• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi kabusum oldu

Zeynep uzun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2022
88
46
3
34
Merhaba arkadaşlar.2 yıllık evliyim çocuğum yok henüz.esimin ailesiyle farklı sehirlerdeyiz ama iki saat Kadar bı mesafemiz var.Buna rağmen ya Kendi milleti toplayıp gelmek istiyor ya bizim gitmemizi istiyor.surekli konserve yiyecekleri veriyor aşırı ısrarcı evi o kadar piski tuvaletten çıkıp elini bile yıkamaz elinden hiçbir şey yiyemiyorum.mesafe koymak istiyorum sürekli arıyor günde üç defa mesaj atıyor.ailedeki herkes çok iç içe ve herkesin herseyine karışmak istiyorlar bi grip olsam gelip ben bakarım sana diyor Kendi ailemden soğutmaya çalışıyor beni.Surekli çalış çalış diye laf sokuyor.en son eşimin kuzeni yani kayınvalidem on en sevdikleri olur kendileri bana ne Zaman çalışacaksın diye sorular soruyorlar eşime şunu işe ver dedi biri en son çok moralim bozuldu o an nedense hiçbir şey diyemedim normalde derim. Uzun lafın kısası aşırı sık boğaz ediyorlar beni beni sevip düşünüyorlar mış gibi ama fısır fisirlar hep ve ben hiç samimi bulmuyorum sewemiyorum hiçbirini napmaliyim.

biri benimle ilgili şunu işe ver dese öyle bir bozarım bi süre insan içine çıkamaz
kim k.pek sizinle ilgili şu ifadesini kullanıp emir kipiyle işe girmenizi söylüyor acilen çirkinleşmelisiniz
telefonu açmayın duymadım deyin işe cidden girin bence de uzaklaşırsınız o eşe de ayar çekin milletin ağzı iyice yayık olmuş

Merhaba arkadaşlar.2 yıllık evliyim çocuğum yok henüz.esimin ailesiyle farklı sehirlerdeyiz ama iki saat Kadar bı mesafemiz var.Buna rağmen ya Kendi milleti toplayıp gelmek istiyor ya bizim gitmemizi istiyor.surekli konserve yiyecekleri veriyor aşırı ısrarcı evi o kadar piski tuvaletten çıkıp elini bile yıkamaz elinden hiçbir şey yiyemiyorum.mesafe koymak istiyorum sürekli arıyor günde üç defa mesaj atıyor.ailedeki herkes çok iç içe ve herkesin herseyine karışmak istiyorlar bi grip olsam gelip ben bakarım sana diyor Kendi ailemden soğutmaya çalışıyor beni.Surekli çalış çalış diye laf sokuyor.en son eşimin kuzeni yani kayınvalidem on en sevdikleri olur kendileri bana ne Zaman çalışacaksın diye sorular soruyorlar eşime şunu işe ver dedi biri en son çok moralim bozuldu o an nedense hiçbir şey diyemedim normalde derim. Uzun lafın kısası aşırı sık boğaz ediyorlar beni beni sevip düşünüyorlar mış gibi ama fısır fisirlar hep ve ben hiç samimi bulmuyorum sewemiyorum hiçbirini napmaliyim.

Eşin mantıklı biriyse anlattığında anlayacaktır. Ve ağızlarını kapamak onun elinde. İş eşinde bitiyor. Biz halimizden memnunuz tekrar tekrar aynı şeyleri söyleme demesi lazım.

Benimki de aynısı. Israr denen sy ne kadar korkunc olabilir ki diye düşünen varsa benim kaynanamla tanismasi lazim. Gercekten hayatimda ters giden baska hicbir sey olmamasina ragmn tek basina bu kadinin israri "ölsem de kurtulsam" noktasına getiriyor beni. Hele o konserveler. Ben annemin evinde konserve gormedim yemedim. Biz her seyi dodurucuya atar hem zahmetsiz hem taze yeriz. Onun o özensiz lezzetsiz korkunc hazirladiklarini qsla yiyesim gelmiyor. Verme diyorum dinlemiyor. Hepsi evimde uzun uzun bekleyip kalabalik ettikten sonra çöpü boyluyor. Biktimmmmmm lanet olsun biktim

Benimki de aynısı. Israr denen sy ne kadar korkunc olabilir ki diye düşünen varsa benim kaynanamla tanismasi lazim. Gercekten hayatimda ters giden baska hicbir sey olmamasina ragmn tek basina bu kadinin israri "ölsem de kurtulsam" noktasına getiriyor beni. Hele o konserveler. Ben annemin evinde konserve gormedim yemedim. Biz her seyi dodurucuya atar hem zahmetsiz hem taze yeriz. Onun o özensiz lezzetsiz korkunc hazirladiklarini qsla yiyesim gelmiyor. Verme diyorum dinlemiyor. Hepsi evimde uzun uzun bekleyip kalabalik ettikten sonra çöpü boyluyor. Biktimmmmmm lanet olsun biktim

Benimkinde de vardı aynı sorun.
Bu sene 1 tane bile almadım çünkü istemediğimi söyledim.

Evin her yeri kavanoz doluydu delirmemek elde değil cidden.

Mesafe koy neden koyamıyorsun?
Evime 5 dk mesefade olan kayınvalideye oldukça mesafeliyim mesela. Başta ayneeenn bu senin kaynanan gibiydi yüz verirsen tepene s.çar cinsten aman dikkat

bıktığınızı ben burdan hissettim:KK48:

Sevgi değil ama saygı mecburi bence. Eşinizle paylaşın durumu. Yaşınız kaç bilmiyorum ama şunu ise ver deyince aklıma 13 yaşında erkek çocuğu geldi. Çok terbiyesizce bir hareket

Kocaman bir mesafe gerekiyor, sen açma telefonu, muhtemelen eşine şikayet edecektir. Etsin.
Sende eşine annenin derdi varsa benle konuşsun, sana şikayet edince sen karışma de.
Çünkü onların kafaları, kendileri şikayet edincr oğluşu masaya yumruğunu vuracak haseki sultan dediğini yaptıracak şeklinde çalışıyor.

Benim kayınvalidem ne kadar söylersem söyleyeyim, yiyeceğim yemeyeceğim şeyleri toplayıp getiriyor. Ben artık baygınlık geçirecek seviyeye geldim.
Almıyorum, getiriyor bırakıyor.
Bir ara sürekli yoğurt getiriyordu. Bende evime kabul etmediğim için kendisini o vakit bina kapısına bırakıyordu, hemde sıcakta. O yoğurt bozulurdu. Sonra yediniz mi diye sorardı. Sanki kendi bilmiyormuş gibi. Çöpe attım deyince niye attın, lor yapsaydın derdi. Getirme derdim laftan anlamıyor. Hayırı kabul etmiyor.

Eskiden evde bozulana kadar beklerdim, şimdi getirdiği gibi direkt çöpe atıyorum.
Bu arada kendisinin elinden gözümün önünde yapmadığı, yani nasıl yaptığını bilmediğim hiç bir şeyi yemem.
Çünkü pis. Bazen yarım akıllı gibi şeyler yapıyor.
Mesela suların olmadığınsa su ihtiyacı için tuvalet maşrafasındaki sudan pilav yapmak istemesi gibi...

Yani hayırı hayır kabul etmeyen insana yüzüne söyle. Benimki gibi inatla devam ediyorsa çöpe attığını söyle ve at.
Bazen öyle sinirleniyorum ki direkt kavanozu ile atıyorum çöpe.

Peki amaç ne?
Seni sevdiğinden olmadığı kesin.
Ben onları besliyorum, ben onlara yediğimden arttırdım baktım. Onlarda bana bakacak. :)
Kısaca borç hanesine yazılıyor.

Keşke insanlar iyilik yapıyorum ayağına insanları rahatsız etmezse ama ediyorlar işte.
İstenmeyen iyilik, kötülüktür.
Bunu anlayacak zeka seviyesi yoksa karşında çıldırırsın.
Eşinin ailesi ile ilgili tavrına dikkat et, eş kişisi, ailesiyle ilgili durumları idare edip sıkı tutamadığında evlilik yok olmaya mahkum.

Araya dalmış gibi olacağım.😅
3. Senenin sonunda nasıl anladı?
Senden bir çöp bile istemiyorum mu dedin?
Bu arada eşine karşı ailesi yüzünden sevgin saygın azaldı mı?

Şöyle oldu; gitme konusunda arayı açtıkça açtım.
Gidince de şunu vereyim bunu vereyim dedikçe şuan dursun, şimdi almayayım gerek yok, daha sonra, şimdi istemiyorum dedim ve almadım.
Eşim de konuştu bir kaç sefer öyle çözüldü.
Sürekli ısrar etmesini sevmediğimi söyledim aşırı baskı yapıyordu çünkü artık bıkmıştım.

Eşimle gayet iyi durumdayız ama annesini görmek istemiyorum :D ( tabi başka şeyler de var sadece bu kavanoz meselesi değil )

Back
X