• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin ailesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her sene gelen insanlar misafir gibi ağırlanmaz, eşiniz de zaten yardım ediyormuş. Gelenlerde işin ucundan tutar,söylersiniz yaparlar. Bu kadar kasmaya ne gerek var? 10 gün çok mu cidden şehir dışından geliyorlar sonuçta.
Kendi aileniz aynı şehirde ve onlarla düzenli görüşüyorsanız şehir dışından senede 10 gün gelen eş ailesine söylenmek bencilce.

Değil mi ama?
Kendi kızına gitsene,ben gelinim. Benden ne anlıyorsun ki?
Ama yok anlatamazsın,öylesine kaz kafalılar.

Belki ben garibim, ama ben kendi kardesimde bile gidip 10 gün kalmam. Her insanin kendi rutini var. Burda ama ana Problem eş. Orasi tek onun yasam alani degil. Bütün isler hep kadina bakiyor, ama "katlanacaksin" demek kolay geliyor. Yok agresifmis felan filan. Baslarim agresifligine. Isteklerine, yorgunluguna saygisi olmayan agresiflesen adama ben ne saygi duyarim ve kesinlikle de baba yapmazdim. Sevdigin insani 20 gün de evinde agirlarsin, ama.sevmedigin insanlari 5 gün zor cekersin..madem o kadar merakli esi gidip kendi görsün.

Esimin ailesi baska sehirdeler.surekli esimi arar evimizin ozelini bence konusurlar cunku okadar uzun sure insan ne konusur.neyse.birde bebegim var.gelmeyi bende gunlerce kalmayi cok severler her yaz.bir yazda iki kez geldiklerini bilirim kaynanamlarla gorumcemin.neyse.gorumcem yine geliyor cocuklariyla ve 10 gun kalacakmis.esimde surekli cagiriyordu zaten.ben bu kalmali misafirlik olayindan yoruldum esim katlanacaksin kafasinda..ne yapmali?
Eşine kendı isteklerini yaptırmaya alıstırmalısın oyle hemen olmaz yavas yavas yaptırıcaksın bebekle ılgılenınce ona mesela evı toplamasını soyle baslarda sık yapma ki bunalmasın

Uzak bir yerden geliyorsa 1 haftadan az kalınmaz çekilen eziyete degmez. Herkesin yardimci olmasi lazim gelenlerinde bebeklisin sonucta. Ama zirt pırt hic durmadan sehirdisi diye gelinmesine de taraf degilim. Sahsen ben zamanında yaşamış biri olarak.

Belki ben garibim, ama ben kendi kardesimde bile gidip 10 gün kalmam. Her insanin kendi rutini var. Burda ama ana Problem eş. Orasi tek onun yasam alani degil. Bütün isler hep kadina bakiyor, ama "katlanacaksin" demek kolay geliyor. Yok agresifmis felan filan. Baslarim agresifligine. Isteklerine, yorgunluguna saygisi olmayan agresiflesen adama ben ne saygi duyarim ve kesinlikle de baba yapmazdim. Sevdigin insani 20 gün de evinde agirlarsin, ama.sevmedigin insanlari 5 gün zor cekersin..madem o kadar merakli esi gidip kendi görsün.
Garip değilsin bence,ben de öyleyim. Kendi düzenime alışığım,başka yerde uyuyamam, canımın istediğini yapamam. Hele ki gelinimiz falan olsa evine gitsem,kucağında bebekle bana hizmet etmeye çalışsa yerin dibine girerim.

Evet konu sahibinde de öyle bir durum var. Kadın evine gelene karışamıyor bile,çünkü evliliği zarar görecek. Bir kıytırık misafircilik için. Kölelikten başka bir şey değil.

Bir defa orda, bir defa burada bulusulsun o zaman, para ya da vizyon yoksa. Neden hep gelin evinde
Zaten öyle olmalı, ona kimsenin bir şey dediği yok ki. Sadece Türkiye şartlarında ayrı ev tutma fikri çok ütopik geldi. Bunu yapacak kaç kişi vardır ki? Ben de ailemden, kardeşimden uzaktayım. Aramızda 1200 km var. Hem onlar gelir, hem biz gideriz. Kardeşim de annemlerden ayrı şehirde yaşıyor, nişanlı şu an. Normalde gidip bir hafta kalıyorken, dolu dolu vakit geçiriyorken evlendi diye görüşemeyecek miyim yani? Bence asıl olay karşılıklı samimiyette. Gelinden iş, yemek bekleyen, çocuklarına sahip çıkmayan, hiçbir şeye elini sürmeyen görümceye böyle bir tavır alınması normal.

Ben kayınvalideme ısrar ederim gel kal diye yine de kalmaz kalsa da 2 günü geçmez. bende kalsa da akşam eve geldiğimde yemekler hazır olsa diye istiyorum :D :D
geldiğinde yemek yapar çörek-ekmek yapar bende işten gelir hazır sofraya oturuyorum mis gibi tamamen kendi faydam için yani :D :D
görümcem de geliyor bazen kalıyor 1 2 gün o da evimi mutfağımı toparlıyor iyi oluyor valla :D

kız azcık fırsata çevir boş ver sohbet muhabbet gününüz güzel geçer ben hep evde tek başımayım biri gelse de iki lakırtı etsem diye gözlüyorum balkon bahçe varsa çay sefası yaparsınız. Senede 1 kere çekilmeyecek bir şey değil Bi iş varsa canım ben çocuğu bi uyutayım zahmet olmazsa mutfağı biraz toparlar mısın yapabildiğini yapsan ne iyi olur gibi rica edin fırsatları değerlendirin. yanlış anlamayın konu üzerine ama bazen bazı şeyleri gözümüzde çok büyütüyoruz.

Siz öyle yasayin, benim onceligim her zaman cekirdek ailemdir. Akraba da akreptir. Bir canim kardesim var bana yeter
Çekirdek ailenin öncelik olmasıyla bu durumun alakası yok yalnız. Çekirdek ailem var diye beraber büyüdüğüm kuzenimi niye yok sayayım gidip kalmayayım yahu.

Sizin akrabalar akrepse o sizin sorununuz.

Daha dün akşam annemin teyzesinin oğlu bizdeydi. Çok da güzel vakit geçirdik annem de çok mutlu oldu.

Benim çocuklarım benim küçük kuzenlerimle ve kuzenlerimin çocuklarıyla vakit geçiriyor. Her gün gitmek istiyorlar hatta.

Velhasıl biz babadan böyle gördük böyle de devam ettireceğiz inşallah.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X