Eşimin ailesi yüzünden taşınmak istiyoruz

Zamanla düzelir ama buna sabrımız varmi bilemem kendime benzettim sizi durumlarimizda aynı yani yasadiklarimiz..nen 9 senede zor ayırdım yeme içme olayi mi çok taşınacak oldum hakkımı helal etmem diyince hep ama oğul vebali taşımak istemedim..2 cocugum oldu büyüdü okula başladılar Anca çözdüm sorunları.. Allah arsizla karşılaştırmasın kimseyi..tasin demek kolay ama diyene çekene değil malesef..
amin, evet demesi kolay ama olmuyor işte çeken bilir

Maalesef köy mantığı böyle, şimdi benim yetiştiğim köyde de kimi çevirip sorsak sizi haksız bulurlar, öyle görmüş öylesine alışmışlar. Bir yandan haklılar,belki ben de aynı şekilde yetiştiğim için böyle düşünüyorum; ama evinizi yapmışlar eşyaları almışlar falan, bunları tamamen bedelsiz yapmaları gerekirdi belki ama dedim ya o şekilde görülmüş hep, sizi de işgücünden saymışlar, valla ben olsam ben yardım ederdim ne bileyim, kendimi borçlu hissederdim. Ama başka açıdan bakınca siz de çok haklısınız. Bence de taşının ama öyle aranızdaki tüm iletişimi birirerek değil de daha sessiz sakin yapın, kader kısmete bağlayın mevzuyu, diğer akrabaların da desteğini alın.

Maalesef köy mantığı böyle, şimdi benim yetiştiğim köyde de kimi çevirip sorsak sizi haksız bulurlar, öyle görmüş öylesine alışmışlar. Bir yandan haklılar,belki ben de aynı şekilde yetiştiğim için böyle düşünüyorum; ama evinizi yapmışlar eşyaları almışlar falan, bunları tamamen bedelsiz yapmaları gerekirdi belki ama dedim ya o şekilde görülmüş hep, sizi de işgücünden saymışlar, valla ben olsam ben yardım ederdim ne bileyim, kendimi borçlu hissederdim. Ama başka açıdan bakınca siz de çok haklısınız. Bence de taşının ama öyle aranızdaki tüm iletişimi birirerek değil de daha sessiz sakin yapın, kader kısmete bağlayın mevzuyu, diğer akrabaların da desteğini alın.
ilk üç ay bende öyle düşünüyordum yapıyım nolcak o kadar ev yaptılar diyodum kendimce ama çok farklılar buraya yaza yaza bitiremem 5 ayda yaşadıklarımı, kendi ailem anlayış gösterir destek verir belki ama bu taraftan herkesin kafası böyle herkes bizi haksız görücek haklı görene de zaten kayınvaldemler kötüleyip kendilerini haklı göstericekler. dedim ya ev yaparken de burnumuzdan getirdi özlellikle eşimin. 4 tane daireleri var kendi oturdukları hariç ama beni son 3 aya kadar yanlarına almayı planladılr, sn anda eşimin ısrarlarıyla oldu evimiz eşimin verdiği paraları hiç ettiler şimdi hiç yardım etmemiş gibi davranıyolar ona da, çatı katına yatak odası yapalım orda kalırsınız bile dediler

Tabikide düzelmezler he dediklerini yapıp gelin değil köle gibi yemeğini yapıp evini temizleyeceksen o ayrı o zaman düzelir.
Hazır eşinde senle aynı fikirde daha ne istiyosun ki arkana bakmadan kaç o evden

Bende esimin ailesiyle ayni binada olmasada ayni sehirde oturuyordum. Benden evim icin yedek anahtar istediler. Olmaz dedim. Geleceğiniz zaman bwn evdeysem gelirsiniz. Aksam istwn cikiyodum. Ariyolardi size yemege geliyoruz. O yorgunlukla eve git yemek yap. Ardindan gelen yatili kaliyor. Gecw 2 3 ekadar oturuyolar. Bunu yapan kayinlarim ve esleri. Gorumcem vs. Bi kac kez yatili misafirin calisn icin zor oldugunu dile getirdim ama anlayan yok. Tabi ben calisiyorum guzelde maas aliyorum. Maddi beklentileri oldu. Kocamin maasi zaten bize yetiyo. Bende maasimdan vermedim.sonra bi daha istemediler. Yani birakin ayni bina bazi erkek aileleri ayni sehirde bile rahat vermiyo. Bende 5 ay dayanabildim. Kocama tayin isteyip gidelim dedim. Çünkü bizim aramizda bozuluyodu. Simdi baska sehirde rahatiz.

Karadeniz Bölgesi sanırım.
Normaldir orada, herkes böyle yaşar ve evet kime sorsan seni haksiz bulur. Haklı olmana rağmen.
Bende Karadenizli yim, oldum olası sevmem bu iç içe aile olaylarını.
Yapacak bir şeyin yok. Öyle yerlerde gelin dediğin 2 ev çekip cevirir. Hatta onlar kendileri düşünüyordur içlerinden ayrı ev verdik ona rağmen rahat ettiremedik diye :)
Bu böyle gider, hamileliği, lohusaligi çok degismezler
Sende eğer birlikte oturmaya devam edecekseniz huzursuzluk çıkmaması adına belli şeyleri yap sadece yemek ve sofra mesela
Temizliğe, çamaşıra dokunma.
Soylenirlerse bu kadar yapabiliyorum de.
Yada madem bunları da yapcam yetisemiyorum sen evde kal bir gün birlikte yapalım de .
Bir orta yol bulamazsan ve hepten elini ayağını çekersen iyice işi rezillige döker böyle insanlar.
Ama taşınma ihtimali varsa bunun üzerine git derim..

Yaşlar kaç bilmiyorum ama çözüm yerine ağlayan bir karı koca var ortada.Şimdi normal şartlarda kimse kimsenin hizmetçisi değil derdim.Fakat Bu anne baba bu fındığı bir tek kendileri için toplamıyorlar sanırım.Ki fındık toplama meşakkatli bir iştir.Bu anne baba ev yapmış,içini dayayıp döşemiş düğün yapmış.Yani altı üstü bi yemek pişirmek evi şöyşe bi toparlamak çok zor gelmemeli evde oturan biri için.Ki 8 koca yıl bir birliktelikte aile yapısını,yaşam biçimini anlamış olman gerekiyordu.
Bekarken anasına babasına çalıştığını vermesi mi olay.Bi maaşla ev yapılıp eşya alınmaz.O ana baba da o yaşa getirmiş onu.N eyapacaktı,çalışıp maaşını har vurup harman mı savuracaktı.
Kendi düğününü yapamayan,kendi evini kuramayan hiç bir birey şartları düzelmeden ev-len-me-sin.

Back
X