• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi kabusum oldu

Zeynep uzun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2022
88
46
3
34
Merhaba arkadaşlar.2 yıllık evliyim çocuğum yok henüz.esimin ailesiyle farklı sehirlerdeyiz ama iki saat Kadar bı mesafemiz var.Buna rağmen ya Kendi milleti toplayıp gelmek istiyor ya bizim gitmemizi istiyor.surekli konserve yiyecekleri veriyor aşırı ısrarcı evi o kadar piski tuvaletten çıkıp elini bile yıkamaz elinden hiçbir şey yiyemiyorum.mesafe koymak istiyorum sürekli arıyor günde üç defa mesaj atıyor.ailedeki herkes çok iç içe ve herkesin herseyine karışmak istiyorlar bi grip olsam gelip ben bakarım sana diyor Kendi ailemden soğutmaya çalışıyor beni.Surekli çalış çalış diye laf sokuyor.en son eşimin kuzeni yani kayınvalidem on en sevdikleri olur kendileri bana ne Zaman çalışacaksın diye sorular soruyorlar eşime şunu işe ver dedi biri en son çok moralim bozuldu o an nedense hiçbir şey diyemedim normalde derim. Uzun lafın kısası aşırı sık boğaz ediyorlar beni beni sevip düşünüyorlar mış gibi ama fısır fisirlar hep ve ben hiç samimi bulmuyorum sewemiyorum hiçbirini napmaliyim.

Kaynanaya gelene kadar ben eşiniz olsam çalışmayan, parasını kazanmayan kadın istemezdim. Tabi size ve eşinize kalmış, eğer eşiniz de siz de memnunsanız bu düzenden, kaynanaya pek laf düşmüyor. Ağızlarını kapatacak kişi de eşiniz. Gelmelerine de bir şey yapamazsınız, sonuçta oğlunun evi.

Salça da ben adanaliyim. Biz biber salcsi yeriz. Yemegimiz damak tadimiz oyle. Domates salcasi hic yapmazdik, ara sira marketten hazir domate salcsi aliriz bazi seylere kullanmak icin. Hazir olanlar tatli ve tuzsuz. Domates salcasi yapiyo 5 kiloluk bidonla veriyor. Tuzlu , yemeklerime uymuor Kullanamıyorum. 5 kiloluk bidon ne ya 2 kisiyiz
Kisa sürede küflenir. Cunku koruyucu yok.
Ev salcasini biz yarim kiloluk siselere koyariz mesela. 1 kilokugu bilr küfleniyordu 2 kisi olduğumuz icin.

Kisa sürede küflenir. Cunku koruyucu yok.
Ev salcasini biz yarim kiloluk siselere koyariz mesela. 1 kilokugu bilr küfleniyordu 2 kisi olduğumuz icin.
Kadinin yaptigi receller vs her sey kufleniyor. Onca konserveyi getiriyor. Eriste kesiyor aşırı fazla. Verme burasi sizin oralara benzemez burasi nemli ve sicak bozuluyor diyorum. Her seyi dolaba koymami istiyor. Oldu canim. Sebzemi meyvemi zor sigdiriyorum , senin lüzumsuz erzaklarinla doldurayim dolabi. Ama salcasi asla kuflenmiyor, cunku basıyor tuzu. Yemekleri mahvediyor tuzu.

Merhaba arkadaşlar.2 yıllık evliyim çocuğum yok henüz.esimin ailesiyle farklı sehirlerdeyiz ama iki saat Kadar bı mesafemiz var.Buna rağmen ya Kendi milleti toplayıp gelmek istiyor ya bizim gitmemizi istiyor.surekli konserve yiyecekleri veriyor aşırı ısrarcı evi o kadar piski tuvaletten çıkıp elini bile yıkamaz elinden hiçbir şey yiyemiyorum.mesafe koymak istiyorum sürekli arıyor günde üç defa mesaj atıyor.ailedeki herkes çok iç içe ve herkesin herseyine karışmak istiyorlar bi grip olsam gelip ben bakarım sana diyor Kendi ailemden soğutmaya çalışıyor beni.Surekli çalış çalış diye laf sokuyor.en son eşimin kuzeni yani kayınvalidem on en sevdikleri olur kendileri bana ne Zaman çalışacaksın diye sorular soruyorlar eşime şunu işe ver dedi biri en son çok moralim bozuldu o an nedense hiçbir şey diyemedim normalde derim. Uzun lafın kısası aşırı sık boğaz ediyorlar beni beni sevip düşünüyorlar mış gibi ama fısır fisirlar hep ve ben hiç samimi bulmuyorum sewemiyorum hiçbirini napmaliyim.
Konserve istemiyorsaniz alin ama kullanmayin.
Eşinize ne istediginizi açikça ifade edin.
Eş ailesiyle çatişmak burda en tehlikeli seçenek.
Eşinizi de yanlarina çekerek size karşi koalisyon olusturabilirler.
Eşinizle halledeceksiniz bu durumu.
Bu tip ailelerle birebir iletişim kurulamiyor maalesef.

Salça da ben adanaliyim. Biz biber salcsi yeriz. Yemegimiz damak tadimiz oyle. Domates salcasi hic yapmazdik, ara sira marketten hazir domate salcsi aliriz bazi seylere kullanmak icin. Hazir olanlar tatli ve tuzsuz. Domates salcasi yapiyo 5 kiloluk bidonla veriyor. Tuzlu , yemeklerime uymuor Kullanamıyorum. 5 kiloluk bidon ne ya 2 kisiyiz
Ben daha kötüsünü söyleyeyim benim kv salça vermek şöyle dursun benim salçami alir gotürürdü evine hem de habersiz 😬

Benimki de aynısı. Israr denen sy ne kadar korkunc olabilir ki diye düşünen varsa benim kaynanamla tanismasi lazim. Gercekten hayatimda ters giden baska hicbir sey olmamasina ragmn tek basina bu kadinin israri "ölsem de kurtulsam" noktasına getiriyor beni. Hele o konserveler. Ben annemin evinde konserve gormedim yemedim. Biz her seyi dodurucuya atar hem zahmetsiz hem taze yeriz. Onun o özensiz lezzetsiz korkunc hazirladiklarini qsla yiyesim gelmiyor. Verme diyorum dinlemiyor. Hepsi evimde uzun uzun bekleyip kalabalik ettikten sonra çöpü boyluyor. Biktimmmmmm lanet olsun biktim
Aynen öyle yalnız değilsin 😃ve birde eve gelip kontrol ediyor eve gelirken de on poşetlik konserveyle geliyor.cope atıyorum ama gerçekten hergun arayıp eksiğin varmı diye sormadım dan kafayı yedim.

Benimki de aynısı. Israr denen sy ne kadar korkunc olabilir ki diye düşünen varsa benim kaynanamla tanismasi lazim. Gercekten hayatimda ters giden baska hicbir sey olmamasina ragmn tek basina bu kadinin israri "ölsem de kurtulsam" noktasına getiriyor beni. Hele o konserveler. Ben annemin evinde konserve gormedim yemedim. Biz her seyi dodurucuya atar hem zahmetsiz hem taze yeriz. Onun o özensiz lezzetsiz korkunc hazirladiklarini qsla yiyesim gelmiyor. Verme diyorum dinlemiyor. Hepsi evimde uzun uzun bekleyip kalabalik ettikten sonra çöpü boyluyor. Biktimmmmmm lanet olsun biktim
Aynen öyle yalnız değilsin 😃ve birde eve gelip kontrol ediyor eve gelirken de on poşetlik konserveyle geliyor.cope atıyorum ama gerçekten hergun arayıp eksiğin varmı diye sormadım dan kafayı yedim
Gel bi deneyelim İstemiyorum lafindan anlıyor mu?
YÖK anlamıyor yani kadınla mesafe koyamıyorsun neden çünkü herseyinden haberdar olması lazım

2 yıllık evlisiniz, bu zamana kadar gereken mesafeyi ayarlamış olmanız gerekirdi. Hala aynı şekildelerse demekki siz fazla taviz veriyorsunuz. Mesajlarına dönmeyin veya geç dönün sürekli yoğunmuşsunuz gibi davranın. Eşinizin tutumu nasıl bu konuda? O da illa gidelim gelelim diyorsa işiniz zor.

biri benimle ilgili şunu işe ver dese öyle bir bozarım bi süre insan içine çıkamaz
kim k.pek sizinle ilgili şu ifadesini kullanıp emir kipiyle işe girmenizi söylüyor acilen çirkinleşmelisiniz
telefonu açmayın duymadım deyin işe cidden girin bence de uzaklaşırsınız o eşe de ayar çekin milletin ağzı iyice

Eşiniz bu duruma ne diyor

Kocaman bir mesafe gerekiyor, sen açma telefonu, muhtemelen eşine şikayet edecektir. Etsin.
Sende eşine annenin derdi varsa benle konuşsun, sana şikayet edince sen karışma de.
Çünkü onların kafaları, kendileri şikayet edincr oğluşu masaya yumruğunu vuracak haseki sultan dediğini yaptıracak şeklinde çalışıyor.

Benim kayınvalidem ne kadar söylersem söyleyeyim, yiyeceğim yemeyeceğim şeyleri toplayıp getiriyor. Ben artık baygınlık geçirecek seviyeye geldim.
Almıyorum, getiriyor bırakıyor.
Bir ara sürekli yoğurt getiriyordu. Bende evime kabul etmediğim için kendisini o vakit bina kapısına bırakıyordu, hemde sıcakta. O yoğurt bozulurdu. Sonra yediniz mi diye sorardı. Sanki kendi bilmiyormuş gibi. Çöpe attım deyince niye attın, lor yapsaydın derdi. Getirme derdim laftan anlamıyor. Hayırı kabul etmiyor.

Eskiden evde bozulana kadar beklerdim, şimdi getirdiği gibi direkt çöpe atıyorum.
Bu arada kendisinin elinden gözümün önünde yapmadığı, yani nasıl yaptığını bilmediğim hiç bir şeyi yemem.
Çünkü pis. Bazen yarım akıllı gibi şeyler yapıyor.
Mesela suların olmadığınsa su ihtiyacı için tuvalet maşrafasındaki sudan pilav yapmak istemesi gibi...

Yani hayırı hayır kabul etmeyen insana yüzüne söyle. Benimki gibi inatla devam ediyorsa çöpe attığını söyle ve at.
Bazen öyle sinirleniyorum ki direkt kavanozu ile atıyorum çöpe.

Peki amaç ne?
Seni sevdiğinden olmadığı kesin.
Ben onları besliyorum, ben onlara yediğimden arttırdım baktım. Onlarda bana bakacak. :)
Kısaca borç hanesine yazılıyor.

Keşke insanlar iyilik yapıyorum ayağına insanları rahatsız etmezse ama ediyorlar işte.
İstenmeyen iyilik, kötülüktür.
Bunu anlayacak zeka seviyesi yoksa karşında çıldırırsın.
Eşinin ailesi ile ilgili tavrına dikkat et, eş kişisi, ailesiyle ilgili durumları idare edip sıkı tutamadığında evlilik yok olmaya mahkum.
Yaşlandığında ona bakmanız için şimdiden yol yapıyor muhtemelen

Sen onları neden takıyorsun diyor.bu kuzenler sürekli grup halinde evmi tasiycam ordalar hastaneye mi gidicem şuraya git bu doktora git evimi yerlestiricem bı bakıyorum kaynanam hepsini almış gelmiş yardıma diyor bide.birinkiltugu şuraya koyalım diyor biri buraya herşeye muhalefetler sen bişey deyince de vay arkadaş herseyine koştular bunlar senin nankör oluyorum birde kaynanan tarafından.akillarina yardım edelim misin sorusu gelmez.

Sen onları neden takıyorsun diyor.bu kuzenler sürekli grup halinde evmi tasiycam ordalar hastaneye mi gidicem şuraya git bu doktora git evimi yerlestiricem bı bakıyorum kaynanam hepsini almış gelmiş yardıma diyor bide.birinkiltugu şuraya koyalım diyor biri buraya herşeye muhalefetler sen bişey deyince de vay arkadaş herseyine koştular bunlar senin nankör oluyorum birde kaynanan tarafından.akillarina yardım edelim misin sorusu gelmez.
Ben toplu yapmayı sevmiyorum getirme kimseyi de senin agzin var sonuçta Zeynep evimde bir şeyi bir yere koyuyorsam kimse karışamaz eşin de bilerek manipüle ediyor e artık sende ağzını açacaksın

Yaşlandığında ona bakmanız için şimdiden yol yapıyor muhtemelen
Yaşlandığında mı? Evlendiğim ilk gün kocam ölünce size geleceğim diye başladı. Bana bakacaksın değil mi diye papağan gibi tekrarlıyordu.
Bir ara ev alırken dubleks alın üst katında ben kalırım diyordu.
Geçen günlerde ben kocamı çekemiyorum, bana bak, al beni götür oğlum diyor.
Beni ikna etmek için benim kabul etmediğimi bildiği için de ben yalnız uyuyamam 2 gün benle 2 gün senle yatsın diyordu. :KK70:
Yaptığı yol beni kendisine karşı nefret ettirdi. Vicdanım ona karşı tamamen lal oldu o derece yani. Ben bakmam, benimle aynı evde yaşayamaz. :)
Eşimden vazgeçerim onla aynı evde yaşamam.

Son düzenleme:
Her ailede hikaye hemen hemen aynı.Ne yaparsanız yapın bitmez sizin neyi nasıl yapacağınız hakkındaki tüm ailenin yorumları..benim kayınvalidem konserve yapmıyor ,derindondurucu kullanmıyor ama benim neden kışlık hazırlık yapmadığımı soruyordu..o zamanlarda kışın sıcaklığın zaman zaman 20 derece olduğu ..sokağın evden sıcak olduğu yazlık bir yerde yaşıyordum..yaz kış sebze vardı zaten.Gene neden şunu yapmıyorsun..mantı yap buzluğa at..vs.bana akıl verdiği bir gün "anne zaten çalışıyorum ..vaktim yok " dediğimde bana söylediği "benim de haftada 3 paralı günüm vardı ,2 günde kendi anneme gidiyordum..bir nevi çalışıyordum ama ben yapıyordum " dedi😬o zaman anladım yaşadığı akıl tutulmasını 🤫Kayınvaliden çalışıyor mu?Çalışmıyorsa "siz nasıl ev hanımı olma hakkınızı kullandınız ben de öyle yapıyorum" dersin

Back
X