Eşimin ailesi

Arkadaşlarımın yada ailemden birinin gelmesine kesinlikle karışamaz tek sorun yemek yeme konusu diğer konularda beni zaten biliyor bende onu biliyorum

Okumamı zaten istedi hangi anne çocuğunun okumasını istemez ama ben eşimle evlenmek çok istediğim için evlendim
Benim bahsettiğim şey çok farklı. Gerçekten bir kadının okuması, kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini düşünseydi sizi de o zihniyetle büyütürdü ve okutmak için elinden geleni yapardı, bunu da başarırdı. Anneler neyse kızları da odur. Beni de annem büyüttüğü için 17 yaşında gayet sevgilim de olmasına rağmen düşündüğüm tek şey evlilik değil üniversiteydi. Neyse konumuz bu değil zaten, annenizin o konuda size faydası olacağını sanmıyorum.

Eşiniz yemek mevzusunu babasından ilk duyduğunda ne alaka baba, herkes kendi evinde yesin yemeğini demeliydi. İş size düşüyor burada. Kırmadan dökmeden halledebileceğiniz tek yol o köye taşınmamak.

Teşekkür ederim benim de demek istediğim anlatmaya çalıştığım buydu

Benide ailem büyütmüş olsaydı yada aile ortamında büyümüş olsaydım dediğiniz şey geçerli olabilirdi yurtta büyüdüm baba kavramı diye birşey zaten yoktu sonrasında yurttan çıktığımdan annemin yanına geldikten sonra liseye gittim ve kendim bıraktım yani eşim için bırakmadım okulu bıraktıktan çok sonra eşimle evlendim yani okulu bırakmamda eşimde bi etken değil annemde

zaten bir kararımızı verdikten sonra beraber yememi yeme olayı çıktı ondan önce böyle birşey yoktu
E sevgili konu sahibi bunu yazıp duruyorsun da tabiki kararını verdikten sonra ortaya çıkacak.
Daha öncesinde eviniz yurdunuz ayrıyken gelip bize yemek yap diyecek halleri yok ama madem üst kata taşınacaksınız o zaman yaptırımlar bir bir gelecek.

Siz bu kararı verdikten sonra daha neler neler olacak.

Mutlu anne bu şartlar altında mutsuz bir anne olacaksın o kadar belli ki .. benim teyzem kendi annesiyle yaşadı on beş yıl ve şu an psikolojisi tamamen bozuldu . Çocuğuna da sana da yazık mi değil göz göre göre niye yapıyorsun ki bunu kendine . Büyük ihtimal yirmili yaslarindasin hayatının bu zamanları bir daha olmayacak . Gerekirse ise girer çalışırsın vallahi babanne ile dip dibe olmaktan daha iyi

Zaten evet köye gitmeyi karar verdik ama beraber yemek yeme konusunu babası biz karar verdikten sonra söylemiş eşine
Söylemese bile sizin verdiğiniz kararla maalesef aynı yola çıkıyor. Yani eşin ailesiyle altlı üstlü oturmak demek onlar için gelini dizinin dibinden ayırmayıp yeri geldiğinde işleri sizin yapmanız demektir. Misafirleri dahi size ağırlatırlar. Acı ama gerçek bir durum. Zaten kim '' canım siz gelin zaten bizle vakit geçirmekten eve girme fırsatı bulamayacaksınız '' der ki :)) Tabi ki anne babalar çocuklar ikna olasıya hiçbir şey söylemez de istemez de. En başta alınan karar yanlış.

Tek problem bu olmayacak . Temizlik bekleyecekler , her misafir geldiğinde aşağı inmenizi bekleyecekler. Çocuğunuzla ilgili kararlar alacaklar . Hayatınızın her alanında söz sahibi olacaklar binu göremeyecek kadar genç bitiş biz belli ki . Maddi problem yuzinden zorunlu hissediyorsunuz ama maddiyat çözülür de yuvada huzur olmayınca hiçbir şey çözülmez . Umarım geç olmadan durumunuz düzelir ve oraya gitmezsiniz. Gitmeden kararlar almışlar birde gidince görün neler olacak

Malesef yaşınız küçük ama dünyaya bakış açınız bir okadarda küçük ve dar. Birşey görmemsiziniz hiç
Zorla yaptıracak biri değil derken adam yıllardır annesiyle yaşiyor, kadın nerden baksak 70 yaşında vardır nereye kadar oğluna yemek yapıp çamaşırını yıkayacak hele üst katda 20 yaşında gözü açılmamış, toy gelin varken. O eve geçince tabiki bunları siz yapacaksınız eşinizde mecbur yapacaksın diyecek kenara çekilecek çünkü sizin göreviniz olacak bunu bukadar kişi yazdığı halde hala kp çok iyi niyetlidir demeniz nekadar gözü kapalı olduğunu gösterir.
Ailenizden boşa medet ummayın, küçük yaşta kızlarının evlenmesine karşı çıkmayan yada çıkamayan aile çıkıpta kp ye rest çekemez.
Buda senin kaderin, ne güzel evin var kocanın işi var ne var iki tabak daha koysan masaya diyip kenara çekilecekler.
Ya eşinizi ikna edin oraya taşınma işinden vazgeçin yada iki evin hem işini hem yemeğini yapmaya razı olun. Zira babaanne yaşlı yarın birgün kendi işini göremeyince onun kişisel bakımıda size kalacak tek yemek olsa öp başına koy

Size bedava evi bedava dükkanı sırf iyilik olsun diye verdiklerini mi düşünüyorsunuz? Elbette bir bedeli olacaktı. Biri yaşlı erkek öteki ondan da yaşlı bir kadın sizi saten onların işini yapın yüklerini hafifletin diye istiyorlardır yanlarına. Bu daha fragman bugün yemek diyorlar yarın evin tüm işi size bakacak. Bunun böyle olacağı o kadar belli ki şaşırdım anlamamanıza

Büyük konuşmaym ama değil dükkan holdingin de başına geçse eşimin köyüne ailesiyle alttli üstlü yaşamayı kabul etmek istemezdim bir kere bunları en baştan bilin istediğiniz gibi dışarı cikamicaksiniz misafir çağırdığınzda oda gelmek isteyecek veya kendi birini çağrınca sende gitmek zorunda kalacaksın . Temizliğine yemeğine hep ortak olacaksınız akşam kocamla bir film izlemek bile lüks gelecek bunları bilerek gidin o köye

Bence de en başında net bir şekilde tartışmadan kavga etmeden söylemelisin. İşin tamam dese de bence bunları durduramaz. O sebeple oraya taşınmamak en iyisi. Ya da mecbur çekeceksin

Uslupsuz birsey yazdığımı düşünmüyorum, aynı cocugum gibisiniz dedim , hakaret olarak gördünüz sanırım ama 20 yaşındaysanız gercekten cocuksunuz , benim 23 yaşında da oglum var , düşünce şekillerine gayet hakimim yani
Çok küçük yaşta evlenmissiniz ve göremiyorsunuz bazı şeyleri, yazılanları hakaret olarak almak yerine bu ablalar bana ne anlatmaya çalışıyor diye düşünün

Normalde aile apartmaninda vs oturup her gun kayinvalideye yemege gitme olayina karsi çıkıyoruz ama burda soz konusu kisi kayinvalide degil babanne sonucta. Ki köy yeri olduğuna gore calismayacaksiniz da. Hazir eve hazir isyerine konup ordan gecinip onlara yemek yapmicam ayri oturucam gitmicem gelmicem misafirinde bulunmicam demeniz biraz zor. Esiniz babasinin isini surdursun, siz de babayla babanneye bakin diye sizi oraya istemisler zaten belli ki. Bu hayati kabul etmiyorsaniz en bastan oraya tasinmayi kabul etmemelisiniz bence

Belki de beraber yeme olayını da konuştular ve gitmeye ikna olmazsınız diye size sonra söylediler? Bugüne kadar kim yapıyordu yemeklerini? Kayınvalidenizin eşinden ayrılma nedeni bu babaanne olmasın?

Çok yıpranırsınız, önce babaaneye sonra da kayınpedere bakacaksınız demek bu. Bazı sebeplerden dolayı diyorsunuz ve görünen o ki gitmeye mecbursunuz. Bu beraber yemek olayına ya şimdiden kendinizi ikna edin ya da ne olacaksa olsun deyip kesinlikle karşı çıkın. Bu konuyu muallakta bırakmayın, onlar ister ben yapmam demeyin. Eşinizle çok büyük problem yaşarsınız ya da eşimin hatırına diye diye sindirilirsiniz. Yazık elinizde 1,5 yaşında bebek var.

Babaannesi yapıyordu bugüne kadar eşimin annesiyle babası beraberken babaannesi kendi evindeydi ayrıldıktan sonra geldi 10 yıl falan oldu yani zaten babaannesiyle anneside anlaşamazmış

Aslında iki taraftada hata var ama ben annesiyle aynı değilim işte karakterlerimiz çok farklı bu akşam eşim geldiğinde konuşucam sonrasında babasıyla konuşucam
Ama lütfen net olun.Hiçbir şekilde kabul etmeyin.Öyle şey olur mu tabi ayrı evimiz olacak arada beraber yeriz flan derlerse de bunlara inanmayın başlangıçta arada bir yersiniz yemekleri sonra bir bakmışsınız bu sürekli hale gelir olmuş.Yani asla açık kapı bırakmayın.Ne olursa olsun o köye gitmeyin.Bu konudan hasarsız kurtulmanız için başka bir yol yok ne yazık ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…