Eşimin ailesi

mutlu anne17

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2021
33
16
8
Merhaba biz eşim ve 1,5 yaşındaki bebeğimle bi şehirde yaşıyoruz bir süre sonra eşimle ortak verdiğimiz bir karar ile eşimin köyüne taşınacağız babası emekli oluyor ve bu yüzden dükkanın başına artık eşim geçiyor onların evi bir katlı biz gidiyoruz diye üst katı bize yapmaya başlıyacaklar
Eşimin annesi ve babası ayrı babası ve babaannesi beraber yaşıyorlar eşimin babasının dediğine göre yemekleri aşağı inip Hergün beraber yermişiz ve sonrasında herkes evine gidermiş eşime böyle söylemiş ama ben beraber yemek istemiyorum eşim geldiği zaman eşimle kızımla beraber yemek istiyorum ben yemek yaparmışım aşağıda onlarla yermişiz her bana çok saçma geldi tamam bazen olur ama her akşam olmasının bi anlamı yok bence o zaman üst kattaki evi boşamı yapıyoruz bide eşimin babaannesi sürekli misafir çağıran birisi ben 2 günlüğüne bile gittiğimde misafir çağırıyor tamamen taşınınca öyle olmasını istemiyorum sonuçta benimde bi ailem evim var sizce beraber yemek yeme ve misafir konusunda nasıl bi yol izlemeliyim eşimin babaannesi insanların fikrini sormayan kafasına göre yapan birisi linçliycekler hiç yazmasın

Bastan soyleyın rahatsız olacagınızı, sonrasında buyuk sorunlar cıkmadan önlem alın, bende yapamazdım acıkcası

Tabi ki sürekli beraber yemek olmaz. Hayır eşinizin bunu bir kural olarak söylemesi daha rahatsız edici Valla iyi düşünün derim çünkü ortak karar vermişsiniz sonradan size '' sende kabul etmiştin '' diyerek üste çıkar. Ben aileler mükemmelde olsa beraber yaşanmasına karşıyım er geç sorunlar oluyor, sizin ailevi problemlerinize dahil oluyorlar, gelen gideniniz olacak karışırlar. Aynı mahallede bile bulunmamalı bence. Ben kabul etmezdim :)

Allah yardımcınız olsun demeye geldim..
Zaten aynı apartmanda altlı üstlü oturmayı kabul ederek bu duruma zemin hazırlamışsınız maalesef.Üst kat bence tamamen size yatacak alan yapılmak için hazırlanıyor gibi geldi bana.En başından böyle bi durumu hiç kabul etmemeniz gerekiyordu.

Yani alt-üst oturmayı kabul edip birlikte yemeği dert etmenizi anlamadım.
Zaten 2 evi 1 ev gibi kullanacaksınız belliki, babaanne mutlaka yaşlıdır bir zaman sonra yemek işi zaten size kalacak gibi gözüküyor bu durumda.
Birlikte yemeği istemiyoranız birlikte oturma fikrinide tekrar düşünün derim

tamam bazen olur ama her akşam olmasının bi anlamı yok bence o zaman üst kattaki evi boşamı yapıyoruz
Onlar da muhtemelen şöyle düşünüyor: Tabii ki gelin yapacak yemekleri, onları buraya boşa mı alıyoruz

Bu kadar kişisel alan düşkünüyseniz eşinizin köyünde, tek katın üzerine sizin için yapacakları o eve taşınmayın. Başka türlüsü mümkün değil. Muhtemelen huzurunuz kaçacak.

Boşuna mı yapılıyor o ev size? Birlikte yemeyi bırakın iki katın akşam yemekleri fix sizde olacak. Yemekleri artık siz yapıp beraber yiyeceksiniz. Alt katın temizliği de sizden beklenecek. Babaannenin bakımının cogu sizden beklenecek. Misafir cagırılmasından rahatsızlık duymuşsunuz ama artık nasılsa ikramları temizliği yapan da var diye size güvenilerek çok daha fazla misafir çağırılacak.
Yapmadığınız her şeyde laf duyacak, trip yiyecek, eşinizle tartışma yaşayacak ve sinir stres olacaksınız. Bu yaşanacak olanlar şimdiden o kadar belliki. Kocanız zaten arkanızda olmayacak çünkü söylediklerinden anlaşıldığı gibi bu düzeni isteyen de zaten kendisi.

Yani kısacası azıcık aşım kaygısız başım diyerek oturun oturdugunuz yerde gitmeyin. Maddiyat agır basıyorsa da o zaman bu fiziksel ve ruhsal yıpranmayı ve sorumlulugu goze alacaksınız. Bu gibi konuların orta yolu yok maalesef.

Baba ve babaanneye hizmet etmeye gidiyorsunuz baştan bunu bir anlayın. Yatmadan yatmaya evinize çıkabilirsiniz ancak. Yemeği geç her türlü temizlik ve bakımları ile de siz ilgileneceksiniz. Öyle ya gençleşilmiyor git gide yaşlanıyoruz. İlerisini pek aydınlık görmedim keşke gitmeme ihtimaliniz olsa. İyi düşünün

Konu sahibi 20 yaşında mısınız ? Profilinizde öyle görünüyor.anne babanız aileniz ne diyor bu köyde üst katta oturma durumuna sizi hiç uyarmadılar mı ?

Zaten evet köye gitmeyi karar verdik ama beraber yemek yeme konusunu babası biz karar verdikten sonra söylemiş eşine

Biz ortak kararımızı verdikten sonra beraber yemek yeme konusunu söylemiş babası eşinde başımda böyle bi konu geçmedi yani

Aksini düşünmesine anlam veremedim
Babası hazır kurulu iş veriyor, ev yaptırıyor. Bunların bedeli olacaktı tabii. Ben de sadece yemek yapacağını düşünmesine anlam veremedim. Yemekle kalırsa öpsün başına koysun.

Biz ortak kararımızı verdikten sonra beraber yemek yeme konusunu söylemiş babası eşinde başımda böyle bi konu geçmedi yani
Tamam şimdi sakince bu karardan eşinizle birlikte ortak konuşarak vazgeçin.Düzenimizi bozmayalım burada güzel geçinip gidiyoruz flan diyin.Bişeyler diyin ve gitmeyin o köye.

Hayır iki evi bir ev gibi kullanmıycaz yine herşey ayrı olucak sadece beraber yemek yenicek babaannesi şuan kendine bakabilecek durumda yaşlanınca zaten yardımcı olurum ama biz eşimle karar verene kadar beraber yemek yeme olayı yoktu yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…