eşimin ailesi ve benim ailem

cok saol cnm bende cocuk fıkrı bıraz sıcak gelıodu ama sımdı bırazda ertelemek ıstıorum haklısınız aıle ayrı tutma konusu esım burda bunu yapamıyor ordan cıkıor sorunlar zaten hakımızda hayırlısı olsu :26:

deneyeceğim eşime sahip çıkıyorum zaten elımden geldınce ama bzen patlayıp onlar yuzunden bız kavga edebılıorız

Konu sahibi yardimmi istiyor yoksa visnelipastaya lafmi yetistiriyor....kendisi kirici yorumundan dolayi ozur dileyip hatasini anladi.... Neden hala uzatiyorsun anlamadim catacak yermi ariyorsun ne....

tabıkı yardım ıstıorum ama yetısemedım cevap vermeye ve o kısıye kızdımdan her yorumuna cvp vemre geregı duydum

kızlar bugünde pko hastası oldumu ogrendım zaten ıstesemde zor olurmuşşş :26:

ben senin yasindayken okul siralarindaydim, hayat toz pembeydi o zamanlar ayrica evliligin getirecegi sorumluluklardanda cok korkardim.
haksizda degilmisim cunku her turlu gecim yapmak cok zor...gerek maddi gerek manevi olarak.

yasin biraz daha olgun olsaydi elinde bir meslek olsaydi...hersey eminim cok farkli olurdu...

kocani seviyorsundur o da seni seviyordur ama bu sevgi boyle devam eder mi? ailesi yipratmaz mi iliskinizi saniyorsun?

ya hic gorusmeyeceksin onlarla (bunu esin istemez saniyorum) ya da cekeceksin...

normal bulmadim kayininin seni azarlamasini...ayrica sende normal degilsin bana kalirsa...kavga ettin diye intihar edilir mi? Allah korusun.. bu cani sen sokakta mi buldun? veren kimse O alir ancak, sen kim oluyorsun?

ya gencliginden diyorum ya da tecrubesizliginden, Allah yardimcin olsun.

Son düzenleme:
kızlar bugünde pko hastası oldumu ogrendım zaten ıstesemde zor olurmuşşş :26:

Geçmiş olsun öncelikle senin için bir yazı buldum nette bir oku istersen

POLİKİSİTİK OVERDE GEBELİK (HAMİLE KALMAK)
Polikistijk over sendromunda (PKO, PCOS) hastaların en çok merak ettikleri soruların başında polikistik overle hamile kalanlar var mı? Hamileliği engeller mi? Kısırlığa neden olur mu? Gebeliğe zarar verir mi? Polikistik overle hamile kalmak mümkün mü, riskli mi? gibi sorulardır...

Bu sorular kısaca cevap vermek gerekirse: "polikistik over hastaları hamile kalabilir ancak bazen diğer kadınlara göre hamilelik daha geç elde edilir." Bu konunun detaylı olarak açıklaması aşağıda...

Polikistik overde neden gebelik daha geç elde edilebilir?
Polikistik overde hamile kalmayı geciktiren başlıca neden ovulasyon (yumurtlama) olmaması veya düzensiz olmasıdır. Bu nedenle ovulasyon düzenleyici tedaviler verilir gebelik elde etmeyi hızlandırmak için. Ancak polikistik over hastaları bazen kendiliğinden ve tedavi olmadan, çok çabuk, evlendikten sonra birkaç ay içerisinde gebe kalabilmektedirler. Hamilelik her zaman zor, geç ve tedavi ile elde edilir şeklinde bir kural yoktur.

Polikistik overde hamilelik için ne gibi tedaviler uygulanır?
Polikistik overde öncelikle varsa fazla kiloların verilmesi gerekir. Bu hem yumurtlamayı düzenlemeye yardımcı olur hem de gebelik şansını arttırır. Bunun dışında klomifen sitrat (klomen, serophene) türü ilaçlar ovualasyon yani yumurtlama sağlamak amacıyla genelliklel 6 ay kullanılır. 6 ay içerisinde klomifen ilaçları ile gebelik elde etme oranı ortalama %40-50'dir. (Yüzde 80 ovulasyon elde edilir, %40-50 gebelik elde edilir.)
6 ay sonunda klomifen ile gebelik elde edilmez ise genellikle gonadotropin (iğne ile tedavi) uygulanır. 3-6 ay gonadotropin, aşılama) uygulamalarına rağmen gebelik elde edilmemesi
- HSG'de (rahim filmi) tüplerin kapalı saptanması
- Anne yaşının ileri (35 üzeri) olması
- İleri evre endomtriozis saptanması
- Sperm sayı veya morfolojisinin anormal olması

Polikistik over hastalarında yapılan tüp bebek (IVF) uygulamasının başarı şansı diğer hastalardaki tüp bebek başarısı ile aynıdır. Ancak fazla kilo (obezite) polikistik over hastalarında tüp bebek uygulamasının başarı şansını düşürmektedir ve düşük riskini arttırmaktadır.

Polikistik over hastalarında hamilelikte artan riskler:
- Düşük riskinin normalden fazla olduğunu gösteren araştırmalar vardır. (Bu bilgi çok net değil, daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğu bildiriliyor.)
- Gebeliğe bağlı diabet (Gestasyonel diabet, şeker hastalığı)
- Gebeliğe bağlı yüksek tansiyon (hipertansiyon, preeklampsi)
- Erken doğum
- Düşük doğum ağırlığı (SGA)

Op. Dr. Dinçer Yıldırım -

cnm benım suan bır meslegım var ınsankaynakları uzmanıyım ve calısıorum evet gencım :13: onlarla gorusme olucak elınde sonunca oluor zaten ama nereye kadar bılmıorum bızden uzaklasınlar ıstıorum yada en kotu ben uzaklasıcam evımı uzaklara tasıycam yasım genc ama dırenclıyım ıntıhar olayı taa nısanlıyken oldu bu bır cahıllıktı evet psıamnımda ama oldu bır kere herkezın hakkında hayırlısı olsun

Ilk önce evlilik 20 yaşında da yapılabilir 30 yaşında da evet 20 yaş erken bir yaş fakat bazı 20 yaşlar vardır ki olgunluk sahibi neyin ne olduğunu bilen bende 22 yaşındayım 1 senelik evliyim ve benim böyle dertlerim yok herkes bir değil ama kendimi benden 2 yaş küçük olmana rağmen seninle bir görmüyorum ve kendimi birden 30 yaşında gibi hissettim . Yaşın 20 olabilir fakat evliliğin sorumlulugunu alabilecek biri gibi gelmedin yorumlarından sanal da böyle isen sana yapılan yorumlara bu şekilde cevap veriyorsan normal hayatta düşünemiyorum neden seni istemediklerini ve eminim var bir şeyler söylemediğin . Seni istememelerine sebep bile gösterememişsin hep anlatmışsın da anlatmışsın neden seni istemiyorlar ?? Belki 20 yaşında olduğun için mi ? Yoksa eşinde seninle aynı yaşlarda da evliliği yürütebilecegıne inanmadıkları için mi ? Diğer bir sebep de seni aileye girebilecek kadar iyi bulmadıklaır için mi hangisi sebep ? Sebep yok deme bence her şey için bir sebep vardır. Ama sana şunu söyliyeyim bence düşüncelerini ve davranışlarını değiştir ne kadar değiştirebilirsen artık çünkü malesef hala çocuk gibi yazıyorsun yazdıkların normal bir şey olmadığı apaçık ortada ve sen ağlanıcak haline gülebiliyorsun yorumlarında kendini savunabiliyorsun ! Tabi kendini savunman normal olağan bir şey fakat konu açıyorsak eleştirilere açık olmamız gerekiyor arkadaşım.

Mesleğini eline al demekle ne kastediyolar, sadece üni bitirmekmekmi? Walla o kadar üni mezunu var hala işsiz, sadece üni meznunu bakmıyo işte, biraz şans, biraz torpil. Ve benim tanık olduğum lise mezuni insanlar da meslek sahibi, hatta baya da yükseldiler. İyi o zaman herkes okusun, hemen meslek sahibi olsun. gönül ister ki olsun ama herkesin şartları müsait olmuyor işte okumaya. Bak sen de bir örneksin çalışıyosun, kendi paranı kendin kazanıyosun.

aynen ole cnm lıse mezunuyum unıversıteyı dısarıdan okuorum 3. sınıfa gecıcem bu sene anlamıorum gerckten ve suan benm ıasyerımde muhendıs olupta benım altımda calısan ınsalar var bu gercekten kendını gelıstırmeye ve sansa bakıorr tesk.

kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez evet belki bendede hata var olabilirde yok demiyorum ama ben o insanları 15 yaşından beri içlerindeyim sevgili v.s her neyse 1. istememe sebepleri ben batılıyım onlar dogulu kultur farkı var diye 2 ben okuyorum calısıorum okumamı ve calısmamı ıstemedıler ben tersını yaptım 3 ogulları ve kardeslerı ben el üstünde tutuoo kıskanclık hat safada :26: sende evliymisin senın sıkıntıların yokmuş ne güzel ama rabvbim sıkıntı verirse birgin benim ne düşündüğümü ve kendimi neden bu kadar savunmaya aldımı anlarsın iyi günler son olarak buraya konu acan herkez kotu elestırı alsın dıe acmıordur emınım bna

Cevap vermeden edemicem...
Zeynebimi tanımıorum, şimdi avukatımısın da dersiniz hayır değilim ama yazdıklarınıza Zeynebimi bırakın ben bile cevap verme gereği duydum. Daisy o zaman her istenmeyen gelin KÖTÜDÜR! diyelim sence doğrumu? Bana da senin söylediklerin hiç mantıklı gelmedi. Eğer sen burda ''Bir derdim var''ı okuyosan şahit oluyosundur, kötü kaynana, kötü görümcelere... Ya da sen konuyu tam olarak okumadın, Zeynebiimin kaynı kaç yıl hapishanede yatmış adam öldürmekten ve Zeynebimin ailesini tehdit etmiş. Zeynebim ne kadar kötü olursa olsun onun ailesini tehdit etmesini gerektirmez ki bu da nasıl bir kişikte olduğunu gösterir. Bu kadar da insan eleştirilmez, ayrıca eleştiri için konu açılmıyor sadece insanlar dertlerini dile getirmek ve yardım istemek için konu açıyor! Demekki sende buraya sadece eleştirmek için giriyosun, yardım amaçlı değil.

teşeşkür ederim cnmmm ya bütün aksilikler beni buldu ama ben genede mutluyum biliyorum her kötü günün sonu güzel olacak umutluyum eşimi seviorum buarada beni anladın için teşk ederim

İnsanlar ön yargısız baksa herkes herkesi anlayabilir :) Evet sen hayata hep umutlu baktıkça herşey güzel olucak..

teşeşkür ederim cnmmm ya bütün aksilikler beni buldu ama ben genede mutluyum biliyorum her kötü günün sonu güzel olacak umutluyum eşimi seviorum buarada beni anladın için teşk ederim

İnsanlar ön yargısız baksa herkes herkesi anlayabilir :) Evet sen hayata hep umutlu baktıkça herşey güzel olucak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…