Eşimin Ailesi

Deniz-

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2019
127
41
48
Hanımlar merhaba, bir senelik evliyim. Eşimin ailesini başta gerçekten çok sevdim fakat daha sonra düğün sürecinde bir sürü laf sokma oldu. O kadar özeniyordum ki düğünümle ilgili herşeye. Pandemiye denk geldiği için içimde kalan bir sürü şey oldu. Bunun üzerine eşimin ailesi düğünüme bir sürü laf söylediler. Yok böyle düğün mü olur ne biçim evlendiniz vs. Daha balayında ağlamaya başladım. Ayrıca görümcem de hep kendisini benimle kıyaslayan bir insan. Sürekli kıyas yapıp ben böyle yaptım sen böyle yapmadın diyerek üstünlük kurma peşinde. Daha doğmamış çocuğum için bile ilk torun benmki olacak senden önce hamile kalmalıyım diyen saçma span bi insan. Ben konuşmuyorum kendisiyle ama eşimin ailesine gittiğimde zorla muatap olmak zorunda kalıyorum. Sinirlerim çok bozuluyor. Bir de düğünü eşimin tarafı yapmıştı biz boşanma noktasına geldik eşimle. Kayın pederim size düğün yapmasaydık keşke masraf oldu dedi çok ağrıma gitti. Domates mi aldın marketten diyecektim. Şimdi bana gelecekler ve ben gerçekten aşırı sinirliyim çnkü eşimle evlendiğimizden beri hzuurumuz kalmadı. Hiçbir şeyi özendiğim gibi yaşayamadım ve bu yüzden unutamıyorum olanları. Sizinle paylaşmak istedim aranızda bu konuda deneyimli olanlar belki yardımcı olabilirler nasıl davranmam gerektiği konusunda. Şimdiden teşekkür ederim. Bu arada belirteyim benm karşı tarafa kesinlikle ufak bir karşılık verme ya da saygısızlığım olmadı. Eşimle de evliliğimiz bitti denilebilir. Çnkü birbirimize saygımız kalmadı. Ben yanında bana laf sokulduğunda susan bi adama saygı duyamıyorm bu da ilişkimizi çok zedeledi. Ne yapabilirim sizce?

Hatanın en büyüğü susan ve bunlara izin veren eşinizde. Ailesi nasıl bu kadar kolay size laf sokabiliyor?
Ben evli değilim, tecrübem de yok. Ama eşiniz ile konuşup onun ailesi ile tamamen irtibatı kesmeyi düşündünüz mü? O gidip gelsin ailesine özledikçe. Sizi de peşinde sürüklemesin. Haa baktınız bu seferde niye gelmiyor diye söylemiyorlar açık açık sebeplerini belirtin aileye.
Sizde bu kadar susmayın. Belli ki saygıdan falan anlamıyorlar. Böyle ailelere eli maşalı gelin olmak lazım. O size laf mı sokuyor sizde aynı şekilde karşılık verin. Saygı görmediğiniz kişilere susup saygılı olmaya gerek yok bence.

Ne yaparsanız yapın belli bir yaşa gelmiş insanlar değişmez. Evliliğe devam edecekseniz mesafe koymaya çalışın, tek çözümü bu. Bu mesafe tamamen kestirip atmak olarak anlamayın, yoksa eşinizle problemleriniz devam eder. Bayramda , hastalıkta vs gidip gelirsiniz. Eşinize karşı da sürekli ailesini kötülemeyin.
Devam edecekseniz diye bu şekilde yorum yaptım.

Düğününüz nasıl oldu ki pandemi şartlarından dolayı istediğiniz gibi olmamış olabilir ama o sizle alakalı bir durum değil yani ne biçim evlendiniz dedikleri nedir beğenmedikleri neydi

Ben de sizin gibi düşündüğüm için eşimle aram bozuldu evli gibi değiliz hiç artık. Çünkü ben kendimi evlenene kadar hiç ezdirmemişim ekonomik olarak mesleğim de var kimseye bağlı da değilim. Saygımdan sustum gerilmeyelm dedm ama doğmamış çocuğuma kadar kıyas yapılıyor ve eşimin burda sessiz kalması bizi çok yıprattı. Sonuçta düğünü bi insan için en önemli zamanıdır gerçekten kötü olduğnu düşünseler bile ne biçim düğündü diyerek aşağılamaları yanliş ve buna eşimin susmasu da yanlış diye düşünüyorum. Eşime böyle söylediğimde görüşmüyorum gitmiyorum işte diyo. Ama benm derdim onlarla görüşmesi değil ki ben karısıyım ve benm yanımda orda laf söylenmesine susması.

Düğününüz nasıl oldu ki pandemi şartlarından dolayı istediğiniz gibi olmamış olabilir ama o sizle alakalı bir durum değil yani ne biçim evlendiniz dedikleri nedir beğenmedikleri neydi
Kına istemedm ki doğu görevindeydim vaktim de olmadı ayarlamaya kınasızmışım, düğün gündüz oldu ki ben de isterdm gece ama yasaklar vardı böyle düğün mü olurmuş kmse doğru düzgün gelememiş vs.

Yer bulamadığı için gündüz yapan birçok kişi var bu önemli değil bence ama oynama falan olmadı mı nikahı ayrı mı yaptınız düğünün içinde mi birde mekanınız nasıldı kır mı salon mu

Devam edip etmemeyi çok düşündüm. Bi yandan boşanma sürecinden korkuyorum. Eşimi severek evlendim ama bilseydim eğer böyle özensiz olacağını ya da beni ezdireceğini evlenmezdim de diyorum. Bi yandan kendime geçecek sabret daha önemli şeyler olacak hayatında diyorum ama bu düğün sürecindeki laflar bir an olsun çkmıyo aklımdan. Sürekli modumu düşürüyo. Bayram olacak ben geriliyorum ailesine gidicez diye. Kendimden de çekiniyorum artk çünkü sus sus devamlı bi patlama noktasına gelicem. Ondan snra ne olacak bi fikrim yok

Ya benim düğünüöü ben sevmiştim mutluydum da istediğim gibi yaptım ama yaptıkları yorumlarsan snra mutluluğum 6 gün sürdü. Sonrası eşimle kavgalar başladı

Bence böyle insanlara sessiz kalmak daha fazla tepenize çıkmalarına izin vermekle aynı şey. bu tip insanlara ondan daha çirkef oalcaksın ki sussunlar. Tüm aile bireyleri birbirinden arsız belli ki bu yüzden çekinmeyin. Kendi hayatımdaki olaylar dahil tecrübe edindigim şey sessiz ve iyi olmak her zman suistimale açık biri olarak görülüyo. Asla iyidir severim onun yeri başka diyen olmaz. aksine diğer şikayetlenip sevmedigi kişileri el üstünde tutarllar. aynısını kaynanamda gördüm şuan ben kimsenin umrunda değilim ama evinden kovuldugu gelininin evine girer çıkar bana ugramaz :))) insanlar bilinçaltı olarak deveye dikenden hoşlanıyo. Tavrını koy ve susma ki senden çekinsinler. Eğer ona ragmen hala tepene çıkmaya çalişip sindirmek isterlerse hiçbi şekilde baş edemezsin demekki bunların karakter böyle yapacak bişey yok ya sineye çekeceksin yada komple kurtulacaksın. Ama en önemlisi susmamak kendini ezdirmemek. İlerde çook pişman olursun. yaşlı insanlar vs deme en çok kaynana kayınbabadan çıkıyo bu olaylar )

Düğün sürecinde ne gibi şeyler yaşadınız ki ? Bir de istediğim gibi olmadı demişsiniz ama bir yandan da düğünü onlar yaptı demişsiniz. Yanlış mı anladım ?

Ya aslında topu eşinize atmak yerine kendiniz halletmeye çalışsanız daha kolay olacak sanki ikiniz içinde. İlla saygısızca cevap vermek zorunda değilsiniz düzgünce ifade edebilirsiniz kendinizi. Bu sayede eşiniz iki tarafın arasında kalmaz rahatlayinca aranızda düzelir.
Ha cirkeflesip hakaret ederlerse o zaman eşinizi bilgilendirin ben de onların dilinden konuşursam birbirimizin yüzüne bakamayiz benim olmadığım bir zamanda usulünce uyar diyebilirsiniz.
Ayrıca düğün meselesi benim de içimde yaradır ben sade nikah istiyordum birileri gobek atsin diye çok para harcadık. Bosverin düşündükçe canınız sıkılır.

Valla hiç böyle laf sokayım ne bileyim laf yarışına gireyim böyle bi insan da değilim nefret de ederim içinde bulunduğum durum aynı böyle bir senedir. Sessiz kaldıkça hadi diyip sustukça ben kötü oldum. Lafı sokan görümcem kmse ona ağzını bile açmadı bana keşke düğün yapmasaydık deniyo.

Tek konu düğün mü? Adamla anlaşamıyorsunuz ama hala düğün ha düğün diyorsunuz çok
Tek konu düğün mü? Adamla anlaşamıyorsunuz ama hala düğün ha düğün diyorsunuz çok tuhaf
Mesajda belirttim eşimle severek evlendim ve ailesinin söylediği laflar yüzünden olan kavgalar haribinde bir sorunumuz yok. Ayrıca düğün oldu bitti bir sene geçti yuldönümünde hala düğünüm kötüleniyordu. Yani sorun benm uzatmamda değil hadi diyorm geçti bitti böyle hala konuşuluyor

Konuşurlarsa konuşsunlar. Bunun için eşinizle aranızı mı bozdunuz anlamadım ben. Eşle geçinmek ayrı bir konu ailesi ayrı bir konu. Dolduruşa geliyorsunuz demek ki. Kocaman kadınsınız,çocuk gibi davranmayın bu bunu dedi şu şunu dedi diye.

Doğru söylüyorsunuz ama ben bu şeklde konuştum gibi yani sadece kırıldığımı görüşmek istemediğimi söyledim görmcemle. Ama inanın kmse bişey anlamadı. Bana eşim bayramda gelme sen o zaman dedi. Gitmesen yine sorun olacak. Gittim bu sefer görmcemle soktuğu onca şaftan snra kahvaltı hazırladık.

Ya benim düğünüöü ben sevmiştim mutluydum da istediğim gibi yaptım ama yaptıkları yorumlarsan snra mutluluğum 6 gün sürdü. Sonrası eşimle kavgalar başladı
eşiniz de onlarla aynı fikirde mi güzel olmadığı yönünde falan

Çocuk azarlar gibi yorum yapmazsanız sevinirim. Zaten tecrübeli olanlar yorum yapsn yardımcı olurlar diye yazdım. Dolduruşa gelmiyorum herkesin içinde aşağılanmayı defalarca bunu yapılmasını terbiyemi bozmamama rağmen ısrarla aynı şeylerin yaşanması sonucunda eşimle ailesiyle konuşması konusunda konuştm uyardm. Çnkü biliyorm karşılık verince de ben kötü olucam. Profil bu şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…