yeni evlendiği zaman herkesin başına aynısı geliyor,bence tavrını belli et sen üzüleceğine onlar biraz düşünceli olsun yazık değilmi sana.
yeni evlendiğimiz aylarda eşimin ablaları her hafta sonu habersiz bize gelirlerdi hatta biz daha yatıyor olurduk
sonunda canıma tak etti surat astım tavrımı belli ettim.eşimede burası yol geçen hanımı bu ne bıktım dedim
niye habersiz geliyolar bari haber versinler yataktayken geliyorlar ya müsait olmadığımız zaman gelseler dedim hak verdi
sonra sanırım söylemiş bir daha öyle zırt pırt gelemediler

kesinlikle haklısın nasıl alıştırısan öyle gidiyor

Benim eşimin tarafı da aynı, çocuklarına bir dur demezler,çocuklar da hiç durmaz ve eşimde dur diyeceği yerde ellemeyin çocukları der, bir geldiler mi çocuklar, makyaj eşyalarımdan tutunda,biblolara v.s her yer her yerde oluyor allahtan uzağız da kırk yılda bir gelirler bende bebeğime zarar vermesinler diye göz yumarım.Allah yardımcın olsun,yakın zor canım açık açık tavrını belli et, kız çocuklara hatta de ananız babanız öğretmedi mi başkalarına ait eşyalara dokunulmaz de

Kısa ve öz şekerim aileyle (hele bu kadar kalabalık bir aileyle) aynı apartmanda oturulmaz... İmkanınız varsa taşının başka türlü kurtulamazsın...

taşınma şansınız yok mu?
ev kendinizinse satma şansınız yokmu?
ya taşınacaksın
ya çalıştığın için her gün misafir kabul edemediğini söyleyeceksin açık açık
yada çekeceksin.

Ben bizim eve gelen ailelerin çocuklarına bir şey yaptığında kızıyorum fazla gelmedikleri halde...Yüz buluyorlar sonra

Şakayla karışık şu çocuklarınıza bakın artık deseniz..Geldiklerinde soğuk davranın, başım ağrıyor diyin uzaklaşsınlar sizden..İnsanları kendimden uzaklaştırmada uzmanım yani Ama kendi evim olunca nasıl olur bilemem büyük konuşmayayım herşey olabilir..:)

çok sinir bozucu birşey.benim en yakın arkadaşım saolsun,çocuğuna hiç dur demez çocuğu mutfakta kepçeyi almış tv ye vurmaya çalışıyo annesinde tık yok 2.5 yaşında aman allahım evime gelince hep çocuğun peşindeyim,en son koltuklarmın derisini kemiriyordu biraz bağırdım,dayanamadım artık ne yapıcem hiç bilmiyorum,arkadaşım çok rahat,benim eşiminde malı çok kıymetli...

arkadaşım hasta ol yani onlar gelince geç içeri yat, yanına gelen olursada başım çok ağrıyor gece evde gündüz işte yorgunluk dayanamıyorum en azından çocuklara sessiz olmalarını söyleyin diceksin ayaklarımı uzatıp yatamıyorum bende insanım de
ve müsait bir zamanda haftaiçi misafir kabul edemicem bundan sonra kusura bakmayın gece fenalaştım yine diceksin

bence daha etkili başka bir yol kalmamış

canım ben artık surat yapıp belli ediyorum tavrımı eh 10 yıl oldu benim huyumu suyumu biliyorlar artık:))
konu sahibi arkadaş bunları mutlaka okusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…