- 16 Aralık 2021
- 33
- 16
- 8
- Konu Sahibi mutlu anne17
-
Bastan soyleyın rahatsız olacagınızı, sonrasında buyuk sorunlar cıkmadan önlem alın, bende yapamazdım acıkcasıMerhaba biz eşim ve 1,5 yaşındaki bebeğimle bi şehirde yaşıyoruz bir süre sonra eşimle ortak verdiğimiz bir karar ile eşimin köyüne taşınacağız babası emekli oluyor ve bu yüzden dükkanın başına artık eşim geçiyor onların evi bir katlı biz gidiyoruz diye üst katı bize yapmaya başlıyacaklar
Eşimin annesi ve babası ayrı babası ve babaannesi beraber yaşıyorlar eşimin babasının dediğine göre yemekleri aşağı inip Hergün beraber yermişiz ve sonrasında herkes evine gidermiş eşime böyle söylemiş ama ben beraber yemek istemiyorum eşim geldiği zaman eşimle kızımla beraber yemek istiyorum ben yemek yaparmışım aşağıda onlarla yermişiz her bana çok saçma geldi tamam bazen olur ama her akşam olmasının bi anlamı yok bence o zaman üst kattaki evi boşamı yapıyoruz bide eşimin babaannesi sürekli misafir çağıran birisi ben 2 günlüğüne bile gittiğimde misafir çağırıyor tamamen taşınınca öyle olmasını istemiyorum sonuçta benimde bi ailem evim var sizce beraber yemek yeme ve misafir konusunda nasıl bi yol izlemeliyim eşimin babaannesi insanların fikrini sormayan kafasına göre yapan birisi linçliycekler hiç yazmasın
Tabi ki sürekli beraber yemek olmaz. Hayır eşinizin bunu bir kural olarak söylemesi daha rahatsız ediciMerhaba biz eşim ve 1,5 yaşındaki bebeğimle bi şehirde yaşıyoruz bir süre sonra eşimle ortak verdiğimiz bir karar ile eşimin köyüne taşınacağız babası emekli oluyor ve bu yüzden dükkanın başına artık eşim geçiyor onların evi bir katlı biz gidiyoruz diye üst katı bize yapmaya başlıyacaklar
Eşimin annesi ve babası ayrı babası ve babaannesi beraber yaşıyorlar eşimin babasının dediğine göre yemekleri aşağı inip Hergün beraber yermişiz ve sonrasında herkes evine gidermiş eşime böyle söylemiş ama ben beraber yemek istemiyorum eşim geldiği zaman eşimle kızımla beraber yemek istiyorum ben yemek yaparmışım aşağıda onlarla yermişiz her bana çok saçma geldi tamam bazen olur ama her akşam olmasının bi anlamı yok bence o zaman üst kattaki evi boşamı yapıyoruz bide eşimin babaannesi sürekli misafir çağıran birisi ben 2 günlüğüne bile gittiğimde misafir çağırıyor tamamen taşınınca öyle olmasını istemiyorum sonuçta benimde bi ailem evim var sizce beraber yemek yeme ve misafir konusunda nasıl bi yol izlemeliyim eşimin babaannesi insanların fikrini sormayan kafasına göre yapan birisi linçliycekler hiç yazmasın
Yani alt-üst oturmayı kabul edip birlikte yemeği dert etmenizi anlamadım.Merhaba biz eşim ve 1,5 yaşındaki bebeğimle bi şehirde yaşıyoruz bir süre sonra eşimle ortak verdiğimiz bir karar ile eşimin köyüne taşınacağız babası emekli oluyor ve bu yüzden dükkanın başına artık eşim geçiyor onların evi bir katlı biz gidiyoruz diye üst katı bize yapmaya başlıyacaklar
Onlar da muhtemelen şöyle düşünüyor: Tabii ki gelin yapacak yemekleri, onları buraya boşa mı alıyoruztamam bazen olur ama her akşam olmasının bi anlamı yok bence o zaman üst kattaki evi boşamı yapıyoruz
Aksini düşünmesine anlam veremedimHizmetci olarak geliyorsunuz bunu bilin. Aslaa senin istedigin gibi olmayacak, hergün onlara yemek yapacaksin islerini yapacaksin ve babaanneyin misafirim agirlayacaksin.
Sinyalleri vermisler simdiden ona göre iyi düsünün
Zaten evet köye gitmeyi karar verdik ama beraber yemek yeme konusunu babası biz karar verdikten sonra söylemiş eşineTabi ki sürekli beraber yemek olmaz. Hayır eşinizin bunu bir kural olarak söylemesi daha rahatsız ediciValla iyi düşünün derim çünkü ortak karar vermişsiniz sonradan size '' sende kabul etmiştin '' diyerek üste çıkar. Ben aileler mükemmelde olsa beraber yaşanmasına karşıyım er geç sorunlar oluyor, sizin ailevi problemlerinize dahil oluyorlar, gelen gideniniz olacak karışırlar. Aynı mahallede bile bulunmamalı bence. Ben kabul etmezdim :)
Biz ortak kararımızı verdikten sonra beraber yemek yeme konusunu söylemiş babası eşinde başımda böyle bi konu geçmedi yaniAllah yardımcınız olsun demeye geldim..
Zaten aynı apartmanda altlı üstlü oturmayı kabul ederek bu duruma zemin hazırlamışsınız maalesef.Üst kat bence tamamen size yatacak alan yapılmak için hazırlanıyor gibi geldi bana.En başından böyle bi durumu hiç kabul etmemeniz gerekiyordu.
Babası hazır kurulu iş veriyor, ev yaptırıyor. Bunların bedeli olacaktı tabii. Ben de sadece yemek yapacağını düşünmesine anlam veremedim. Yemekle kalırsa öpsün başına koysun.Aksini düşünmesine anlam veremedim
Tamam şimdi sakince bu karardan eşinizle birlikte ortak konuşarak vazgeçin.Düzenimizi bozmayalım burada güzel geçinip gidiyoruz flan diyin.Bişeyler diyin ve gitmeyin o köye.Biz ortak kararımızı verdikten sonra beraber yemek yeme konusunu söylemiş babası eşinde başımda böyle bi konu geçmedi yani
Hayır iki evi bir ev gibi kullanmıycaz yine herşey ayrı olucak sadece beraber yemek yenicek babaannesi şuan kendine bakabilecek durumda yaşlanınca zaten yardımcı olurum ama biz eşimle karar verene kadar beraber yemek yeme olayı yoktu yaniYani alt-üst oturmayı kabul edip birlikte yemeği dert etmenizi anlamadım.
Zaten 2 evi 1 ev gibi kullanacaksınız belliki, babaanne mutlaka yaşlıdır bir zaman sonra yemek işi zaten size kalacak gibi gözüküyor bu durumda.
Birlikte yemeği istemiyoranız birlikte oturma fikrinide tekrar düşünün derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?