Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben olsam ben de gitmek itemezdim eminim ama bence gitmen daha iyi olur. tabiki onalr için gitmeyeceksin ama eğer sen gitmezsen eşini de hazır yalnız bulmuşken senin hakkında ileri geri konuşurlar, eşinin kafası karışır. sen de orda olursan fazla konuşamazlar bence.
ya vallaha anlamiyorum esinle aran bozulmasin git diyenleri.arkadas bebegi tek basina yapmadi o da babasi.gitmeme sebebi de gayet dogal.esi de evladini kaybetmis oluyo.esi 2 cift laf da soyleyebilir onlara!
- Şems-i Tebrizi'nin Otuz altıncı Kuralı:
Hileden, desiseden endişe etme.
Eğer birileri sana tuzak kuruyor zarar vermek istiyorsa, Tanrı da onlara tuzak kuruyordur.
Çukur kazanlar o çukura kendileri düşer. Bu sistem karşılıklar esasına göre işler.
Ne bir katre hayır karşılıksız kalır, ne bir katre şer.
O'nun bilgisi dışında yaprak bile kıpırdamaz, Sen sadece buna inan!
- Şems-i Tebrizi'nin Otuzuncu Kuralı:
Başkaları tarafından kınansan, ayıplansan, dedikodun yapılsa hatta iftiraya uğrasan bile, o ağzını açıp da kimse hakkında tek kötü laf etme. Kusur görme. Kusur ört.
Şems-i Tebrizi'nin 40 kuralı bana çok yardımcı oluyor hayatıma dair kararlarda.Senin konunla ilgili bu iki kuralı paylasmak istedim canım ..
Hayatta söylemez canım niye gelmediniz niye yapmadınız demez. Onlar senin hakkında konuşamaz
konuşdurtmam diyor ama ben inanmıyorum. Defalarca kavga ettik kendisiyle bu yüzden.
Artık eşimi ve ailesini mutlu etmek için değil kendimi mutlu etmek için yaşıycam. Ben he dedikçe
sürekli istiyor karşımdakiler artık fedakar olan ben olmucam.
canım senin adına çok üzüldüm.sabredip içimize atıyoruz hep bizden fedakarlılar gididyor ama bi bakmışızki ortada koca bir hiç... kıymetini bilmeyen insanlar için bukadar yıpratma kendini.gönlün için istemiyorsa gitme ya zorlamı dinimnizde bile evlilik hakkında eşleriniz bakmak zorunda degil diyor kendi kendini baskı altına sokma kusurlar örtülür arkadaş güzel demiş ama hakedenin kusuru örtülür. kötü anında yanında olmayan laf sokan sogukluk yapan insana nasıl yaklaşılabilinirki?eşinin hatrı hep eşlerin hatrı biz eşlerin hatrı yokmu peki?bizim duygularımız kalbimizin kırıklıgı neoluyor canım eşinde eşse seni ezdirmez çocuk yaşta degil kaç yaşında insan sen onun hayat arkadaşıysan bunu idrak etmeli ve ona göre davranmalı öle ailesine laf söletmemeyle olmaz bu işler.haklı kimse ondan yana olsun.onlar ailesiyse sende eşisin herşeyini paylaştıgı karısısın.içinden gelmiyorsa gitme gittikçe taviz verdikçe ezilen sen olursun.Allah yardımcın olsun canım![]()
gıtme bırgun olur ne bu mesafe dıye sorarlarsada yapıstırısın lafı. bu yasadıgın olaylarda senı aramamaları dusuncesızlıklerınden yada saflıklarından dgıl bılerek kasıtlı yapılan seydır. erkekler kendı aılelerıne karsı tepkı veremıyorlar. esın ıstedıgı kadar gıtsın gelsın aksıne senın onunla gımemen verdıgın tepkıyı anlamalrına neden olacak. esın gıdınce etkılendıgınımı dusunuyorsun umursama. ne oldu ne kunustunuz dıye sorma. kırgınım de esıne bısey soyledıgınde bır sure gorusmek ıstemıyorum de. konuyu kapat. esın senın esın. bebek senın begegındı. onlar senın aılen degıl olmakta ıstemıyorlarsa kendılerı bılır dıye dusun. braz olsun bencıllık yap ve ayıptan haksızlıktan cok kendını dusun. canın ne ıstıyorsa oyle davran. bundan sonra bu kadar acıya ve sınıre zaten hıcbırsey duzelmez. senın kırgınlıgını mumkun dgıl. esının yaptıklarınıda benı korumuyor dıye dusunme. dusunmedıklerını adama solemeyı tercıh et. her aklına gelenı paylaşma sessız ol , ol kı ne dusundugunu merak etsınler. en son noktaya geldıgınde , sınırlendıgınde aılene olan dusukunlugunu ve sevgını anlıyorum ama kalp kırmamaya calısırken benı kırıp bana saygısılık yapmıs oluyorsun de.erkekler cok uzun zaman sonra aslında gosternmesı gerek tepkılerını gosterıyorlar. yalnız degılsın nerdeyse hepımızın basında boyle kocalar var. daha az konus daha cok ıcraat goster:)
Arkadaşlar geçen gün size durumda bahsetmiştim. Gelişmelerden bahsedeyim. Eşim bu sabah gitti
ailesinin yanına. Yarın akşam dönecegini söyledi. Ben gitmedim. Giderkenden kavgalı falanda
değildik gayet herşey güzeldi sanki işe gidiyormuş gibi gönderdim onu. Bir yanı çok üzüldü onu tek yolladıgım için. Bir yanımda daha ne kadar fedakarlık yapacaksın gitsin dedi. Ve gitti eşim.
Ailesininde onlara ne kadar kırgın oldugumu görmek istemediğimi anlamalarını istedim. Oğullarını
sevmem onların yaptıgı her saçmalığı kabul edecegim anlamına gelmiyor anlasınlar istedim.
Şimdi herkes soracak neden gitmediğimi birazda onlar üzülsün dimi ama. Şimdi merakla eşim
geldiği zaman neler olacak bana karşı davranışları nasıl olacak çok merak ediyorum. Ama çokta
umrumda değil sonu nereye giderse gitsin.
kendini daha iyi hissediyorsun gibi geldi bana canım. eşinle de aranda bi sorun olmadığına göre... çok sevindim senin adına.![]()
Sorun olmadı ama eşimde garip bir sessizlik hakim şuan. Kırgın ve kızgın belli ama bişey demiyor
demesine izin vermiyorum konuyu kapatıyorum hemen. Yeter valla bu zamana kadar ben üzüldüm
bu saatten sonrada kimin üzüleceğide umrumda değil.
gitmemekle ve eşinizi güle oynaya gönderip güle oynaya karşılamakla bana göre de en doğrusunu yapmışsınız ama konunun başından beri aklımdan geçeni söylemeden edemeyeceğim
bu zihniyetteki insanlar başsağlığı için arasalar veya gelseler canınızı sıkacak bir yorum mutlaka yapacaklardı... ben de 8 haftalık bebeğimi kaybettim 2008'de bir tek eşimin tutumu önemliydi hala da öyle... ama üzüntümün arasında bende olan sorundan (bilinen bir sorun olduğundan değil) dolayı bebeğimi kaybetmiş olabileceğime dair kurulan cümleleri unutmadım, üzerine tekrar hamile kaldım allaha şükür sağlıkla kucağıma aldım (tez zamanda size de diliyorum) ama hala bile eşimin ailesinin "acaba neden oldu" sorgularını unutmadım unutamamo yüzden bence gelmemekle aramamakla size iyilik yapmışlar salın kuyruklarını gitsin
![]()
Eşim ailesinin yanına gitti ve geldi arkadaşlar. Ne konuştular, ne yaptılar hiç sormadım. Eşim
sadece seni sordular dedi. Neden gitmediğimi sormuşlar eşimde (cumartesi için) çalışıyordu
bugün gelemedi demiş. Daha önceleride çalışıyordum ben cumartesi günleri ama öglen iş yerinden
çıkıp yine gidiyordum eşimle ama bu sefer gitmedim. Şimdi bana sinir olmuşlardır eşimin annesi
ve babası eminim gitmek istemediğim için gitmediğimi anlamışlardır sanırım. Kara kara düşünüyor
lardır komşuya akrabalara ne dicez diye. Sonuçta şuan ben tek gelinim kaynım henüz bekar bir
gelinleri bile gelmiyor evlerine dicek elalem.