eşimin ailesi ...

inş cnm benım valla sırf aıle yuzunden ayrılmayı bıle goze aldım aile terapistine gideyım dıyorum faydalı olur mu sızce
uzman birinden destek almak her zaman faydalıdır, ama eşiniz de istekli olmalı. Yoksa bir netice alamayabilirsiniz. Sizi tanımıyormuş gibi davranmayı bırakması gerektiğini, çok kırıldığınızı söyleyin. Aileni neden istemeyeyim, sadece kocamla hafra sonu yakınlaşmak istiyorum malum hafta içi çalışıyoruz deyin. Bunları konuşa konuşa gircek kafasına illa ki, ne yazık ki evliliğin ilk yıllarında erkekler böyle oluyor. Bende epey sıkıldım bi 5 yıl kadar, 2 yıl da bir öyle bir böyle geçti son 2.5 yılda ohhhh dedim çok şükür.. Ha deyince olmuyor ne yazık ki.

uzman birinden destek almak her zaman faydalıdır, ama eşiniz de istekli olmalı. Yoksa bir netice alamayabilirsiniz. Sizi tanımıyormuş gibi davranmayı bırakması gerektiğini, çok kırıldığınızı söyleyin. Aileni neden istemeyeyim, sadece kocamla hafra sonu yakınlaşmak istiyorum malum hafta içi çalışıyoruz deyin. Bunları konuşa konuşa gircek kafasına illa ki, ne yazık ki evliliğin ilk yıllarında erkekler böyle oluyor. Bende epey sıkıldım bi 5 yıl kadar, 2 yıl da bir öyle bir böyle geçti son 2.5 yılda ohhhh dedim çok şükür.. Ha deyince olmuyor ne yazık ki.
bıraz da sabırsız yapım baskım yapım var anlaşamıyorz .. severek evlendık bıde kaç yıl sonra ama iletişimimiz saygısızlaştı brbırımıze karşı ... terapist konusunda gıdelım dıyor sıkıntı yk

yaa benim bir kuzenim bunun bir tık fazlasını yaşıyor. haftada en az 3 akşam kocası işten eve dönerken kardeşine uğruyor. güya yeğenini görmek istiyormuş. yemeğini falanda yiyip eve öyle dönüyor.
kardeş iyi hoş da bu kadarı bence bağımlılık.

haftasonları tatil ayarlama imkanınız var mı 2 günlük ? belki kaçamak tatilin tadına alışır kendisi bir mesafe koyar.
kardeşının okul açılmadan bzde haftaiçi gidiyorduk onda bıle yarn ış var dıe kalkamıyorduk alınıyorlar dıe..
kardesı her haftasonu gelınce o varken gıder oldk

Onlara göre gitseniz de kötü gelinsiniz gitmeseniz de. Bari gitmeyin de dinlenmiş olursunuz en azından. Böyle insanlara yaranamazsınız, terapiste falan da boşuna para dökmeyin. Bu sorunu sadece gitmeyerek çözebilirseniz çünkü. Kendi arkadaşlarınızla plan yapın, işim var deyin arasıra gidin eşinizle. Oğlunun gelin yüzünden gitmediğini düşünen bir kadına ağzınızla kuş tutsanız yine yaranamazsınız nasılsa.

Eşiniz nasılsa siz yanındasınız diye koşa koşa gidiyor, sizin kendi başınıza güzel vakit geçirdiğinizi gördükçe kıymete binebilirsiniz. Kendisine çalıştığınız için birtek haftasonumuz var birbirimize vakit ayırmak istiyorum iki haftada bir gidelim diye teklif edin önce. Kabul etmezse madem öyle sen bilirsin ben gelmek zorunda değilim , bundan sonra vakit
geçirmiyoruz birlikte diye dert yanma diyerek dediklerimi uygulayıp nadiren gidin, tek gitsin çok istiyorsa. Yine sizin ailenizle de kıyaslamaya girerse benimkileri yılda birkaç kere görüyorsun bende birkaç geleyim sizinkilere o zaman diyerek misilleme yapın. Bu kadar aileye düşkün insanları anlamıyorum.

bıraz da sabırsız yapım baskım yapım var anlaşamıyorz .. severek evlendık bıde kaç yıl sonra ama iletişimimiz saygısızlaştı brbırımıze karşı ... terapist konusunda gıdelım dıyor sıkıntı yk
A çok güzel o zaman, iyi bir terapist bulup başlayın hemen. Bende çok sabırsızdım ama bu evlilik hayatı ve çocuklarım bana sabrı öğretti. Öğrendikçe de sabrın tatlı olduğunu anladım. Meyvesi çok lezzetli oluyor gerçekten :)

A çok güzel o zaman, iyi bir terapist bulup başlayın hemen. Bende çok sabırsızdım ama bu evlilik hayatı ve çocuklarım bana sabrı öğretti. Öğrendikçe de sabrın tatlı olduğunu anladım. Meyvesi çok lezzetli oluyor gerçekten :)
işte bu tip şeylere kafa takıp stres yapmaktan 1 yıldır bebek istyrz o da olmuyor ..

Bu adamların % 90 bekarken bırak anasını özlemeyi evine uğramazlar ewlenince bi haller olur aman anam babam kardeşim diye diye soğuturlar kendilerinden. Aslında gözün kara olacak böylelerine hadi orda anan baban deyip koyacan kapının önüne bak nasıl kıymetli oluyorsun bu konuda biz kadınlara ettikleri psikolojik eziyeti sindiremiyorum. Bırak gitme taviz tavizi doğuruyor

işte bu tip şeylere kafa takıp stres yapmaktan 1 yıldır bebek istyrz o da olmuyor ..
peki bu stresin içinde nasıl huzurlu gebelik geçirip sakin bir bebek doğuracaksınız? Doğduktan sonra zaten stresli kavagalı evin içinde olan bebek hasar görücek ne yazık ki, siz daha çok yıpranacaksınız. Eşiniz aile olduğunuzu anlamadan, size gereken özeni ve kolaylığı göstermeden bebek düşünmeyin. Bu duygularınızı da onunla paylaşın.

peki bu stresin içinde nasıl huzurlu gebelik geçirip sakin bir bebek doğuracaksınız? Doğduktan sonra zaten stresli kavagalı evin içinde olan bebek hasar görücek ne yazık ki, siz daha çok yıpranacaksınız. Eşiniz aile olduğunuzu anlamadan, size gereken özeni ve kolaylığı göstermeden bebek düşünmeyin. Bu duygularınızı da onunla paylaşın.
aynen orası da doğru cnmm şu terapisti daha şımdı dedım ne zamana alayım randevuyu die al istediğin zamana dedi

merhaba kızlar;
sorun şu ki direk konuya gireyim ...
görümce üni okuyor haftasonları geliyor mesafe yakın olduğu için cuma akşam geliyor ptesi gidiyor.bizde karı koca çalışıyoruz malum eşim kardeşini her hafta gelince görmek istediği için haftasonları gidiyoruz ya ctesi ya pazar.bende cuma gidelim deyınce kardeşi akşam saat 10 u buluyormuş eve gelmesi azıcık mı göreyım kardeşımı 1-2 saat falan dıyor ..bende malum yorgun oluyorum dinlenmek istiyorum.ama bunu eşıme anlatamadım bi türlü ne zaman bu konuda olumsuz (ona göre olumsuz) bişey desem ailesini istemiyorum durumuna düşürüyor beni ve tartışıp küs kalıyoruz bikaç gün bu sebepten dolayı... zaten ctesi akşam iş çıkışı oraya gıdınce de gece 1-2 yi buluyor kalkmamız ..
bi ara erken kalkcaz dedık sabah iş var demiştik annesi hemen zaten gelin istemıyordu gelmek artık sende istemıyorsun dedi oğluna.. kızlar nasıl davranayım napayım bilemedim ailesi dışında asla bi tartışmamız yok olmadı 2 senelik evliliğimde..
Başta ben de böyleydim. Her yaz gider 7 hafta kalırdım. Memurum ben de bu arada. Seminer biter bitmez hoppala eşimin memleketi. Bir de köy üstelik ki daha önce kalmışlığım yok imkanlar filan da kısıtlı gayet. Bir de ablası var ki bir fena bir fena. Eşim hep ona giderdi yeğenine de pek bir düşkündü. En sonunda resti çektim. Bu arada bebeğimiz de oldu sonra ablasının gerçek yüzünü de gördü çünkü ablası bizim çocuğu doğru düzgün sevmedi bile. Baş kaldırdım bu kadar kalmam sizin orda artık dedim. Çok şükür ki daha iyi oldu şu anda .

ben de olsam gitmisken bir iki saat gormek istemem, daha cok gormek isterim,
ama her haftasonu bu duzen de elbet yorar insani, hak veriyorum.
yerinizde olsam bir hafta gider, diger hafta esimi tek gonderirim ve bu duzenin oturmasini saglarim.

merhaba kızlar;
sorun şu ki direk konuya gireyim ...
görümce üni okuyor haftasonları geliyor mesafe yakın olduğu için cuma akşam geliyor ptesi gidiyor.bizde karı koca çalışıyoruz malum eşim kardeşini her hafta gelince görmek istediği için haftasonları gidiyoruz ya ctesi ya pazar.bende cuma gidelim deyınce kardeşi akşam saat 10 u buluyormuş eve gelmesi azıcık mı göreyım kardeşımı 1-2 saat falan dıyor ..bende malum yorgun oluyorum dinlenmek istiyorum.ama bunu eşıme anlatamadım bi türlü ne zaman bu konuda olumsuz (ona göre olumsuz) bişey desem ailesini istemiyorum durumuna düşürüyor beni ve tartışıp küs kalıyoruz bikaç gün bu sebepten dolayı... zaten ctesi akşam iş çıkışı oraya gıdınce de gece 1-2 yi buluyor kalkmamız ..
bi ara erken kalkcaz dedık sabah iş var demiştik annesi hemen zaten gelin istemıyordu gelmek artık sende istemıyorsun dedi oğluna.. kızlar nasıl davranayım napayım bilemedim ailesi dışında asla bi tartışmamız yok olmadı 2 senelik evliliğimde..
Seni çok iyi anlıyorum şu gelip gitme muhabbetlerini hiç sevmiyorum.Haftasonu olunca ben ayaklarımı uzatıcam tv karsısında dinlenicem keyif yapıcam öyle hosuma gidiyor.Dışarıda gezip gezip gitmemezlikte yapmıyorum,kendi annemede çok sık gıden bırı degıldım şimdi çocuk oldugu için annem haftaıcı bızde cuma aksamı gıdıyor.Kayınvalıdem arıyor cumartesi gelın bıze diye veya pazar gunu.Benimde bir haftasonum var temizliğim var kendime zaman ayırmak istiyorum.Tamam çocugu özlüyosunuz ama her hafta görüşmeye karşıyım empati kuruyorum bende ısterım görmek ama herkesın kendıne göre işleri var.Dedim zaten bir haftasonum var herkesın kendıne göre işleri var diye sert konustum sanki biraz ama bişey demedi babasıyla gönderdim sonra.Sizde her haftasonu görmek zorunda degılsınız bence özellıkle işten sonra gelip ben gitmezdim sürekli birşeyleri bahane ederek gitmeyin ütüm var vs deyin veya cok yorgunum deyın esınız gıtsın pazar gunumu dınlenmeye veya gezmeye ayırmak ıstıyorum o yüzden cumartesıden ıslerımı bıtırıcem deyın.Bızde öncelerı ıkı hafta bıre cıkarmıstık baktım her hafta görüşmeye alıştılar sureklı ıstıyorlar bu sefer her hafta

Siz gitmeyin her defasında , eşiniz gitsin görsün

o degil de zamanla kiz kardes universite hayatina alisip her hafta gelmeyi birakacak.
o zaman asil esinizle iyi dalga gecersiniz.
neyse siz bari uymayin ona her hafta gitmeyin.

Bizde eger ailelere gideceksek o kendi ailesine gider beni de bizimkilere birakir. Canimiz isterse de birlikte aileleri ziyaret ederiz. Bastan beri boyleyiz o yuzden sorun olmuyor. Bi deneyin siz de bunu derim. Herkes kendi ailesine giderse daha guzel oluyor 🤗

Bizde eger ailelere gideceksek o kendi ailesine gider beni de bizimkilere birakir. Canimiz isterse de birlikte aileleri ziyaret ederiz. Bastan beri boyleyiz o yuzden sorun olmuyor. Bi deneyin siz de bunu derim. Herkes kendi ailesine giderse daha guzel oluyor 🤗
iyiymiş ama ailem farklı şehirde yaşıyor :(

o degil de zamanla kiz kardes universite hayatina alisip her hafta gelmeyi birakacak.
o zaman asil esinizle iyi dalga gecersiniz.
neyse siz bari uymayin ona her hafta gitmeyin.
gelmeyı bırakamaz son senesı azımle 4 sene geldı haftasonları :)

Back
X