Eşimin ailesi ve kültür farkı!!yardım

Yok cevap banaydi herhalde
bu arkadaş bence yaşadığı ortamdan çok etkilenmiş asimile olmuş

Bence özendiği dini bile tam olarak bilmiyor ki…

Ben de kime attı ki bu taşı diyordum..

alıntılamaya cesareti yok çünkü.
haksız olduğunu biliyor.
şu yazdığı cevaptan belli değil mi Allah aşkına.
o kadar şey söyledim,herkese yaptığı gibi saldırışa geçti.
gerçekten öğrenmeyi,araştırmayı seven insan böyle yapmaz.
her cevabı dikkatle okur,olabilirliğini sorgular.
ona diyorum ki madem beğenmiyorsun,doğrusunu sen yap örnek ol , niye cevap veremiyor?
çünkü haksız olduğnu bal gibi biliyor.
nefret ediyorum ben böyle insanlardan.
dedğinin arkasında yaptığıyla durmayan insanlardan nefret ediyorum.
bu kadın burda müslümanlığı kötülüyor ama kimliğinde müslüman yazıyor.
ikiyüzlülük bu.
madem yargılayacak güce sahip o zaman arkasında dursun da ona göre hareket etsin.
burda bi çok kişi bu yüzden sinirlendi.

sen italyada doğsan hristyan olacaktım burada doğdun müslüman oldun kendi seçimin değil yani geleneklerle alakalı bir şey. sanki oturdun bütün din kitaplarını okuyup karar vermişsin gibi ahkam kesme istersen.

Benim verdigim örneğe alakasız bir cevap vermiş. Ebis i kendi kurguladığı dünyada yalnız bırakmak lazım aslında.

Bence haksız olduğunu düşünmüyor. Onu düşünemiyor. Öyle düşünse zaten bu kadar düşmanca yaklaşmaz..ilk mesajları kin dolu sanki..
Bence bizi gerici ve örümcek kafalı olarak görüyor.

o bahsettiğin kitap kutsal kitap filan heralde bu kadar inandığına göre
islamın kadını koruyup korumadığını merak ediyorsan git doğru düzgün kaynaklardan araştır
ya da aç bizzat kuran oku
böyle her önüne gelenin yazdığı kitapları örnek göstererek mi dinini kötülüyosun
Allah ıslah etsin seni ve senin gibi düşünenleri
konuştukça batıyosun yakında dinden de çıkacaksın nerdeyse
o yüzden ağzından çıkan laflara dikkat et biraz

Yok cevap banaydi herhalde
bu arkadaş bence yaşadığı ortamdan çok etkilenmiş asimile olmuş

asimile olan insanlar en azından dürüstçe bunu yaşıyor.
bu sadece lafta...

Bence özendiği dini bile tam olarak bilmiyor ki…

bilmesini beklemek hata,neden?
bir insan eğer bişey sorgulayıp araştıracaksa,
tarafsız olur ve hepsine aynı özeni göstererek araştırır.
bu kadın meyilli olduğu tarafı araştırmış,yere sokmaya çalıştığı o güzelim dinimiz hakkında hiç bir şey bilmiyor.
emin ol bilse birazda olsa içinde bişeyler kalırdı.
yok bebekler yaşta evlilikler bilmem ne!
efendimiz,bebek yaşta evlendirin çocuklarınıızı mı demiş?
o o insanların cahilliğinde başka birşey değil.
bunu islama yaftalıyor ya sinir olduğum o.
sen kutsa kitabımızı,efendimizi ve diğer peygamberlerimin hayat görüşlerini,yaptıklarını bilmiyorsun
ama tutup kızını çocuk yaşta evlendiren insanları araştırıp,önümüze sürmeyi biliyorsun?
ne biçim iş bu.
yazdığı her satırdan cehalet akıyor ya....

Kızlar boşverin gitti zaten ebis..
Biz de bir günü daha tamamladık birlikte..ömrümüzden 1 gün daha gitti..
Şimdi çocuklarımıza gitme vakti.. herkese iyi ve huzurlu akşamlar..
Çok nostaljik bir kapanış oldu ama idare edin işte…

islam kadına değer vermiyor ha

ben düzelteyim onu:

''islam dininde olan fakat müslümanlığı bilmeyen,peygamberini sözde bilip,seven fakat uygulamaya gelince kendi kurallarını koyanlar kadına değer vermiyor''

islam değil!!

küçük insanlar kişilerle uğraşır.

işte sen en güzel örneğisin.

islamla değil,onu yanlış kullananlarla uğraşarak kendini haklı çıkarmaya çalışıyorsun.

gittiğini biliyorum çünkü haksız,
yorumlara cevap veremiyor.
ezberlemiş iki bişey papağan gibi sayıklıyor.
özellikle yazıyorumki okuacak biliyorum.
mühüm olan burda olması değil,
başka zamanda olsa okusun görsün halini.
bende çıkayım eşim gelecek,
hepimize iyi akşamlar

arkadan konuşmak da müslümanlık değilmi zannedersin 7 24 bilgisayar başında oturuyoruz sizin gibi işsiz güçsüz tipler değiliz kadınlar kendinize benzetmeyin beni.. ben alıntı kullanmam size özel bir şey değil hemen kendinizi hint kumaşı sanmayın diğer konularda da kullanmadım ayrıca yorumlarınız çok saçma.

dini çevrenizden öğrendiniz siz oturup incili kaçınız okudunuz desem tık çıkmaz. bir iki sayfa okuyan ben okudum diye ahkam keser hemen. önce diğer kitapları okuyun sonra ben müslümanım deyin yoksa komik oluyorsunuz dedikoduyla olmaz bu işler.

sen italyada doğsan hristyan olacaktım burada doğdun müslüman oldun kendi seçimin değil yani geleneklerle alakalı bir şey. sanki oturdun bütün din kitaplarını okuyup karar vermişsin gibi ahkam kesme istersen.

sonradan müslüman veya hristiyan olan insanlara ne diceksin o zaman...

biz incil hakkında ahkam kesmiyoruz zaten
ama sen okumadığın halde doğru düzgün bi bilgin olmadığı halde kuran hakkında ahkam kesebiliyosun
komik olmaya başladı yorumların

ben kuranı okudum ki eksiklerini söylüyorum ama siz bilmediğinz kitapların kurandan daha iyi olup olmadığını bilmiyorsunuz ben de onu anlatıyorum belki incil daha iyi bir din size göre ama okumadınız bilmiyorsunuz.

İncilde bir eksik görürsen yeni secilecek papaya mail at duzeltsin

ay ben de çok inandım senin okuduğuna
tabi kuran diye o tavsiye ettiğin kitapları okuyosan onu bilemem yanlış bilgilenmiş olabilirsin
doğru bilgi almak istiyosan çok güzel türkçe açıklaması olan kitaplar var
insanların taraflı olarak yazdıkları kitapları okumakla dini bütünüyle öğrenmiş olmazsınız

ayrıca incili bütünüyle okumasam da arkadaşım da var içinden baktığı sayfalarda ne için olduğunu hatırlamıyorum ama insanların kılıçtan geçirilmesi vs ile ilgili hükümler bile vardı ama sen bunu kabul etmezsin şimdi muhalefet olacaksın ya

ayrıca insanlar tarafından defalarca değiştirildiği herkes tarafından bilinen kitaplara nasıl inanıyosun onu da anlamadım

ben sana kadınların yaşadığı zulümleri anlatan bir kitap önerdim sen hemen kutsap kitap yaptın beyin örümcek tutması böyle bir şey kuran var diye başka kitap okumayacakmıyız yani bende senin kuranı okuduğuna inanmıyorum mesela mutlaka birileri kulağına fısıldadı onlardan kırıntıları burda döküyorsun incil tevrat okumak kötü bir şey değil alın okuyun bilgilenin karşılaştırın yoksa kös kös oturur gelişmemiş ülkenin gelişmemiş kadınları arasında yerinizi alırsınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…