• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Ailesi

Geldiklerinde yatın sizde kusura bakmayın diyip yani hak ediyorlar bazen. Maalesef böyle durumlarda eşiniz halletmeli aslında. Valla aradıkların da müsait olmadığınızı yorgun olduğunuzu. Eşinize de sık sık geliyorlar demek yerine başbaşa kalamadık bende sürpriz yapacaktım ki yapın pat diye gelirseler utanırlr belki..

Yaklaşık 8 yıllık evliyim. Eşimin ailesi asla bana çat kapı gelemez hatta kimse gelemez. Açmam kapıyı yoldayız geliyoruz diyen olursa benden önce zaten eşim der biz dışardayız niye haber vermiyorsunuz ki bir gün öncesinden diye. Yani demem o ki olay eşinizde bitiyor. Kvgil 1 kez çat kapı yaptılar tv almışlar sğolsunlar sürpriz ama biz akşamdan kalmayız ev her yer her yerde pazar pazar telefonla uyandırıldık koşarak ev topladım fakat benden çok eşim surat yaptı açıkça da söyledi ne diye haber vermiyorsunuz diye o gün bu gün öyle çıktık geliyoruz demezler ne münasebet yani.

Sevgili Admin , önceki hesabımda sade ve sadece 1 soru sordum ve hesabın şifresini unuttuğumdan aynı bilgiler ve hatta aynı adla yeniden hesap açtım . Sorduğum soru zaten yine ailevi bir mevzuydu . Şifre unutulunca yeni açtığım hesapta evet İLK DEFA konu açtım . Bir problem mi var?

İlk defa üye oluyorum, ilk defa konu acıyorum yanlış bir cümle onu anlatmaya çalışıyorum. Şifre yeniden isteyebilirsiniz.

Böyle istemediğin misafire bile iyi ağırlıyorsun dedirtecek acaba ne kolelikler yapıyorsunuz.

Gir salona uzat ayaklarını yat, kimseye sofra filan hazırlama, kendine bir kupa kahve yap kumandayi al eline uzan. Orası senin evin her gelene hazır olda bekleyip garsonluk yapıyorsan hiç durmadan, bunu pek hissetmemiş olabilirler. Sadece evde canları sıkıldığından evde çay demlemek zor geldiğinden bile sana gelebilirler. Iyiki daha yakın değilsiniz, gelince kalıyorlar :))

Bunu yapamıyorsan, yorgunum deyip yatak odasından çıkmayacaksın. Ne yapıyorlarsa yapsınlar evde. Ben istemiyorum demişsin eşine, yorgunum demişsin o da seni çok seviyorlar iyi ağırlıyorsun demis. Demek ki o kadar ağırlamaktan gerekiyor bir de sevilmediklerini biraz anlamaları gerekiyor. Sevgi pıtırcığı olarak devam edeceğim diyorsan e hadi kolay gelsin , 4, 5 ayda evini yol geçen hanı yapan adamlar çocuk olduktan sonra hiç gitmezler. Sen de mutfakta mesaine devam edersin. Belki patron da zam yapar mayışına...

Esimle benim aramizda böyle bir anlasma var: Herkes kendi ailesinden sorumlu. Kimin ailesi sorun yaratiyorsa o kisi ilgilenecek. Cünkü herkesin nazi en cok kendi ailesine gececek. Ama: Ben artik herseyi ailesiylede acik acik konusurum. Benim öyle trip atip derdimi anlatmaya calisma huyum yoktur. Esiniz sizi korumuyorsa kendiniz söyleyeceksiniz. Orasi tek esinizin yasam alani degil!

Merhabalar , yıllardır buralardayım ama ilk defa konu açmak nasip oldu ;) Benim bir derdim var muhtemelen herkesin az çok bildiği şeyler . Evleneli 5 ay oldu . Eşime aşık olarak evlendim aynı şekilde o da beni el üstünde tutardı evlendikten sonra da öyle ancak bir problemimiz var . Eşimin Ailesi evlendiğimiz dönemde maddi olarak bir şey yapmadıkları gibi (muhtemelen ikimizde çalıştığımız için ) düğünde hiç istenmeyen para mevzuları döndü . Bana gelmesi paraların bir kısmı eşimin ailesine gitti tabi bunu kimse kabul etmedi her neyse dedim bu konuları konuşmaktan dahi imtina ediyorum . Bütün masrafları kendimiz yaptık gocunmadım kabul ettim çünkü eşime aşıktım kimse benim mutluluğuma gölge düşüremezdi sineye çektim. 5. Ayımdayım ve ben çok yoğun bir iş temposu içerisindeyim buna rağmen eşimin ailesi (bana 1 saat uzaklıkta bir ildeler) gelip günlerce kalıyorlar. İşten eve nasıl perperişan geldiğimi gördükleri halde 1 hafta kalıyorlar onlar gidiyor kaynım geliyor 3-4 gün kalıyor . Bir iki gün boş kalıyoruz görümcelerim geliyor 2 gün kalıyor onlar gidiyor küçük kaynım geliyor 5 gün kalıyor . İnanın çok yoruldum ( çok ciddi bağışıklık sistemi hastalığım var bu arada ) hiçbir özelimiz kalmadı . Resmen eşimi göremiyorum . Alttan alta çok yoğun ve yorgun olduğumu bu kadar misafirliği kaldıramadığımı söylememe rağmen dan diye giriyorlar içeri . Bu durumu eşime açtığımda “ Ne yapayım gelmeyin mi diyeyim seni çok seviyorlar iyi ağırlıyorsun “ diyor . Kendi kendime sert ve net olayım geldiklerinde yüzlerine gülmeyeyim dedim inanır mısınız hiç tarzım değildir somurtmak ama başardım görev gibi ağırladım gönderdim hala geliyorlar 😂 Kimse bu kız hasta , çalışıyor , yorgun demiyor gelen gelene . Eşim bu konuyu asla önemsemiyor ve yorgunluğumu görmesine rağmen mecburuz deyip konuyu kapatıyor . Sizce nasıl bir yol izlemeliyim :)
Sevgiler
Ayy gerçekten mecbur falan değilsiniz,çok iyi misafirperver olabilirsiniz,gelin olabilirsiniz,ayıp olmasin diyebilirsiniz ama hiç kimse ve hicbirsey sizin sagliginizdan onemli degil bunu herkesten önce kocaniz beyin beynine dank ettirin.Gerisini o halletsin, bu nedir canım? Onun haricinde biraz belli edin müsait değilim,rahatsizim,keşke bir arasaydınız vs...Illa kotu olmak gerekmez ama sanıyorum ki kocanız ailesine karsi çok yumuşak ve bunlar baya yuz verdik astarini isteyen tip ...

kesinlikle öyle . Oğlumun evi mantığı ve kayınpederim gözümün içine baka baka bu zamana kadar besledim büyüttüm sıra sizde dedi bana ☹️
Valla sira bende değil de sende,sira tüm cocuklarda onlar düşünsün ama gelin olarak bende değil de şakayla karışık ,aaa bizde de var farklı bir versiyonu ,o yüzden bu kadar konu benim konummuş gibi sinir oldum. :) Oldu canım yakında beraber oturalim da derler

Böyle istemediğin misafire bile iyi ağırlıyorsun dedirtecek acaba ne kolelikler yapıyorsunuz.

Gir salona uzat ayaklarını yat, kimseye sofra filan hazırlama, kendine bir kupa kahve yap kumandayi al eline uzan. Orası senin evin her gelene hazır olda bekleyip garsonluk yapıyorsan hiç durmadan, bunu pek hissetmemiş olabilirler. Sadece evde canları sıkıldığından evde çay demlemek zor geldiğinden bile sana gelebilirler. Iyiki daha yakın değilsiniz, gelince kalıyorlar :))

Bunu yapamıyorsan, yorgunum deyip yatak odasından çıkmayacaksın. Ne yapıyorlarsa yapsınlar evde. Ben istemiyorum demişsin eşine, yorgunum demişsin o da seni çok seviyorlar iyi ağırlıyorsun demis. Demek ki o kadar ağırlamaktan gerekiyor bir de sevilmediklerini biraz anlamaları gerekiyor. Sevgi pıtırcığı olarak devam edeceğim diyorsan e hadi kolay gelsin , 4, 5 ayda evini yol geçen hanı yapan adamlar çocuk olduktan sonra hiç gitmezler. Sen de mutfakta mesaine devam edersin. Belki patron da zam yapar mayışına...
Evet bir bakıma haklısınız fazla misafirperver olduğum için yumuşak yüzümden faydalanılıyor. Ama Birinin mayışına zam yapılacaksa ben yaparım . Evin ekonomisi de bende

Tamam o zaman böyle insanları ağırlamak için koşturmayın. Çalışan eve maddi anlamda katkısı olan kadınsınız. Sizi maddi manevi bilerek yoran ve yormaya devam edecek olan insanlar belli ki zaten ayıp nedir bilmiyorlar. Bu durumda siz de görgülü olayım ayıp olmasın diye kasmayın. Yemekten sonra odanıza çekilip dinlenin. Sizi görmeye değil sömürmeye geliyorlar
Kesinlikle en doğru yorumlama bu

Eşiniz diyorki iyi agirliyorsun!
Ağırlama
Yorgunum de aksama yemek yapın tatlı yapin temizlik yapin de ama
Ağırlama

Merhabalar , yıllardır buralardayım ama ilk defa konu açmak nasip oldu :KK66: Benim bir derdim var muhtemelen herkesin az çok bildiği şeyler . Evleneli 5 ay oldu . Eşime aşık olarak evlendim aynı şekilde o da beni el üstünde tutardı evlendikten sonra da öyle ancak bir problemimiz var . Eşimin Ailesi evlendiğimiz dönemde maddi olarak bir şey yapmadıkları gibi (muhtemelen ikimizde çalıştığımız için ) düğünde hiç istenmeyen para mevzuları döndü . Bana gelmesi paraların bir kısmı eşimin ailesine gitti tabi bunu kimse kabul etmedi her neyse dedim bu konuları konuşmaktan dahi imtina ediyorum . Bütün masrafları kendimiz yaptık gocunmadım kabul ettim çünkü eşime aşıktım kimse benim mutluluğuma gölge düşüremezdi sineye çektim. 5. Ayımdayım ve ben çok yoğun bir iş temposu içerisindeyim buna rağmen eşimin ailesi (bana 1 saat uzaklıkta bir ildeler) gelip günlerce kalıyorlar. İşten eve nasıl perperişan geldiğimi gördükleri halde 1 hafta kalıyorlar onlar gidiyor kaynım geliyor 3-4 gün kalıyor . Bir iki gün boş kalıyoruz görümcelerim geliyor 2 gün kalıyor onlar gidiyor küçük kaynım geliyor 5 gün kalıyor . İnanın çok yoruldum ( çok ciddi bağışıklık sistemi hastalığım var bu arada ) hiçbir özelimiz kalmadı . Resmen eşimi göremiyorum . Alttan alta çok yoğun ve yorgun olduğumu bu kadar misafirliği kaldıramadığımı söylememe rağmen dan diye giriyorlar içeri . Bu durumu eşime açtığımda “ Ne yapayım gelmeyin mi diyeyim seni çok seviyorlar iyi ağırlıyorsun “ diyor . Kendi kendime sert ve net olayım geldiklerinde yüzlerine gülmeyeyim dedim inanır mısınız hiç tarzım değildir somurtmak ama başardım görev gibi ağırladım gönderdim hala geliyorlar 😂 Kimse bu kız hasta , çalışıyor , yorgun demiyor gelen gelene . Eşim bu konuyu asla önemsemiyor ve yorgunluğumu görmesine rağmen mecburuz deyip konuyu kapatıyor . Sizce nasıl bir yol izlemeliyim :)
Sevgiler
Yani gelenide kötü şekilde göndermek yakışık almaz tabi😅 eşinizi hiç karıştırmadan yani direk ailesiyle muhatap etmeden,ama eşinizin bilgisi dahilinde ben kendim bu durumu izah etmek istiyorum senin aran bozulmasın yanlış anlarlar sen söylersen kirilirlar belki diyip, konuya el atın bence🙂 direkt ailesine önceden yapılmış planınız varmış gibi davranıp bu şekilde biraz olsun soğutabilirsiniz belki, sizin özel alanınızın olduğunu anlamalari gerek. Haber vermeden olurmu hiç😲 bir gün habersiz gelirlerse planım vardı keşke haber verseydiniz önceden diyip çıkın gidin valla 🤷🏼‍♀️😄 başka birşey gelmedi aklima... Zor durum ama halledilmiycek birşey yok bence.

Yani gelenide kötü şekilde göndermek yakışık almaz tabi😅 eşinizi hiç karıştırmadan yani direk ailesiyle muhatap etmeden,ama eşinizin bilgisi dahilinde ben kendim bu durumu izah etmek istiyorum senin aran bozulmasın yanlış anlarlar sen söylersen kirilirlar belki diyip, konuya el atın bence🙂 direkt ailesine önceden yapılmış planınız varmış gibi davranıp bu şekilde biraz olsun soğutabilirsiniz belki, sizin özel alanınızın olduğunu anlamalari gerek. Haber vermeden olurmu hiç😲 bir gün habersiz gelirlerse planım vardı keşke haber verseydiniz önceden diyip çıkın gidin valla 🤷🏼‍♀️😄 başka birşey gelmedi aklima... Zor durum ama halledilmiycek birşey yok bence.
tam olarak benim tarzıma ve yaklaşımıma göre bir cevap oldu . Deneyeceğim ;) çok teşekkür ederim ☺️

Back
X