Eşimin ailesi yüzünden taşınmak istiyoruz

sizden paraları almakta haklılar bence evınızı yapmıslar esyalarınızı almıslar . O kısım normal gerı kalan ıse aranızdakı anlasmaya baglı olarak haklı haksız degısır

Merhaba bayanlar, ben 5aylık evliyim kayınvalidemlerle altlı üstlü oturuyoruz, sorunum şu kayınvalidemler otrduğumuz binayı iki sene önce yaptılar bu sene de bizim evimizin içini yaptılar mobilya aldılar ve evlendik, beyaz eşya almıcaklardı beraber yiyip içmeyi düşünüyolardı düğüne bi hafta kala güç bela aldırdık. Ben evlendikten bi hafta sonra fındık zamanı geldi onlar tarlaya gittiler ben evde yemek yapmak için kaldım yemekleri çoğu zaman kendi evimde yaptım ama benim evime yiyecek aldırmıyolardı beraber yicez diye bende yukardan alıp aşağıda evimde yaptım. Bu süreçte kayınvalidem evi mutfagı yaptığı kahvaltıyı hiçbişeyi toplamadan tarla bahanesiyle evden gidip herşeyi benden bekledi ben bi aşağı bi yukarı iki evi birden bir haftalık evliyken idare etmeye çalıştım sabrettim. Sonra sürekli yemekleri kahvaltıları benden bekledi. Bi gün yine tarlaya gittiklerinde ben yukarı çıkıp onun evini toplamadım kendi evimde yemeklerini yaptım tarladan geldiler yemeğe indiler gelip bana elini beline koyarak hesap sordu neden toplamadın evi diye bende kendi evime zor yetişiyorum dedim tam iki hafta yüzüme bakmadı benimle konuşmadı eşimi tersledi yemeğe çağrdım gelmedi. Bir gün eve geldim yukarı çıktım teyzem gelmiş odaya girdim kaynvalidem ağlıyor teyzeme hiçbişey yapmıyo yardım etmiyo diyerek beni şikayet etmiş teyzem de bana kızdı ve özür dilemek zorunda kaldım haklı olduğum halde. Ayriyetten bu süre içinde eşimden sürekli para istediler biz kendimize zor yetiriyorz parayı bizim elimizden bütün çeyrekleri düğün paralarını aldılar düğün salonunda üstelik. 8bin tl 33 tane çeyrek. Biz sıfırdan başladık eşim işe yeni girmişti düğün sabahı elimizde beş kuruş yoktu düğün parasına güvenmiştik üstelik eşim bekarken ailesine yardım etti kuruşu kuruşuna bütün maaşını annesine verdi evimi yapıcaklar diye ama yaparken de yaptıktan sonra da burnumuzdan getirdiler ben evlendiğim günden beri hergün ağlıyorum onlrn yüzünden. Son bir aydır yemeği ayırmaya çalişıyorum en son bu sabah eşim yukarı çıktı kavga çıkarmışlar beş kuruş para vermedin zaten ayrı yemeğe başladınız diye eşim sinirlenip eve geldi ilk defa onu ağlarken gördüm çok mutsuzuz ikimizde elimizden geleni yaptığımız halde her seferinde kötü olduk benim ilk beş ayımı mahvettiler üstelik severek evlendik 8 yıllık bi geçmişimz var allaha şükür ki eşim çok iyi ikimizde birbrmize destek oluyoruz brbrmzi anlıyoruz eşim taşınmak istiyor bende istiyorum ama nasıl olucak bilmiyorum çok ters insanlar bütün çevre böyle bütün akrabaları da aynı kafada ve hepsi bizim çok yakınımızdalar derdimi anlatıcak kimsem yok ailemde uzakta ağlamaktan bitkin düştüm ne olur bi akıl verin sizce ne olursa olsun taşınmalımıyız yoksa düzeltebilirmiyiz
arkana bakmadan kac maden esinde cıkmak istiyo bi daha fırsat bulamazsın olmadı kredi cek yeterki cık

Eğer kira ödeyecek durumunuz yoksa oturun evinizde iletişim kurmadan onlarla. Teyzeniz ile olan durum felaket. Teyze sen gel benim evime konuşalım özür dileyecek bir şey yok ben kimseye hizmetçilik yapamam deseydin.

Eşin de sen de karar vermişsiniz,daha nasılını soruyorsun.
İki gönül bir olmuş gerisi çok kolay.
Elaleme kulakları kapatıp,1 kuruşu bile kenara atıp yeni evinize geçeceksiniz.
Eşiniz destekçiniz çok şanslısınız.Burada kv ile aynı binada yaşayanların konularına bir göz atın,halinize milyon kere şükredin.
Hakkınızda hayırlısı

Eşim evlenmeden iki hafta önce işe girdi, nişanlılık sürecinde işsizdi babası üniversiteyi bitirmesini istedi çalışmıcaksın ben karşılıcam dedi, ondan önce iki senedir eşim bütün maaşını ailesine veriyordu ev için. Mutfağa yiyecek almamızı istemiyorlardı onun dışında faturalar vs ayrıydı zaten biz kendimiz geçindik son bir aydır kendimiz yapıyoruz herşeyi. Bu durumdan rahatsızlar.

Eşim evlenmeden iki hafta önce işe girdi, nişanlılık sürecinde işsizdi babası üniversiteyi bitirmesini istedi çalışmıcaksın ben karşılıcam dedi, ondan önce iki senedir eşim bütün maaşını ailesine veriyordu ev için. Mutfağa yiyecek almamızı istemiyorlardı onun dışında faturalar vs ayrıydı zaten biz kendimiz geçindik son bir aydır kendimiz yapıyoruz herşeyi. Bu durumdan rahatsızlar.
E daha ne o zaman.
Ev tutup çıkacaksınız.Bitti.

sizden paraları almakta haklılar bence evınızı yapmıslar esyalarınızı almıslar . O kısım normal gerı kalan ıse aranızdakı anlasmaya baglı olarak haklı haksız degısır
Benim demek istediğim biz onlara zaten bu parayı vericektik o paraya güvendik demem o yüzden bu konuda bi sıkıntım yok eşimin elinde avucunda ne varsa alıp hala bizden maaşını kuruşu kuruşuna istemesi sorun zaten

Bir an evvel sen de iş ara. İki maaşla kıt kanaat de olsa çıkarsınız illa ki. Tek maaşla çok zor hem kira hem ev masrafı. Ama eşin de yanındaysa biran evvel çıkın ki daha sonra yüz yüze bakamayacak hale geleceksiniz belli.

ben olsam asla taşınmam. kocan o ev yapılsın diye çalışıp çabalamış. üstelik düğün gelirlerini de almışlar. orda kalırım, yemeğimi ayırırım. haftada bir çay muhabbetini geçmem. ne derlerse de takmam. bu sürede para biriktirin. yarın çirkefleşirlerse çıkıp gidebileceğiniz paranız olsun.
ha kv-kp düşkünse, yemek yapacak,bulaşık yıkayacak güce sahip değillerse, yaşlılarsa böyle yapmayın.

Ben böyle şeylere maruz kalmak adına düğün bile istemedim. Bi an önce kaç ordan yetmiyosa kocanın aldığı sen de çalış hizmetçi misin sen?

ben olsam asla taşınmam. kocan o ev yapılsın diye çalışıp çabalamış. üstelik düğün gelirlerini de almışlar. orda kalırım, yemeğimi ayırırım. haftada bir çay muhabbetini geçmem. ne derlerse de takmam. bu sürede para biriktirin. yarın çirkefleşirlerse çıkıp gidebileceğiniz paranız olsun.
ha kv-kp düşkünse, yemek yapacak,bulaşık yıkayacak güce sahip değillerse, yaşlılarsa böyle yapmayın.
Yok hayır çok gençler kırklarındalar. Bir gün yukarı çıkmadığımda akşam arayıp niye çıkmıyosun bakmıyosun napılcak ne edilcek niye ayrı yiyosun böyle mi olucaz diye hesap sordular. Ben büyüklerime bu zamana kadar cevap vermedim hiç bu yüzden derdimi anlatmakta çok sıkıntı çekiyorum bişey dediklerinde takılıp kalıyorum bu yüzden üstüme geliniyo

Beni taşınmakta düşündüren şey o gün teyzeme isterlerse taşınsınlar hakkımı helal etmem demiş, ben elimden geleni yaptığımı saygıda kusur etmediğimden eminim ama anne hakkı ödenmez bu yüzden arada kaldım napıcağmı şaşırdım

düşünecek ne var taşının bir an önce, 1+1 yeter size, onlara hizmet edeceğinize ne kazanırsanız onu yersiniz.

Zamanla düzelir ama buna sabrımız varmi bilemem kendime benzettim sizi durumlarimizda aynı yani yasadiklarimiz..nen 9 senede zor ayırdım yeme içme olayi mi çok taşınacak oldum hakkımı helal etmem diyince hep ama oğul vebali taşımak istemedim..2 cocugum oldu büyüdü okula başladılar Anca çözdüm sorunları.. Allah arsizla karşılaştırmasın kimseyi..tasin demek kolay ama diyene çekene değil malesef..

Merhaba bayanlar, ben 5aylık evliyim kayınvalidemlerle altlı üstlü oturuyoruz, sorunum şu kayınvalidemler otrduğumuz binayı iki sene önce yaptılar bu sene de bizim evimizin içini yaptılar mobilya aldılar ve evlendik, beyaz eşya almadılar. beraber yiyip içmeyi düşünüyolardı. Evlendikten bir ay sonra aldık. Ben evlendikten bi hafta sonra fındık zamanı geldi onlar tarlaya gittiler ben evde yemek yapmak için kaldım yemekleri çoğu zaman kendi evimde yaptım ama benim evime yiyecek aldırmıyolardı beraber yicez diye bende yukardan alıp aşağıda evimde yaptım. Bu süreçte kayınvalidem evi mutfagı yaptığı kahvaltıyı hiçbişeyi toplamadan tarla bahanesiyle evden gidip herşeyi benden bekledi ben bi aşağı bi yukarı iki evi birden bir haftalık evliyken idare etmeye çalıştım sabrettim. Sonra sürekli yemekleri kahvaltıları benden bekledi. Bi gün yine tarlaya gittiklerinde ben yukarı çıkıp onun evini toplamadım kendi evimde yemeklerini yaptım tarladan geldiler yemeğe indiler gelip bana elini beline koyarak hesap sordu neden toplamadın evi diye bende kendi evime zor yetişiyorum dedim tam iki hafta yüzüme bakmadı benimle konuşmadı eşimi tersledi yemeğe çağrdım gelmedi. Bir gün eve geldim yukarı çıktım teyzem gelmiş odaya girdim kaynvalidem ağlıyor teyzeme hiçbişey yapmıyo yardım etmiyo diyerek beni şikayet etmiş teyzem de bana kızdı ve özür dilemek zorunda kaldım haklı olduğum halde. Ayriyetten bu süre içinde eşimden sürekli para istediler biz kendimize zor yetiriyorz parayı bizim elimizden bütün çeyrekleri düğün paralarını aldılar düğün salonunda üstelik. 8bin tl 33 tane çeyrek. Biz sıfırdan başladık eşim işe yeni girmişti düğün sabahı elimizde beş kuruş yoktu düğün parasına güvenmiştik üstelik eşim bekarken ailesine yardım etti kuruşu kuruşuna bütün maaşını annesine verdi evimi yapıcaklar diye ama yaparken de yaptıktan sonra da burnumuzdan getirdiler ben evlendiğim günden beri hergün ağlıyorum onlrn yüzünden. Son bir aydır yemeği ayırmaya çalişıyorum en son bu sabah eşim yukarı çıktı kavga çıkarmışlar beş kuruş para vermedin zaten ayrı yemeğe başladınız diye eşim sinirlenip eve geldi ilk defa onu ağlarken gördüm çok mutsuzuz ikimizde elimizden geleni yaptığımız halde her seferinde kötü olduk benim ilk beş ayımı mahvettiler üstelik severek evlendik 8 yıllık bi geçmişimz var allaha şükür ki eşim çok iyi ikimizde birbrmize destek oluyoruz brbrmzi anlıyoruz eşim taşınmak istiyor bende istiyorum ama nasıl olucak bilmiyorum çok ters insanlar bütün çevre böyle bütün akrabaları da aynı kafada ve hepsi bizim çok yakınımızdalar derdimi anlatıcak kimsem yok ailemde uzakta ağlamaktan bitkin düştüm ne olur bi akıl verin sizce ne olursa olsun taşınmalımıyız yoksa düzeltebilirmiyiz
yani sofra toplsmakla mi evinize yetisemediniz anlamak zor . neticede o insanlar tarlada calisiyor ve sizin herseyinixi yapmislar nasil bir bakis acisidir anlayamadim

yani sofra toplsmakla mi evinize yetisemediniz anlamak zor . neticede o insanlar tarlada calisiyor ve sizin herseyinixi yapmislar nasil bir bakis acisidir anlayamadim
olayı anlamadınız sanırım bilerek bırakıyor hergün ve tarlaya değil gezmeye de gitse ben onun evini temizlemek toplamak zorundayım böyle görüyor,evindeki ütüsüz çamaşırların hesabını bile benden sordu bu nasıl bi zihniyet? ayrıca bikaç kez yanlarında ben de gittim emin olun sırf 'ben tarlaya gidiyorum yoruluyorum' demek için gidiyor kayınbabam çalışıyor kaynvalidem iki dal sallayıp oturup çay demliyor. tarlaya gitmese de evde akşama kadar yatıp beni yemek yapmaya çağırıyor gidiyorum daha kahvaltı ortada duruyo topliyim diye bekliyo, benim eşim vardiyalı çalışıyor onun yemek saati de ayrı ben hangi eve yetişeyim? kusura bakmayın da asıl ben sizin bakış açınızı anlamadım. kendi gözlerimle görüyorum yatıp da işleri benden beklediğini siz olsanız naparsınız, isterse sana saray yapsın katlanırmısınız bile bile?

Back
X