Eşimin ailesi her akşam misafirliğe geliyor :(

Ben senin yerinde olsam asla susmazdim.

Yüzün yumuşak diye tepene çıkmışlar resmen.

Herkes haddini bilsin.

Cocuklara sen müdahale edersen anneler daha iyi anlar. Ne bu ayrıca her aksam misafirlikler? Otur evinde Ailenle ilgilen.

Bunların evde işleri yok mu? Şaşırıyorum valla böyle popolarina oturacak farklı bir minder arayanlara.

wallaha banada gelir cocuklu ben kizarim biyeri kirmaya calistiklarinda hic cekinmem.birde ne gunluk sendeler soyle yoruliyorum isterse alinsinlar veya ben gelirimde gitme

İnsanlar senin kadar ince düşünceli değil ki. Sen kırılmasınlar soğukluk çıkmasın diye konuşmuyorsun belli ki ama böyle başladıysa ve sen konuşmazsan böyle de gider. bir de görümcenlerin evlerinde bir şey kırılsa eminim senin gibi suskun durmayacaklardır. az çok insanları tanıyorsam bu böyledir.

çocuklara annelerini beklemeden sen müdahele et. aa ona dokunmayın amcanız/dayınız kızar falan de eşinin üstüne at olayı. bir kaç kez müsait olmayan bir durumda yakalanmaya çalış. utansınlar aniden gelmeye.
benim bir arkadaşım vardı. yeni evlendiğinde eşinin ailesinin sık ve habersiz gelişlerinden rahatsız oluyordu. bir de kayınpederinin her geldiğinde konsolunun çekmecesini açmasına sinir oluyordu. bir gün o çekmeceye bir paket ped koydu. kayınpederi açıp görünce utandı ve bi daha asla açmadı. yine bir akşam geç vakit geldiklerinde pijamalıymış üstünü değiştirmemiş sadece bir etek çekmiş üstüne yatmaya hazırlandıklarını belli etmek için. zamanla düzeldi ilişkileri.

eşin tavır koyabilecek biriyse eşine bırak, değilse sen şakayla karışık da olsa söylemen gerekeni söyle.özellikle çocuklara müsamaha gösterme zaten oradan anlarlar rahatsız olduğunu.

çocuktur eli durmazzz ama eli durmayan coçuğa dur demeyen müsade eden anne baba dangozdur. gitmesin böle adamlar misafirliğe otursunlar o zaman kıymetli bebeleriyle evlerinde...

evsahibini zor durumu düşürmeden müdahale etmeli çocuğa eğer öyle değilse de seslenen evsahibine darılmamalı darılacaksada**tirip gitmeli ve gelmemeli..

benim görümcemde aynı sorun var 2 ay sonra ewlenicek ama daha bugün konuştuğumuzda ewlenip ewi çekip çevirmekten değil görümvemin ve eltimin çocuklarından korkuyorum dedi...felaketler aşırı yaramazlar ve anneleri birkere olsun otur yapma demez...bende 9 aylık ewliyim buarada eşyalarımız yeni ve kıymetli bizim içinde...görümcemin görümcesi ve 4 yaşındaki kızı 1 kere oturmaya geldi çocuk 5 dakka durmuyor yapma yawrum diyorum yok etme yawrum diyorum yok abla çocuğa sahip çık diyorum yok...eline bi şeker verdi baktım kız duvara sürüyo yapışkan şekeri abla dedim sen bu çocuğu niye böle yetiştirmissin benim çocuğum senin ewinde aynı şeyi yapsa asla iizin vermezdim valla falan kadın aynen böle bi cvp verdi:senin çocuğun olsunda görürüm ozaman bakalım bişey diyebilcekmisin valla ona bişey dermiyim bilmem ama ben senin çocuğu dövcem birazdan o denlice delirdim şuan diye çııştım en sonunda çünkü o ara mutfak dolabını pat pat kapatıp kırmakla meşguldu velet kadın fena bozuldu bidahada gelmez artık zten sewmiyorum patavatsızlığı saygısızlığı hoşuma gitmiyor görümceme üzülüyorum sadece...bigün sende bigün eltinde bigünde bende yemek yiyeceğiz diyen bir kadın kızcağıza....

Son düzenleme:
çocuklar çığlık çığlığa oldugu bir an odada
aaaaaa noluyo ya , bütün gün işten geldim , yorgunum, ne bu böyle....
sonrada annelerine dön deki çocuklar çok yaramaz yaaa, işten geliyorumda cocuk sesi gürültüsü çok zor geliyor, resmen cocuk yapmaktan soğudum de..
bu arada sözde çocuklara kızıyormussun gibi bir görüntü yaparsın bide zaten hafta içi misafir istemedigini dolaylı anlatmış olursun...
tekrar yaparlarsada eşini tembihle hergün gelmesinler çocuklar cok yaramaz falan gibisinde...
yine yaparlarsada ben olsam yüzlerine konusurdum....
insan ilişkilerinde yüzgöz olmayı pek sevmem, ama artık işler cıgrında cıkınca mecbur oluyor

canım bence de bi dur demen gerekiyo.Annelerine bşy demesen bile çocuklara söle.Bak bnmde görümcem o konuda çok rahattır.Çocuk elşyle yemek yer sofradan kalkar odaya gider bi elini yıka demez.ben hemen atşarım hemen banyoya elinizi yıkayın derim.Artık huyumu öğrendiler otururken bile diken üstüne oturuyo çocuklar.

çocuğum olmadığı için empati yapamayabilirim belki ama..

müsamaha gösteririrm çocuklara çoğu zaman
oynamaları için mutfaktan plastik şeyler plastik çırpıcıyı ne bileyim salata kurutucuyu filan veririm oyalansınlar diye:)
ama çikolata yiyorsa bulaştırmasın bir tarafa, ya da ne bileyim koşup zıplayıp devirmesin bir şeyleri..

anneleri rahat madem siz de rahat olun..
uyarın, hafiften azarlayın..
hadi bakalım annenin yanına filan deyin:))

bardağı lavobaya atıp sinir çıkartıyosan
birinci de sakar derler
ikinci de sakar derler
üçüncü de anlarlar kötü niyetli olduğunu..

öyle büyük hareketler yapana kadar, güzelce ifade et derdini sözlü iletişim yöntemleri ile

Son düzenleme:
Anlıyorum seni.
Yüzlerine kötü konuşamıyorsun belki de çekiniyorsun.
Ama her akşam geliyorlasa bu işe çare bulman lazım.
Sen hiiç umursama.
Beğendiğin parçaları kaldır ortadan.
Gerisini bırak.Belki eşin dayanamayıp söylemeye başlar.
Gerçi çok pişkinler sanırım.Eşinin söylemesi işe yarar mı bilemiyorum...
Bardak kırıldı dediğinde suratın asıkken bişey olmaz demelerinden belli..

valla sen ipleri kaptırmıssın canım

onların yaptığı da tamamen görgüsüzlük arada bir gelin yeni evlisiniz

tmamen saygısızlık..

evet çok anlayışsız ve olayı hep kendi tarafından görüp kendilerini haklı çıkaran insanlar sözkonusu. arada eşim olmasa ben yapacağımı çoktan biliyoumda kırıcı olmadan ve nazikçe bi çözüm bulmak niyetim.

kızlar heminizin cevaplarını okudum öncelik destek oldunuz için teşekkürler. dün akşam görümcemin kızının doğum günüydü bizide davet ettiler eşimle kayınvalşdemle gittik. kızı henüz 8,50 yaşında ve kitap okuma alışkanlığı muhabbetine hediye olarak kitap aldıkla eşimle. pasta kesildi tabaklara konuldu hediyeler veriliyor. eşim hediyeyi aldı mutlu yıllar fasasına paketiş verdi. merve paketi açtı ve hırçınlıkla kitabı yere attı bu ne be salak barbi bebek alsaydın ya dedi. eşimde ayıp sen benimle nasıl konuşuyorsun terbiyesiz gibi laflar etti. anneside aaa çocukla çocuk olmayın çocuk haklı dedi. bende yeri ve zamnı deyip açtım azımı. keşke önceden hediye siparişi verseydin abla istediğinizi alırdık dedim. hem bir tane kitapta sana almak lazım çocuk terbiyesi ile ilgili çok işine yarardı dedim. neyse kayın validem araya girerk konu kapndı derken. bu sefer kzıı yine olay çıkartı herkeze fazla pasta bana neden az deyip pastyı yere fırlattı babası kalktı kzıın eline vurdu. yine konu çocuklardan açıldı ben hiçten yok olan bir konu açtım. işte bir komşumun çocuklarınn yaramazlığı ve annelerin müdahale etmmesini. ona çok sinir olduğumu eve alasım gelmediğini terbisesiz annenin terbiye öğretemediğini, ki benm çocuğum olursa (büyük konuşmayayımda) birinin eşyasını karıştırsa ona neler yapacağımı anlattım. sözüm bitti derken canım kayınvalidem araya girerek kızlarına dedki sizde ölesnz neden çocuklarınıza bakmıyorsunz sizin en değerli bir eşyanız başka bir çocuk tarafında kırılsa yada buna benzer şeyler olursa ne hissederisn dedi. he unutmadan kızın gözlümü kırdı nerden baksan 200 300 tl değiştirmesi gidin yaptırın dedi bu kaçıncı dedi. uyuz görümcem annesine cevap veremdi :) ayyy bilemmssnz ne mutlu oldum ne mutlu. sıra eltim ve eltimn çocuklarında. unutmadan; (BÜYÜYEN ÇOCUK ÖYKÜ DİZİSİ (8-9 YAŞ - s:1) sizde kötü bir kitapmı.

Cidden cuk diye oturmuş bu olay...

8 bucuk yasinda cokta kucuk sayilmaz,
terbiyesizlik etmis bence buyuguyle nasil konusulur bilmeli,
hediyeyede tessekur etmesini ogrenmeli hos anasininda kizindan farki yokmus annesi babasi ne hediye almis acaba:26:

annesinin egitime ihtiyacı var biz birine bu ne be salak diycektik annem cakardı agzıma valla simdiki cocuklar daha bi rahat sımarık oldular

Son düzenleme:
8 bucuk yasinda cokta kucuk sayilmaz,
terbiyesizlik etmis bence buyuguyle nasil konusulur bilmeli,
hediyeyede tessekur etmesini ogrenmeli hos anasininda kizindan farki yokmus annesi babasi ne hediye almis acaba:26:

öle tabi ama yinede çocuk değelim görümcem demezmi o çocuk çocukla çocuk olmayın doru sölüo demesi sinir bozucu neyse hesaplaştım ve rahatım bundan sonrada gerektiğini sölicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…