Eşimin ailesi sürekli hayatımızın içinde bıktım artık

ben anlamıyorum ya insanlar evlenip aile kuruyor sonra ana babalarına koşuyorlar. eşinizde suç, o her dakika koşa koşa gitmese böyle olmaz. eşinizden başka çocukları yok mu onlara da mı böyle yapıyorlar?
ve bence ailelere yakın oturmayınnnn.......

boşanmların bir çoğu bu sebepden kaynaklanyor zaten kAYnanan dulmu genelde dul olanlar oğullarına böle düşükün oluyor benimde var başımda aynı özlelikler onda sürekli görüşelim yemek yiyelim içli dışlı olalım peşinde bizde tartışmalar yaşadık

evet bunu duymustum siizin gibi cogu insan bu sorunu yaşiyormus su yonden rahatim ben eşim ailesini hiç aramaz annesi ariycakta 2 haftada bi oda mesgule atar yine 1 hafta sonra doner ona allahtan

madem çalışan bi bayansın; yorgunum,rahatsızım vb. bahanelerle kendini uzak tutmaya çalış.daha seyrek git.zamansız gelecek olurlarsa müsait olmadığını söyle.ya da söyleyemiyorsan ima et.birinde anlamasalar birinde mutlaka anlayıp ona göre davranacaklardır.

Son düzenleme:
Ne kadar vicdansiz bir aile. Kızcağız tüm gün çalışıyor ve bunlar yemeğe geliyor sürekli. Ev kapısını oda kapısı yapmışlar. Ben var ya inanmıyorum yaa! Yazıklar olsun böyle insanlara.

Bence bir an önce restini cekmelisin. Teyzem de aynı senin kaderini yaşadı, üstelik ilerleyen senelerde k.valideyi yanına almak zorunda kaldı.
25 sene sonra k.valide vefat etti. İste o zaman teyzemde bir sürü rahatsızlık çıktı. Depresyon, seker, tansiyon vs.

Doktor teyzeme ilk bakista hemen 'eşinin ailesinden cok çektin değil mi?' demiş. Meger bu tarz rahatsızlıklar, sıkıntı yaşayıp bitince ortaya çıkarmış. Şekeri bile asabiyete bagli dusun.

Diyeceğim o ki, ileride bu yorgunluğuna, üzüntüne, sıkıntına Allah korusun ama bedenin isyan edecek. Şayet duruma el koymazsan.

canım seni öyle iyi anlıyorum ki benim hikayem de seninkine çok benzer. dediğin gibi eşimin ailesi herşeyimizin içinde,eşim onlara çok düşkün (gereğinden fazla) bu yüzden sürekli tartışıyoruz bi dargın bi barışık vaziyette. bi de hamileyim bu durumda bile bana ailesi yüzünden neler söyledi bağırdı, çocuk umrumda değil boşanalım dedi, hakaretler etti. sonra pişman oldu ama ne fayda olan oldu kalbim kırıldı bi kere. ben de artık ailesiyle arama mesafe koydum, zoruma giden birşey olursa açıkça söylüyorum, bozuluyorlar ama biraz daha alttan almaya kalkarsam delircem, kaç gece ağlaya ağlaya uyudum hatırlamıyorum.

canım .Allah kolaylık versin bu anneler neden oğulları evlenince kıymetli olur benim eşim ağzıyla der sen yokken ben yaşıyormuydum onu bile bilmezdi şimdi ne oldu diye benim kayınvaldemde bizi düşünür bize mutfak masraflarında yardımcı olmayı önerdi sağolsun ben yapcam birlikte yicez masraf azalacak evet çenesi dursa yemeğe iki lokma doğra 1bardakta su koy çoğalır ama düşünce yemeği kahvaltıyı ona yıkayım sonrada yerleşeyim olunca ama eşim iyi ve olgun benim annesine canım bana cicim der aradaki mesafeyi korur bize gelmek için bile 1kere adam yerine konup aranmamışımdır biyere gidilecek 1şey yapılacak oğlunu arar evide olduda ararsa 2kez çaldırıp direk eşimi arar demet evde yok nerde diye ama eşim hep gelemeyiz gidemeyiz diye ayda bire düşürdü gerçi bizde başta neler çektik ama ben bebeğimi kabedince yaptıkları o üzüntümde bana yaşattıkları eşimi akıllandırdı şimdi sen önemlisin der ama annede atılmaz ki atmasında ama aradaki ayrımı eşin yapamıyorsa senin yavaş yavaş kızarak değil ama çalışan yorğun ve ben de insanım buda can diyerek belli etmen lazım yoksa diğer arkadaşlar gibi beş yıla kalmaz tırlatırsın
canım önce canan sonra can

Aileyle ilgili bir yorum yapamadım; belliki bunalmışsınız.Allah kolaylık versin.

Öncelikle çalışıyorsunuz, kurulmuş saat gibi olmak zorunda değilsiniz..Herkes bunu anlamak zorunda,eşinizde dahil..

Nasıl ki erkekler eve geldiğinde, kolunu kaldıramayacak kadar yorgun oluyorlar, bayanların farkı ne?

İşten çık, koşa koşa her seferinde yemek yap, etrafı toparla'' v.s yazmışsınız; okurken yoruldum..

Elbetteki yapılır bunlar; ama rutinse, herşey her zaman düzenliyse, olmaz.

Kendinize vakit ayıramaz ki insan bu kadar yorucu hayatın içinde. Dolayısıyla hem yüreğiniz hem kalbiniz yorulmuş sanırım.

4yıllık evliyim baştan bende aynı sorunları yaşadım. yakın oturuyoduk. zırt pırt gelmeler, illa yemeğe bize gelin diye dayatmalar, kaynanamın herşeye burnunu sokması, evimin anahtarını orda bırakmamı istemeleri. vs. ve sonunda birgün ben patladım. eşime çektim resti. burdan taşınıyoruz dedim. kabul etmezsen ya boşanırım yada sana asla bir çocuk vermem. ve benim dediğim oldu taşındık böylelikle kurtuldum artık mesafeliyim şimdi ayda yılda birkez görüşüyorum okadar. oyüzden hep söylüyorum sevilmek istiyosan kendinden bıktırmıycaksın ama malesef erkek ailelerinde yok bu düşünce orası oğlumun evi zihniyeti istediğim gibi girer istediğimi yaparım tavrı. sizin adınıza üzüldüm bence tavrınızı koyun kim alınırsa alınsın. kocanda ailesi için seni bırakacaksa bırak gitsin..

Kızlar siz hatayı baştan yüz vermekle yapmışsınız ben nişanlıyım ve nişanlımın ailesi beni istemiyor yolda görseler yüzüme bakmıyorlar bu durumdan hiç şikayetci değilim doğrusu :) evlenince onlarla uğraşmaktansa şimdiden küstük kökten çözüm :)

Habersiz geliyorlarsa kapı çalınca sar başına havluyu gelsinler bakalım bidaha hepsi aynı düşüncede ya hayret bişey

Şimdi tavrını koymazsan daha da çıkılmaz bir hal alıcak eminim.

Eşini de karşına alma ama her fırssatta yorgunum,hastayım de tavrını koy.bak bir iki derken zamanla azalıcak gidip gelmeleriniz..

Şimdi tavrını koymazsan daha da çıkılmaz bir hal alıcak eminim.

Eşini de karşına alma ama her fırssatta yorgunum,hastayım de tavrını koy.bak bir iki derken zamanla azalıcak gidip gelmeleriniz..

yazdiklarinizda gercekten haklisiniz.. konu sahibi arkadasim; eger simdiden araya mesafe koymazsan, ilerde busekilde olmasini bile ararsin.. bizaman sonra gelmeler gitmelerden daha ilerisi basliyor.. esinin ailese bi zaman sonra senin evini iyice sahiplenip davet bile verir.. benim kaynana öyle yapmisti bizim aile oldugumuzu kabullenmemisti hep beraber olalim heryere beraber gidelim dedi zaman ilerledikce kazancimizi nasil harciyacagimizi, nekadar birikim yapacagimizi bankaya nekadar koyacagimizi söylemeye basladi vee daha ilerledikcede benden habersiz kendi kendine davet vermeye baslamisti sonunda noldu kaynanama mesafenin daniskasini koydum, coook zor oldu ama.. 2 haftada 1 kere görüsüyorum artik haketti ama dedigim su kii zaman gectikce mesafe koyma olayi dahada zorlasir , ve ya evliliginde vaz gecersin yada herkesle düsman olursunn daha yolun basindasin bahanelerle mesafe koymaya baslayabilirsin..

aynı sorun bendede vardı canım eşimle sadece hafta sonu gezebiliyoruz haftasonu çalışmıyor hafta içi ise işten 7de geliyor duş falan alıyor yemek falan derken geç oluyor zaten çok yorgun oluyor çıkamıyoruz eşimin aileside öyleydi bi aralar 2 akşamda bi gelirlerdi ilk başta tepki vermedim ama baktım olcak gibi değil hafta sonu bile bizdeler mesafe koydum yani gitmedim bi süre onlarda anladı sanırım artık 2 haftada bir geliyorlar artık zaten ne demişler fazla samimiyet tez ayrılık getirirmiş

Valla canım bende kv le alt üst oturuyoruz o kadar yakknız yani bnm kilerde sürekli bndeler akşam çaya gelir sabh napıyın vs der bide arayıp geliyorz müsaitmsinz demez çat kapı gelir eşim evde yokken kapıyı çalıyo ve ben her açtığımda buyur hg diyodum ama yanlışmış artık kapıyı geç açıp hayırdır bişeymi oldu diyerek açıyorum artık öle sık gelmiyo ama akşmları çat kapı bndeler kp ve bekar kaynımda var mesela seni arayıp akşm sana gelcez oturmaya vs dediğinde şöyle söyle anne bu akşam müsait değiliz ben müsait olduğumda sizi davet ederim kusura bakma arkadaşlarımız gelcek de kimsenin gelmediğini gördü yada anladı diyelim o zamanda uydur son dk hastası çıkmış vs de ve çok fazla da açıklama yapma

resmen benimkine benzer bir olay bu ya tek ben değilmişim ama bende kide biraz daha değişik Bi durum Allah yardımcın olsun bende şu an mesafeyi koyuyorum artık yavaş yavaş ve benim ailesini sevmediğimi artık net bir şekilde biliyolar eşimle boşanma durumuna kadarda geldik diyebilirim ailesi evlendiğimiz ilk günden berri böyle Bi samimiyet istedi benden başlarda gayet iyilerdi ama taki benim evimde benim arkamdan konuştuklarını yakaladıklarımda işler değişmeye başladı benden tavsiye mesafe önemli hala geç kalmış sayılmazsın bende 1 buçuk sene evliyim şu an yavaş yavaş taktikleri öğreniyorum sende öyle yap kocanı kendine çekmeye çalış Bi şekilde illaki Bi yol bulunuyor bende bulmaya çalışıyorum hayla Allah yardımcın olsun tekrardan. benim artık kaynanam ne gelir bana ne karışır ne eder ama gelinsin ya tokat gibi yüzüne çarpar bende haftada 2 kere 3 kere gidiyodum artık kesmeye başladım ne kadar yüzlerini az görürsem o kadar mutluyum

10 sene olmuş konu açılalı.
Şu anakuzularını binbir taktikle adam etmeye çalışacağınız enerjiyi kendinize harcasanız keşke. Çocuk büyütmeye ne çok meylimiz var ülke kadınları olarak. Konu sahibi kim bilir nerde ne yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…