- Konu Sahibi mutsuzperi
-
ben isveçte yaşadım uzun süredir ama kimse gelip de popoma şaplak atmadı hanımefendi nereden uyduruyorsunuz böyle şeyleri ayrıca islam kadını koruyorsa neden müslüman ülkelerde kadınlar bu kadar geride bir zahmet açıklayın da aydınlanalım.gökyüzünün diğer yarısı isminde bir kitap var islam kadını koruyormu orada daha net görebilirsiniz.
Şimdi size burda ıslamın kadına verdiği değeri anlatsam bunca yıllık sabit fikirleriniz degisecek mi?
Hiç sanmıyorum. Siz islami yanlış yerlerde öğrenmeye calismissiniz. Ayrıca begenmiyorsuuz madem neden müslümanım diyorsunuz?
Ayrıca size saplak atılmadığı bulunduğunuz avrupa ülkelerinde hiç atılmadığı anlamına gelmez. Nasıl ki müslüman ülkelerde sizin verdiginiz örnek gibi herkesin recm edilmedigi ve bebek yaşta evlendirilmedigi gibi.
Son olarak ben islam kadını koruyor derken Kurani kerime dayanarak söyledim. Hikaye kitabına göre değil.:18:
kurallar uygulandığı sürece geçerlidir futbolda da kurallar bellidir ama sahada uygulamazsan maçı kaybedersen bir anlamı kalmaz aynı şekilden kuran'da yazması bunun tüm müslüman ülkelerde geçerli olduğu anlamına gelmiyor kadınların neler yaşadığını görün size onlarca kaynak verebilirim ama kuranda yazıyor deyip her yerde böyle olduğuna kanaat getiremezsiniz siz zannediyorsunuz ki kitapta yazıyor diye her yerde geçerli bunlar.
gerçek hayata dönmenizi öneririm. hikaye kitaplarında değil insanların kadınların neler yaşadıklarına bakarsanız anlarsınız recm edilen pantolon giydi diye dövülen 14ünde dedesi yaşında adamla evlendirilen kızlar batıda değil müslüman ülkelerde yaşanıyor. kuranı nasıl okuyorlar acaba onlar...
kurallar uygulandığı sürece geçerlidir futbolda da kurallar bellidir ama sahada uygulamazsan maçı kaybedersen bir anlamı kalmaz aynı şekilden kuran'da yazması bunun tüm müslüman ülkelerde geçerli olduğu anlamına gelmiyor kadınların neler yaşadığını görün size onlarca kaynak verebilirim ama kuranda yazıyor deyip her yerde böyle olduğuna kanaat getiremezsiniz siz zannediyorsunuz ki kitapta yazıyor diye her yerde geçerli bunlar.
gerçek hayata dönmenizi öneririm. hikaye kitaplarında değil insanların kadınların neler yaşadıklarına bakarsanız anlarsınız recm edilen pantolon giydi diye dövülen 14ünde dedesi yaşında adamla evlendirilen kızlar batıda değil müslüman ülkelerde yaşanıyor. kuranı nasıl okuyorlar acaba onlar...
Yaaa artık baba odaya girince ayağa kalkma olayı kaldımı?
sen italyada doğsan hristyan olacaktım burada doğdun müslüman oldun kendi seçimin değil yani geleneklerle alakalı bir şey. sanki oturdun bütün din kitaplarını okuyup karar vermişsin gibi ahkam kesme istersen.
Yusuf islam nasıl müslüman olmuş acta googleda oku o zaman. Ben müslüman olmaktan memnunumda senin için öyle değil anlaşılan. Bu kafayla ıslama bi faydan yok sus zarar etme bari. Yurt dışında müslümanım deme bu kadar utaniyorsan.
yoo kimse kimseyi zorlamıyor;koca bile karısına baskı yapamaz bu konuda.
yani madem bu kadar emin inandıklarından ve de inanmadıklarından dilediği yola gider isteyen.. geleneklerle alakası ancak çocukluktan çıkana kadar vardır.
Aynen öyle birde şu var çağ teknoloji çağı bilgi çağı. Ebis bizi tv internet gazete olamayan bir yerde yetişti sanıyor. Bir tek kendisi kitap okuyor herşeyi kendisi biliyor. Aklı olan araştırır en doğrusu neyse ona inanır. Ama Ebis gibi islamdan bi haber müslümanım diyenler asıl islam düşmanı böyleleri. Yusuf islam kuranı kerimden önce Ebis gibi muslumanlari tanisaydim müslüman olmazdım diye boşuna dememiş.
sen italyada doğsan hristyan olacaktım burada doğdun müslüman oldun kendi seçimin değil yani geleneklerle alakalı bir şey. sanki oturdun bütün din kitaplarını okuyup karar vermişsin gibi ahkam kesme istersen.
bu cevap banaysa,
merak etme ben sorgulama dönemleride geçirdim.
çok araştırdım.yabancı bi ülkede doğsam ne olurdu diye.
araştırıkça dinimdeki tüm güzellikleri gördüm.
çok şükür BOŞ bir müslüman değilim.
ve evet gururla söylüyorum,ben gene müslüman olurdum elhamdülillah!!!
o kadar boş ve gereksizsinki gene saldırışa geçtin.
neden sorulara cevap vermiyorsun?
neden düşünmüyorsun!!
evet düşünmüyorsun.
çünkü saplantılısın.''beni bilirim'' hastasısısın sen.
lütfen dinimizi kirletme
ve git o yerlere göklere sığdıramağın ülkelerin dinlerinden sana uyanı seç.
inan sen ve senin gibiler kirlilik yaratıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?