arkadaşlar ne yapmalıyım bana yardımcı olun ve lütfen beni yanlış anlamayın.
ben çalışan biriyim üstelik bunu da bilen eşimin alilesi kız kardeşleri, yengeleri ve akrabaları.
bakın biz 3 elti kaynana ve kayınpeder olmak üzere aynı binada otoruyoruz. herkezin evi ayrı. akşamları bana sürekli misafirliğe geliyorlar. ve hepsi toplanıp geldiklerinde evim çocuk yuvasından farksız oluyor, eşyalarımı zedeleyip kırmalarınımı anlatyım, yoksa bunlara rağmen çocuklarına yapmayın etmeyin demeyen annelerinemi. bende ağzımı açıp birşey söyleyemiyorum. eşimle konuştum fakat ne de olsa ablaları ve yengeleri birşey deyemiyor. kimsenn kalbini kırmak istemiyorum hele o büyük görümcem yokmu o aman beeeeeee çocuk onlar bugün sana yarın bana, sen çocuğun olunca oda gelin bizim evi yıksın demesi beni adeta çıldırtıo ama ben, yüzüne sırıtmaktan ziyade birşey deyemiyor, yapamıyorum. onların geleceğinden haberim olduğunda ufak tefek biblolarımı ev süslerini kaldırıyorum ama çocukları üniteme kadar çıkıyor. bende o sırada çay tazelemek niyetine mutfağa gidip elimdeki çay bardağını lavobaya atarak sinirimi alabiliyorum. ne oldu diolar asık suratla elimden kaydı diorum bişi olmaz diolarkızlar ne yapmalıyım sizce yada nasıl davranmlıyım söz konusu eşimn ailesi o kadar samimiyetim yok onlarla nazım geçse azıcık çocuğunuza bakın be güler yüz ifadesi ile anlatmak isterim ama o da olmuo. 9 aylık evli olacağım ve onlara bu umursamz tavırlarından dolayı onlara ısınamıyorum sizce ne yapmalıyım....
Söylemelisin canım,o ne kadar anlayışsız bir aileymiş ki her akşam geliyorlar...
Eğer güzel bir mesafe koyup tavrını belirtmezsen,evinde huzuru bulamazsın söyleyeyim canım...
Benim kayınvalidemle aram çok iyidirama evlendiğim ilk sıralar bana"misafirlerle aran nasıldır"diye bir soru sormuştu
bende"valla iyidir iyi ağırlarım ama hergün hergün olmamak şartıyla"demiştim..
Lütfen evliliğinizin ilk sıraları ya da nişanlıyken bu tarz konuşmaları yapıp en baştan tavrınızı koyun.
Şimdi ben haftada 1 giderim,onlar 2-3 haftada bir gelirler...
Bunu yapın ki eşinizle de başbaşa güzel vakitler geçirebilesiniz yuvanızda...
kızlar heminizin cevaplarını okudum öncelik destek oldunuz için teşekkürler. dün akşam görümcemin kızının doğum günüydü bizide davet ettiler eşimle kayınvalşdemle gittik. kızı henüz 8,50 yaşında ve kitap okuma alışkanlığı muhabbetine hediye olarak kitap aldıkla eşimle. pasta kesildi tabaklara konuldu hediyeler veriliyor. eşim hediyeyi aldı mutlu yıllar fasasına paketiş verdi. merve paketi açtı ve hırçınlıkla kitabı yere attı bu ne be salak barbi bebek alsaydın ya dedi. eşimde ayıp sen benimle nasıl konuşuyorsun terbiyesiz gibi laflar etti. anneside aaa çocukla çocuk olmayın çocuk haklı dedi. bende yeri ve zamnı deyip açtım azımı. keşke önceden hediye siparişi verseydin abla istediğinizi alırdık dedim. hem bir tane kitapta sana almak lazım çocuk terbiyesi ile ilgili çok işine yarardı dedim. neyse kayın validem araya girerk konu kapndı derken. bu sefer kzıı yine olay çıkartı herkeze fazla pasta bana neden az deyip pastyı yere fırlattı babası kalktı kzıın eline vurdu. yine konu çocuklardan açıldı ben hiçten yok olan bir konu açtım. işte bir komşumun çocuklarınn yaramazlığı ve annelerin müdahale etmmesini. ona çok sinir olduğumu eve alasım gelmediğini terbisesiz annenin terbiye öğretemediğini, ki benm çocuğum olursa (büyük konuşmayayımda) birinin eşyasını karıştırsa ona neler yapacağımı anlattım. sözüm bitti derken canım kayınvalidem araya girerek kızlarına dedki sizde ölesnz neden çocuklarınıza bakmıyorsunz sizin en değerli bir eşyanız başka bir çocuk tarafında kırılsa yada buna benzer şeyler olursa ne hissederisn dedi. he unutmadan kızın gözlümü kırdı nerden baksan 200 300 tl değiştirmesi gidin yaptırın dedi bu kaçıncı dedi. uyuz görümcem annesine cevap veremdi :) ayyy bilemmssnz ne mutlu oldum ne mutlu. sıra eltim ve eltimn çocuklarında. unutmadan; (BÜYÜYEN ÇOCUK ÖYKÜ DİZİSİ (8-9 YAŞ - s:1) sizde kötü bir kitapmı.
annesinin egitime ihtiyacı var biz birine bu ne be salak diycektik annem cakardı agzıma vallakızlar heminizin cevaplarını okudum öncelik destek oldunuz için teşekkürler. dün akşam görümcemin kızının doğum günüydü bizide davet ettiler eşimle kayınvalşdemle gittik. kızı henüz 8,50 yaşında ve kitap okuma alışkanlığı muhabbetine hediye olarak kitap aldıkla eşimle. pasta kesildi tabaklara konuldu hediyeler veriliyor. eşim hediyeyi aldı mutlu yıllar fasasına paketiş verdi. merve paketi açtı ve hırçınlıkla kitabı yere attı bu ne be salak barbi bebek alsaydın ya dedi. eşimde ayıp sen benimle nasıl konuşuyorsun terbiyesiz gibi laflar etti. anneside aaa çocukla çocuk olmayın çocuk haklı dedi. bende yeri ve zamnı deyip açtım azımı. keşke önceden hediye siparişi verseydin abla istediğinizi alırdık dedim. hem bir tane kitapta sana almak lazım çocuk terbiyesi ile ilgili çok işine yarardı dedim. neyse kayın validem araya girerk konu kapndı derken. bu sefer kzıı yine olay çıkartı herkeze fazla pasta bana neden az deyip pastyı yere fırlattı babası kalktı kzıın eline vurdu. yine konu çocuklardan açıldı ben hiçten yok olan bir konu açtım. işte bir komşumun çocuklarınn yaramazlığı ve annelerin müdahale etmmesini. ona çok sinir olduğumu eve alasım gelmediğini terbisesiz annenin terbiye öğretemediğini, ki benm çocuğum olursa (büyük konuşmayayımda) birinin eşyasını karıştırsa ona neler yapacağımı anlattım. sözüm bitti derken canım kayınvalidem araya girerek kızlarına dedki sizde ölesnz neden çocuklarınıza bakmıyorsunz sizin en değerli bir eşyanız başka bir çocuk tarafında kırılsa yada buna benzer şeyler olursa ne hissederisn dedi. he unutmadan kızın gözlümü kırdı nerden baksan 200 300 tl değiştirmesi gidin yaptırın dedi bu kaçıncı dedi. uyuz görümcem annesine cevap veremdi :) ayyy bilemmssnz ne mutlu oldum ne mutlu. sıra eltim ve eltimn çocuklarında. unutmadan; (BÜYÜYEN ÇOCUK ÖYKÜ DİZİSİ (8-9 YAŞ - s:1) sizde kötü bir kitapmı.
8 bucuk yasinda cokta kucuk sayilmaz,
terbiyesizlik etmis bence buyuguyle nasil konusulur bilmeli,
hediyeyede tessekur etmesini ogrenmeli hos anasininda kizindan farki yokmus annesi babasi ne hediye almis acaba:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?