• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin ailesi :@

Yuz
Aaay canım aynı benim durumu yazmışsın yaaa aynen birbirlerini kırmaktan kötü söz etmekten çekinmiyorlar.Görümceme kaçkez adım attım insan içinde bir selam soracak hal hatır olsun diye en son beni Allaha havale etti ahirette görüşeceğiz dedi(konum var) kaynababası öldü cenazeye gittim (tabiki kayınbabası ve kaynanası için) gelip orada benimle görüştü yüzsüz gibi...
Yüzsüz gibi giden sensin kizin kv sinin evine .

Aaay canım aynı benim durumu yazmışsın yaaa aynen birbirlerini kırmaktan kötü söz etmekten çekinmiyorlar.Görümceme kaçkez adım attım insan içinde bir selam soracak hal hatır olsun diye en son beni Allaha havale etti ahirette görüşeceğiz dedi(konum var) kaynababası öldü cenazeye gittim (tabiki kayınbabası ve kaynanası için) gelip orada benimle görüştü yüzsüz gibi...
Yani sen gerceksin Tereliye. Bu aci gercekle suan yüzlestim.

Konu sahibi hırsından bir cok hakaret etmissin.Ama gerek yok bu kadarima. Aramamaya devam et bunu sindirsinler.

A
Nede güzel yazmışsınız. Malesef hiç güçlü değilim ve huzurumu bozan hiç kimseye ve hiç birşeye tahammülüm yok. Çok yıprandım ve çok yoruldum çünkü
. Hayat bazen taş gibi olamayi gerektiyor. Yüzüne bütün hinciyla bağıran insana susmani gerektiriyor. Sustuktan sonra o gidince onu Allah a havale Edip hiç bişey olmamış gibi etkilenmeden işine gücüne devam etmeni gerektiriyor. Hayat bazen tahammül etmeyi değil sabretmeyi gerektiriyor. Çünkü tahammülu sevdiklerinize sevdiklerinizin yakinlarina gösteremezsiniz. Tahammül içinde tutmak demek sabır ise hoş görmek demek. Eğer hoş goremiyorsan da kendini ifade et doğru kelimeleri kullanırsan tahammül etmeye çalışmak gibi inanılmaz zor bir mücadeleye gitmeyeceksin. Çünkü onlar hep var olacaklar bugün eşinizle bosansaniz bile bir yerlerde öyle insanlar hep hayatınıza girecekler..

Kadına yetmiyor işte. Her defasında bu durumu eşimin yanında dile getiriyor üstelik. O anda esip gürlememek için kendimi zor tutuyorum.
Ben ayda bir ararım bayamdan bayrama da görürüm eşimin ailesini. Allah var çok iyi insanlar. Sadece kaynamam haklı olarak beni hiç aramıyorsun der. Eşim asla bu konuda bana bir şey demedi ara ya da niye aramıyorsun diye. Ama kaynanam aramıyorsun dedikçe bana daha itici geldi. Başta haftada bir arardım. O böyle dedikçe ayda bire düştü. Keşke böyle soğutmasalar

Anlattığınız çoğu şeyin abartı olduğunu düşünüyorum.
Siz kendi ailenizin baskıcı yaşam tarzına alıştığınız için sizden daha rahat davranan aile biçimleri size tuhaf gelmiş olabilir.
Mesela biz babamla karşılıklı alkol de alırız sigara da içeriz size göre saygısızlık bize göre paylaşım, hoşgörü...

Madem bu kadar rahatsızsınız evlenmeseydiniz, neden eşinizi de darlıyorsunuz ki bu konuda.

Çocukların anayı babayı başkalarının yanında küçük düşürüp rencide etmek bence gayet ahlaksızca bir hareket

Yok o saygısızlık. Hadsizlik bile olur ama ahlaksızlık sırf bunlar için çok ağır bir ifade olmuş. Annemde bizi başkasının yanında gömer yerin dibine, arkadaşları biliyorda abartma diyorlar.

Sizin doğrularınız genel geçer doğrular değildir bunu kabul edip saygı duyun eşinizin ailesine. Ama onların size saygı duymasınıda dile getirmekten çekinmeyin. Bu kadar kinlenmeyin size zarar.

Yani sen gerceksin Tereliye. Bu aci gercekle suan yüzlestim.

Konu sahibi hırsından bir cok hakaret etmissin.Ama gerek yok bu kadarima. Aramamaya devam et bunu sindirsinler.
Tabiki gerçeğim...
Bana edilen hakaretin yanında benim söylediklerim devede kulak değil.

Ne yapa bilirim??? Ben babamın karşısında ayak ayak üstüne atmaya çekinirim. Ve böyle bir aileye gelin geldim :/ dedikodu değil sadece biraz içimi dökmek istedim ve sakinleşmek istedim
Siz de gelinin kaynana kayinbabanin karşısında değil ayak ayak üstüne atmak karşısında oturamadığı bir ailenin oğluyla evlenseydiniz

İçindeb gelmiyorsa arama sorma olsun bitsin . Eşine de durumu anlat . Haftada bir gidiyorsun zaten ayrıca aramaya ne gerek var.

Selam arkadaşlar,
Çeşitli sebeplerden dolayı eşimin ailesi ile aram soğuktur.
Ben tutucu bir ailenin kızıyım. Eşimin ailesi ise gayet modern daha doğrusu geniş bir ailedir (modern demek olmaz, cünkü sonradan görmelik var) dört kardeşler ve nasıl bir terbiye görmüşler bilmiyorum, ne anneye, babaya, büyüğe yani insana karşı olan tavırları fazlasıyla saygısız ve ahlaksızlar. Eşimde ailesine karşı öyle, bana ve aileme karşı ama gayet saygılıdır. Onlar için bu durumlar gayet normal. Bir birlerinin kalplerini kırmaktan çekinmezler ama sonradan hiç birşey olmamış gibi davranıyorlar. Benide öyle sandılar ve 8 aylık hamile iken gece gündüz ağlamama sebep oldular. O sıkıntı dan gebelik te yemek bile yiyemedim ve oğlum dünyaya yeterince gelişmeden geldi :KK43:
Şimdi hepsine uzak duruyorum. Kaynanamın yanına, eşimin hatrı için, haftada bir gidiyorum. Ama herkes olanları unutmuş gelin bizi aramıyor sormuyor diye söyleniyor. Doğru söyliyeyim içimden de gelmiyor aramak. Ama zatem kendimi zorlayıp yanlarına gidiyorum her hafta, her gün arayıp rapor vermemin ne manası var??? Kaynanamın ve görümcemin amacı ne? Baştan gıcıktım ve bir sene geçti hala sevemiyorum. Bu durumun evliliğimi sonlandırmasından korkuyorum. Çünkü eşimin zoruna gidiyor belliki...
Bu tarz ailede yetişmiş olan eşin , senin ailene hürmet gösterebiliyorsa sende onun ailesine saygı göstermelisin . Belki eşinin de içinden gelmiyordur ama senin hatırına yapıyordur. Sende dene.

Back
X