Eşimin ailesi ve kültür farkı!!yardım

herkesin inancı kendine ona bişey diyemem ama neden her konu eziliyosunuz benim gibi yapmazsanız ezilirsiniz banane onun ailesi ,o benim ailemi düşünüyo mu vs noktasına geliyo
evliliğimde mutluyum diyosun ama demek ki eşin ailene bişey yaptıki o ailemi düşünüyomu diyosun, ben bunu eşim için demem mesela çünkü aileme karşı saygılı ve sevgi dolu, hatta benim olmadığım kadar, şimdi ben bu adama neden höt zöt yapayım ki, ortada bi hak yoksa neden bu hak kavgası, zaten hakettiğim herşeye sahibim, 5 kuruş vermem ona fazlayım, başkasını bulabilirim, bunlar mutsuz bi kadının lafları, bu kadar hırs iyi değil, gereksiz atar bünyeyi yorar

o kadar dar bi kafa yapısına sahipsin ki ne söylemek istediğimi bile algılayamıyosun
sende bi kapasite sorunu olduğu kesin
ben diyorum ki sen kuran okumayıp başka yerlerden edindiğin bilgilerle dini kötülüyosun
aç ve gerçekten oku diyorum çok merak ediyosan anlayabildin mi ne demek istediğimi

kaçak göçek verdiğin cevaplar köşeye sıkıştığının da kanıtı zaten hiç bir soruya tam cevap veremiyosun hep başka yerlere çekiyosun
ayrıca merak etme dini konularda bilgim var ki burada tartışmaya katılabiliyorum

ortada beyni gelişememiş bi kadın varsa o ben değilim kim olduğu belli
avrupaya gidip gördün diye kendini çağ atlamış modernize olmuş sanıyosun heralde
eğer öyle bi düşüncen varsa o bahsettiğin avrupada ben bizzat öğrenim gördüm ve pek çok ülkede de bulundum
ordaki durumlardan da haberdarım merak etme sen

kaçak göçek yanıt verenin kim olduğunu okuyanlar anlar ben en başından beri kuranda yazanların uygulamasını soruyorum bana net bir yanıt veremiyorsunuz oysa teoride olanın uygulaması yoksa kitapta yazması bir şey ifade etmez ben kuranı da okudum incili de ama kuranda kadını koruduğu iddia edilen herhangi bir metin göremedim şahitliklerin yarım sayılması mirasın yarım verilmesi vs.. vs..

ha sen diyorsan kuran kadını koruyor hani uygulaması?
uygulaması yoksa teoride ninem de korur. bunca yıldır kuran var hiçbir müslüman ülke becerememiş mi bunu pratiğe dökmeyi.

en baştan beri bunu soruyorum bana mantıklı bir cevap veremediniz halen kaçak diyorsunuz sıkışınca yok sen okumadın yok sen bilmiyorsun diye karalamaya kalkın. uygulama gösterin bana uygulama iranda mı arabistandamı katardamı etiyopyadamı kadınlara verilen değer en üstte nerede bu islamın koruduğu kadınlar.biz mi göremiyoruz??

offfffff hanımlar cevap yazmayın ebişe,ne dediğinin,sözlerinin nereye gittiğinin farkında değil

Konu nerden nereye gelmiş,adeta din konusu olmuş.Her insanın dini kendine kimse ne müslmanlığı ne hristiyanlığı ne başka dinleri eleştirmemelidir ve bence eleştirmek kimseye de düşmez.Kime hangi din uyuyorsa,hangi dinin inançlarına uymak istiyorsa o dini seçer.Nerdeyse tüm dinlerin temeli dürüstlük,yardımseverlik ve inanç üzerine kurulmuştur.Avrupa ya da Türkiye her insanın iyiside kötüsüde vardır.
Konu sahibi senin konuna gelince,aileler arası yaşam tarzı,kültürel faktörler çok önemli gerçekten haklısın.Senin yaşadıklarının kısmi bir kısmını yaşadım bende.Sen kendin ol daima illa onlar gibi olmak zorunda değilsin,aralarına girdiğin dönemlerde onların yaşamına saygı duy onlarda sana saygı duyar zaten.Diğer arkadaşların da dedği gibi sosyal aktivitelerde bulunup haftada 1 ziyareti haftada 2 ye indir.

aslında eşinizin ailesi bazı insanların özendiği bir aile yapısı şahsen ben birlik beraberlği severim 30 kişi yemeğe oturmak zevkli olurdu kimin nerde oturduğunun bir önemi yok bence burdan şunu çıkarıyorum ki eşinizin ailesinde küslük dargınlık görüşmeme yok maşallah ne güzel..

size gelince siz bu aileye henüz adapte olamadınız tabii ki garip hissedersiniz her yeni gelin ilk aylarda böyle olur sonra alışırsınız haftada bir ziyaret şart değil tabii bunu 10 güne çıkarabilirsiniz ama birde şöyle birşey var bir toplantı olduğunda gitmem derseniz eşinizin üzüleceğinide hesaba katın evlilik fedakarlıktır bekarlık gibi değil sen ona o sana uyacak mecbur zamanla herşey rayına oturur..

burdada dini tartışmalara girenlere pes diyorum ne kadar hep benim dediğim olsun diyen insan varmış..

sorduğun sorunun cevabını bi çok arkadaş yazmış zaten kaç kere önceki sayfalarda aç oku ya
artık seninle uğraşamıcam hakkaten anlamamak için ayrı bi çaba sarfediyosun
vallahi sen adamı delirtirsin

Hanımefendi sizin uslübunuz gerçekten kötü haklı bile olsanız kendi dilinizle kendinizi haksız duruma düşürürsünüz her konuda..

Birde kainattaki hiç kimse Kuran-ı Kerim'e eksik yanlış diyemez..

Ve de hiç kimse İncil'e kötü yada diğerlerinden daha iyi diyemez..

bütün kitaplar sırayla o zamana göre indirlmiştir ve haktır...

Kuran nasıl kutsalsa incilde tevratta zeburda kutsaldır sadece sıralaması vardır son kitap Kurandır..bu yüzden ona uymalıyız..

Eğer incil zamanında yaşasaydık o zamanda ona uyardık..

Eğer tevrat zamanında yaşasaydık o zamanda ona uyardık..

ebis işin gücün vardı senin hani,bizim gibi boş değildin, daha ne işin var burda, kaç saattir burdasın...
burda ki insanların hiç biri sana hak vermez, üzgünüm seni hayal kırıklığına uğrattım ama öyle emin ol...
şansını başka yerde dene bence....

Suçsuzken bi kendini bilmeze tek cevap verdim diye ceza almış biri olarak
hatırlatma gereği duydum bayanlar..
Boşu boşuna banlanmayın değmez..
Kibleyin gitsin..
Unutmadan ben de kibleyeyim konu konuluktan çıkmış

Eşim ve benim aile yapımızda çok farklı.. Kültür farkı... demem buna.. Ben kendimi bildiğimden beri aynı kişiyle beraberim.. uzun zamandırda evliyiz Hep şunu bilir şunu söylerim eşinizle aranızda ''gerçek'' sevgi varsa aile nedir.. Hiçbir anlamı yok.. istediği kadar sorun olsun hepsi aşılır.. Bazen siz bazen eşiniz yatışrır orta yolu bulur en kötü durumda bile. Yeterki sizin birbirinize saygısı sevgisi olsun.. gerisi gerçekten teferruat.. hepsi aşılıyor aşılır.

Suçsuzken bi kendini bilmeze tek cevap verdim diye ceza almış biri olarak
hatırlatma gereği duydum bayanlar..
Boşu boşuna banlanmayın değmez..
Kibleyin gitsin..
Unutmadan ben de kibleyeyim konu konuluktan çıkmış

Konuda ilk acıklama haric diğer hiçbir yorumu okumadım ( kendi yorumumuda buna göre yazdım yukarıdaki ) sizin yorumu hemen üstümde olduğundan gördüm söylemeden edemeyeceğim.. Geçenlerde hemen aynı durum benimde başıma geldi.. Bildiğiniz küfür yedim.. karşılığında 'fesat' dedim.. İkimizde aynı gece banlandık..ben 2 gün banlandım bana küfür eden kişi aynı günün akşamında sitede ve bansızdı. Dün tanımadıgım birinin bir başlıkta hemen aynı şikayetten yakındıgınada şahit oldum.. Önceleri daha dikkatli olunuyordu sitede ceza verilirken 2 yıl öncesinde değil küfür eden birinin bir gün ban yemesi bir daha siteye girmesi bile ya mümkün değil yada zordu.. Şimdi böyle değil sanırım yada benim konumda gözden kaçan bir durum oldu. Demem oki bazen olabiliyor böyle şeyler.. Haksızlıga ugramama ramen ben kızgın degılım artık.. Binlerce insanla uğraşıyor binlerce yorum okuyorlar belki günde sonucta aynı bizim gibi insan onlarda birbirimize karşı 'karşılıklı' anlayışlı olduğumuz sürece saygısız insanları hakaret vari konuşan kişileri şikayet ettiğimiz haksızlıga ugrasıdıgı düşündüğümüz kişileride savundugumuz sürece aynı şey ne bizim başımıza bir daha gelir nede o kişilerin diye düşünüyorum...

Kibir... Gözleri perdeleyen, insanı en büyük hatalara sürükleyen güdü... Şimdi size kim ve dese anlayamazsınız çünkü yüreğinize o kibir perdesi inmiş. Dünyada hiçbir şeyden emin olmadığım kadar eminim ki yüce Allah ve onun indirdiği Kur'an-ı Kerim bütün eksikliklerden münezzehtir. Kur'an- Kerim'de eksik aramak, kusur aramak bizim eksik ve kusurlu olduğumuzun göstergesidir. Eğer Allah yüreğinize o imanı koymuşsa eksik aramazsınız zaten, sebat edersiniz. İçinizdeki bütün kargaşa, o kafanızdaki bir türlü yerine oturtamadığınız taşlar hepsi büyük bir sükunete döner, sonsuz bir huzurdur koşulsuz iman.

Niye her konuyu polemiğe çeviriyorsunuz ve sonrasında ceza alınca haksız yere ceza aldım diye serzenişte bulunuyorsunuz. Burası bir site kuralları ve ceza sistemi var.

Ceza sistemine göre 1 kişi ilk cezasını alıyorsa ve aldığı ceza tartışma, polemik, kadınlar kulübü üyesine yakışmayan üslup veya konu dışıdansa 10 ceza puanı alır ve 1 gün banlanır, daha önce bu konulardan ceza almışsa toplam ceza puanına göre banlı kalma süresi artar.
Buna göre, bir kişinin ceza puan toplamı 20 ve üzeriyse banlı kalma süresi 1 günden fazla olur.

Cezalarınızla ilgili şikayetleriniz varsa mesaj atar öğrenirsin, bilmeden yorum yapmazsınız.
Bu konuyla hiç alakası yokken cezalarla ilgili açıklama yaptığıma göre konuyu tartışma çıktığı için kapatabilirim ve kiblenen mesajları inceleyebilirim müsadenizle.

Banlanan veya banlanacak olanlar bana mesaj atıp sebebini, niyesini sorabilirler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…