Eşimin ailesi ve kültür farkı!!yardım

Şimdi size burda ıslamın kadına verdiği değeri anlatsam bunca yıllık sabit fikirleriniz degisecek mi?
Hiç sanmıyorum. Siz islami yanlış yerlerde öğrenmeye calismissiniz. Ayrıca begenmiyorsuuz madem neden müslümanım diyorsunuz?
Ayrıca size saplak atılmadığı bulunduğunuz avrupa ülkelerinde hiç atılmadığı anlamına gelmez. Nasıl ki müslüman ülkelerde sizin verdiginiz örnek gibi herkesin recm edilmedigi ve bebek yaşta evlendirilmedigi gibi.

Son olarak ben islam kadını koruyor derken Kurani kerime dayanarak söyledim. Hikaye kitabına göre değil.:18:

Senin bilgi eksikliğin var. Sadece islam değil mantığı olan her kavram kadını korur. Çünkü doğada bir denge varsa kadın erkekten bedensel olarak daha zayıfsa bunun korunması mantıksal olarak olmalı zaten. Gerçek İslam kadını koruyor mu? Evet sonuna kadar evet. Biraz araştırırsan yanlı olmayarak anlaşılır bir dille anlatılıyor. Bir kere Hz Muhammed Hz Fatma’ya çok düşkündü, kızına yani.. ve “kız evlatlarınızı daha çok sevin” demiştir.
Ama her şeyin yozlaştığı gibi bu konuda yozlaştı.
Mesela bir alim demiş ki: Dünya var olduğundan beri en bolluk bereketin olduğu yüzyıl bu zaman, ama insanların da en çok birbirini yediği zaman bu zamandır. tezat değil mi? Neden islamla bağdaştıralım ki?

evet evet evet :13::13::13:

kurallar uygulandığı sürece geçerlidir futbolda da kurallar bellidir ama sahada uygulamazsan maçı kaybedersen bir anlamı kalmaz aynı şekilden kuran'da yazması bunun tüm müslüman ülkelerde geçerli olduğu anlamına gelmiyor kadınların neler yaşadığını görün size onlarca kaynak verebilirim ama kuranda yazıyor deyip her yerde böyle olduğuna kanaat getiremezsiniz siz zannediyorsunuz ki kitapta yazıyor diye her yerde geçerli bunlar.

gerçek hayata dönmenizi öneririm. hikaye kitaplarında değil insanların kadınların neler yaşadıklarına bakarsanız anlarsınız recm edilen pantolon giydi diye dövülen 14ünde dedesi yaşında adamla evlendirilen kızlar batıda değil müslüman ülkelerde yaşanıyor. kuranı nasıl okuyorlar acaba onlar...

İşte senin anlamadığın da bunların İslamla alakası yok. Yine adı Müslüman olan bir gurup yapıyor bir şeyler ama İslamda yeri yok. Dile kolay Müslümanım demek ya önüne gelen söylüyor. Bazen ortam olsun diye bile.. dediklerin doğru recm vs..ama batıda da öz baba kızıyla birlikte oluyor ve meydanlarda dolaşıyor bu mu çağdaşlık.. yaşanmış bir örnek vereyim. Japonya’ya giderken uçakta 2 erkek bir kadın oturuyor. Erkekle sohbet ederken diyor ki bu karım bu da onun sevgilisi. Tabi ortamda bir şaşkınlık. Adam diyor ki “ karım mutluysa sorun yok” bu daha mı normal.eğer normalse ben örümcek kafalıyım.

Ne yani bir iki kişi islami kuranı idrak edemedi diye milyonlarca muslumanda aynı mi sanıyorsunuz? İtalya başbakanı berlusconi 20 lık citirlarla alem yapıyor adam 70 yaşında. Kalkıp tüm italya böyle mi diye dusunelim o zaman. Recm dediginiz amerikada sucsuz birinin sorgulamasiz sokak ortasında polis tarafından supheliye benziyor diye oldurulmesinden daha adil emin olun. Artı bilmediğiniz din kurallarini elestirmeyin. İnsan bilmediginin düşmanıdır sonuçta.

şimdi hatırladım,siz bi mesajınız da da türbanlıları İran'a göndermiştiniz di mi...
cnm anlat, çekinme, neler yaşadın, neler geldi başına senin böyle...
bu kadar memnun değilsen, sana uymuyosa, dinini değiştir...
hani o çok övdüğün ülkeler var ya, onların dinini mensub ol...
çok mu zor....

ebiş

''eğer bir eksiklik varsa bunu islamda arama eksiklik bendedir''

der bir evliya.

ne de güzel bir sözdür.

sizin gibi basit insanlar kişilerle uğraşır.

sürekli saçma sapan örnekler veriyorsunuz.

yok türk erkekleri şöyle,yok müslüman ülkelerde kadınlar eziliyor?

o kişinin eksikliğidir,niye bunu güzel dinimize mal ediyorsunuz?

o kadar cahilsiniz ki...

Peygamber efendimizi örnek alıp ona göre hareket edeceğiniz yerde,eksiği olan insanları baz alıp,islam dinine yaftalıyorsunuz.

hangi müslüman dört dörtlük.heleki bu devirde.

Eefendimiz,''ahir zaman öyle kötü olacak ki,bir kişinin yaptığıı ibadetin sevabı tahmin bile edilemeyecek'' diyor.

siz niye hep kötü taraftan bakmaya zorluyorsunuz kendinizi?

siz islamı bilen veya bilinçli yaşayan biri değilsiniz!

boş boş konuşuyorsunuz,tek hedefiniz eleştirmek,kafanız başka şeye çalışmıyor.

eğer iyi niyetle sorgulayan biri olsaydınız,efendimiz zamanını araştırıp ona göre hareket ederdiniz,

günah işleyen müslümanların üzeinden prim yaparak dinimizi kötüleyerek değil.

hem madem öyle,madem ortada bi yanlış var,doğrusunu siz yapın o zaman?

araştırın bulun,efendimizin hayatını örnek alın doğruyu siz alında örnek olun.

sakın tutup,efendimizde de hata gördüğüm şeyler var demeye kalkmayın,ahiretinizi mahvetmeyin.

ağzınız iyi laf yapsada bomboşsunuz.

islam sen suçlusun, seni asacaz, recm edecez demiyo ki...
mutlaka şahit istiyo,
hoş, yaptıysa da, recm edilsein, herkes cezasını çeksin...
keşke ülkemizde de recm olsa da, tecavüzcüler, çocuk istismarcıları nasibini, alsa....

ebis sana göre,müslüman olmanın en güzel yanı ne?

çok merak ediyorum bu soruya verecek bi cevabın var mı diye....

Kızlar ben bu olayı şuna benzetiyorum… 15-16 yaşında çocuklar Kızılay meydanlarında bilumum yayın dağıtıyorlar… daha dünün çocukları bilmezler siyaseti, neyi savunduklarını okul ortamında duydukları ya da arkadaş çevresine kapılırlar… ya bir de iddialı konuşuyorlar ki.. baksan bu işin içinde geçmişi 3-5ay.. hangi kitapları okudun..ımmm orada nokta.. bu da öyle bir şey.

sen italyada doğsan hristyan olacaktım burada doğdun müslüman oldun kendi seçimin değil yani geleneklerle alakalı bir şey. sanki oturdun bütün din kitaplarını okuyup karar vermişsin gibi ahkam kesme istersen.

sen italyada doğsan hristyan olacaktım burada doğdun müslüman oldun kendi seçimin değil yani geleneklerle alakalı bir şey. sanki oturdun bütün din kitaplarını okuyup karar vermişsin gibi ahkam kesme istersen.

Yusuf islam nasıl müslüman olmuş acta googleda oku o zaman. Ben müslüman olmaktan memnunumda senin için öyle değil anlaşılan. Bu kafayla ıslama bi faydan yok sus zarar etme bari. Yurt dışında müslümanım deme bu kadar utaniyorsan.

yoo kimse kimseyi zorlamıyor;koca bile karısına baskı yapamaz bu konuda.
yani madem bu kadar emin inandıklarından ve de inanmadıklarından dilediği yola gider isteyen.. geleneklerle alakası ancak çocukluktan çıkana kadar vardır.

Aynen öyle birde şu var çağ teknoloji çağı bilgi çağı. Ebis bizi tv internet gazete olamayan bir yerde yetişti sanıyor. Bir tek kendisi kitap okuyor herşeyi kendisi biliyor. Aklı olan araştırır en doğrusu neyse ona inanır. Ama Ebis gibi islamdan bi haber müslümanım diyenler asıl islam düşmanı böyleleri. Yusuf islam kuranı kerimden önce Ebis gibi muslumanlari tanisaydim müslüman olmazdım diye boşuna dememiş.

Gerçekten beğendim, güzel söylemiş..
Biraz da nasip meselesi sanırım. Sonradan Müslüman olmuş insanların hayatlarına bakarsanız eğer… Romanyalı bir manken Müslüman olmuştu. Defile için İstanbul’a geldiğinde ezan sesinden etkilenmiş gibi…

bu cevap banaysa,
merak etme ben sorgulama dönemleride geçirdim.
çok araştırdım.yabancı bi ülkede doğsam ne olurdu diye.
araştırıkça dinimdeki tüm güzellikleri gördüm.
çok şükür BOŞ bir müslüman değilim.
ve evet gururla söylüyorum,ben gene müslüman olurdum elhamdülillah!!!
o kadar boş ve gereksizsinki gene saldırışa geçtin.
neden sorulara cevap vermiyorsun?
neden düşünmüyorsun!!
evet düşünmüyorsun.
çünkü saplantılısın.''beni bilirim'' hastasısısın sen.
lütfen dinimizi kirletme
ve git o yerlere göklere sığdıramağın ülkelerin dinlerinden sana uyanı seç.
inan sen ve senin gibiler kirlilik yaratıyor.

Ben de kime attı ki bu taşı diyordum..

bide anlamadığım ne biliyor musunuz,bunun gibiler yedikleri kaba tükürüyor adeta.
madem sevmiyorsun bu ülkeyi,git!
madem sevmiyorsun müslümanlığı git dinini değiştir!!
niye yapmıyorsun biliyor musun??
çünkü herkese:''siz geleneklere karşı çıkamadığınız,sorgulamadığınız için böylesiniz'' diyen sen,
evet sen'!! sende aynı düşüncedesin.
sen dinini değiştirirsen toplum ne der değil mi ama!!
hani o araştırmacı sorgulayıcı kimliğin?!
sen korkaksın,çünkü değerlerinin arkasında duramıyorsun!
ve çok cahilsin.
Allah senin gibilerden korusun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…