- 16 Aralık 2021
- 33
- 16
- 8
- Konu Sahibi mutlu anne17
-
Arkadaşlarımın yada ailemden birinin gelmesine kesinlikle karışamaz tek sorun yemek yeme konusu diğer konularda beni zaten biliyor bende onu biliyorumSiz bu iki kişiye bakmaya bakıcı ve hizmetçi olmaya gidiyorsunuz. Köy hayatı bahçe çiçek böcek sevenler için güzeldir ama işi çoktur. Üstelik siz gençsiniz ve çevreniz hep bu insanlarla olacak. Bir evde beraber yaşayacaksınız ve ömür boyu bu iki kişiye siz bakacaksınız. Sizin ailenizin size ihtiyacı olduğunda eşiniz onları eve çağırıp bakmanıza izin verecek mi? Sorun bakalım.
İki evi siz temizleyeceksiniz yemek çamaşır ütü bahçe işi hepsi sizde. Eve arkadaş çağıramazsınız babaanne karışır.Sürekli misafir çağırır sizin onlara hizmet etmenizi bekler ve rica bile etmez kızım şunu yap, bunu ver.
Benim bahsettiğim şey çok farklı. Gerçekten bir kadının okuması, kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini düşünseydi sizi de o zihniyetle büyütürdü ve okutmak için elinden geleni yapardı, bunu da başarırdı. Anneler neyse kızları da odur. Beni de annem büyüttüğü için 17 yaşında gayet sevgilim de olmasına rağmen düşündüğüm tek şey evlilik değil üniversiteydi. Neyse konumuz bu değil zaten, annenizin o konuda size faydası olacağını sanmıyorum.Okumamı zaten istedi hangi anne çocuğunun okumasını istemez ama ben eşimle evlenmek çok istediğim için evlendim
Teşekkür ederim benim de demek istediğim anlatmaya çalıştığım buyduBu düşüncelerinizi önce esiniz kabul etmeli . Anlamalı. Yoksa onun desteği olmadan diğerlerine kabule ettirmeye çalışmak ancak çatışma çıkarır aranızda. Esinix arkanızda durmazsa zorunuza gider . Onlar da iyice had asabilirler. Belki çok iyi insanlar ama iyi aileler bile oğullarından destek görünce bazen simarabiliyor. Keşke öyle bir düzene gitmeseniz ama geçim derdi iste sanirim . Eşinize anlatırken de mümkün olduğunca tatlı dille. Suclamadan yapmalısınız. Tabi en önemli şey karşıdakinin anlayışlı biri olması. Kolay gelsin
Benide ailem büyütmüş olsaydı yada aile ortamında büyümüş olsaydım dediğiniz şey geçerli olabilirdi yurtta büyüdüm baba kavramı diye birşey zaten yoktu sonrasında yurttan çıktığımdan annemin yanına geldikten sonra liseye gittim ve kendim bıraktım yani eşim için bırakmadım okulu bıraktıktan çok sonra eşimle evlendim yani okulu bırakmamda eşimde bi etken değil annemdeBenim bahsettiğim şey çok farklı. Gerçekten bir kadının okuması, kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini düşünseydi sizi de o zihniyetle büyütürdü ve okutmak için elinden geleni yapardı, bunu da başarırdı. Anneler neyse kızları da odur. Beni de annem büyüttüğü için 17 yaşında gayet sevgilim de olmasına rağmen düşündüğüm tek şey evlilik değil üniversiteydi. Neyse konumuz bu değil zaten, annenizin o konuda size faydası olacağını sanmıyorum.
Eşiniz yemek mevzusunu babasından ilk duyduğunda ne alaka baba, herkes kendi evinde yesin yemeğini demeliydi. İş size düşüyor burada. Kırmadan dökmeden halledebileceğiniz tek yol o köye taşınmamak.
E sevgili konu sahibi bunu yazıp duruyorsun da tabiki kararını verdikten sonra ortaya çıkacak.zaten bir kararımızı verdikten sonra beraber yememi yeme olayı çıktı ondan önce böyle birşey yoktu
Esiniz ne diyor peki bu dusuncenizi paylastniz miTeşekkür ederim benim de demek istediğim anlatmaya çalıştığım buydu
Söylemese bile sizin verdiğiniz kararla maalesef aynı yola çıkıyor. Yani eşin ailesiyle altlı üstlü oturmak demek onlar için gelini dizinin dibinden ayırmayıp yeri geldiğinde işleri sizin yapmanız demektir. Misafirleri dahi size ağırlatırlar. Acı ama gerçek bir durum. Zaten kim '' canım siz gelin zaten bizle vakit geçirmekten eve girme fırsatı bulamayacaksınız '' der ki :)) Tabi ki anne babalar çocuklar ikna olasıya hiçbir şey söylemez de istemez de. En başta alınan karar yanlış.Zaten evet köye gitmeyi karar verdik ama beraber yemek yeme konusunu babası biz karar verdikten sonra söylemiş eşine
Tek problem bu olmayacak . Temizlik bekleyecekler , her misafir geldiğinde aşağı inmenizi bekleyecekler. Çocuğunuzla ilgili kararlar alacaklar . Hayatınızın her alanında söz sahibi olacaklar binu göremeyecek kadar genç bitiş biz belli ki . Maddi problem yuzinden zorunlu hissediyorsunuz ama maddiyat çözülür de yuvada huzur olmayınca hiçbir şey çözülmez . Umarım geç olmadan durumunuz düzelir ve oraya gitmezsiniz. Gitmeden kararlar almışlar birde gidince görün neler olacakHayır bende ciddi anladım zaten evin planı yapıldı eşimin babası anlayışsız biri değil sadece böyle şeyleri düşünemiyor evin planı herşey eşimle ikimizin istediği gibi olucak ama sadece aşağıda beraber yeriz demişler
Malesef yaşınız küçük ama dünyaya bakış açınız bir okadarda küçük ve dar. Birşey görmemsiziniz hiçPardon üslubunuzu düzeltin lütfen önce ben fikir vermek isteyenlerden fikir istedim sadece yazmak zorunda değilsiniz bakar geçersiniz olur biter eşimin söylediği birşey yok zaten eşimin babasının söylediği birşey var ortada benimde düşündüğüm nasıl kırmadan hayır diyebilirim ben yapmak istemesem zorla yaptıracak biri değil
Büyük konuşmaym ama değil dükkan holdingin de başına geçse eşimin köyüne ailesiyle alttli üstlü yaşamayı kabul etmek istemezdim bir kere bunları en baştan bilin istediğiniz gibi dışarı cikamicaksiniz misafir çağırdığınzda oda gelmek isteyecek veya kendi birini çağrınca sende gitmek zorunda kalacaksın . Temizliğine yemeğine hep ortak olacaksınız akşam kocamla bir film izlemek bile lüks gelecek bunları bilerek gidin o köyeMerhaba biz eşim ve 1,5 yaşındaki bebeğimle bi şehirde yaşıyoruz bir süre sonra eşimle ortak verdiğimiz bir karar ile eşimin köyüne taşınacağız babası emekli oluyor ve bu yüzden dükkanın başına artık eşim geçiyor onların evi bir katlı biz gidiyoruz diye üst katı bize yapmaya başlıyacaklar
Eşimin annesi ve babası ayrı babası ve babaannesi beraber yaşıyorlar eşimin babasının dediğine göre yemekleri aşağı inip Hergün beraber yermişiz ve sonrasında herkes evine gidermiş eşime böyle söylemiş ama ben beraber yemek istemiyorum eşim geldiği zaman eşimle kızımla beraber yemek istiyorum ben yemek yaparmışım aşağıda onlarla yermişiz her bana çok saçma geldi tamam bazen olur ama her akşam olmasının bi anlamı yok bence o zaman üst kattaki evi boşamı yapıyoruz bide eşimin babaannesi sürekli misafir çağıran birisi ben 2 günlüğüne bile gittiğimde misafir çağırıyor tamamen taşınınca öyle olmasını istemiyorum sonuçta benimde bi ailem evim var sizce beraber yemek yeme ve misafir konusunda nasıl bi yol izlemeliyim eşimin babaannesi insanların fikrini sormayan kafasına göre yapan birisi linçliycekler hiç yazmasın
Bence de en başında net bir şekilde tartışmadan kavga etmeden söylemelisin. İşin tamam dese de bence bunları durduramaz. O sebeple oraya taşınmamak en iyisi. Ya da mecbur çekeceksinMerhaba biz eşim ve 1,5 yaşındaki bebeğimle bi şehirde yaşıyoruz bir süre sonra eşimle ortak verdiğimiz bir karar ile eşimin köyüne taşınacağız babası emekli oluyor ve bu yüzden dükkanın başına artık eşim geçiyor onların evi bir katlı biz gidiyoruz diye üst katı bize yapmaya başlıyacaklar
Eşimin annesi ve babası ayrı babası ve babaannesi beraber yaşıyorlar eşimin babasının dediğine göre yemekleri aşağı inip Hergün beraber yermişiz ve sonrasında herkes evine gidermiş eşime böyle söylemiş ama ben beraber yemek istemiyorum eşim geldiği zaman eşimle kızımla beraber yemek istiyorum ben yemek yaparmışım aşağıda onlarla yermişiz her bana çok saçma geldi tamam bazen olur ama her akşam olmasının bi anlamı yok bence o zaman üst kattaki evi boşamı yapıyoruz bide eşimin babaannesi sürekli misafir çağıran birisi ben 2 günlüğüne bile gittiğimde misafir çağırıyor tamamen taşınınca öyle olmasını istemiyorum sonuçta benimde bi ailem evim var sizce beraber yemek yeme ve misafir konusunda nasıl bi yol izlemeliyim eşimin babaannesi insanların fikrini sormayan kafasına göre yapan birisi linçliycekler hiç yazmasın
Pardon üslubunuzu düzeltin lütfen önce ben fikir vermek isteyenlerden fikir istedim sadece yazmak zorunda değilsiniz bakar geçersiniz olur biter eşimin söylediği birşey yok zaten eşimin babasının söylediği birşey var ortada benimde düşündüğüm nasıl kırmadan hayır diyebilirim ben yapmak istemesem zorla yaptıracak biri değil
Belki de beraber yeme olayını da konuştular ve gitmeye ikna olmazsınız diye size sonra söylediler? Bugüne kadar kim yapıyordu yemeklerini? Kayınvalidenizin eşinden ayrılma nedeni bu babaanne olmasın?Bazı sebeplerden dolayı gitmek zorundayız yoksa bizde gitmek istemiyoruz ben en azından konuyu konuşup halletmek istiyorum zaten onlara söylediğimde istemiyorum diye beni zorlamazlar ama bir süre trip atarlar çokta umrumda değil ama ben güzel bi şekilde konuşmak istiyorum fakat nasıl konuşmaya gireceğimi bilemedi
zaten bir kararımızı verdikten sonra beraber yememi yeme olayı çıktı ondan önce böyle birşey yoktu
Malesef yaşınız küçük ama dünyaya bakış açınız bir okadarda küçük ve dar. Birşey görmemsiziniz hiç
Zorla yaptıracak biri değil derken adam yıllardır annesiyle yaşiyor, kadın nerden baksak 70 yaşında vardır nereye kadar oğluna yemek yapıp çamaşırını yıkayacak hele üst katda 20 yaşında gözü açılmamış, toy gelin varken. O eve geçince tabiki bunları siz yapacaksınız eşinizde mecbur yapacaksın diyecek kenara çekilecek çünkü sizin göreviniz olacak bunu bukadar kişi yazdığı halde hala kp çok iyi niyetlidir demeniz nekadar gözü kapalı olduğunu gösterir.
Ailenizden boşa medet ummayın, küçük yaşta kızlarının evlenmesine karşı çıkmayan yada çıkamayan aile çıkıpta kp ye rest çekemez.
Buda senin kaderin, ne güzel evin var kocanın işi var ne var iki tabak daha koysan masaya diyip kenara çekilecekler.
Ya eşinizi ikna edin oraya taşınma işinden vazgeçin yada iki evin hem işini hem yemeğini yapmaya razı olun. Zira babaanne yaşlı yarın birgün kendi işini göremeyince onun kişisel bakımıda size kalacak tek yemek olsa öp başına koy
Normalde aile apartmaninda vs oturup her gun kayinvalideye yemege gitme olayina karsi çıkıyoruz ama burda soz konusu kisi kayinvalide degil babanne sonucta. Ki köy yeri olduğuna gore calismayacaksiniz da. Hazir eve hazir isyerine konup ordan gecinip onlara yemek yapmicam ayri oturucam gitmicem gelmicem misafirinde bulunmicam demeniz biraz zor. Esiniz babasinin isini surdursun, siz de babayla babanneye bakin diye sizi oraya istemisler zaten belli ki. Bu hayati kabul etmiyorsaniz en bastan oraya tasinmayi kabul etmemelisiniz bence
Belki de beraber yeme olayını da konuştular ve gitmeye ikna olmazsınız diye size sonra söylediler? Bugüne kadar kim yapıyordu yemeklerini? Kayınvalidenizin eşinden ayrılma nedeni bu babaanne olmasın?
Çok yıpranırsınız, önce babaaneye sonra da kayınpedere bakacaksınız demek bu. Bazı sebeplerden dolayı diyorsunuz ve görünen o ki gitmeye mecbursunuz. Bu beraber yemek olayına ya şimdiden kendinizi ikna edin ya da ne olacaksa olsun deyip kesinlikle karşı çıkın. Bu konuyu muallakta bırakmayın, onlar ister ben yapmam demeyin. Eşinizle çok büyük problem yaşarsınız ya da eşimin hatırına diye diye sindirilirsiniz. Yazık elinizde 1,5 yaşında bebek v
Babaannesi yapıyordu bugüne kadar eşimin annesiyle babası beraberken babaannesi kendi evindeydi ayrıldıktan sonra geldi 10 yıl falan oldu yani zaten babaannesiyle anneside anlaşamazmışBelki de beraber yeme olayını da konuştular ve gitmeye ikna olmazsınız diye size sonra söylediler? Bugüne kadar kim yapıyordu yemeklerini? Kayınvalidenizin eşinden ayrılma nedeni bu babaanne olmasın?
Çok yıpranırsınız, önce babaaneye sonra da kayınpedere bakacaksınız demek bu. Bazı sebeplerden dolayı diyorsunuz ve görünen o ki gitmeye mecbursunuz. Bu beraber yemek olayına ya şimdiden kendinizi ikna edin ya da ne olacaksa olsun deyip kesinlikle karşı çıkın. Bu konuyu muallakta bırakmayın, onlar ister ben yapmam demeyin. Eşinizle çok büyük problem yaşarsınız ya da eşimin hatırına diye diye sindirilirsiniz. Yazık elinizde 1,5 yaşında bebek var.
zaten babaannesiyle anneside anlaşamazmış
Aslında iki taraftada hata var ama ben annesiyle aynı değilim işte karakterlerimiz çok farklı bu akşam eşim geldiğinde konuşucam sonrasında babasıyla konuşucamyani is daha da karisiyor
Ama lütfen net olun.Hiçbir şekilde kabul etmeyin.Öyle şey olur mu tabi ayrı evimiz olacak arada beraber yeriz flan derlerse de bunlara inanmayın başlangıçta arada bir yersiniz yemekleri sonra bir bakmışsınız bu sürekli hale gelir olmuş.Yani asla açık kapı bırakmayın.Ne olursa olsun o köye gitmeyin.Bu konudan hasarsız kurtulmanız için başka bir yol yok ne yazık ki.Aslında iki taraftada hata var ama ben annesiyle aynı değilim işte karakterlerimiz çok farklı bu akşam eşim geldiğinde konuşucam sonrasında babasıyla konuşucam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?