eşimin ailesi maddi konularda eşimin yakasını bırakmıyor :( :( fikirlerinize ihtiyacım var

Konuyu okuyunca kv geldi aklıma kendisi çalışıyo bin lira maaş alıyor ama ne yazık ki bütün masrafları benim müstakbel eşim yapıyor nişan da sırf bu yüzden bohça konularına falan girmedim borç olmasın diye saolsun altınlarımı kendisi aldı tabi evlenirken biz yine kendi eşyalarımızı kendimiz alıcaz ama ben evlenmeden tedbirimi alıp bundan rahatsız olduğumu söyledim haklı olduğumu bildiği için hiç ses etmedi evlenesiye kadar ondan sonra böyle harcama yapamazsın senin kendi bi evin ailen olucak dedim ondan sonra bana hak verdi

Yani sürekli duvara TOS la ma nin mantığı var mı öyle düşün. Eşine ailesi hakkinda konuştun mu evet konuştun. Peki çözüm oldu mu bu yol
Hayır daha kötüye gitti.
Demekki bu yol seni çözüme götür mayor. O halde başka yol bakacak sin
Zorlama Jin mantığı var mı hiç. Yok.
Hiç üzülme. Düzelecek.
yaşadıkça öğreniyorum bazı şeyleri. Üç maymunu oyna der annem hep. Sen anlatınca işin birazda taktik olduğunu tam olarak anladım.

Konuyu okuyunca kv geldi aklıma kendisi çalışıyo bin lira maaş alıyor ama ne yazık ki bütün masrafları benim müstakbel eşim yapıyor nişan da sırf bu yüzden bohça konularına falan girmedim borç olmasın diye saolsun altınlarımı kendisi aldı tabi evlenirken biz yine kendi eşyalarımızı kendimiz alıcaz ama ben evlenmeden tedbirimi alıp bundan rahatsız olduğumu söyledim haklı olduğumu bildiği için hiç ses etmedi evlenesiye kadar ondan sonra böyle harcama yapamazsın senin kendi bi evin ailen olucak dedim ondan sonra bana hak verdi
senin eşinle konuşmandan sonra seni anlaması güzel. Benimki konuşmayla anlamadı malesef

Eşine para vermeyeceksin. Biriniz kirayı ödesin biriniz de taksitleri kapatsın. Market ve diğer giderler için bir bütçe ayarlayın. Sizin de elinizde para kalacak eşinizin de. Ama eşiniz muhtemelen yettiremeyecek ve anlayacak.

1-Esiniz ailesine ne kadar harcama yaptiysaniz siz de kendi ailenize yapin. Isfemezlerse onlara birsey almis gibi yapip kenara para atin.

2-Ailesine giden miktarin iki kati olacak sekilde her ay bir seye odemek icin taksit yapin.

3-Kendisine maasinizla yardim etmeyi birakin kendi cebinde 5 kurus kalmasa bile vermeyin. Cok istiyorsa abisinden babasinan falan istesin ne de olsa aileler ya...

Sizin tek yapacaginiz esinizle konusmak tepkinizi gostermek, artik evliyiz biz sen boyle yaparsan biz nasil para biriktiricez bende kendi aileme para yardimi yapim ozaman de, baktin oda ise yaramiyo ozaman sen maasindan birsey verme.

O ailesine ne yapıyorsa sende kendi ailene yap ki bir iki derken gözüne batacaktır illa. Başka türlü kavrayamaz durumu. Yada mümkün olduğunca harcamalarınızı arttırın elinde fazla para bırakma ailesine yedirecek.. Allah yardımcın olsun işin zor..

ya kızlar ben sitede yeniyim ve yeni evliyim. O kadar bunaldım ki. Eşimin ailesi sürekli eşimden para koparma derdinde. Üstelik biz aldığımız eşyaların borcunu ödüyoruz. İkimizde çalışıyoruz ama eşyalarımızın borcu, kira vs. derken inanın zor yetiştiriyoruz ama geneden çok şükür tabi.. Birde ikimizde farklı yerlere atandığımız için çift masraf oluyor. Genede çok şükür tabi..Ama eşimin annesi, babası ve kardeşleri eşimden para almaya o kadar alışmışlar ki halen eşimden ne koparırsak o kar diye düşünüyorlar. En basitinden kaynanam evimize ilk geldiğinde eşim, ben ve kaynanam çarşıya indik. Tıpkı gelin alışverişi gibi alışveriş yaptı. Pardesü, etek, gecelik, tabak, çanak, ya eşarbının bonesine kadar çaydanlığa kadar o kadar alışveriş yaptı ki anlatamam.yanlış anlamayın tabiki alınır annesi sonuçta ama bunlarla da kalsa iyi eşimin erkek kardeşleri sürekli para istiyorlar. 3 erkek kardeşi var. Ve çalışmalarına rağmen eşimi arayıp kontör yükle, yok şuraya gideceğiz bize bi bilet al falan gibi sürekli istekte bulunuyorlar. Bugünde abisi aradı. Bi cep telefonu bul diye (eşim parasını verecek diyor) neymiş benim cep telefonumu abisine verecekmiş bana daha iyisini alacakmış. Ki ben abisinin para vereceğine inanmıyorum. Bundan öncekilerde vermemişlerdi neticede. Hatta eşimin kardeşinin çocuğuna her gittiğimizde baştan aşağı giydiririz. Yani sanki o çocuk bizim çocuğumuz gibi ayakkabısından tutun herşeyini. Yani anlamadığım hepsinin durumu çok iyi neden biz borçluyken onlar yardım etmiyor. Bunları eşimle konuşunca kavga çıkıyor. Ben onu ailesinden ayırmak istiyomuşum yle diyor :KK43: zaten ailesiylede konuşmuyorum. kaynanamın bana ettiği lafları duysanız. Ki ben çevrem tarafından hep efendiliğimle bilinen biriyim. Hayatımda birtek eşimin ailesiyle anlaşamadm. Bu da dolaylı olarak eşimle sürekli tartışmamıza neden oluyor :KK43:
Allah yardımcınız olsun cok zor durum ....yani eşiniz bunu ısteyerek yapıyor kendıne sıkıntı etmıyor olması garıp ama farkında degıl sanırım artık bekar degıl evlısınız ve rızk ıkınızın....bıde sende calısıyorsun borc harc odenıyor...onlar yuzundende huzur bozuluyor ...cokca dua edın...

Senin annen, kardeşin yok mu? Onların başı kel mi? Hem borç ödüyorsunuz hem de eli ekmek tutan insanlara kontör, bilet parası veriyorsunuz. Kayınvalidenizin tepeden tırnağa giyinme düşüncesizliği de cabası, hiç mi düşünmüyor sizi?

E siz böyle hep yeriniz de sayarsınız arkadaşım, göremiyor mu eşiniz bunu? Üstelik siz de çalışıyorsunuz enayi misiniz siz bi de sizi suçluyor, vermek zorundasınız sanki, banane canım Allah Allah..

Bence kafasına göresine hareket edemez, o zaman bir günde siz anneme/babana/ kardeşime şunları alacağım diye çıkıverin ne olacak bakalım..

ay benim kayınailesyi gördüm birden
8 yıldır evliyim ben
biz evlenirken eşim abisinin işyerinin kirasını ödeyip kendisininkini ödemediği için icralık oldu
düğüne iki ay vardı
kimse elini taşın altına sokmadı 2006 da 10.000 tl kredi çektim verdim ki ödesin yoksa atılacaktı işyerinden
kız kardeşim öğrenciydi biriktirdiği 200 doları teklif etti eşime (o zaman nişanlım)
abisi kendi yüzünden olan borca aldırış etmedi elindeki parayla Kızıldenize dalmaya gitti
sonra düğüne para kalmadı tabi
ha bu arada düğün masrafını eşimin daha önce aldığı yazlığı satarak yapacaktı kayınvalide
satıldı ama o para bize hiç yar olmadı
düğün masrafını düğünde takılan altınlarla yaptık
el ele verir hallederiz dedim ben
sonra biz evlendik evimizde onların yapması gereken eşyalar eksik düğünü nasıl yapmışız belli
evlendikten 5 ay sonra abisi nişanlanacak diye eşimden para istediler
hop dedim eşime bir kuruş ver seni boşuyorum
aynen tüm bunları kayınvalideme de söyledim
kendisi yüzünden yapılan borca aldırış etmeyen adama ben kuruş verdirmem oğlunuz kuruş verirse de boşuyorum oğlunuzu haberiniz olsun dedim
sonra kayınvalidme geldi bize ağlamaya
ay düğün istiyor kız tarafı nasıl yapacağız diye
bir dedi iki dedi
baktım yüzüne anne benim günahım neydi benim yaptığımı yağıverirler sattarlar altınları düğün borcunu kapatırlar siz ne düşünüyorsunuz ki dedim

bu arada eşimin evi var kayınvalidenin alt katında
depo olarak kullanıyorlar döküntüleri çok çünkü
biz de orayı kiraya verip bizim kiraya ek yapacaktık
kaynım bana sen zaten bekarken kira ödüyordun dedi
görümcem kaç lira aldığkmı sordu
ev de boşaltılmadı
maaşımın tamamını kendime harcadım
eşime de evin tüm masrafını bıraktım
nedenini de tek tek anlattım

en son zaten o evin voşaltılması yüzünden biz boşanma noktasına geldik
ailesi kılını kığırdatmayınca eşim geldi benden özür diledi
ben nasıl insanlara güvenmişim senin kıymetini bilmeliydim diye

o oldu artık sağlıkla ilgili birşey yoksa verdirmem o da vermez zaten
elini vur masaya valla
bunlar anca o dlden anlıyor

ay benim kayınailesyi gördüm birden
8 yıldır evliyim ben
biz evlenirken eşim abisinin işyerinin kirasını ödeyip kendisininkini ödemediği için icralık oldu
düğüne iki ay vardı
kimse elini taşın altına sokmadı 2006 da 10.000 tl kredi çektim verdim ki ödesin yoksa atılacaktı işyerinden
kız kardeşim öğrenciydi biriktirdiği 200 doları teklif etti eşime (o zaman nişanlım)
abisi kendi yüzünden olan borca aldırış etmedi elindeki parayla Kızıldenize dalmaya gitti
sonra düğüne para kalmadı tabi
ha bu arada düğün masrafını eşimin daha önce aldığı yazlığı satarak yapacaktı kayınvalide
satıldı ama o para bize hiç yar olmadı
düğün masrafını düğünde takılan altınlarla yaptık
el ele verir hallederiz dedim ben
sonra biz evlendik evimizde onların yapması gereken eşyalar eksik düğünü nasıl yapmışız belli
evlendikten 5 ay sonra abisi nişanlanacak diye eşimden para istediler
hop dedim eşime bir kuruş ver seni boşuyorum
aynen tüm bunları kayınvalideme de söyledim
kendisi yüzünden yapılan borca aldırış etmeyen adama ben kuruş verdirmem oğlunuz kuruş verirse de boşuyorum oğlunuzu haberiniz olsun dedim
sonra kayınvalidme geldi bize ağlamaya
ay düğün istiyor kız tarafı nasıl yapacağız diye
bir dedi iki dedi
baktım yüzüne anne benim günahım neydi benim yaptığımı yağıverirler sattarlar altınları düğün borcunu kapatırlar siz ne düşünüyorsunuz ki dedim

bu arada eşimin evi var kayınvalidenin alt katında
depo olarak kullanıyorlar döküntüleri çok çünkü
biz de orayı kiraya verip bizim kiraya ek yapacaktık
kaynım bana sen zaten bekarken kira ödüyordun dedi
görümcem kaç lira aldığkmı sordu
ev de boşaltılmadı
maaşımın tamamını kendime harcadım
eşime de evin tüm masrafını bıraktım
nedenini de tek tek anlattım

en son zaten o evin voşaltılması yüzünden biz boşanma noktasına geldik
ailesi kılını kığırdatmayınca eşim geldi benden özür diledi
ben nasıl insanlara güvenmişim senin kıymetini bilmeliydim diye

o oldu artık sağlıkla ilgili birşey yoksa verdirmem o da vermez zaten
elini vur masaya valla
bunlar anca o dlden anlıyor
Cnm.esin en sonunda gercegi gorebilmis. insallah cok sey kaybetmeden benimkide somuruldugunu anlar. daha dun kucuk kaynim cep teli istedi gene. esimde ona tel ariyor. dusun artik. Cok sinirleniyorm

Back
X