Eşimin ailesi ile sorunlar yaşıyorum..Bana fikir verir misiniz ?

gitsende gitmedende sen bir gelinsin
el kızısın onlar zamanında yaptıklarınada
umurlarında olmadığını göstermişler...
gittiğinde yada gitmediğinde onlara bi artı kazandırmayacaksın
gitmezsen kocanla aran açılacak huzurun kaçacak...
erkeklere anaları babaları evlenince kıymete biniyor
bi laf etsen dağlar kadar büyütüyorlar
yoksen onları sevmiyorsun yok sen onlara sıcak davranmıyorsun vsv svs....
bazen bu orta yolu bulmak okadar yorucu oluyor ki!!!!!!!!

Haklısın canım ama ben gerçekten yoruldum artık. Ben daha 26 yaşındayım.
Evlendğimden beri hiç bir şekilde gelişme gösteremedik eşimde artık bu durumu
ya anlıycak yada ailesi için benden vazgeçecekse gececek bu kendi bilecegi bir iş
ama ben artık kimseyi mutlu etmeye çalışmıcam çünkü ben gerçekten mutsuzum.
Kusura bakmasınlar ben mutsuzken onların mutlulugu için kendimi paralamıycam.
Artık yoruldum.

Haklısın canım ama ben gerçekten yoruldum artık. Ben daha 26 yaşındayım.
Evlendğimden beri hiç bir şekilde gelişme gösteremedik eşimde artık bu durumu
ya anlıycak yada ailesi için benden vazgeçecekse gececek bu kendi bilecegi bir iş
ama ben artık kimseyi mutlu etmeye çalışmıcam çünkü ben gerçekten mutsuzum.
Kusura bakmasınlar ben mutsuzken onların mutlulugu için kendimi paralamıycam.
Artık yoruldum.

evet demek istediğim bu işte..
sen değerlisin.. önce sen mutlu olucaksın..
hiç kalbin sıkışmasın..o da insan,sen de..
nereye kadar hakkını yediriceksin sağa sola..
dik dur aferim:7:

evet demek istediğim bu işte..
sen değerlisin.. önce sen mutlu olucaksın..
hiç kalbin sıkışmasın..o da insan,sen de..
nereye kadar hakkını yediriceksin sağa sola..
dik dur aferim:7:

Anlatırken bile içim daralıyor. Artık ne kadar nefret ettiysem.

Gitmen için tek bir haklı sebep yok.
Kayınvalidene de kayınbabana da laf bulma tek hatalı olan eşin...
Annesine babasına sana saygılı olmaları konusunda kesin uyarı yapsaydı, seni saydırsaydı bugün çok farklı konumlarda olurdunuz emin olabilirsin...
Gitme de asla telefon da etme. Eşin arada mantıklı bir tercih yapmadığı sürece. Onlar bebeğinizi kaybettiğiniz için neden gelip bir kere yanınızda olmadılar?
Hadi seni geçtim, o bebek onların oğullarının çocuğuydu. Bunu nasıl görmezden geldiler? :19:
Çok ayıp çok, ne izahatı var ne bahanesi...

evlendikten sora değerli oluyo adamlar için aileleri.. benim gözlemim bu..
eşinin seni düşündüğü kadar düşünmekte özgürsün sende eşini..
isyan ediyorum bu bencilliğe inan..
sen kendin hallet başını bak.. yoksa sen gidip geliyosun,terbiyeli davranıp susuyosun diye,seni takdir etmez kimse.. hatta 'oh lafı soktum,sustu gene sal.k' diye bile düşünürler..kimseye de yaranamazsın maalesef..
ne münasebet susuyosun o ağır laflara ya.. konuşşşşşşş sende!
Benden önce söylemişsin meg... Katılıyorum. Evlendikten sonra % 99 erkekler annelerine babalarına daha çok yapışıyorlar tabiri caizse ana baba kuzusu oluyorlar hatta, sebebini çözemedim... :51:

Gitmen için tek bir haklı sebep yok.
Kayınvalidene de kayınbabana da laf bulma tek hatalı olan eşin...
Annesine babasına sana saygılı olmaları konusunda kesin uyarı yapsaydı, seni saydırsaydı bugün çok farklı konumlarda olurdunuz emin olabilirsin...
Gitme de asla telefon da etme. Eşin arada mantıklı bir tercih yapmadığı sürece. Onlar bebeğinizi kaybettiğiniz için neden gelip bir kere yanınızda olmadılar?
Hadi seni geçtim, o bebek onların oğullarının çocuğuydu. Bunu nasıl görmezden geldiler? :19:
Çok ayıp çok, ne izahatı var ne bahanesi...

Benden önce söylemişsin meg... Katılıyorum. Evlendikten sonra % 99 erkekler annelerine babalarına daha çok yapışıyorlar tabiri caizse ana baba kuzusu oluyorlar hatta, sebebini çözemedim... :51:

Gitmiycem zaten ne olursa olsun gitmiycem.

sanirim tum evli erkekler boyle.yeri gelir kendileri avazlari ciktigi kadar bagirarak kavga ederler aileleriyle ama sen bisey soyledigin zaman ailelerini yere goge sigdiramazlar.bazi arkadaslar esinin hatrina git demisler.ama ogullarinin da hic mi hatri yokmus bi bassagligi ya da gecmis olsun dememisler? gitmeme istegin cok dogal bebegin icin basin sagolsun.bu oksuruklu hapsuruklu bi hastalik durumu degilki amaaan gecmis olsun demeseler de olur diyebilecegin. canin gitmis.kayinvalidenin daha cok bu durumun ustunde durmasi lazim bir ANNE olarak. esine kirginligini guzelce anlat.gitmeme sebebini belirt.yasadigim olay kolay bisey degil dersin.sadece su psikolojiden kurtulmam icin bana zaman ver de.yine gidilip gelinir ama su an istemiyorum dersin.umarim esin daha fazla zorlamaz.

Son düzenleme:
Tüm bu sayfaları okudum. Herkes fikirlerini dile getirmiş de açıkçası ben şu olaya takıldım; ilk mesajınızda eşim ailesi için bana şiddet bile uyguladı! demişsiniz. Bu cümle çok düşündürdü beni. Ailesi için sizi döven hırpalayan bir adamın bebeğinizi kaybettiğiniz için müsahama göstermesini boşuna beklemeyin ve bir an önce bu adamdan boşanın

Tüm bu sayfaları okudum. Herkes fikirlerini dile getirmiş de açıkçası ben şu olaya takıldım; ilk mesajınızda eşim ailesi için bana şiddet bile uyguladı! demişsiniz. Bu cümle çok düşündürdü beni. Ailesi için sizi döven hırpalayan bir adamın bebeğinizi kaybettiğiniz için müsahama göstermesini boşuna beklemeyin ve bir an önce bu adamdan boşanın

Şiddetten kastım sözlü şiddetti. Ayrıca boşanmak bu kadar kolay değil malesef.

sanirim tum evli erkekler boyle.yeri gelir kendileri avazlari ciktigi kadar bagirarak kavga ederler aileleriyle ama sen bisey soyledigin zaman ailelerini yere goge sigdiramazlar.bazi arkadaslar esinin hatrina git demisler.ama ogullarinin da hic mi hatri yokmus bi bassagligi ya da gecmis olsun dememisler? gitmeme istegin cok dogal bebegin icin basin sagolsun.bu oksuruklu hapsuruklu bi hastalik durumu degilki amaaan gecmis olsun demeseler de olur diyebilecegin. canin gitmis.kayinvalidenin daha cok bu durumun ustunde durmasi lazim bir ANNE olarak. esine kirginligini guzelce anlat.gitmeme sebebini belirt.yasadigim olay kolay bisey degil dersin.sadece su psikolojiden kurtulmam icin bana zaman ver de.yine gidilip gelinir ama su an istemiyorum dersin.umarim esin daha fazla zorlamaz.

Eşimlede artık konuşmak istemiyorum bu konu ile ilgili. Senelerdir konuşuyoruz bir sonuca ulaşamadık. Benim gitmemem gemileri yaktım herşeye hazırım anlamına geliyorki bu sefer
kendimi ezdirmicem ve gitmicem. Artık onlar düşünsün neden böyle diye. Ben yoruldum çünkü.

Eşimlede artık konuşmak istemiyorum bu konu ile ilgili. Senelerdir konuşuyoruz bir sonuca ulaşamadık. Benim gitmemem gemileri yaktım herşeye hazırım anlamına geliyorki bu sefer
kendimi ezdirmicem ve gitmicem. Artık onlar düşünsün neden böyle diye. Ben yoruldum çünkü.

onlar düşünsün..:13:evet..:81:
canları isterse arayı düzeltirler..
yok istemezse eğer,kafan rahat olur,daha iyi..:82:

şahsen ben olsam gitmezdim.kardeşi gelsin size madem.insan o ortamda nasıl davranacağınıda şaşırır.hiç birşey olmamış gibi davranmak zor.eşiniz kardeşini görmek istemekte haklı ama siz görmek zorunda değilsiniz.ama eşiniz bunu sorun yapıyor huzursuzluk çıkıyor.maalesef erkeklerde aile denince mantık duruyor.

onlar düşünsün..:13:evet..:81:
canları isterse arayı düzeltirler..
yok istemezse eğer,kafan rahat olur,daha iyi..:82:

Onlar arayı falan düzeltmeye çalışmazlar canım ogullarını doldururlar ama
artık bundanda korkmuyorum. Şurda yapılan yorumların çogu benim düşündüklerimle
aynı demekki ben yanlış bişey yapmıyorum demekki haklıyım.

Onlar arayı falan düzeltmeye çalışmazlar canım ogullarını doldururlar ama
artık bundanda korkmuyorum. Şurda yapılan yorumların çogu benim düşündüklerimle
aynı demekki ben yanlış bişey yapmıyorum demekki haklıyım.

e haklısın zaten..
sana yapılan saygısızlığı bile sineye çekmişsin eşin zor durumda kalmasın diye..
annesi,oğlunu birazcık düşünse,sizin yuvanızın huzuru bozulmazdı onlar yüzünden değil mi..
biraz da onlar düşünsün dediğin gibi..

son derece kararlı ol..
saygılı,mantıklı ve her zaman kararlı..:29:

şahsen ben olsam gitmezdim.kardeşi gelsin size madem.insan o ortamda nasıl davranacağınıda şaşırır.hiç birşey olmamış gibi davranmak zor.eşiniz kardeşini görmek istemekte haklı ama siz görmek zorunda değilsiniz.ama eşiniz bunu sorun yapıyor huzursuzluk çıkıyor.maalesef erkeklerde aile denince mantık duruyor.

Gitmek istiyorsa gitsin tabiki ailesi karışamam. Onun ailesinden hiç kimseyi görmek istemiyorum
malesef. Beni bu hale getirdikleri için ayrıca tebrik ediyoru onları.

öncelikle allah rahmet eylesin bebeğin bir melek olmuş cennette bekleyecek artık seni.
bazı topiklerde bende yazdım eşimin ailesi yüzünden yaşadığım sıkıntıları.il evlendiğim yıl hiç cevap vermemeye çalıştım susmaya çalıştım baktım eşimde klasik bir erkek cevap veremiyo ailesine.bigün dedim. sen ana kuzusu isen bende ana kuzusuyum.benim annem beni sen ve ailenin saçmalıkları anlayışsızlıklarıyla uğraşsın diye doğurmadı beni.bana da bişey olsa içi yanan bir annem bir babam ve 11 kardeşim kocaman bir sülalem var.bugün bugündür asla ve asla beni üzmelerine izin vermiyeceğim.sen ister sus ister susma.ben kendimi ezdirmeyeceğim.3 yıllık evliyim.2 yıldır biri bişey desey şakk cevap suratına yapışıyo susuyo.eşimde artık benle beraber.:66:
sana diyeceğim şu eşin gitsin asla karşı gelme.sen git de.benim nden gelmediğimi sorarlarsa şunu dersende de demezsende sen bilirsin de.
"o kadar sıkıntı yaşadık eşimle annecim babacım.biz evladımız kaybettik on gün önce eşim hala etkisinden üzüntüsünden kurtulmuş değil.bir hal hatır sorma bi destek verme bir başsağlığı telefonunuzu almadık.eşimin gelecek durumu yoktu bende getirmedim.adam olan bunu der.

Eşimle ilgili sorunlarım var. Sorunda malesef eşimin ailesi. Şimdi size yaşadıklarımı anlatmaya
kalksam malesef saatlerce sürer. Özetle eşimin ailesi çıkarını çok seven maddi manevi hiç bir
şekilde yardımcı olmayan insanlar. Örnek eşim 1 yıl işsiz kaldı destek olmayı geçtim. Arama
tenezzülünde bile bulunmadılar onlardan yardım istiycez diye. Evimize 2 defa hırsız girdi. Düğün
borçları içinde kıvrandık ama malesef hiçbirinde ne maddi ne manevi desteklerini görmedik. Ben
bu insanları kesinlikle görmek istemiyorum. Ayrı şehirlerdeyiz ama çok yakınız 1 saat falan aramız
bayramdan bayrama gidiyorum yanlarına ama zorla sanki idama gider gibi. O denli nefret ediyorum. Arada eşim olmasa bırakın evine gitmeyi yüzlerine bakmam bakılacakta insan değiller
zaten. Ya ameliyat oldum geçen yıl gelmediler, geçen hafta bebegimi kalbi durdu operasyon
geçirdim gene gelme zahmetinde bulunmadılar. Şu anda değil onları görmek seslerini bile duymak
istemiyorum. Eşimin kardeşide şehirdışında çalışıyordu 1 senedir falan görüşmediler ama tabi yüz
yüze telefonla hergün görüşüyorlar şimdi eşim tutturdu ailemin yanına gidicem kardeşimi görücem diye ben hiç birşekilde gitmek isemiyorum onlar benim en kötü günümde yanımda olmadılar neden ben yanlarına gideyim gitmek istemiyorum hemde ne kardeşini görcez diye.
Eşimde normalde iyi biridir. Elinden geldigi kadar bana yardımcı olmaya çalışır, istediğim bişey
olsa almak için ugraşır iyi biridir yani ama söz konusu ailesi olunca gözü dönüyor ne laf söyletir
neden yanlışlarını görür. Bu konuda hatta kendisinden şiddet görmüşlügüm bile vardır. Şimdi tutturdu bu hafta gidicem ailemi kardeşimi görücem diye kavga ettik gelmessen gelme bende tek
giderim diyor 5 yıldan beri eşim hiç oraya tek gitmedi. Bende ne halin varsa gör dedim. Ama onun tek başına oraya gitmesi dogrumu bilmiyorum. Eger giderse beni bırakıp ben hayatta ölseler
gitmem oraya o kadar şnadım. Eşim tek gitse bütün ailesi orda hakkında ne düşünecekler.
Bir kere bu olay başlarsa hep böyle gider bir daha gitmem yüzlerinede bakmam. Sırf böyle
saçma bişey için kardeşini görmek için gitmek istemiyorum. Ki ben ölümlerden döndüm kendileri
tenezzül etmediler. Geceden beri uyumadı işin içinden çıkamadım lütfen yardım edin ne yapmalıyım. Eşim mutlu olsun diye kendime haksızlık yaparak gitmelimiyim yoksa gitmemelimiyim. Okuyan herkese teşekkürler.

ailesi yüzünden bana şiddet uygulayan adamı, o dakikada zaten gönderirdim geri gelmemek üzere..

e haklısın zaten..
sana yapılan saygısızlığı bile sineye çekmişsin eşin zor durumda kalmasın diye..
annesi,oğlunu birazcık düşünse,sizin yuvanızın huzuru bozulmazdı onlar yüzünden değil mi..
biraz da onlar düşünsün dediğin gibi..

son derece kararlı ol..
saygılı,mantıklı ve her zaman kararlı..:29:

Öyle olucam evet. Kesinlikle bu konu için tartışmıcam eşimle. Gitmek istiyorsan
tabiki gidebilirsin ailen ama ben gelmiyorum. Bundan sonrada mümkünse onlarla
görüşmek istemiyorum diycem. Arada kalmak üzülmek ne demekmiş eşimde anlasın
belki o zaman bana hak verir.

Kesinlikle haklısınız. Ama bunu kendime yapılmış bir haksızlık olarak görüyorum. Sonuçta aynı
durumda onlar olsalar hasta vs olsalar kalkar giderim herşeyi geçtim yavrumu torunlarını kaybettik
lerinde bile gelmediler.Onlar için ne kadar değersiz oldugumu göre göre gene kalkıp oraya gitmek
agrıma gidiyor.

sen de haklısın ama canım bu durumda eşini onların yanına yanlız yollayınca kımbılır neler konusacaklar,,ben de benzer durumlar yasadım bılıyorum
ben de gtmemezlık etmedım ama yıne de kötu oldum herseferınde.
eşin demek bunları gormuyor kı kendı de gtmek ıstıyor bu durumda sen de git ve onları umursamadan geri gel ..çok muhatap olma ama onları onemsıyormus gbı surat da asma bence

öncelikle allah rahmet eylesin bebeğin bir melek olmuş cennette bekleyecek artık seni.
bazı topiklerde bende yazdım eşimin ailesi yüzünden yaşadığım sıkıntıları.il evlendiğim yıl hiç cevap vermemeye çalıştım susmaya çalıştım baktım eşimde klasik bir erkek cevap veremiyo ailesine.bigün dedim. sen ana kuzusu isen bende ana kuzusuyum.benim annem beni sen ve ailenin saçmalıkları anlayışsızlıklarıyla uğraşsın diye doğurmadı beni.bana da bişey olsa içi yanan bir annem bir babam ve 11 kardeşim kocaman bir sülalem var.bugün bugündür asla ve asla beni üzmelerine izin vermiyeceğim.sen ister sus ister susma.ben kendimi ezdirmeyeceğim.3 yıllık evliyim.2 yıldır biri bişey desey şakk cevap suratına yapışıyo susuyo.eşimde artık benle beraber.:66:
sana diyeceğim şu eşin gitsin asla karşı gelme.sen git de.benim nden gelmediğimi sorarlarsa şunu dersende de demezsende sen bilirsin de.
"o kadar sıkıntı yaşadık eşimle annecim babacım.biz evladımız kaybettik on gün önce eşim hala etkisinden üzüntüsünden kurtulmuş değil.bir hal hatır sorma bi destek verme bir başsağlığı telefonunuzu almadık.eşimin gelecek durumu yoktu bende getirmedim.adam olan bunu der.

Canım çok teşekkür ederim ne güzel yazmışsın. Benim içinde bulundugum durumu özetlemişsin.
Ama benim eşim ailesi kırılmasın diye asla benimle ilgili bişey söylemez ödü kopuyor onlar kırılacak diye. Benim gitmeyişimle ilgili ne söyler ne yapar tahmin edemiyorum şuan çünkü hiç tek başına gitmedi bugüne kadar. Ne olursa olsun gittim. Şimdi muhtemelen dolduracaklardır
eşimi ama napalım kısmet dicem artık.

sen de haklısın ama canım bu durumda eşini onların yanına yanlız yollayınca kımbılır neler konusacaklar,,ben de benzer durumlar yasadım bılıyorum
ben de gtmemezlık etmedım ama yıne de kötu oldum herseferınde.
eşin demek bunları gormuyor kı kendı de gtmek ıstıyor bu durumda sen de git ve onları umursamadan geri gel ..çok muhatap olma ama onları onemsıyormus gbı surat da asma bence

Herhalukarda onların isteklerini yerine getirmekten yoruldum artık. Eşim artık bu durumu ya
anlıycak yada dolduracaklar aramız daha kötü olacak. Ben eşimle sadece mutlu olmak için evlendim. Kendisinden hiç bir beklentim olmadı. Pazar günleri dahil çalıştım onun üniversite kredi
borcunu bile birlikte ödedik. Bu kadar fedakarlık yaptım hala daha onun için değerli olmadıysam
bu saatten sonrada olamam. Ne olacaksa olsun gitmiycem.

Back
X