Eşimin Ailesi

Neslihamaka

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2022
13
27
3
31
Merhabalar , yıllardır buralardayım ama ilk defa konu açmak nasip oldu ;) Benim bir derdim var muhtemelen herkesin az çok bildiği şeyler . Evleneli 5 ay oldu . Eşime aşık olarak evlendim aynı şekilde o da beni el üstünde tutardı evlendikten sonra da öyle ancak bir problemimiz var . Eşimin Ailesi evlendiğimiz dönemde maddi olarak bir şey yapmadıkları gibi (muhtemelen ikimizde çalıştığımız için ) düğünde hiç istenmeyen para mevzuları döndü . Bana gelmesi paraların bir kısmı eşimin ailesine gitti tabi bunu kimse kabul etmedi her neyse dedim bu konuları konuşmaktan dahi imtina ediyorum . Bütün masrafları kendimiz yaptık gocunmadım kabul ettim çünkü eşime aşıktım kimse benim mutluluğuma gölge düşüremezdi sineye çektim. 5. Ayımdayım ve ben çok yoğun bir iş temposu içerisindeyim buna rağmen eşimin ailesi (bana 1 saat uzaklıkta bir ildeler) gelip günlerce kalıyorlar. İşten eve nasıl perperişan geldiğimi gördükleri halde 1 hafta kalıyorlar onlar gidiyor kaynım geliyor 3-4 gün kalıyor . Bir iki gün boş kalıyoruz görümcelerim geliyor 2 gün kalıyor onlar gidiyor küçük kaynım geliyor 5 gün kalıyor . İnanın çok yoruldum ( çok ciddi bağışıklık sistemi hastalığım var bu arada ) hiçbir özelimiz kalmadı . Resmen eşimi göremiyorum . Alttan alta çok yoğun ve yorgun olduğumu bu kadar misafirliği kaldıramadığımı söylememe rağmen dan diye giriyorlar içeri . Bu durumu eşime açtığımda “ Ne yapayım gelmeyin mi diyeyim seni çok seviyorlar iyi ağırlıyorsun “ diyor . Kendi kendime sert ve net olayım geldiklerinde yüzlerine gülmeyeyim dedim inanır mısınız hiç tarzım değildir somurtmak ama başardım görev gibi ağırladım gönderdim hala geliyorlar 😂 Kimse bu kız hasta , çalışıyor , yorgun demiyor gelen gelene . Eşim bu konuyu asla önemsemiyor ve yorgunluğumu görmesine rağmen mecburuz deyip konuyu kapatıyor . Sizce nasıl bir yol izlemeliyim :)
Sevgiler

Merhabalar , yıllardır buralardayım ama ilk defa konu açmak nasip oldu :KK66: Benim bir derdim var muhtemelen herkesin az çok bildiği şeyler . Evleneli 5 ay oldu . Eşime aşık olarak evlendim aynı şekilde o da beni el üstünde tutardı evlendikten sonra da öyle ancak bir problemimiz var . Eşimin Ailesi evlendiğimiz dönemde maddi olarak bir şey yapmadıkları gibi (muhtemelen ikimizde çalıştığımız için ) düğünde hiç istenmeyen para mevzuları döndü . Bana gelmesi paraların bir kısmı eşimin ailesine gitti tabi bunu kimse kabul etmedi her neyse dedim bu konuları konuşmaktan dahi imtina ediyorum . Bütün masrafları kendimiz yaptık gocunmadım kabul ettim çünkü eşime aşıktım kimse benim mutluluğuma gölge düşüremezdi sineye çektim. 5. Ayımdayım ve ben çok yoğun bir iş temposu içerisindeyim buna rağmen eşimin ailesi (bana 1 saat uzaklıkta bir ildeler) gelip günlerce kalıyorlar. İşten eve nasıl perperişan geldiğimi gördükleri halde 1 hafta kalıyorlar onlar gidiyor kaynım geliyor 3-4 gün kalıyor . Bir iki gün boş kalıyoruz görümcelerim geliyor 2 gün kalıyor onlar gidiyor küçük kaynım geliyor 5 gün kalıyor . İnanın çok yoruldum ( çok ciddi bağışıklık sistemi hastalığım var bu arada ) hiçbir özelimiz kalmadı . Resmen eşimi göremiyorum . Alttan alta çok yoğun ve yorgun olduğumu bu kadar misafirliği kaldıramadığımı söylememe rağmen dan diye giriyorlar içeri . Bu durumu eşime açtığımda “ Ne yapayım gelmeyin mi diyeyim seni çok seviyorlar iyi ağırlıyorsun “ diyor . Kendi kendime sert ve net olayım geldiklerinde yüzlerine gülmeyeyim dedim inanır mısınız hiç tarzım değildir somurtmak ama başardım görev gibi ağırladım gönderdim hala geliyorlar 😂 Kimse bu kız hasta , çalışıyor , yorgun demiyor gelen gelene . Eşim bu konuyu asla önemsemiyor ve yorgunluğumu görmesine rağmen mecburuz deyip konuyu kapatıyor . Sizce nasıl bir yol izlemeliyim :)
Sevgiler
Eşin net olarak söylesin sonuçta gelen onun tarafı. Daha 5 aylık evlilikte ne bu böyle kalmalar gelmeler gitmeler.
Habersiz mi geliyorlar?

Çoğu kez emri vaki yapılıyor . “Yarın geliyoruz “ şeklinde
Gelmeyin müsait değiliz diyeceksiniz. Siz otel mi işletiyorsunuz ki bu ne böyle. Çok ayıp yapılan. Ama eşinizde de suç var. Sizin yorulduğunuzu görmüyor mu? Ailesine dur demeyi bilmeli

Merhabalar , yıllardır buralardayım ama ilk defa konu açmak nasip oldu :KK66: Benim bir derdim var muhtemelen herkesin az çok bildiği şeyler . Evleneli 5 ay oldu . Eşime aşık olarak evlendim aynı şekilde o da beni el üstünde tutardı evlendikten sonra da öyle ancak bir problemimiz var . Eşimin Ailesi evlendiğimiz dönemde maddi olarak bir şey yapmadıkları gibi (muhtemelen ikimizde çalıştığımız için ) düğünde hiç istenmeyen para mevzuları döndü . Bana gelmesi paraların bir kısmı eşimin ailesine gitti tabi bunu kimse kabul etmedi her neyse dedim bu konuları konuşmaktan dahi imtina ediyorum . Bütün masrafları kendimiz yaptık gocunmadım kabul ettim çünkü eşime aşıktım kimse benim mutluluğuma gölge düşüremezdi sineye çektim. 5. Ayımdayım ve ben çok yoğun bir iş temposu içerisindeyim buna rağmen eşimin ailesi (bana 1 saat uzaklıkta bir ildeler) gelip günlerce kalıyorlar. İşten eve nasıl perperişan geldiğimi gördükleri halde 1 hafta kalıyorlar onlar gidiyor kaynım geliyor 3-4 gün kalıyor . Bir iki gün boş kalıyoruz görümcelerim geliyor 2 gün kalıyor onlar gidiyor küçük kaynım geliyor 5 gün kalıyor . İnanın çok yoruldum ( çok ciddi bağışıklık sistemi hastalığım var bu arada ) hiçbir özelimiz kalmadı . Resmen eşimi göremiyorum . Alttan alta çok yoğun ve yorgun olduğumu bu kadar misafirliği kaldıramadığımı söylememe rağmen dan diye giriyorlar içeri . Bu durumu eşime açtığımda “ Ne yapayım gelmeyin mi diyeyim seni çok seviyorlar iyi ağırlıyorsun “ diyor . Kendi kendime sert ve net olayım geldiklerinde yüzlerine gülmeyeyim dedim inanır mısınız hiç tarzım değildir somurtmak ama başardım görev gibi ağırladım gönderdim hala geliyorlar 😂 Kimse bu kız hasta , çalışıyor , yorgun demiyor gelen gelene . Eşim bu konuyu asla önemsemiyor ve yorgunluğumu görmesine rağmen mecburuz deyip konuyu kapatıyor . Sizce nasıl bir yol izlemeliyim :)
Sevgiler
Eşiniz sizin gibi aşkindan olmuyor demek ki. Karısına aşık adam karısını düşünür, ona söz hakkı tanır ve ezdirmez.

Ailede de elbet var suç. Çok anlayışsız, görgüsüz insanlarımıs ama suçun büyüğü eşinizde.

Gelmeyin mi diyeyim dediğinde evet bu kadar kısa aralıklarla gelmesinler, yoksa ben söylerim deyin belki anlar durumun ciddiyetini. Otel değil orası, o gitsin bu gelsin.

Evlenirken maddi destek olmamalarıyla sık sık yatıya gelmeleri arasındaki bağı kuramadım.
Yani yatıya gelirken anam babamsın da evlenirken el miydin demek istiyor. Ben hak veriyorum bu anlayışa. Samimiyetse akrabalıksa zor günümde de yardımcı ol. Ha manevi anlamda bir şey yaptılar mı, ellerinden geleni ortaya koydular mı bilmiyorum. Ama düğün hediyelerinden bir kısmını da almışlar ki bu zaten çok ayıp

Parasal olayları geçiniz.
Diğer konu çok itici.
Benim esimin ailesine benziyor.
Ben ilk geldiklerinde anladım böyle olduklarını.
Sonra pandemi girdi felan ara açıldı ama aynı kafalar.
Bunlar değişmez çok sinir bozucu durum.
Şuan benimkiler gelmiyor ama ileride geledebilirler çünkü mesafeden anlamayan tipler.
Somurtma felan anlamazlar eski kafa.
Oğlumun evi mantığı.
Arada gelseler kimse sinir olmaz.
Zırt birt olayı gıcık.

Gerekirse gelmeyin diyecek evet. Yeni evliyken bu işlerden benim de başım agridi. Yatili kalmiyorlardi ve ama çat kapi gelip saatlerce oturuyorlardi zaman zaman her gun gelmeseler de bu emrivakiler canimi sıkıyordu alişik degilim.

Güler yüz gostermemek, hizmet etmemek vs asla işe yaramiyor. Hatta eşim bile insan gibi kaç defa benim yanimda uyardi kendilerini ben şahittim "habersiz gelmeyin" dedi defalarca.
Eşim insan gibi uyardikça kirici olmayayim dedikce onlar anlamadi biz kavga ettik. Eninde sonunda eşim daha sert oldu ayakları kesildi yillardir kafam rahat eltimin başini yemeye devam ediyorlar.

Gelmeyin kız yoruluyor diyecek demeli, bu da oyle kirip dökücü bir cümle değil zaten.

Gelmeyin müsait değiliz diyeceksiniz. Siz otel mi işletiyorsunuz ki bu ne böyle. Çok ayıp yapılan. Ama eşinizde de suç var. Sizin yorulduğunuzu görmüyor mu? Ailesine dur demeyi bilmeli
Gelirken sormuyorlardir.
Mesela benim esimin abisi arıyordu yoldayız geliyoruz.
Ben eşimle ciddi tartışmalar yaşadım.
Sonra karşılık olarak eşim hep ailesine tek gitti.
Sonra istenmiyoruza döndü olay.
Ama kafa aynı değişmez.

Gelirken sormuyorlardir.
Mesela benim esimin abisi arıyordu yoldayız geliyoruz.
Ben eşimle ciddi tartışmalar yaşadım.
Sonra karşılık olarak eşim hep ailesine tek gitti.
Sonra istenmiyoruza döndü olay.
Ama kafa aynı değişmez.

Ya bu cok enteresan ama
E gelip kapida kalsalar ne olacak? Ben bir hafta onceden haberlesmeden caya gitmeye utanirim.

Parasal olayları geçiniz.
Diğer konu çok itici.
Benim esimin ailesine benziyor.
Ben ilk geldiklerinde anladım böyle olduklarını.
Sonra pandemi girdi felan ara açıldı ama aynı kafalar.
Bunlar değişmez çok sinir bozucu durum.
Şuan benimkiler gelmiyor ama ileride geledebilirler çünkü mesafeden anlamayan tipler.
Somurtma felan anlamazlar eski kafa.
Oğlumun evi mantığı.
Arada gelseler kimse sinir olmaz.
Zırt birt olayı gıcık.
kesinlikle öyle . Oğlumun evi mantığı ve kayınpederim gözümün içine baka baka bu zamana kadar besledim büyüttüm sıra sizde dedi bana ☹️

Benc kabul etmeyin . Yeni evlisiniz sizin de özel hayatiniz var . Ve üstelik çalışıyorsunuz. Hepside ayrı ayrı günlerde geliyor. Müsait olduğunuzu bile sormuyorlar

Back
X