Çocuğa hiç kızılır mı, ne de olsa kendi torunları değil " gelinin çocuğu". Bakın çocuk sizin eşyanız değil, " benim çocuğuma hep böyle mi bağırıyor " diye sormak kadar itici bir davranış olamaz. O çocuk onların torunu ve eşinizle sizin çocuğunuz, adı varsa adı ile hitap edin öncelikle " annne babam alı'ye hep bağırıyor mu".
Öte yandan çocuğun evde neler yaptığını bılemexsenız , yeri gelir çocuğa kızılır. Belki aynı ekmeği yüzüncü kez yere arttı?
Bizim evdede yeğen var yaz boyu. Ben hayatımda evde koltuk tepesinde zıpladıgımı, odada yemek yediğimi, dolap kurcaladığımı bilmem. Ama yeğenim ne kadar bana ait özel eşya varsa hepsini dolaplardan çıkarıp kırmış çünkü merak ediyormuş, kırdığı seyler arasında tv, dünyanın farklı yerlerinden gelen hediyeler, yedi yüz lira değerindeki buhar makinesi, buna ek olarak her yere döktüğü ekmekler, koltuğa boca ettıgı yiyecekler ve sütler, yerlere döktüğü yemekler, üstüne işediği koltuklar vs vs. Liste uzar gider. Siz gerçekten çocuk bakmak hem yaşlılar hem de yakın diğer akrabalar için kolay mı sanıyorsunuz ? Kızsan olmuyor zira ya anası alınır ya babası alınır, kızmasan evi savaş alanına çevirir zira kural düzen öğretilmemiş!
Ben sizin kayınpeder nasıl bağırdı bilmem, ama torun denen şey ciddi insanların üstünde yük. Hiç bir getirisi de yok. Kendim Halis muhlis torunum , benim ne kadar hayrım dokundu buyuklerıme ki, benım torunumun dokunacak.