- 20 Ekim 2020
- 10.618
- 34.828
- 548
- 25
- Konu Sahibi mutlu anne17
-
Ne alaka?Siz olsanız gelininize aynısınımı yapardınız peki
Siz dururken onlarmı yapar sizce diyorsunuz ya fikriniz bu yöndeNe alaka?
Ben gördüğüm ve bildiğim şeyleri yazdım.Siz dururken onlarmı yapar sizce diyorsunuz ya fikriniz bu yönde
peki kac yasinda evlendiniz? mesleginiz var miydi? tum bunlar es ailesi ile basedebilmek icin onemli seyler bence. ayrica karismanin otesinde baska problemler de olabilir. ilk aklima gelenler ego savasi (biz buyuguz, bizim dedigimiz olacak tabi), aile ici problemlere dahil olma (KP KV tartisir, olay size tasinir), kv kiskancligi (KV evi kiskanir, oglum benimle ilgilenmiyor kiskancligi olur, hatta oglum geline babasinin bana davrandigindan daha iyi davraniyor kiskancligi bile olur)... zaten egolu olmayan, kiskanc olmayan, olgun insanlar herkesle anlasabilir herhalde
bacim yaa simdi seninle konu sahibi urkek ceylan bir mi :)30 yasimdan sonra evlendim, üniversite mezunuyum, esimle tanisirken calisiyordum evet. Bunlar faktörler, ama aslinda bu "dış" faktörlerden daha önemli hususlar var.
Ben mesela kendimi birilerine sevdirmeye ve kabul ettirmeye calismiyorum. Bunu ilk kendi ailem ile ilgili biraktim, sonra es ailesine karsi hic öyle bir cabam olmadi. Eskiden hep öyle bir caba icindeydim. Birilerine kafa tutmaktan korkmuyorum bu yüzden. Yok esim kirilir, ailesi kirilir diye bir korkum yok. Ben durduk yere insan kirmiyorum. Ama gerektigi yerde biz kendi haklarimizi savunmasak bundan faydalanmaya calisan cok olur. Esimin ailesinin icindeki olayları tabi bazen bize de yansiyor, ama bize zarar vermesine de izin vermiyorum. Bunu kendim cünkü yirmili yaslarda tecrübe ettim: Herkese yardim edemezsin, herkesi kurtaramazsin ve inatla ayni hatayi yapan insanlara yardimimi keserim.
Hepimizin hatalari vardir. Onlarin da benim de. Onlarda tabi ki de fikirlerini söylerler. Ama son karari zaten biz veriyoruz. Her kararimizi da begenmiyorlar, ama bunu da göze aliyoruz yaniönemli olan hayatinizla ilgili esinizle de hemfikir olmaniz, yoksa kapinizi kapatmak mümkün olmaz
Başın çok ağrıcak. Majezik felan çok götürMerhaba biz eşim ve 1,5 yaşındaki bebeğimle bi şehirde yaşıyoruz bir süre sonra eşimle ortak verdiğimiz bir karar ile eşimin köyüne taşınacağız babası emekli oluyor ve bu yüzden dükkanın başına artık eşim geçiyor onların evi bir katlı biz gidiyoruz diye üst katı bize yapmaya başlıyacaklar
Eşimin annesi ve babası ayrı babası ve babaannesi beraber yaşıyorlar eşimin babasının dediğine göre yemekleri aşağı inip Hergün beraber yermişiz ve sonrasında herkes evine gidermiş eşime böyle söylemiş ama ben beraber yemek istemiyorum eşim geldiği zaman eşimle kızımla beraber yemek istiyorum ben yemek yaparmışım aşağıda onlarla yermişiz her bana çok saçma geldi tamam bazen olur ama her akşam olmasının bi anlamı yok bence o zaman üst kattaki evi boşamı yapıyoruz bide eşimin babaannesi sürekli misafir çağıran birisi ben 2 günlüğüne bile gittiğimde misafir çağırıyor tamamen taşınınca öyle olmasını istemiyorum sonuçta benimde bi ailem evim var sizce beraber yemek yeme ve misafir konusunda nasıl bi yol izlemeliyim eşimin babaannesi insanların fikrini sormayan kafasına göre yapan birisi linçliycekler hiç yazmasın
bacim yaa simdi seninle konu sahibi urkek ceylan bir mi :)
anladigim kadariyla KV evli, ortada olmayacak. eger babanne de yasli mazlum birisi ise, KP de etliye sutluye karismiyorsa, bir yemekle kurtulabilir isin icinden. ama babaanne yasli ve cadiysa o zaman cok fenaaaVallaha millet delirtmeden gardini alsin diye yaziyorum zatenAklima gelinine kendine masaj yaptiran kayinpeder geldi..kiminle muhatap olucagini bir araya gelmeden bilemez insan. Disardan herkes iyi görünür. Kayinvalidenin babaanneyle anlasamamasi hayira alamet degil gibi geldi..Insallah iyi huylu birisi yinede.
anladigim kadariyla KV evli, ortada olmayacak. eger babanne de yasli mazlum birisi ise, KP de etliye sutluye karismiyorsa, bir yemekle kurtulabilir isin icinden. ama babaanne yasli ve cadiysa o zaman cok fenaaa
Aklın varsa o eve gitmeMerhaba biz eşim ve 1,5 yaşındaki bebeğimle bi şehirde yaşıyoruz bir süre sonra eşimle ortak verdiğimiz bir karar ile eşimin köyüne taşınacağız babası emekli oluyor ve bu yüzden dükkanın başına artık eşim geçiyor onların evi bir katlı biz gidiyoruz diye üst katı bize yapmaya başlıyacaklar
Eşimin annesi ve babası ayrı babası ve babaannesi beraber yaşıyorlar eşimin babasının dediğine göre yemekleri aşağı inip Hergün beraber yermişiz ve sonrasında herkes evine gidermiş eşime böyle söylemiş ama ben beraber yemek istemiyorum eşim geldiği zaman eşimle kızımla beraber yemek istiyorum ben yemek yaparmışım aşağıda onlarla yermişiz her bana çok saçma geldi tamam bazen olur ama her akşam olmasının bi anlamı yok bence o zaman üst kattaki evi boşamı yapıyoruz bide eşimin babaannesi sürekli misafir çağıran birisi ben 2 günlüğüne bile gittiğimde misafir çağırıyor tamamen taşınınca öyle olmasını istemiyorum sonuçta benimde bi ailem evim var sizce beraber yemek yeme ve misafir konusunda nasıl bi yol izlemeliyim eşimin babaannesi insanların fikrini sormayan kafasına göre yapan birisi linçliycekler hiç yazmasın
Ev üstüne ev kurarsanız katlanmaniz lazımMerhaba biz eşim ve 1,5 yaşındaki bebeğimle bi şehirde yaşıyoruz bir süre sonra eşimle ortak verdiğimiz bir karar ile eşimin köyüne taşınacağız babası emekli oluyor ve bu yüzden dükkanın başına artık eşim geçiyor onların evi bir katlı biz gidiyoruz diye üst katı bize yapmaya başlıyacaklar
Bu fikirler konuşmayla didişmeyle düzelmezMerhaba biz eşim ve 1,5 yaşındaki bebeğimle bi şehirde yaşıyoruz bir süre sonra eşimle ortak verdiğimiz bir karar ile eşimin köyüne taşınacağız babası emekli oluyor ve bu yüzden dükkanın başına artık eşim geçiyor onların evi bir katlı biz gidiyoruz diye üst katı bize yapmaya başlıyacaklar
Siz hayal aleminde yaşıyorsunuz çok ciddiyim. Gelini yanına alan hiç bir kayın aile evlerin ayrı gayrı olmasını sadece arada bir gidip gelmeyi kabul etmez. Aile apartmanına almak demek gelin gelsin işimizi, yemeğimizi, temizliğimizi yapsın demektir. Yapmadığınız her şeyde söylenecekler babaanne zaten yaşlıdır o şuan sizin köye gittiğinizde evi çekip çevireceğinizin hayallerini kurmaya başlamıştır bile. Arkadaşlara katılıyorum sadece yemekle kalsa öpüp başınıza koyun ama sizden bütün evin iş yükü beklenecek mümkünse hiç gitmeyin dertsiz başınıza dert almayın illakide gidecekseniz en baştan söyleyin evler ayrı olacak herkes kendi evinde yiyip içecek ben başka türlüsünü kabul etmiyorum diyeHayır iki evi bir ev gibi kullanmıycaz yine herşey ayrı olucak sadece beraber yemek yenicek babaannesi şuan kendine bakabilecek durumda yaşlanınca zaten yardımcı olurum ama biz eşimle karar verene kadar beraber yemek yeme olayı yoktu yani
Bence gitmeyin çok zor olur bende yaşadım o durumu imkanınız varsa başka Bi yerde ev yaptırın yada en kötü kiraya çıkın ama böyle Bi durumu kabul etmeyin pişman olursunuz.Merhaba biz eşim ve 1,5 yaşındaki bebeğimle bi şehirde yaşıyoruz bir süre sonra eşimle ortak verdiğimiz bir karar ile eşimin köyüne taşınacağız babası emekli oluyor ve bu yüzden dükkanın başına artık eşim geçiyor onların evi bir katlı biz gidiyoruz diye üst katı bize yapmaya başlıyacaklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?