• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Ailesi

Sizin hislerinizi, duygularınızı anlamıyorlar. Eşiniz de anlamıyor. Empati yapamıyorlar belli ki sadece kendilerinin duyguları var sizin ya da başka insanların yok herhalde öyle bir dünyaları var. Eşinizle konuşursanız arar ederse suçlamadan ben diliyle kendi hissettiklerinizi duygularınızı anlatsanız belki anlar diyeceğim ama sanmıyorum pek. Eşinize de sünepe diyeceğim olmayacak cenazesi falan da olmuş üst üste gelmiş biraz.
Suçlamadan konuşamıyorum

Önemsiz dedim zaten çok meraklı öbür gelin adayı 6 sene konuşmuş nişanlısıyla ailenin içinden gibi davraniyo kayınvalidemde beni onunla kiyasliyo
Esiniz iyi olsa sizin tarafinizda dursa kayinvalide kiyas yapsada umrunuzda olmaz aslinda ayrica 6 sene konusan senin eltin olcak kisi mi yine dayinin gelin adayi mi

İyi günler hanımlar eşim Egeli ben iç anadoluluyum. Kulturlerimiz farklı ben egeyi seviyorum. 4 ay önce nisanimiz oldu. Bu ay resmi nikahimiz oldu.Ben Ege'ye gittim nikah suresince buraya kadar pek sıkıntımız yoktu nikah oldu birgün sonra zam gelmeden eşyalarımızı alalım dedik eşya almaya kayınvalidem geldi babası yok eşimin benimde sadece babam geldi annem vefat etti erkek tarafından dayı yenge teyze dayının kızı toplam 8 kişi planda yokken beraber eşya almaya gittik ve eşimle plan yaptık birkaç magaza gezecektik yengenin ayağı alçıda zorla kimseyi cagirmadik ikinci mağazada girerken kızı başka yere daha girerse kavga çıkarırım diye bağırdı bende eşime kimsenin duymayacagi şekilde zorla getirmedik neden sorun cikariyo dedim sinirlenmeme erkek tarafı bozuldu dün kayınvalideyi aradım bana kızlarımıza kimse laf söyleyemez o ne dediki o şaka yaptı abisine 18 yaşında daha küçükmüş siz olsanız ne tepki verirdiniz? kayınvalidem beni Instagram ve Facebook tan silmiş
8 kişi hemde dıdının dıdıları eşya bakmaya mi gittiniz 🙄 şaka mısınız siz, bu aile asla size uygun değil başınız çok ağrıyacak devam ederseniz , kv niz şimdiden halayın başını çekmeye başlamış sülalesiyle..

Dayının oğlunun nişanlısı ona gelin adayı dedim
Bakalim dayinin esi de o kadar mukemmel buluyor mu gelini daha onlar nikah evresine gecmemisler belli ki o zamanda onlarin baslar kavgalari bu aileyle kavga olmamasi pek imkanli gozukmuyo mesele esin davranisinda bitiyor. Konusmama karari almadan once bi konusma yaptiniz mi esinizle.

Bakalim dayinin esi de o kadar mukemmel buluyor mu gelini daha onlar nikah evresine gecmemisler belli ki o zamanda onlarin baslar kavgalari bu aileyle kavga olmamasi pek imkanli gozukmuyo mesele esin davranisinda bitiyor. Konusmama karari almadan once bi konusma yaptiniz mi esinizle.
Konuşalım dedim annemle ikiniz birbirinizden betersiniz diyor

ay lütfen susmayın, siz sustukça üstünüze geleceklerdir. sizde birinin kızısınız, "kızlarımıza kimse laf söyleyemez" derken unutuyorlar sanırım.
Babamda hata orada kaynanamın yanında bana kızdı ne var diye eve gelince sen haklıydın sineye cek yeni gelinsin dedi

Neymiş kız gelmezse dayı ile yenge gelmezmis onlar gelmezse anne eşim kına ya tek gelirim kabul ediyor musun diyor

Eşim annesiyle ikimizin arasında kaldığını söylüyor

Eşyalarımızı seçtik ona bile rencide ettiler koyu renk mis eşyalar acik renk olmaliymis eşyalar çünkü dayı ve onun nişanlı olan oğlunun evine açık renk eşya almislar
Annesiyle sizin arasinda kalacak bir sey yok ki. Burada hakli olan sizsiniz. Hangi zekayla ayağında alçı olan biri mobilya bakmaya gelir ki. Hem de 8 kişi ya cok saçma

Eşim de ben de Egeliyiz böyle bir sorun yaşamadık , çevremde de şahit olmadım böyle bir duruma. Gerçekten çok saçma olmuş , özellikle ayağı alçılı yengenin gelmesi enteresan. Bu , biraz ailenin kişilik yapısı gibi geldi bana. uygun bir dille fikirlerinizi söylemelisiniz. Daha kötü olmadan sınırlarınızı çizin. Yoksa ya sınırlarınızı daha fazla ihlal ederler ya da siz ayıp olmasın diye sustukça bir gün patlarsınız. Sonra haklıyken haksız görünürsünüz.

İyi günler hanımlar eşim Egeli ben iç anadoluluyum. Kulturlerimiz farklı ben egeyi seviyorum. 4 ay önce nisanimiz oldu. Bu ay resmi nikahimiz oldu.Ben Ege'ye gittim nikah suresince buraya kadar pek sıkıntımız yoktu nikah oldu birgün sonra zam gelmeden eşyalarımızı alalım dedik eşya almaya kayınvalidem geldi babası yok eşimin benimde sadece babam geldi annem vefat etti erkek tarafından dayı yenge teyze dayının kızı toplam 8 kişi planda yokken beraber eşya almaya gittik ve eşimle plan yaptık birkaç magaza gezecektik yengenin ayağı alçıda zorla kimseyi cagirmadik ikinci mağazada girerken kızı başka yere daha girerse kavga çıkarırım diye bağırdı bende eşime kimsenin duymayacagi şekilde zorla getirmedik neden sorun cikariyo dedim sinirlenmeme erkek tarafı bozuldu dün kayınvalideyi aradım bana kızlarımıza kimse laf söyleyemez o ne dediki o şaka yaptı abisine 18 yaşında daha küçükmüş siz olsanız ne tepki verirdiniz? kayınvalidem beni Instagram ve Facebook tan silmiş

Ben olsam geriye kalan tum aile uyelerini silerdim. Dis cikarana dis cikarmak gerek :)

Konuşalım dedim annemle ikiniz birbirinizden betersiniz diyor
Farkinda misiniz?
İşte bunlar hep fragman, yașadiklariniz yașayacaklarinizin teminati.
Anne ve akrabalar hep hayatiniza mudahil olacak,
Eșiniz olaylara tepkisiz kalip, siz tepki verince de size bu ve bunun gibi cümleler kuracak.
"Herşey hazır, nikahi da yaptik, elalem ne der, bu ilişkiye cok emek verdim" diye
düşünmeyin,
Ileride keşke deyip pişman olmaktansa, bu saçmalıği bitirip, sürdürmeme seceginizi değerlendirin.

Back
X