Eşimin Ailesi

Hayır değil ama düğünden sonra evlerine gittiğimizde ağzını bile açmadı söylenen laflara. Onun da düğünü ben tek başıma evlenmedm ya
ben sizi haklı buldum bu konuda. biz böyle karar verdik bizim içimize sindi demeliydi.

Yoo azarlamadım ki sizi. Eşinizin ailesinin davranışları ve konuşmaları sebebiyle eşinizle aranız bozuluyorsa bu dolduruşa geldiğiniz anlamına gelir. Bunda azarlanacak bir şey yok zaten. Sizin hatanız var. Sizi herkesin içinde aşağılayan varsa o ortamdan çıkarsınız ve bir daha görüşmezsiniz. Eşiniz sizi aşağılayan kişi değilse ona yansıtmamalısınız. Eşinize gidip gelip ailesini şikayet etmeniz,konuşmasını istemeniz gereksiz olmuş. Düğün meselesini gereksiz yere uzatmışsınız,konuşan konuşsun. Kimseye karşılık vermenize gerek yok tavrınızı koysanız yeterli. Eşinizle de anlaşamıyorsanız bu bambaşka bir konu.

ben sizi haklı buldum bu konuda. biz böyle karar verdik bizim içimize sindi demeliydi.
Zaten amacım terslemesi değil ama evliyiz mutluyuz içimize sinmiş benm videom kapatılıp görümceminki açılıp sizin düğn ne biçimdi böyle düğün mü olur gibi laflar öyle düşünmüş olsa bile söylenmez madem oğlunun iyiliğini istiyorsun.

Eşiniz pısırık susmuş, siz neden kendinizi savunmuyorsunuz? Bir noktadan sonra bunun adı saygı olmuyor kendini ezdirmek oluyor. Görüşmek zorunda mısınız neden görüşüyorsunuz? Eşiniz gitsin görsün anasını babasını, siz gidip gelmek zorunda değilsiniz ki

peki sizcede görümcenizin düğünü daha mı güzel oldu

İnanın gitmesem o da problem. Eşim için de problem. Benm amacım ailenle konuş uzatmayalm bu mevzuyu küslük olmasndı ama Şuan ben eşimi dolduruşa getiren oldum çnkü gitmiyo ailesine bayram hariç. Ailesiyle konuşmaya çalışıyorm senin karşnda tansiyon hastası insan var diyo. Susuyorum ben eziliyorm inanın çıkamıyorm ya içinden

Eşinizi seviyorsanız, o da sizin arkanızda duruyorsa kimseyi takmayın. Konuşsunlar, her zaman konuşacaklar. Cevabını verin sessiz kalmayın. Bişey derlerse biz böyle tercih ettik, ben öyle istedim, ben çok memnunum diyebilirsiniz. Görümceniz de tam görümce fitne fesat. Hamile kalacaksa kalsın. Tabi doğur önce seninkini severiz dersin. Hiç takılma, hiç sinirini de bozma.

Gereken yerde konuşursanız kimse sizi ezemez. Bir duruşunuz olsun,dindik durun kimse yorum yapamasın yani ne münasebet. Düğün cdsi açıldığında kalkıp gitmemişsiniz,laf etmişler susmuşsunuz,olmaz ,size yazık yani. Ben bu konuda konuşmak istemiyorum,düğün sizin düğününüzdü,beğenmiyorsanız da sizin probleminiz deyip çıkın işin içinden. Eşiniz de naparsa yapsın,ister görüşsün ailesiyle ister görüşmesin boşverin ya. Herkese kendi ailesi kıymetli,siz kendi ailenizle görüşün,gerisini önemsemeyin bile.

Siz reşit olmamış içine kapanık küçük bir çocuk musunuz? Ağzınız diliniz yokmu? Belki kocanız da evlenip barklanmış koskoca kadınıa sokulan laflara birşey dememesine kendini korumamasına saygı duymuyordur ne dersiniz?

Hayır
peki sizcede görümcenizin düğünü daha mı güzel oldu
Sevgi çok yıpranıyo ya. Çünkü nazikçe söyledim dedim biz mutluyuz biz böyle istedik. Düşünün bir sene geçmiş yıldönümü kahvaltı yapıyoruz hala düğünün kötüydü deniyor. Bi yer taşıcam susamıcam kendimden çekiniyorum artk. Onlar yüzünden bütün mutluluğumuz bozuldu. Eşim ailesiyle benm aramda kaldı. O da benden vazgeçti şuan bence. Çnkü evli gibi değiliz. Sevgiliyken daha mutluydk.

Görüşmemek işi biraz zor gibi ortada çok büyük bir problem yoksa benimde gorumcem afedersin yılan gibi nerden ne bulsamda zehrimi akıtsam derdinde ilk başlarda eşim tepki göstersin vs diye bekledim baktim ki birbirimizi yiyoruz e ben laf sokayım desem en uyuz olduğum şey. Ben şuan dinliyorum dinliyorum huyu bu çünkü akitacak içindeki irini yeri gelince dimdirek lafımı söyleyip sonra da onun gibi gülüyorum. Ya da duyduğum kötü birseyi eşime söylüyorum biliyorsun cevabını veririm ama senin hatrin var diyip kenara çekiliyorum. Bir süre sonunda eşim de anladı artık bana destek duruyor. Ailesine karşı eşini savunan erkek çok az ataerkil zihniyet izin vermiyor en başta "karinin sözüyle bize mi karşı geliyon" kafası kolay kolay değişmiyor. Sizde yeni evlisiniz biraz zaman ver esine de ,kendine de en güzel zamanlarınızi kimse için harcamayın.

Eşim beni tanıyor asla karşmda bir büyük varsa cevap vermem bu ezikliğimden değil çnkü normal hayatmda bu şeklde konuşan karşılığını alır biliyor. Ve ben cevap vermeye denedim nazikçe. Karlılaştığım tepki ağlamaları oldu ki hiçbişey demedm nazikçe kendi söyledikleri şeyi yüzlerine söyledm. Bu sefer sen böyle dedin ağladı oldu eşim için

Eşiniz vermiyorsa siz verin cevabıni.
Kavga etmek zorunda değilsiniz ama atıyorum düğünle ilgili ne biçim düğün vb bir laf mı edildi,ben böyle istedim,şartlar böyle gerektirdi memnunum niye konuşuyoruz bunu hala,geçti gitti deyin ciddi bir şekilde.
Görümceniz ilk torun benimki olacak mı diyor,ne o neyi yarıştırıyoruz ben anlamadım deyin geçin.
Bakın siz susa susa dolmuşsunuz ,hala da dolmaya devam ediyorsunuz,sonra eşinizle ilişkinize yansıyor bu ne gerek var.
Bir iki susturun sonra zaten birşey söylerken 2 kere düşünürler.
Eşiniz de cevap verdiginiz için birşey derse size onada dersiniz sustursaydın o zaman konuşanı,bende cevap vermek zorunda kalmasaydım. O da karar versin kendisi mi susturacak ailesini yoksa siz böyle mi devam edeceksiniz.
2 çocuğum var,ilk çocuğumda kendi ailemden yada eşimin ailesinden şöyle yap böyle yap vb söylemleri olanlar oldu,hep susturdum,ben böyle istedim böyle yapacağım dedim. 2.çocukta kimse fikrini beyan edemedi,biliyorlar benim standart cevabımı zira. Kimseyle küsmedim,kavga da etmedim ama işime de karıştırmadım. Karıştırmam da ki kendi annem bile müdahil olmayı sever,o bile sen daha iyi bilirsin kıvamına geldi. Görümcemin çocugu vardı biz evlendiğimizde,o bana şöyle yap böyle yap(çocukla ilgili fikir beyan ediyor) dedikçe (kendini bebek büyütme uzmanı falan sandı bir ara),döndüm aaaa o sosis mi onu mu yediriyorsun yazık cok zararlı dedim mesela(ki normal bir durumda kimseye böyle birşey demem,annesi benden iyi mi bilecek der geçerim ama haketti),ama başka birşey yemiyor falan dedi,beni ilgilendirmez tabi ama ben asla 3 yaşında cocuğa sosis vermem dedim sustu ,bu kendi işine bak,kendi çocuğunla ilgilen mesajıydı,cok güzel de aldı mesajı. Haddini bildi.
Siz neden susuyorsunuz ki.
Susmayin söyleyin.

Allah aşkına evlenmeden önce hiç mi tanışıp analiz etmediniz bu aileyi? Size kanatsız melekmiş gibi davrandıklarını da sanmıyorum o zaman. Aileler evlilikte önemli midir? sorusu çok gelmişti sitede evet kanıtı çok fazla maalesef. Erkekler ana kuzusu olduğu için müdehale etme hakkına sahip görüyorlar kendilerini. Niye izin veriyorsunuz böyle konuşmalarına ben kendi anne babamın bile böyle konuşmasına müsade etmem kaldı ki eşimin ailesi kırıcak beni. Eşe erkek demem kusura bakmayında sizin anneniz eşinize aynı davransa o ne tepki verirdi acaba? Beni ailesine savunacak olgunluğa ulaşamamış bir eşle evlenmezdim evlendim diyelim boşanma sebebi olurdu benim için. Aksi halde ya duymazdan gelip he deyip geçeceksiniz ki onu da yapmak zor gördüğünüz gibi. Ya da ayrılacaksınız. Unutmayın size karşı yapılan tutum ve davranışları aslında siz belirliyorsunuz.

Çok teşekkürler

Katiyyen hamile kalmayın .Yanlışlıkla dahi olsa ihtimali kalmayacak şekilde korunun bu dönem.

Evet her satırına katılıyorm ve sizinle aynı düşünüyorum. Tanıştık tabi ama iyiydi gerçekten hiç laf sokma olmadı o zamanlar bir de uzaktım tatillerde anca görüyordum o süreçte canm cicim oluyor uzun süre içlernde kalmamştım

Ağlayıp üzüldüğünüz şeyler sadece bunlardan ibaretse tam bir pembik gelinsiniz. Madem bu kadar dokunuyor size, cevabını verin şakayla karışık, siz de laf sokun. Düğün yapmayanlar pazardan domates mi alıyor, bu kısım da ayrı bir cringe.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…