Eşimin ailesi

30 yasimdan sonra evlendim, üniversite mezunuyum, esimle tanisirken calisiyordum evet. Bunlar faktörler, ama aslinda bu "dış" faktörlerden daha önemli hususlar var.
Ben mesela kendimi birilerine sevdirmeye ve kabul ettirmeye calismiyorum. Bunu ilk kendi ailem ile ilgili biraktim, sonra es ailesine karsi hic öyle bir cabam olmadi. Eskiden hep öyle bir caba icindeydim. Birilerine kafa tutmaktan korkmuyorum bu yüzden. Yok esim kirilir, ailesi kirilir diye bir korkum yok. Ben durduk yere insan kirmiyorum. Ama gerektigi yerde biz kendi haklarimizi savunmasak bundan faydalanmaya calisan cok olur. Esimin ailesinin icindeki olayları tabi bazen bize de yansiyor, ama bize zarar vermesine de izin vermiyorum. Bunu kendim cünkü yirmili yaslarda tecrübe ettim: Herkese yardim edemezsin, herkesi kurtaramazsin ve inatla ayni hatayi yapan insanlara yardimimi keserim.
Hepimizin hatalari vardir. Onlarin da benim de. Onlarda tabi ki de fikirlerini söylerler. Ama son karari zaten biz veriyoruz. Her kararimizi da begenmiyorlar, ama bunu da göze aliyoruz yani önemli olan hayatinizla ilgili esinizle de hemfikir olmaniz, yoksa kapinizi kapatmak mümkün olmaz

bacim yaa simdi seninle konu sahibi urkek ceylan bir mi :)

Başın çok ağrıcak. Majezik felan çok götür

bacim yaa simdi seninle konu sahibi urkek ceylan bir mi :)

Vallaha millet delirtmeden gardini alsin diye yaziyorum zaten Aklima gelinine kendine masaj yaptiran kayinpeder geldi..kiminle muhatap olucagini bir araya gelmeden bilemez insan. Disardan herkes iyi görünür. Kayinvalidenin babaanneyle anlasamamasi hayira alamet degil gibi geldi..Insallah iyi huylu birisi yinede.

Özlü sözlerden gidersek;'azicik aşım,ağrısız başim' demelisiniz bence..uzaktan bakınca bir kp ve yaşlı annesine bakmaya giden bir gelin profili isteniyor gibi..ve siz buna razı değilsiniz ,yuvanız zarar görmez umarım

anladigim kadariyla KV evli, ortada olmayacak. eger babanne de yasli mazlum birisi ise, KP de etliye sutluye karismiyorsa, bir yemekle kurtulabilir isin icinden. ama babaanne yasli ve cadiysa o zaman cok fenaaa

anladigim kadariyla KV evli, ortada olmayacak. eger babanne de yasli mazlum birisi ise, KP de etliye sutluye karismiyorsa, bir yemekle kurtulabilir isin icinden. ama babaanne yasli ve cadiysa o zaman cok fenaaa

O eve girmeden kimin ne oldugunu bilemeyecek. Insallah esi pisirik degildir

Aklın varsa o eve gitme

Ev üstüne ev kurarsanız katlanmaniz lazım

Bu fikirler konuşmayla didişmeyle düzelmez
Ev verdik eşşek gibi dediğimizi yapacaksın nankör derler
Hiç ev mev yaptırmayın, başka yerde yaşayın kocanız yine gitsin orada çalışsın istiyorsa

Siz hayal aleminde yaşıyorsunuz çok ciddiyim. Gelini yanına alan hiç bir kayın aile evlerin ayrı gayrı olmasını sadece arada bir gidip gelmeyi kabul etmez. Aile apartmanına almak demek gelin gelsin işimizi, yemeğimizi, temizliğimizi yapsın demektir. Yapmadığınız her şeyde söylenecekler babaanne zaten yaşlıdır o şuan sizin köye gittiğinizde evi çekip çevireceğinizin hayallerini kurmaya başlamıştır bile. Arkadaşlara katılıyorum sadece yemekle kalsa öpüp başınıza koyun ama sizden bütün evin iş yükü beklenecek mümkünse hiç gitmeyin dertsiz başınıza dert almayın illakide gidecekseniz en baştan söyleyin evler ayrı olacak herkes kendi evinde yiyip içecek ben başka türlüsünü kabul etmiyorum diye

Üzgünüm ama karar çoktan verilmiş bile sadece size yeni söylenmiş. Ama sizin zaten anlamanız gerekiyordu kimse bedavadan ev vermiyor kimseye (tadilatı siz yapsanız bile hazır bi arsa ve temel var sonuçta) kayınpederin annesi ne kadar genç olabilir ki? Kadının torununun çocuğu var. Ne yazık ki temİzlik yemek bulaşık sizde olacak.

Canım yaşının küçük olduğu o kadar belli ki... Hep böyle iyi tarafından mi bakarsın her şeye? Pek hayat tecrüben yok gibi, gerçi ailenden ayrı buyumussun ama... İnşallah her şey gönlünce olur ama buradaki çoğu yazilana katılıyorum ben de ne yazık ki...

Bence gitmeyin çok zor olur bende yaşadım o durumu imkanınız varsa başka Bi yerde ev yaptırın yada en kötü kiraya çıkın ama böyle Bi durumu kabul etmeyin pişman olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…